Kakosmi

Arkadaşlar bu arada kısa birşey söyleyeyim hepinize. Bu belirti daha önce covid geçirmiş birinde de olabiliyor. Yani kötü koku alma ağızda kötü tat ve his kaybı.

Yok gitmedim çünkü bu konu hakkında elde bi veri yok ki ilk defa başımıza böyle bi hastalık geldi ve sonrasında benim gibi şeyler yaşayan insanların ne yaşadığını çözüp de tedavi uygulayabilmeleri için önce bi covid i çözüp de tedavisini bulmaları gerekiyor diye düşünüyorum. Youtube da koku egzerzizleri ile ilgili bir vidoe altında benim durumumda birçok insanın yorumunu okudum onlardan KBB ye giden olmuş bi sprey verip yollamışlar bi faydasını görmemiş kullanan kişi de. 5.ayın içindeyim ben bakalım 6 ayda düzeliyor muhabbeti var ya onu bekleyeceğim umutla
Babamın 6/7 Ay sonra koku hassasiyeti düzelmişti. İnşallah sizlerin de düzelir 🤲

Herkese tesekkur ederim cevaplariniz icin. Bir hafta once bir kbb uzmanina gorundum ama tatmin olmadim, daha dogrusu izlediği tedavi ise yaramadi. Sali gunu icin sehir hastanesinden randevu aldim. Bu tarz durumlarda bana devlet hastanelerindeki doktorlar daha guvenilir geliyor cunku daha fazla vakayla karsi karşıyalar. Doktorun yönlendirmesine gore nöroloji, psikiyatri, beyin cerrahisi vs muayene olacagim. Belki tomografi cektirir, belki gerek kalmadan teshis koyar. Umarim her ne ise cikar ortaya. Cunku gercekten katlanilacak bir durum degil, Allah kimseye yasatmasin. Bu arada benim durumum covidden cok once de vardi. Onunla alakali degil. Tekrar tesekkurler.

Turkcesi kotu koku alma. Yillardir yasadigim bu durumu surekli sinuzite bagliyordum cunku ara ara gelip gidiyordu. Ancak bu kis beni resmen hayattan kopardi. Durup dururken burnumda ve genzimde kotu bir koku almaya basliyorum ve beni cildirma seviyesine getiriyor. Aldigim her koku bambaska bir sekle bürünüyor, ne yedigimden ne ictigimden tat aliyorum, nefes almak bile iskence. En son doktora gittim, genel bir muayene etti, film cektirdi, yogun bir sinuzit olusumu yok dedi, birtakim sinuzit ilaclari verdi, 1 ay kullan, gecmezse gel tomografi cekelim dedi ama... ben bes gundur aksatmadan ilaçlarımı kullanmama ragmen degil azalma aksine artiyor sikayetlerim. Baska bir doktordan daha randevu aldim carsamba gunune ama o zamana kadar surekli arastirma yapiyorum. Var mi bu durumu yasayan, bir care bulabildiniz mi? Lutfen varsa bana da yazin.
çok geçmiş olsun ilk defa duydum bademcik rahatsızlığınız varsa ondan da kaynaklanıyor olabilir siz iyi bir KBB dr bulup onunla görüşün Allah tez zamanda şifa versin

Gecen bir forumda benzer bir konu okudum. Altina yazilan yorumlara gore covid geciren kişilerde kotu koku alma gibi sey olusuyormus malesef. Cok gecmis olsun

Iyi aksamlat herkese. Hiç duymadim ben geçmiş olsun size. Ben 6 ay önce covid oldum. 6 aydir tat ve koku yok maalesef. Cok üzücü bir durum gerçekten umarim gelir. Tam 6 ay oldu ama henüz yok. 6 aydan uzun süren var mi cevrenizde cok merak ediyorum. Bir umut gelir diye bekliyorum

Merhaba hanimlar. Derdimi anlatayim. Eylulde kovid oldum. Tat koku geri geldi. Ama yumurta ve sogan ve kendi terim berbat kokuyor. Yumurta sogan yiyemiyorum o gunden beri. Siz kakosmiden bahsetmissiniz. Ama doktor bana parozmiden bahsetti. Olmayan kotu kokular almak .
Tam 8 tane degisik koku verdi. Bunu sabah aksam kokla dedi. Tum kokulari iyi aliyorum. Yalnizca sogan yumurta ve benim ten kokum. Haaaa birde camasir suyu, bazi sampuanlar

Merhaba hanimlar. Derdimi anlatayim. Eylulde kovid oldum. Tat koku geri geldi. Ama yumurta ve sogan ve kendi terim berbat kokuyor. Yumurta sogan yiyemiyorum o gunden beri. Siz kakosmiden bahsetmissiniz. Ama doktor bana parozmiden bahsetti. Olmayan kotu kokular almak .
Tam 8 tane degisik koku verdi. Bunu sabah aksam kokla dedi. Tum kokulari iyi aliyorum. Yalnizca sogan yumurta ve benim ten kokum. Haaaa birde camasir suyu, bazi sampuanlar
Ben okudugum kadariyla kakosmi dedim ama tabi doktor ne der bilmiyorum. Gecmis olsun size.

Çok geçmiş olsun böyle bişey olduğunu yeni duydum ama bende son zamanlarda benzer bişey yaşıyorum. Dört ay önce covid geçirdik tat koku kaybim vardı sonra düzeldi çok şükür. Ondan sonra garip tek bır koku kaldı sanki burnumda. Yumurtadan, soğandan ne biliyim alakasız herşeyde aynı kokuyu alıyorum sanki dipten dipten çok fena. Afedersiniz mesela vücut temizliğine çok takık biriyimdir. Son zamanlarda vücudumdan da aynı kokuyu alıyorum sanki o da beni çok rahatsız ediyor. Aynı şey mi bilemedim ama. sadece ben alıyorum kokuyu da.
Anlattığınız şeyi bende yaşıyorum kovid geçirdim 3 4 ay önce.Tek bir koku alıyorum ben de sizin gibi yumurta ve soğandan mı geliyor diye çok fazla kafa yordum bu duruma.Ter kokum resmen kayboldu sadece bu koku var.Artık çok takmamaya başladım çünkü düşündükçe psikolojim bozuluyor.

Çok geçmiş olsun fantozmi yaşıyor olabilir misiniz var olmayan bir kokunun, hissedilmesidir yani bir koku halusinasyonudur. Koku kişiden kişiye değişir ama genelde hoş olmayan kokular hissedilir. Yanık ekmek, yanmış lastik, siğara, metal kokusu, kokmuş yiyecek ve küf gibi kokular mı hissediyorsunuz

Çok geçmiş olsun fantozmi yaşıyor olabilir misiniz var olmayan bir kokunun, hissedilmesidir yani bir koku halusinasyonudur. Koku kişiden kişiye değişir ama genelde hoş olmayan kokular hissedilir. Yanık ekmek, yanmış lastik, siğara, metal kokusu, kokmuş yiyecek ve küf gibi kokular mı hissediyorsunuz
Aslinda tarif edemiyorum. Tam olarak soyle bir koku diyemiyorum. Butun genzimi dolduran bir koku. Geniz akintisiyla alakali birsey sanki.

Anlattığınız şeyi bende yaşıyorum kovid geçirdim 3 4 ay önce.Tek bir koku alıyorum ben de sizin gibi yumurta ve soğandan mı geliyor diye çok fazla kafa yordum bu duruma.Ter kokum resmen kayboldu sadece bu koku var.Artık çok takmamaya başladım çünkü düşündükçe psikolojim bozuluyor.

Çok şaşkınım şuan ya aynısını yaşıyorum birebir. Sürekli duş alıyorum deodorant elimde geziyorum resmen. Ama yine de hep o koku geliyor burnuma. Yemeklerde de yumurta soğan özellikle 😲

Turkcesi kotu koku alma. Yillardir yasadigim bu durumu surekli sinuzite bagliyordum cunku ara ara gelip gidiyordu. Ancak bu kis beni resmen hayattan kopardi. Durup dururken burnumda ve genzimde kotu bir koku almaya basliyorum ve beni cildirma seviyesine getiriyor. Aldigim her koku bambaska bir sekle bürünüyor, ne yedigimden ne ictigimden tat aliyorum, nefes almak bile iskence. En son doktora gittim, genel bir muayene etti, film cektirdi, yogun bir sinuzit olusumu yok dedi, birtakim sinuzit ilaclari verdi, 1 ay kullan, gecmezse gel tomografi cekelim dedi ama... ben bes gundur aksatmadan ilaçlarımı kullanmama ragmen degil azalma aksine artiyor sikayetlerim. Baska bir doktordan daha randevu aldim carsamba gunune ama o zamana kadar surekli arastirma yapiyorum. Var mi bu durumu yasayan, bir care bulabildiniz mi? Lutfen varsa bana da yazin.
Şiddetli sinüzitte bu durumun olabildiğini biliyordum ama ismi olduğunu bilmiyor muşum ya da hatırlamıyorum. Sinüsleri ve genizi dolduran enfeksiyonun / iltihaplı salgının kokusunu alıyorsunuz. Ciddi bir sinüzit tedavisi sonucu, o da yetmezse bir çeşit cerrahi işlemle sinüzler boşaltılıyor ve o kokudan kurtuluyorsunuz. Belki başka tedavi yolları da bulunmuş olabilir. Konusunda başarılı bir doktor bulun derim ben. Geçmiş olsun

Merhaba bildirimlerden görüp geldim. Böyle bir sıkıntım yok ve ilk defa duydum ama özellikle covit geçirenlerin koku alma problemini udi hindi yağı veya tozuyla çözenler var. Sosyal medyada bazı sayfalarda denk gelmiştim ben de. Bi araştırın isterseniz

X