- 27 Eylül 2010
- 1.553
- 1.960
- 358
- 45
- Konu Sahibi Rengarenk kelebekler
-
Teşekkürler. Deniyorum..Denemeye de devam edeceğim . .
Beni yanlış anlamayın ama herşeyiniz var ve bu şeylerin varlığı sizi intihar düşüncenizden alıkoyuyor.Fakat tedavi olacak paranız yok!Demek ki herşeyiniz yok!Böyle hislere sahip olup tedavi olamamak dahası destek olacak kimseye sahip olamamak herşeye sahip olmakmıdır?Arkadaşlar buraya ne yazarsanız yazın depresyon hastaları için hiç bir önem taşımıyor.
Ben kendimden biliyorum.
Biz de biliyoruz hayat güzel, yaşanmaya değer, hayat dümdüz bir yol değil.
Evet mutsuz birine bunu söyleyebilirsiniz. O anlayabilir çünkü.
Ben de söylüyorum. Hayat hakkında binlerce tavsiye verebilirim.
Ama depresyon için bunların hiç biri geçerli değil.
Depresyon bir hastalık.
Hani diyorsunuz ya sevgilimden ayrıldım depresyondayım, kocamla kavga ettim depresyondayım, uzun süredir maddi sıkıntım var depresyondayım...
Hayır siz depresyonda değilsiniz. Mutsuzsunuz sadece.
Ama depresyon bambaşka.
Nedeni yok.
Hayatı muhteşem olan bir insan bile ölmek isteyebilir ve hayat onun için hiç bir şey ifade etmez.
Ruhu kapkaranlıktır.
Kendimden örnek vereyim.
Evim, arabam, sağlığım her şeyim var.
Bir çok insanın özendiği bir hayat.
İyi bir eş, güzel kediler, sorunsuz kayın valide- baba...
Ama bunlar hiç önemli değil.
Bunlar sadece benim için hayatıma son vermemem için bir sebep.
O da bu insanlar üzülecek diye.
Acı çekersiniz, duyarlılığınız had safhada olur, dünya çok kötü bir yer gibi görünür.
Susarsınız, içe kapanırsınız...
Sizi anlamaz en yakınlarınız bile.
Şımarık derler, asi derler, ilgi budalası, sıkılmış derler...
Ne zor bilirim.
İyi bir doktora ihtiyaç var belki de.
Bende terapi alacak para da yok işin komiği.
Alıştım.
Yaşım 30.
Ruhum 90.
Konu sahibini çok iyi anlıyorum.
Lütfen hayat güzellemesi yapmayın.
O bunu günde bin kere deniyor zaten.
Bazen bu mümkün olmuyor.Kendimi kötü hissettiren insanlardan her zaman uzak duramıyorum. Elimde olmuyor.Sadece ilaçlara sığınırsanız olmaz. Ama depresyon zor şu bu sebepleri düşünürseniz olmaz. Hayatı tek düze yaşamaya devam ederseniz olmaz. Geçmez. Depresyonu yenmenin tek kuralı şuan ne yaşıyorsanız tam tersini yaşamak. Mesela ben namaza başlayarak yenmiştim. Zor durumlarla karşılaşırsam karamsarlığa düşebiliyorum bazen ama hemen geçiyor ve en önemlisi sizi kötü hissettiren insanlardan uzak durmak.
Canım tedavi ol mutlaka bir yolunu bul ve ol.En azından sürekli yaz ..dok icini..Seni o kadar iyi anlıyorum ki.
Ben de aynı senin gibiyim.
Kimse anlamıyor anlamak istemiyor.
Çok zor.
Ama sen tedavi olabilmişsin. Ne mutlu.
Ama benim tedavi olacak param da yok.
Doktorunu değiştir. Ve umutsuzluğa kapılma.
