• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kekler - Pastalar Kahveli Mini Pasta - Nescafe Sponsorluğunda

Emira SY

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2015
11.972
28.953
598
Merhaba sevgili hanımlar :KK25:

Bağımlılık yapan yemek yarışmalarına başıma gelen tüm engellere rağmen yine katılmayı başardım çok şükür. :KK19: Sadece eşim ve kendim için yaptım o yüzden bu kadar malzemeyle sadece 4 adet pastacık çıktı. Siz kendi yapacağınız sayıya göre arttırabilirsiniz.

Hemen pastamin kekini tarif ederek başlayalım.:kk77:

PhotoGrid_1510846957727.jpg

Malzemeler:
1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/4 su bardağı yağ
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 cay kaşığı vanilya
1/2 su bardağından biraz daha fazla un

Önce şeker eriyene kadar yumurtayla şekeri cirpiyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Screenshot_2017-11-16-16-57-07-305_com.miui.gallery.png

Kek hamurumuzu tereyağı ile yağladigimiz fincanlara eşit miktarda döküyoruz.
PhotoGrid_1510844754321.jpg

Fincanları derin bir tencereye dizip fincanların yarısına gelecek şekilde tencereyi kaynar suyla dolduruyoruz. ( Su kaynar olmazsa pişirme süresi uzuyor.)

Üzerine temiz bir bez örtüp kapağı kapalı olarak 20 dk kadar orta ateşte pişiriyoruz. ( Bez koymayinca cama gelen buharlar damlayip kekleri ıslatıyor.)
Screenshot_2017-11-16-16-57-24-660_com.miui.gallery.png

Kekler pişince elimizi yakmak için fincanları bir bez yardımıyla dışarı çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca ters çevirip bir tabağa diziyoruz.

Üzerlerine yarım bardak su, 2 tatli kaşığı Nescafe ve 3 tatlı kaşığı toz şekerle hazırladığımız sosu dökerek ıslatıyoruz.

PhotoGrid_1510844620331.jpg

Krema için malzemeler:
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 2 çorba kaşığı labne

Vanilya ve labne hariç tüm malzemeleri kıvam alana kadar pişiriyoruz. Pişince soğumaya bırakıyoruz. ( Sıcakken labne koyarsak peynir kesilebilir.) Soğuyunca labne ve vanilyayla iyice cirpiyoruz.

Screenshot_2017-11-16-17-00-36-829_com.miui.gallery.png
Buzdolabında 1-2 saat bekletip keklerimizin üzerine sıkıyoruz.
Süsleme için de süzgece koyduğumuz kakao tozunu kekimizin üzerine eliyoruz.

Herkese afiyet olsun. :KK200::KK36:

IMG_20171116_170213.jpg
IMG_20171116_170132.jpg

Yaaa ne güzel bir iltifat bu :KK68: bir gün yolun düşerse uğra senin de annen olurum tatlım :anne:

Bekar evinde yaşayınca anne yemeği tadamıyoruz ne yapayım. :/ Teşekkür ederim, sizin minnak çok şanslı vallahi. Gelin ne kadar şanslı o tartışılır tabi anne böyle güzel yemekler yaptıkça :)

Bekar evinde yaşayınca anne yemeği tadamıyoruz ne yapayım. :/ Teşekkür ederim, sizin minnak çok şanslı vallahi. Gelin ne kadar şanslı o tartışılır tabi anne böyle güzel yemekler yaptıkça :)

Erkekler annelerine benzeyen kızlara aşık olur derler bakalım bizimki bulabilecek mi benim gibisini :P

Bağımlılık yapan yemek yarışmalarına başıma gelen tüm engellere rağmen yine katılmayı başardım çok şükür. :KK19: Sadece eşim ve kendim için yaptım o yüzden bu kadar malzemeyle sadece 4 adet pastacık çıktı. Siz kendi yapacağınız sayıya göre arttırabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2068201

Malzemeler:
1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/4 su bardağı yağ
1 yemek kaşığı kakao
1 cay kaşığı vanilya

Önce şeker eriyene kadar yumurtayla şekeri cirpiyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Eki Görüntüle 2068199
Eki Görüntüle 2068193

Fincanları derin bir tencereye dizip fincanların yarısına gelecek şekilde tencereyi kaynar suyla dolduruyoruz. ( Su kaynar olmazsa pişirme süresi uzuyor.)

Üzerine temiz bir bez örtüp kapağı kapalı olarak 20 dk kadar orta ateşte pişiriyoruz. ( Bez koymayinca cama gelen buharlar damlayip kekleri ıslatıyor.)
Eki Görüntüle 2068197

Kekler pişince elimizi yakmak için fincanları bir bez yardımıyla dışarı çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca ters çevirip bir tabağa diziyoruz.

Üzerlerine yarım bardak su, 2 tatli kaşığı Nescafe ve 3 tatlı kaşığı toz şekerle hazırladığımız sosu dökerek ıslatıyoruz.

Eki Görüntüle 2068192

Krema için malzemeler:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 2 çorba kaşığı labne

Vanilya ve labne hariç tüm malzemeleri kıvam alana kadar pişiriyoruz. Pişince soğumaya bırakıyoruz. ( Sıcakken labne koyarsak peynir kesilebilir.) Soğuyunca labne ve vanilyayla iyice cirpiyoruz.

Eki Görüntüle 2068196 Buzdolabında 1-2 saat bekletip keklerimizin üzerine sıkıyoruz.

Eki Görüntüle 2068194 Eki Görüntüle 2068195
Aaa ne güzel olmuş ya fincanda harika valla ellerine sağlık canım sunum da çok güzel olmş ellerine emeğine sağlık :15:

Eki Görüntüle 2068201

Malzemeler:
1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/4 su bardağı yağ
1 yemek kaşığı kakao
1 cay kaşığı vanilya

Eki Görüntüle 2068199
Eki Görüntüle 2068193

Eki Görüntüle 2068197

Eki Görüntüle 2068192

Krema için malzemeler:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 2 çorba kaşığı labne

Eki Görüntüle 2068196 Buzdolabında 1-2 saat bekletip keklerimizin üzerine sıkıyoruz.

Eki Görüntüle 2068194 Eki Görüntüle 2068195
Ellerine sağlık canım ,farklı bir tarif,sunum şahane,başarılar dilerim.

Back