- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.953
- 598
Merhaba sevgili hanımlar
Bağımlılık yapan yemek yarışmalarına başıma gelen tüm engellere rağmen yine katılmayı başardım çok şükür. Sadece eşim ve kendim için yaptım o yüzden bu kadar malzemeyle sadece 4 adet pastacık çıktı. Siz kendi yapacağınız sayıya göre arttırabilirsiniz.
Hemen pastamin kekini tarif ederek başlayalım.
Malzemeler:
1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/4 su bardağı yağ
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 cay kaşığı vanilya
1/2 su bardağından biraz daha fazla un
Önce şeker eriyene kadar yumurtayla şekeri cirpiyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Kek hamurumuzu tereyağı ile yağladigimiz fincanlara eşit miktarda döküyoruz.
Fincanları derin bir tencereye dizip fincanların yarısına gelecek şekilde tencereyi kaynar suyla dolduruyoruz. ( Su kaynar olmazsa pişirme süresi uzuyor.)
Üzerine temiz bir bez örtüp kapağı kapalı olarak 20 dk kadar orta ateşte pişiriyoruz. ( Bez koymayinca cama gelen buharlar damlayip kekleri ıslatıyor.)
Kekler pişince elimizi yakmak için fincanları bir bez yardımıyla dışarı çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca ters çevirip bir tabağa diziyoruz.
Üzerlerine yarım bardak su, 2 tatli kaşığı Nescafe ve 3 tatlı kaşığı toz şekerle hazırladığımız sosu dökerek ıslatıyoruz.
Krema için malzemeler:
Vanilya ve labne hariç tüm malzemeleri kıvam alana kadar pişiriyoruz. Pişince soğumaya bırakıyoruz. ( Sıcakken labne koyarsak peynir kesilebilir.) Soğuyunca labne ve vanilyayla iyice cirpiyoruz.
Buzdolabında 1-2 saat bekletip keklerimizin üzerine sıkıyoruz.
Süsleme için de süzgece koyduğumuz kakao tozunu kekimizin üzerine eliyoruz.
Herkese afiyet olsun.
Bağımlılık yapan yemek yarışmalarına başıma gelen tüm engellere rağmen yine katılmayı başardım çok şükür. Sadece eşim ve kendim için yaptım o yüzden bu kadar malzemeyle sadece 4 adet pastacık çıktı. Siz kendi yapacağınız sayıya göre arttırabilirsiniz.
Hemen pastamin kekini tarif ederek başlayalım.
Malzemeler:
1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/4 su bardağı yağ
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 cay kaşığı vanilya
1/2 su bardağından biraz daha fazla un
Önce şeker eriyene kadar yumurtayla şekeri cirpiyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Kek hamurumuzu tereyağı ile yağladigimiz fincanlara eşit miktarda döküyoruz.
Fincanları derin bir tencereye dizip fincanların yarısına gelecek şekilde tencereyi kaynar suyla dolduruyoruz. ( Su kaynar olmazsa pişirme süresi uzuyor.)
Üzerine temiz bir bez örtüp kapağı kapalı olarak 20 dk kadar orta ateşte pişiriyoruz. ( Bez koymayinca cama gelen buharlar damlayip kekleri ıslatıyor.)
Kekler pişince elimizi yakmak için fincanları bir bez yardımıyla dışarı çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca ters çevirip bir tabağa diziyoruz.
Üzerlerine yarım bardak su, 2 tatli kaşığı Nescafe ve 3 tatlı kaşığı toz şekerle hazırladığımız sosu dökerek ıslatıyoruz.
Krema için malzemeler:
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilin
- 2 çorba kaşığı labne
Vanilya ve labne hariç tüm malzemeleri kıvam alana kadar pişiriyoruz. Pişince soğumaya bırakıyoruz. ( Sıcakken labne koyarsak peynir kesilebilir.) Soğuyunca labne ve vanilyayla iyice cirpiyoruz.
Süsleme için de süzgece koyduğumuz kakao tozunu kekimizin üzerine eliyoruz.
Herkese afiyet olsun.