Herkese merhabalar, ilk kez katıldığım bu yarışma için oldukça heyecanlıyım.
Yaptığım iki tarifin alternatif arayanlar için oldukça uygun olduğunu düşünüyorum. Herkese başarılar diliyorum ve tariflerime geçiyorum.
Kekimi genelde göz kararı yaparım ancak yarışma için ölçülendirdim, tam kıvamında bir kek oldu. Deneyecekler şimdiden afiyet olsun.
Kullandığım su bardağı ölçüsü:200 ml
Çay bardağı: 125 ml
Önemli : Bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak.
İlk tarifim Kakaolu Kek
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı hurma özü
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı damla çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
1 portakalın kabuk rendesi ve suyu
1,5 yemek kaşığı karbonat
4 yemek kaşığı kakao
1 fincan kırılmış fındık
Yaklaşık 500 gr un
Yapılışı:
Öncelikle küçük bir tencerede Tereyağını eritiyorum, içinde damla çikolataları koyup ocaktan alıyoruz. Çikolatalar eriyene kadar karıştırıp, soğuması için kenara alıyoruz.
Ardından yumurtaları rengi açılana kadar çırpıyoruz.
Ardından hurma özünü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz mikserle.
İyice karışınca yoğurt, sıvıyağ, portakal suyu ve tereyağında erittiğimiz çikolatayı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Ardından kuru malzemeleri; unu, kakaoyu, portakal kabuğunu ve fındığı ekleyip çırpıyoruz.
Ardından kalıbımıza döküp, soğuk fırına koyuyoruz. Fırını 200 dereceye ayarlayıp çalıştırıyoruz. Kek kabarmaya başlayınca 175 dereceye düşürüyoruz.
Fırından çıkardığımız keki soğutup servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Nohut Unlu Poğaça ise alternatif arayanlara, diyet yapanlara çok uygun bir tarif, özellikle ılıkken çok güzel oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun şimdiden.
Malzemeler:
100 gr tereyağ
2 su bardağı kavrulmuş nohut unu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı karbonat
100 gr İzmir tulumu
100 gr Kaşar
1 yumurta
Çörek otu
Susam
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki tereyağ unu, yumurtanın akını, sirkeyi, karbonatı, peynirleri ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. (Uyarı: peynir miktarları fazla geldi, 50 şer ya da 70 er grama indirirseniz daha güzel olur)
Yoğurduğumuz hamura şekil verip, üzerine yumurta sarısını sürüp, çörek otu ve susamla süslüyoruz. 175 derece, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Yaptığım iki tarifin alternatif arayanlar için oldukça uygun olduğunu düşünüyorum. Herkese başarılar diliyorum ve tariflerime geçiyorum.
Kekimi genelde göz kararı yaparım ancak yarışma için ölçülendirdim, tam kıvamında bir kek oldu. Deneyecekler şimdiden afiyet olsun.
Kullandığım su bardağı ölçüsü:200 ml
Çay bardağı: 125 ml
Önemli : Bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak.
İlk tarifim Kakaolu Kek
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı hurma özü
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı damla çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
1 portakalın kabuk rendesi ve suyu
1,5 yemek kaşığı karbonat
4 yemek kaşığı kakao
1 fincan kırılmış fındık
Yaklaşık 500 gr un
Yapılışı:
Öncelikle küçük bir tencerede Tereyağını eritiyorum, içinde damla çikolataları koyup ocaktan alıyoruz. Çikolatalar eriyene kadar karıştırıp, soğuması için kenara alıyoruz.
Ardından yumurtaları rengi açılana kadar çırpıyoruz.
Ardından hurma özünü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz mikserle.
İyice karışınca yoğurt, sıvıyağ, portakal suyu ve tereyağında erittiğimiz çikolatayı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Ardından kuru malzemeleri; unu, kakaoyu, portakal kabuğunu ve fındığı ekleyip çırpıyoruz.
Ardından kalıbımıza döküp, soğuk fırına koyuyoruz. Fırını 200 dereceye ayarlayıp çalıştırıyoruz. Kek kabarmaya başlayınca 175 dereceye düşürüyoruz.
Fırından çıkardığımız keki soğutup servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Nohut Unlu Poğaça ise alternatif arayanlara, diyet yapanlara çok uygun bir tarif, özellikle ılıkken çok güzel oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun şimdiden.
Malzemeler:
100 gr tereyağ
2 su bardağı kavrulmuş nohut unu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı karbonat
100 gr İzmir tulumu
100 gr Kaşar
1 yumurta
Çörek otu
Susam
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki tereyağ unu, yumurtanın akını, sirkeyi, karbonatı, peynirleri ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. (Uyarı: peynir miktarları fazla geldi, 50 şer ya da 70 er grama indirirseniz daha güzel olur)
Yoğurduğumuz hamura şekil verip, üzerine yumurta sarısını sürüp, çörek otu ve susamla süslüyoruz. 175 derece, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun