Kahverengi Lekelenme ve Progestan

fndkkrdu

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2013
2.607
96
363
Merhabalar , 14 haziran da adetim 9 gün geçmesi sebebiyle sabah idrarda gebelik testi yapıp 2. Çizgiyi silik görünce akşamında acile gidip kan testi yaptırdım ve beta HCG değerim 104.40 çıktı gebelik önceki adetim bittikten çok sonra oluşmuş yeni bir gebelikmis doktorum 16 Haziran'da tekrar gelip kan testi yaptırmami istedi fakat ben haftaici gelebileceğini söylemiştim ki dün gece önce kahverengi lekelenmelerim oldu daha sonra kısa süreliğine sanki 1 2 damla pembeye dönüştü bende korkup kan testi yaptırdım ve beta HCG değerim 104.40 tan 199.6 ya çıkmış doktorum düşük olma ihtimaline karşı Progestan verdi günde 3 kez ağız yoluyla alıyorum. Şimdi sizce 2 günde beta HCG artış değerim kötü mü ve Progestan kullanıp gebeliğin bu kadar erken olduğu dönemlerde düşüğü önlenmiş birileri var mi.?
Bu benim 2. Gebeligim ilkinde kürtaj olmak zorunda kaldım kese bozulduğu için şimdi yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Bu seferki birde çok erken öğrenilmiş bir gebelik ve kahverengi lekelenmeler normal mi değerlere göre 2 - 3 haftalık gibi gözüküyor ?

Canim bi'kere kimyasal degil kimyasal olsa degerin duserdi. Artisin da iyi. Bence kendine cok dikkat et agir falan kaldirma, foligini duzenli ic ceviz vs tuket. İnşallah guzelce tutunur bebegin. Kanamalar pembe ve kirmiziyi donmedigi surece normal sayiliyo ama tedbiri birakmamak lazim tabii.

Bende 6 7 haftalık ken neredeyse 15 20 gün kahverengi lekelenme yaşadım günde iki doz progestan igne vuruldum haftada bir de pruluton tuvalet harici kalkmadım bide 3 litreye yakın su içmeye çalıştım kese etrafinda kanama alani varmış rahme de yakın olduğu için dışarı atiyormus um. Bide benim ki tüp bebek ti Şükür şimdi geçti kanama alani .

Hcg artışın güzel canım. Benim kanamam hiç olmadı ama ultrasonda hep kanamalı alan görünüyordu ve rahim ağzı uzunluğum kısaydı. 7.haftadan 17.haftaya kadae progestan kapsül ve iğne kullandım şuan 23 haftalığım. Bebeğim benimle ve herşey yolunda çok şükür. Bol bol dinlen ilaçlarını aksatma. Ağır kaldırma, yükseğe uzanma, ilişkiye girme. Kendine çok çok dikkat et canım. Bebişin sıkı tutunsun

Merhaba hanımlar cevap veremedim kusura bakmayın bugün akşam tekrar kan değerine bakıldı pazar günü 199 çıkan değerim bugün 3. Gün yani 403 çıktı ve doktorum bunun 500 perde olması gerekiyor sağlıksız gebelik dış gebelik olabilir dedi cuma akşam aynı saatte tekrar kan vericem ve değer 800 lerde değilse cumartesi sabah dusuruceklermis. Hastane koridorlarında yine olmadı diye ağlamaktan bıktım Dış gebelik olabilir mi acaba gercekten

Erken gebelik olduğu için ultrasonda göremediler fakat benim merak ettiğim acaba dış gebelik olsa 3. Haftada ultrasonla görülebilir mi yoksa direk kana göre mi dış gebelik diyorlar

Erken gebelik olduğu için ultrasonda göremediler fakat benim merak ettiğim acaba dış gebelik olsa 3. Haftada ultrasonla görülebilir mi yoksa direk kana göre mi dış gebelik diyorlar

HCG artislarin normale gore az bisey geriden geliyor ama bu sagliksiz oldugu anlamina gelmeyebilir.

Pazar gunu 200 olan HCg degeri 3.gunu 500 - 600 civarinda olmali. 403 normale gore dusuk ama cok da kotu bir artis degil. Dis gebelik demek icin bence erken. 4.haftadan sonra kese gorulur. Ben kendi hamilelik surecimi takvime not ediyorum. Simdi baktim. Bende 4+6'da kese 6 mm olarak gorulmus.

Yani demem o ki; dis gebelik mi, degil mi? Diye dusunmek icin erken. Hcg degerlerinin artisi takip edilmeli.

Bugün tekrar test yapıldı 403 olan değerden 3 gün sonra yani değerim 563 e çıkmış doktor alttan muayene etti tüplerde yumurtalıklarda bişey yok temiz çıktı karından ultrasonla baktılar temiz çıktı doktorum çok az artmış ama artıyor bu yüzden 1000 lere cikana kadar en azından şans vermek istiyorum dedi kanamam ve ağrın olmadigi için bekleyelim dedi eğer kanama ağrı olursa acil olarak gel dedi 2 günde bir tekrar test yapicak inşallah hayırlısı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…