Beni yanlış anlamayın ama herşeyiniz var ve bu şeylerin varlığı sizi intihar düşüncenizden alıkoyuyor.Fakat tedavi olacak paranız yok!Demek ki herşeyiniz yok!Böyle hislere sahip olup tedavi olamamak dahası destek olacak kimseye sahip olamamak herşeye sahip olmakmıdır?
Kesinlikle oyle.Duygularima tercüman oldunuz.imkaniniz yoksa bile yazın tavsiyem.surekli yazın..Bu da bir terapidir.ama tedavi olmak için imkan yaratin.ben borç harç gidiyorum.sagligimdan daha önemli değil ya.sagligima kavuşayım hallederim diyorum.
Ailem de sizin de dediginiz gibi şımarıklık olarak gkruyor.Her şeyin var derdin ne..ne yaşadın ki...bu sorularla o kadarr çok muhatap oluyorum ki anlatamam..o yüzden anlatmaktan da vazgectim.
Canım tedavi ol mutlaka bir yolunu bul ve ol.En azından sürekli yaz ..dok icini..
Sakın beni yanlış anlama durumuna çok üzüldüm.Sormamın gayesi sebepsiz yere depresyona girdiğini söylemiş olman.Böyle ifade etmen konuyu açan kızcağızı daha büyük bir umutsuzluğa sürükleyecek.Sebep varsa çözüm de vardır!Sen maddi problemlerini çözüp iş bulsan mesela,hayatına yeni bir şeyler katsan araba kullanmayı öğrensen en basiti birşeyler değişmeye başlar.Şimdi şöyle. Evim var ama benim değil. Kayınbabamın evinde oturuyoruz. Arabam var ama benim değil. Hem sürmeyi bilmiyorum hem onu da düğün yapmadık onun parasıyla aldık eşim kullanıyor. Şu an eşim çalışıyor ben iş arıyorum, eşim ayrıca yeni bir dükkan açtı onun masrafı var. Hafta sonu çalışacağı iş bile arıyor garibim. Eve giren para 2,500 tl bile değil. O da borca harca, yemeye içmeye, benzine gidiyor. Dediğin gibi maddi olanlar benim değil, destek olacak kişiler de yok. Bu yüzden içime iyice kapandım. Yüzümde hep bir maske. Evet. Baya baya pek bişeyim yokmuş.
İş arıyorum zaten, arabayı da eşim kullanıyor. Bir işte çalışmak bile o kadar zor ki. Motivasyonun hemen düşer, aklına her saniye 'benim ne işim var burda' cümlesi gelir. Bunalır, sıkılır, saklanmak istersin. Sebep yok! Binlerce düşünce beynine doluşur. Zordur. Benim arada kullanmam için de ders almam lazım ona da maddiyat ayıramıyoruz. Bakın bu depresyon denen illetin bir sebebi olabileceği gibi hiç sebebi de olmayabilir. Sebepsiz hayattan soğumak ve bunu bilmek insanı daha da depresyona iter. İnsan çok üzgün olabilir, cinnet geçirebilir, hayatı bir anda ters düz olabilir. Ama bunlar depresyon değil. Bu çok farklı bir durum. Anlamanız o kadar zor ki. Ben arkadaşa umutlu olmasını ve tedavi olmasını söyledim zaten. O en doğrusunu yapıyor. O da bu yüzden tedavi olup kurtulan var mı demiş, hadi bişey söyleyin de ben kurtulayım dememiş dikkat ederseniz. Çünkü o da iyi biliyor kimsenin ona derman olamayacağını.Sakın beni yanlış anlama durumuna çok üzüldüm.Sormamın gayesi sebepsiz yere depresyona girdiğini söylemiş olman.Böyle ifade etmen konuyu açan kızcağızı daha büyük bir umutsuzluğa sürükleyecek.Sebep varsa çözüm de vardır!Sen maddi problemlerini çözüp iş bulsan mesela,hayatına yeni bir şeyler katsan araba kullanmayı öğrensen en basiti birşeyler değişmeye başlar.
