• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahve nasıl pişirilir?Yardımınıza ihtiyacım var :-)

Esmeeralda

Kendin ol yeter!
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
137
0
26
İzmir
Nerde soracağımı bilmediğim üçün burda soruyorum.Telveli kahve istiyorum.Kahveyi nasıl pişirmeliyim?

su + 2 dolu çk kahve + 2 ck şeker tozu karıştırıyorsun pişiriyorsun yazıyor.Denedim ama telveli olmadı.Mutlaka Türk kahvesi olması mı gerek?Benim yaşadığım yerde türk kahvesi satılmıyor bildiğim kadarıyla. Diğer kahve türüyle ya markasıyla pişirmek olmaz mı?Telveli kahve yapmanın başka yolu yok mudur?

kahvesini bol koyarsan telvesi de bol olur
ama türk kahvesi türk kahvesiyle yapılır
başka nasıl kahveyle yapmayı düşünüyosun kii
anlayamadım ben pek :26:

Ben kahveyi şöyle yapıyorum.2 kahve fincanı su içine 2 çay kaşıgı kahve atıyorum şekerini az atıyorum ben şekersiz içtigim için ocaga koymadan çay kaşıgı ile karıştırıyorum daha sonra ocaga koyuyorum bir taşım kaynıyor yani köpük oluşuyor oluşan köpükleri eşit miktarda bardaklara katıyorum kaşık yardımı ile daha sonra tekrar bir taşım kaynatıp bardaga boşaltıyorum.Telvesine köpügüde güzel oluyor.Eger 3 fican kahve yapacaksan 3 çay kaşıgı atarsın kahveyi.Telve bildigim kadarı ile türk kahvesinde olur diger kahvelerde olmayabilir.Kahveyi çok atarsan kahve acı olabilir ve bardagın dibi sadece kat kat telve olur.

Son düzenleme:
kahvesini bol koyarsan telvesi de bol olur
ama türk kahvesi türk kahvesiyle yapılır
başka nasıl kahveyle yapmayı düşünüyosun kii
anlayamadım ben pek :26:

Hayır durum şöyle ki ben yurtdışında yaşıyorum.Ordada genelde kahve makinesi kullanırlar.Şu an tatilde Azerbaycandayım,yani burdakı Azeriler kahve falına bakıyor ama nasıl bakıyorlar bilmiyorum.Markette türk kahvesi diye birşey bulamadım ben.Hangi yöntemle bakıyorlar o zaman merak ettim.Başka bir yöntemi varmıdır diye.

şu gavurların filtreli kahvesi var sıcak suyu kaynatıp o ham kahveyi pişiriyorlar ,orada türk bakkalda mı yok varsa yoksa gavur kültürü bizim kültür ve doğal kahve yok olup gidiyor , onların herşeyi suni ve selülit yapıyor ama Türk kahvesi yapmaz

Merhaba telveli türk kahvesi yapabilmek için mutlaka türk kahvesı kullanmanız gerek.İlla kahve satan yerlerden almanız gerek yok markettekiler de olur.
Kahve yapımı içinde ben ikiye bir ölçü kullanıyorum.Yani bir fincan miktarı suya iki çay kaşığı kahve,bir çay kaşığı şeker..
Köpüklü olması içinde en kısık ateşte aşırı karıştırmadan pişiriyorum.Umarım sorunuza çözüm olmuştur.

türk kahvesinin yurt disindaki ismi "mokka" oluyor genelde. o da yoksa espresso kahveyle belki ayni sonuc elde edilebilir diye düsünüyorum. türk marketi yok mu hic bulundugunuz yerde?

türk kahvesinin yurt disindaki ismi "mokka" oluyor genelde. o da yoksa espresso kahveyle belki ayni sonuc elde edilebilir diye düsünüyorum. türk marketi yok mu hic bulundugunuz yerde?

Hayır yok.Bide yurtdışındakılar Türk kahvesini bilmiyorlar daha çok Fas kahvesini(Moroccan coffee) bilirler.Azerbaycandada markete girdim hepsi yurtdışında satılan kahveler.Çalışanlara soruyorsun onlarda birşey bilmiyor.Azeriler kahve içmezler genelde çay içerler o yüzden bilmemeleri normal bence.Ama mokkayı mutlaka denicem.Bence mokka isimli kahve satılıyor evet.Espresso kesin satılıyor ama ondan birşey çıkar mı bilmiyorum denemek lazım.

Son düzenleme:
valla cnm banada dün 'najjar' diye bi kahve geldi yurt dışından oda türk kahvesi gibi telveli belki bunu yurtdışında bulabilirisin

Son düzenleme:
Benim kahvemi pek beğenirler.
Anlatayım nasıl yaptığımı:ssz:
Öncelikle cezveye her fincan için bir şeker kaşığı dolusu kahve,
iki kesme şeker atıyorum ( bu orta oluyor.)
En son fincanla ölçerek suyunu ekliyorum.
Ocağa orta ateşte koyuyorum.
Ve kahve pişerken köpük oluştukça alır alır fincanlara koyarım.
Kaynayana kadar oldukça köpük oluşmuş olur.
En son kaynayınca paylaştırırım fincanlara.
Bol köpüklü ve telveli oluyor böyle:26:

Benim kahvemi pek beğenirler.
Anlatayım nasıl yaptığımı:ssz:
Öncelikle cezveye her fincan için bir şeker kaşığı dolusu kahve,
iki kesme şeker atıyorum ( bu orta oluyor.)
En son fincanla ölçerek suyunu ekliyorum.
Ocağa orta ateşte koyuyorum.
Ve kahve pişerken köpük oluştukça alır alır fincanlara koyarım.
Kaynayana kadar oldukça köpük oluşmuş olur.
En son kaynayınca paylaştırırım fincanlara.
Bol köpüklü ve telveli oluyor böyle:26:

Türk kahvesi kullanıyorsun değil mi?

bende normal kahve fincanından suyunu ölçer koyarım 1 tatlı kaşıği türk kahvesi 1 tatlı kasığından biraz az da şeker kısık ateşte hem köpüğü bol hemde telvesi bol oluyo ne kadar da kv yazık bu kadar çok kahve koyma desede:) ben de en sonunda ki telvesini çok seviyorum:21:

Back
X