Kalbim,ruhum ,beynim kapkaranlık..Önümu göremiyorum..

Rengarenk kelebekler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2017
608
283
23
34
Hayatım geçmiş ve şu andan ibaret.Yasadigim her gün hayatımın son günüymüş gibi..major depresyon yedi bitirdi beni. Yoruldum artik.Allah'im affetsin bu bir isyan değil ama ağır geliyor bana...
Aci cekiyorum.hic bir seyim yok ama acı çekiyorum. 3 ayı gecti.iyi bir tedavi aldigimi düşünüyorum .Bir ara iyiysem bi ara dibe vuruyorum.Adim attığım her yer boğuyor beni..Nefes alamıyorum .Kimseye anlatamiyorum.Ailem depresyon diye bir hastalığı kabul etmiyor.Bir şey diyemiyorum.Onlar da yoruldular artik.ya 3 ay oldu. P ..k adımda bi ilaç aldım fayda etmedi doktorum e...rr diye bunlada gecti.iyi oluyorum ama bu aralar gene dibe vurdum.
Dilimde o kadar çok söyleyecek söz var ki...Isyan olmasın diye ağzımı acmiyorum.Sifa diliyorum Rabbimden ama ya bir gün pesedersem ..Odum kopuyor bu düşünceden .Öyle bir şey ki anlatamam..
28nyasindayim.Aileme göre hayatımın baharındayım ama 90 yaşında bir ruhum var ..Belki onlar bile benden daha enerjiktir ..
Bazen iyi oluyorum . "oh be ..dunya vsrmis.."diyorum sonra ensemden bir ses sanki sinsice gitmedim daha burdayım diyor. Sonra başa dönüyorum ertesingun yine ayni..Bazen uyumak istemiyorum ..bazen de uyanmak..
Yorgunumm...tukendim...Amacim yok ..hayalim yok..
Insan niçin yaşar?Acı çekmek için mi?ama yasayacagim..cektigim acılar aşiretine kefaret olsun..Ama Rabbim bu dertten muzdarip olanlara ve bana şifa versin..
Bu hastalığı yaşayıp da şifa bulanlar buraya yazabilir mi?gerçekten
. Var mi..Ya da bu dert kalıcı mi...

Evet geçer arada yoklar seni yine. Ruh halin değişebilir ama bir süre sonra ilaçlara bile ihtiyaç duymayacaksın inan bana. Sadece kendine iyi bak seni mutsuz eden şeylerden kişilerden uzaklaş kendini geliştir bu dönemde. Birşeylerle meşgul oldukça yavaş yavaş azalacak...umarım kısa zamaanda toparlarsın

Si
Siz yaşadınız mı bu durumu?

Bu hastalığı yaşayıp da şifa bulanlar buraya yazabilir mi?gerçekten
. Var mi..Ya da bu dert kalıcı mi...
ben yaşamadım. ama bir hocam üstünkörü kendi durumundan bahsetmişti.
öğrencilik yıllarında depresyona girmiş, okulu salmış bırakmış. inşaatların önünden her geçtiğinde intihar planları kurarmış.
en son bir psikiyatriste gidip derdini anlatmış, 'ben ölmek istiyorum' demiş...
sonra ilaç tedavisi görmüş ve düzelmiş.

evliydi, çocuğu vardı. hem de psikiyatristmiş eşi :)
hayatına devam ediyordu. bu anlattıklarını gülerek anlatmıştı.
detayını hiç bilmiyorum, uzun bir sohbet etmedik, içini bilemem ama
bize bittiğini söylemişti.

çevreniz sizi anlamıyor olabilir ama
inanın ki yalnız değilsiniz... sizin gibi hisseden milyonlarca insan var.
ilk değilsiniz, son da olmayacaksınız.

tedaviyi bırakmayın.
hem hayat dümdüz değil ki...
sanmıyorum ki ilaç aldıktan sonra hep mutlu olasınız.
doktorunuz ne diyor bilmiyorum ama bana arada bir yoklayan mutsuzluk halleri normalmiş gibi geldi

Seni daha iyi anlayabilmek için sorunu öğrenmek gerek yani bu depresyonu tetikleyen nedir. İş hayatın aile hayatın aşk hayatın ne durumda mesela? Geçmişte yaşadığın ve unutamadığın olumsuz bir durum var mı sana yük olan?

No, kalıcı değil :) Psikiyatrik hastalıklar asla geçmecekmiş gibi hissettirir ama o ilaçların yardımıyla öyle bir geçer ki uzaktan bakınca yav bu muymuş dersin. İlaçların yanında bilişsel davranış terapisini de araştırmanı öneririm.

Terapi aliyorum..

Evet
Hayat dümdüz değil ama benim de eğri büğrü yollarda yürüyecek deryanım kalmadi.eskidrn sorunlarla başetmek benim için zevkti.Olgunlastigimi hissederdim şimdi kaldıramam diyorum ..

Seninle yazışmıştık, bana umut olmuştun..Doktoruna devam ediyor musun? Ben de aynı durumdayım, senin mesajlarını okuduktan sonra umutlanmıştım, hayat çok anlamlı demiştin, gelip gidiyor depresyon ama sonunda iyi oluyorsun demiştin. İnşallah bir an önce biter bu bela, yaşam dolu, doya doya yaşayan insanlar oluruz. Dualarım seninle.

Depresyon psikolojik hastalıkların nispeten daha kolay tedavi edileni. Buna inan. Tedaviye inan. Geçecek elbette . Geçenleri gördük. Geçirenleri atlatanlari gördük.

Ayette diyor ki; korkma Allah seninle birliktedir.

antonie izninle senin konunu okumasını isteyeceğim arkadaşın. Rengarenk kelebekler antonie ’nin hayatın anlamı başlıklı bir konusu var. Ben depresyonumla çok bağdaştırmıştım o konuyu hatta kendisiyle yazılmıştık. Aslında antonie bizim çıkmaza düştüğümüz durumları paylaşmış yazısında ancak o, bu durumdan acı çekmiyor bizim gibi. Düşünceler aynı fakat o ülke ülke geziyor. Biz acıyla karşılıyoruz bu durumu neden bilmiyorum.

Ben aynı durumda biri olarak bilişsel davranışsal terapi alacağım önümüzdeki hafta seanslara başlayacağız. Peki geçebilme olasılığı bu kadar yüksekse intiharların sebebi ne sizce

Ben aynı durumda biri olarak bilişsel davranışsal terapi alacağım önümüzdeki hafta seanslara başlayacağız. Peki geçebilme olasılığı bu kadar yüksekse intiharların sebebi ne sizce
Doktorum depresyonun son aşamasında gelip de intihar edenlerin doğru ile yanlışı ayırt edemeyecek durumda olduğunu ve ahirete intihar suçu ile gitmeyeceğini soylemisti.ama çok ağır durumda hatta şizofrenik boyutta oluyormuş bu hastalar.Ben ve benim durumumda olanların böyle bir şey için sebebi yokmuş bir anlık öfkeyle ya da geçici bir üzüntüyle akıl melaikelerin yerindeyken yaparsan günahkar olarak gidersin dedi.

Ben de intihar planları kuruyorum bazı olaylar sonrasında. Sürekli mutsuzum. Bu çocukluğumdan beri olan bir şey. Sürekli mutsuz olmak ve üzgün yüz ifadesi. Enerjin çok düşük ve bunu bir çok kişiden tepki aldım enerjin çok düşük diye . Kimi zaman konuşmak dahi istemiyorum soru soran cevap verecek şey bulamıyorum ya da yoruluyorum. Cevap veremiyorum. Kimseyle konuşamıyorum . Kendimi genelde çok değersiz hissediyorum. İnsanların arasında eğilip buzuluyorum sesim çıkmıyor kekeliyor ve kasiliyorum.. çok çaresiz hissediyorum. Sizce psikoloğu gitmeli miyim?

Kesinlikle gidin

Bence yardım isteyememe, tedaviye ulaşamama durumu. Ben de sizi bulmuşken sorayım. Hangi şehirdesiniz, terapinin seans ücreti ne kadar?

Bence yardım isteyememe, tedaviye ulaşamama durumu. Ben de sizi bulmuşken sorayım. Hangi şehirdesiniz, terapinin seans ücreti ne kadar?
Ankaradayım, eşimle seansa girdiğim için 400 (ilk seansın öyle olmasını ben istedim) Bundan sonrakiler 350 lira olacak. 2 haftada 1 gelmem gerekiyormuş ancak ben bu ücret dolayısıyla ayda 1 gidebileceğim

Kendinizi böyle hissetmeniz sebepsiz mi? Yaşadığınız bir travma var mı? Kötü şeyler mi yaşadınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…