kalca cikiginda cift bez kullanimi

Qeynep21

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2013
17
0
6
34
İstanbul
Selam kizlar 1 aylik erkek bebegimin rutin kontrolunde doktir hafif cikiklik oldugunu cift bez kullanmami soyledi tip1b sadece beta dusuk 49 basına gelen var mi

Selam kizlar 1 aylik erkek bebegimin rutin kontrolunde doktir hafif cikiklik oldugunu cift bez kullanmami soyledi tip1b sadece beta dusuk 49 basına gelen var mi

Korkma lutfen cift bez kullan baska bisey yapmana gerek yok benimde kizim dogdugunda hafif olarak cikti ve su an 1 yasinda cokta sağlıklı zamanla yerine oturuyor kemik rutin kontrollerine devam et yeter canim gecmis olsun

sagol canım gittiğim hastane yanlış olcum yapmıs baska hastaneye gittim kalca cıkıgı cıkmadı 1 ay daha rutin olsun diye çift bez kullanıyorum bu ay sonunda kesin sonuca ulascaz ınsaallah

Oglum 1,5 aylikken Atasehir Şifa Hastanesi'nde kalca cikigi teshisi kondu ve 3 ay pavlik bandaj takilmasi onerildi. Bandaji taktiktan sonraki gunler hem benim hem de onun icin azap gibiydi.3 gun boyunca ya agladi ya da uyudu. 2 hafta bandaj takili kaldiktan sonra bir doktora daha gostermek istedim. Aysegul Bursali'ya goturdum ve hicbirseyi olmadigini soyledi. İcime sinmedi bir cocuk ortopedistine daha goturdum o da birsey yok dedi. Cocuga iskence etmis olduk kisacasi. Atasehir Sifa'da Prof diye gecinen cocuk ortopedisti Seref Aktas yapti bu hatayi.
Bu tip teshislerde mutlaka 2. 3. Doktora gitmek gerekiyor.
Ayrica gercekten kalca cikigi varsa cift bezle zaman kaybetmeden hemen bandaj kullanilmali.

Aynen canim 2 3 doktora gidilmeli ve ultrasonu olcen cok onemli baska doktora gittim gaziospasa hastanesi can beye yok dediler ve en son haseikiegitim arastirma hastanesi ibrahim surgun bebek kalca uzerind bakiyor tek alani bebekler cok sukur bisey cikmadi 6 ayda tekrar gitcem en son rutin kontrol icin Allah senide kurtarmis cok zorbir durum Allah herkesin yardimcisi olsun

Merhaba arkadaşım Konu ile ilgili arama yaparken gördüm yazınızı çok geçmiş olsun.Şimdi bebeğiniz nekadarlık oldu?Tedavimi uygulandı?Benim bebeğim ilk 52 günllükken Usg çekildi sağ kalça tıp 2a Fizyolojik gelişi geriiiği dendi.Bir ay sonra alfa açısı 63 normal bulundu.3.Kez filim çekildi.Filimde tam oturmamış dendi ama tedavi verilmedi.Biz küçük bir ilde yaşıyoruz imkanlar sınırlı götürdüğüm doktorlar pediatrik ortopedist değil bebeğim şuan 7.aylık ama ben hala tedirğinim ya ileride birsorun yaşarsak diye Siz Ayşegül Bursalı ya gitmişsiniz ben araştırdım bu konuda en iyi doktorlardan biri imiş ama gçtürme şansım olmadı.Arkadaşım onun size söyldiği neydi?Bir tedaviye gerek duymadımı?Takip yeterli mi dedi.Paylaşırmısınız lütfen Birde USG ilk çekildiğinde alfa değrleriniz kaçtı?Rabbim evladınızı bağışlasın ACISINI GÖSTERMESİN..

Kizlar benim bebegimde 2 aylik bize de fizyolojik gelisim geriligi var dendi sol kalcada alfa 58 cikti cift bez kullandik bir ay sonra olcum yapildi bi degisiklik yok freska yastigi kullanicaksin dedi dr ( internetten bir bakin) bir ay kullanmak be mumkun bir saa
tte cildirdi canim kzim ertesi gun arastirip cocuk ortopedisi konusunda en iyi doktorlardan biri prof dr Tuncay centel memorial sisliden randevu alip gittim.iyi ki gitmisim o yastik kesinlikle bebklerde kullanimaz damar tikanikligi yapip ameliyata kadar gide dedi.muayene etti ultrason istedi ve simdiye kadar bu gecmeliydi dedi .tahmin ettigi gibi sonuc normal cikti.cift bez icin de sordugumda sadece dogumdan sonra ilk3 hafta ise ya

Yeni dogmusken dedi yani arlrkadaslar tek doktorla kalmayin mumkunse cocuk ortopedisi ile ilgilenen yerlere goturun tuncay centel diye aratirsaniz internette yazilari var Allah herkesin bebegine sifa versin o yastigi takinca bir saatte bile omrumden omur gitti bebegim cirpinip agladikca ...

Yeni dogmusken dedi yani arlrkadaslar tek doktorla kalmayin mumkunse cocuk ortopedisi ile ilgilenen yerlere goturun tuncay centel diye aratirsaniz internette yazilari var Allah herkesin bebegine sifa versin o yastigi takinca bir saatte bile omrumden omur gitti bebegim cirpinip agladikca ...

Merhaba İlkay58. Bebegim simdi 5,5 aylik oldu ve bir sikintisi yok. Acilari su anda tam hatirlamiyorum ama 60 olmadi gerekirken 50 lerdeydi. Aysegul Bursali bizi usg'yi iyi cektigine inandigi bir hastaneye yonlendirdi. Usg gercekten onemli cunku doktor onun uzerinden yorumluyor. Usg yi gormeden once de muayenede pek bir sorun gorunmedigini soylemisti. Tedaviyi biz ilk doktorumuz kalca cikigi vsr der demez uygulamaya baslamis ve 2 hafta surdurmustuk. Daha sonra herhangi bir sorun olmadigi anlasilinca o bandajlari yirtarcasina söktüm oglumun uzerinden. Kalca cikigi oyle cok sık gorulen bir rahatsizlik degil. Tedavi onerilmediyse buyuk ihtimalle birsey yoktur ama annelerin ici bir turlu rahat edemez bunu da iyi biliyorum. İsi bilen bir doktora daha goturmeye calisin diyebilirim ancak. Tedavi suresi bebek buyudukce uzuyor o yuzden eger niyetiniz varsa işi biraz hizlandirin derim. Yenidogan bebeklerin 1.ayinda bu ultrasonlari cekmenin onemini soyluyor ,fakat bir ultrasonu layikiyla cekemiyorlar malesef...size de cok gecmis olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…