Evet canım bu mesajı yazarken de çok dusundum.Seninle yazışmıştık, bana umut olmuştun..Doktoruna devam ediyor musun? Ben de aynı durumdayım, senin mesajlarını okuduktan sonra umutlanmıştım, hayat çok anlamlı demiştin, gelip gidiyor depresyon ama sonunda iyi oluyorsun demiştin. İnşallah bir an önce biter bu bela, yaşam dolu, doya doya yaşayan insanlar oluruz. Dualarım seninle.
Canım doktorum bir süre ilaç tedavisi verdi ondan sonra yazmamı onerdi.terapi esnasında ve yazarken öyle noktalara geliyorsun ki bazen rüyalarında bile sorun ettiğin durumlar kabus olarak geliyor.domtorum bunun bir gelişme olduğunu soylemisti.yuzlestigimi söylemişti.İnan borçla harçla gidecek bile maddi gücüm yok. O borç harç olayını bile aştık. Yazmaya çalıştım ama yazarken intihar düşüncem daha çok depreşti. Resmen atak geçirdim. Seni anlıyorum. Ve lütfen tedavine sıkı sıkı sarılve evinden uzaklaş. Mesela üniye gideceksen hırs yap git, bir kursa falan yazıl. Yap bişeyler bırakma imkanlarını.
O zaman ikna edin cevr1enizdeki insanları. Iyi olmadığınızı desteğe ihtiyacınız olduğunu söyleyin.İnan borçla harçla gidecek bile maddi gücüm yok. O borç harç olayını bile aştık. Yazmaya çalıştım ama yazarken intihar düşüncem daha çok depreşti. Resmen atak geçirdim. Seni anlıyorum. Ve lütfen tedavine sıkı sıkı sarılve evinden uzaklaş. Mesela üniye gideceksen hırs yap git, bir kursa falan yazıl. Yap bişeyler bırakma imkanlarını.
Mekân değişikliği yapıyorum canım.terapi de alıyordu.biraz ara verdim ama devam edeceğim.Hastaliginiz ile arkadaş olmayı deneyin.
Ters psikoloji olarak bir de bunu deneyin.
Çok geçmiş olsun ve hepimizin kırılma noktalari var.
Yaralariniz varsa yuzlesin kendinizi affedin.
Mevlana dostu Şems sözüydü sanirim : " Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye, endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını :)
Hastalığınizi çok kafaya takınca sizi esir alır aşık olunca sevdicegi çok düşünmemiz gibi.
Neleri gördünüz gecirdiniz hayatta elbette bu da geçecek güçlü olmaya devam edin böyle.
Umudunuzu koruyun.
Psikoterapi görüyor musunuz?
Şartlarınızi bilmiyorum ama mekan degisikligi yapın tatil gibi ruh halinizi degistirecektir.
Allah kolaylik ve şifalar versin.
Zaten bu konudaki yorumları okursan, ben dahil herkesi teselli ediyorsun. Kendin konu açıyorsun, yine de bana umut olmaya çalışıyorsun, bence sen bu kadar ince ruhlu ve vicdanlı olduğun için de hassassın. Çok iyisin, inşallah ruhen de daha iyi olursun canım benim.Evet canım bu mesajı yazarken de çok dusundum.
Bazen düşüşler yaşıyorsun bu da onlardan biri.Ama ben ümidimi kesmiyorum.Evet yoruluyorum ama ümidimi kesmiyorum.umidim olmasa buraya da konu açmam zaten.umarim .
Teşekkürler canım .Ümitvar olmaya devam edelim biz.Zaten bu konudaki yorumları okursan, ben dahil herkesi teselli ediyorsun. Kendin konu açıyorsun, yine de bana umut olmaya çalışıyorsun, bence sen bu kadar ince ruhlu ve vicdanlı olduğun için de hassassın. Çok iyisin, inşallah ruhen de daha iyi olursun canım benim.
Mekân değişikliği yapıyorum canım.terapi de alıyordu.biraz ara verdim ama devam edeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?