Tuvalet Eğitimi Kakasını Tutuyor Ne Yapmalıyım?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

esraanne

yunusum oğluşummmmmm
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
1.231
3
108
Siirt
tuvalet için 3 gün oldu ilk gün kaka yaptı şimdi yok çiş arada yapıo kaçıp saklanp nasıl bi yol izlemeli

deneyimlerimden değil, okuduğum makalelerden yola çıkarak söylemek isterim... kontrolü ona bırakın. isterse tekrar bezleyin... ve ona baskı kurmayın.. bu konuyla ilgili konuşmayın... siz onu değil bırakın o sizi yönlendirsin.......

benim kızım da öyle ben rahat bırattım biraz biraz alışmaya başladı şimdi umarım bu süreç çabuk geçer:)

benimde oğlum 3 yaşında ve geçen yıl 2 yaşından sonra öğrendi tuvalet eğitimini ilk başlarda kaka problemimiz yoktu 2 günde bir yapardı ama sonra sonra tutmaya başladı ve şimdi 5-6 günde bir yapıyo ve bazen çok ağlıyo neler neler denedik ama ilk ıkınmadan çok korkuyo ilkini çıkartıktan sonra rahatlıyo ve anne git diyo bitirince beni çağırıyo ve yıkıyoruz ama ıkınmak onu çok korkutuyo sürekli kendini sıkıyo hiç zorlamıyorum ama sanırım bir kere ıkınırken canı acıdı ondan diyoruz 6. gün olduğunda karnı ağrıdığı için sürekli yatmak popsunu hep koltuğa dayıyo kendince bu yolu buldu ama oyun zamanını kısıtlıyo hemen uykum geldi anne diyo psikoljisinide etkiliyo haliyle bu durumdan dolayı artık dr. götürüp ilaç alıcam ama fitil filan hiç yapmadım zaten çok korkuyo fitilden
bizde durumlar böyle

canım aynı durum 5 gündür benimde başımdabi yoz varmış adını tam bilemiyorm doktora söyle istersen ben kayısı erik vb yediriyorum amadediğin gibi ıkınmaya korkuyolar....

arkadaşlar aynı sorunu 1.5 aydır yaşıyorum. magnezi calcine verdi doktor ama çare yok kakası isal denecek kadar yumuşak olduğu halde 4 gün tutuyo ne yapacağımı şaşırdım . kakası gelince kaka hayır ıııı diyebağırmaya başlıyo yerlere yatıyor kaka hissi geçince normal hayatına devam sonra 1-2 saat sonra gene başlıyor... artık ne yapacağımı şaşırdım beslenme sorunumuzda var ...çok yordu beni bu durum. çare bulan varsa paylaşşın lütfen... ne zamana kadar ilaç kullanıcaz

tuvalet eğitimi almaya yeni başladıysa normal oğlumdan biliyorum ilk tuvaletini öğrenmeye başladığında çişini çok güzel yaptı kakasını 4 gün sonra yapmıştı birkere yaptı hoşuna gitti sevindirdik ödül verdik sonra hoşuna gitti hep kaka yapmak iştedi

benim yigenim 8 _ 9 ay çekti bunu doktorlar çegre bulamadı pskolojik dediler en sonunda çünkü kabızlıktan sonra kakası normale döndügü halde yapmıyordu kakasını tutucam diye kıpkırmızı oluyordu üzgünüm ama tek çagreniz var üstüne düşmeyin zamanla normale dönüyo ama cok cok zor bi süreç
çoookkk geçmiş olsun

canım ıkındığında acıdığından korkuyor bence kesinlikle önce ilaçla kakasını rahat yapmasını sağla derim ve poposuna anestol merhem sürki acımasın yaparken önce o korkuyu bu şekilde atmasını sağlayın sonrada ilacı bırakdıkdan sonra kabızlığı devam ederse beslenme şeklinizi değiştirin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…