merhaba herkese, benim kafamı kurcalayan bir konu var. Kayınvalidemde doğuştan kalça çıkığı varmış; aynı durum eşim için de söz konusu. 1 yaşındayken farketmişler ve tedavi görmüş,şu an da hiç bir sorunu yok şükür.Yeni evli olduğumuz için henüz bebeğimiz yok ama eğer olursa bebeğimizde de kalça çıkığı olma durumu söz konusumu ???? internetten biraz araştırdım gerçi, genetik faktörler etkili yazıyo ama bu durumu birebir yaşayan varmı aramızda???
arkadaşlar bendede doğuştan her iki kalçamdada kalça çıkığı varmış.11 aylıkken farkedilmiş.kalçalarımdan birinin yuvasında yağlanma olduğu için o kalçamdan hemen ameliyat olmuşum diğeri alçı ile oturtulmuş yaklaşık 1 seneden fazla alçıda kalmışım sonra 15 yaşına kadar rutin kontroller devam tabi.daha sonra hiç bi sorunum yoktu.yani kimse farkedemezdi böle bi sorunum olduğunu fakat son 6-7 yıldır bir ağrı ve kasılmalar oluştu bende.ağrılar geçen yıl iyice arttı yürümemi bile engelliyodu.geçen yıl eşimle dr a gitmeye karar verdik ve gittik hastane başıma yıkıldı sanki.ameliyatsız tedavi edilen kalçamda 23 derece açılma varmış ve ameliyat olmam gerekiyomuş.fakat dr bunu kendisinin yapamayacağını kesinlikle çok uzman biri olması gerektiğini söledi.bunun üzerine 2 ay gitmediğimiz hast.kalmadı hepsi sözleşmiş gibi aynı şeyi tekrarladı "biz bunu yapamayız"şimdi umursamıyorum boşverdim yani işim gereği bacağımı zorlamam gerekio ameliyat olsamda olmasamda 15-20 sene sonra hoşgeldin protez kalça dicem.ameliyat bana sadece 5-10 yıl kazandırmak içinmiş.diyeceğim şuki sakın ihmal etmeyin evet küçük yaşta çok iyi bakım ve itinayla sorun ortadan kalkmış gibi görünüyo ama kontrolleri sakın bırakmayın yaş kaç olursa olsun yeter geçti artık demeyin düzenli olarak drunuza gidin
canım eğer söylediklerin doğruysa benimde tam aradığım dr bu.benim ameliyatım için kaç dr a gittiysem ben yapamam bunu diyor riski yüksek diyor korkuyorlar yapılacak tek şey sol kalçamı yuvasına yerleştirmek.ama çok riskliymiş.bana prof.dr.remzi tözün diye birini önerdiler hatta gittiğim tüm dr lar sanki anlaşmışlar gibi bu dr u bulmamı sölediler sadece bunu o yapar başkada kimse bunu yapamaz dediler ama ben galiba biraz korkuyorum.çünkü dr ların korkması beni çok gerdi.ve bu dra giden kimseyi tanımıyorum nettede yorum bulamadım bu dr a bakıcm cnm çok çok sağol seni bana ALLAH yolladı.
en kısa zamanda gidip sanada mutlaka yazıcam çok sağol ya ne kadar teşekkür etsem azdır
canım eğer söylediklerin doğruysa benimde tam aradığım dr bu.benim ameliyatım için kaç dr a gittiysem ben yapamam bunu diyor riski yüksek diyor korkuyorlar yapılacak tek şey sol kalçamı yuvasına yerleştirmek.ama çok riskliymiş.bana prof.dr.remzi tözün diye birini önerdiler hatta gittiğim tüm dr lar sanki anlaşmışlar gibi bu dr u bulmamı sölediler sadece bunu o yapar başkada kimse bunu yapamaz dediler ama ben galiba biraz korkuyorum.çünkü dr ların korkması beni çok gerdi.ve bu dra giden kimseyi tanımıyorum nettede yorum bulamadım bu dr a bakıcm cnm çok çok sağol seni bana ALLAH yolladı.
canım benim senden dr un adını görür görmez araştırdım ve buldum onun tüm noları mevcut bayramdan sonra izinli olduğum bi gün için randevu alıp gidicem inşallah sana ne kadar teşekkür etsem azdır bende senin gibi hiçbi dra güvenmiyorum hele bana yapamayacakları konusunda bu kadar korkak konuşunca hepsinden iice nefret ettim ama bu dr la görüşücem mutlaka.bu arada umarım bu ameliyat çok masraflı olmaz çünkü bana önerdikleri prof.ada bu yüzden gidemiyorum adam deli paralar alıyo bakalım hayırlısı olur inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?