Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kakaolu Çatlak Kurabiye - Piyale Pudra Şekeri Sponsorluğunda

Eslii

Aktif Üye
Pro Üye
11 Şubat 2022
2.291
5.746
Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Üzeri için
Pudra şekeri

Yapılışı

Toz şeker, kakao, ve sıvı yağı mikserle şeker eriyene kadar çırpalım. Ardından bir yumurta ekleyip çırpalım. Yumurta tamamen karışınca ikinci yumurtayı ekleyip tekrar çırpalım.

Daha sonra un, vanilya, kabartma tozunu ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım ( unu kontrollü ekleyelim).
Hamurumuzu streç filimle kapatıp, buzdolabında 2 saat dinlendirelim. Vaktiniz varsa 4-5 saat dinlendirseniz daha iyi olur.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde kaşıkla parçalar alıp elimizde yuvarlayalım ve bolca pudra şekerine bulayalım.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirelim.

Ben çocuklar bol bol yesinler diye bir ölçü daha yaptım. O yüzden kurabiyeler bu kadar çok

Son düzenleyen: Moderatör:
Vaoovvvv
Ellerine sağlık canım bolll saannsss

Yarışmaları izlemesi çok zevkli katılmasamda
Bayıldımellerine sağlık başarılar

Bak yine dayanamamış hemen yapmış ama iyi ki yapmış kuzum, muhteşem olmuş çocuklar kurbişsiz mi kalsaydi yani harika gözüküyor canım Esliiiiii liii liiiiiii yine yapmışsın yapacağını eline sağlık kuzum

Ellerine sağlık çok güzellll. Bu zor bi kurabiye yalnız benimkiler olmamıştı mesela.

Ellerine sağlık benim tatlı kalpli arkadaşım çok güzel olmuş, bol şanslar

Yine ağzından bal damlıyor teşekkür ederim kiraz güzelim

Eline sağlık başarılar dilerim

En sevdiğim kurabiye, enfes görünüyor. Elinize emeğinize sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…