Kahverengi akıntı

Grace_e

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
111
4
96
38
Merhaba herkese,
Birkaç gündür sebebini bilmediğim şekilde koyu renkli bir akıntım var. Regl dönemimden bir hafta sonra böyle birşeyle karşılaştığım için çok şaşkınım. Kadın hastalıkları uzmanına gitmek istiyorum ancak daha önce hiç jinekoloğa gitmedim. Dolayısıyla muayene de olmadım. Vajinismusum da olduğu için çekiniyorum biraz. Ama söz konusu sağlık olunca gözümü kararttım. İzmir de önerebileceğiniz bir kadın hastalıkları uzmanına ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bu ay regliniz geciktiyse eğer içerde kalanlar geliyordur arada banada olur korkmayın :) ama içiniz rahat edecekse kesinlikle doktora gidin

Reglim gecikmedi. Aksine geçen haftaydı reglim. Bitti. Üstünden beş ya da altı gün geçti. İlk gün 20-30ml kadar kırmızı kan geldi. Sonrasında birden geçti. Bir gün sonra kahverengi akıntı haline dönüştü.

Canım benimde bu ay başıma geldi. Reglim bitti 1 hafta sonra kırmızı kahverengi akıntım geldi 2 gün kadar sürdü. Doktora gittim muayene oldum ama bişey demedi. Bişey yok dedi daha doğrusu. Herkesin yapısı farklıdır.. yumurtlama kanaması olabilir yada kalan akıntılar gelmiş olabilir artık bilemiyoruz. Eğer endişeleniyorsan doktora görünmen iyi olur

Yarın için randevu aldım. Herhangi bir sancı ya da ağrı hissetmediğimden bir sorun çıkacağını sanmıyorum ama insanın aklına takılıyor işte.

Benim sancımda olmustu canım. İnşallah bir şey yoktur.büyük ihtimallede yok

Eveet. Doktora gittim. Ultrasonla kontrol etti. Akıntıdan örnek aldı. Bir adet polipim olduğunu öğrendim. Bu kahverengi akıntının geçmesi için vajinal bir krem ve olası bakteri temiZliği içinde bir hap. Polip kaynaklı mı akıntı belli değil. Tekrarlarsa operasyonla almak gerekecekmiş. Ağrım acım yok ama yine de neler çıkıyor vücuda dair. Gözle görülmeyen...

Geçmiş olsun canım bişey sorucam polip nedir kist gibi bir şey mi

Doktorumun söylediklerinden anladığım polip rahimle aynı dokudan oluşuyor. Polip değilde lokal bir rahim duvarı kalınlaşması da olabilirmiş. Deride görünen ben gibi. Kist daha çok yolunda gitmeyen bir fonksiyon sebebiyle oluşmuş sıvı ya da katı mevcut dokudan farklı yapılara deniyormuş.

Anladım canım.benimde kistlerim var geçmiş olsun.. zor şeyler rabbim beterinden korusun.. bende uğraşıyorum işte...

Kolaylıklar diliyorum. Yediklerimize içtiklerimize, hijyene çok daha özen göstermeliyiz.

Back
X