• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kahvaltiyi tektek verenler bakabilirmi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
38
108
İstanbul
Kahvaltiyi tek tek verenler nasil veriyorsunuz neler yediriyorsunuz.
Yumurtayi civikmi yapiyorsunuz
Devam sutunu yada ihlamurunu kahvaltidan ne kadar sonra iciriyorsunuz.
Olculerini nasil ayarliyosunuz.
Oglum 9 aylik neler vermeliyim tek tek verceksem.devam sutu yada ihlamurunu ne olcude yapmaliyim.

benim oğlum 2 yaşında inanılmaz iştahsız 1 ay öncesine kadar karışım yiyodu 1 aydır kendi isteğiyle yememeye başladı yumurtayı haşlanmış yemiyor bende tavada tereyağıyla yapıyorum önce onu sonra 2 zeytin sonra bikaçlokma bal ekmek üstüne biraz süt ama hepsini ayrı ayrı getiriyorum yoksa yemez çok iştahsız 10.5 kilo halaa :((((( bebeğin iştahlıysa tereyağlı peynirliomlet yapabilirsin benim oğlum peynirli sevmedi yanında süt bikaç zeytin 1 dilim ekmek yeterli olur balı veremezsin 1 yaşına kadar onun yerine pekmez hatta tahin pekmez verebilirsin iştahlıysa herşeyi yer

benim oğlum 2 yaşında inanılmaz iştahsız 1 ay öncesine kadar karışım yiyodu 1 aydır kendi isteğiyle yememeye başladı yumurtayı haşlanmış yemiyor bende tavada tereyağıyla yapıyorum önce onu sonra 2 zeytin sonra bikaçlokma bal ekmek üstüne biraz süt ama hepsini ayrı ayrı getiriyorum yoksa yemez çok iştahsız 10.5 kilo halaa :((((( bebeğin iştahlıysa tereyağlı peynirliomlet yapabilirsin benim oğlum peynirli sevmedi yanında süt bikaç zeytin 1 dilim ekmek yeterli olur balı veremezsin 1 yaşına kadar onun yerine pekmez hatta tahin pekmez verebilirsin iştahlıysa herşeyi yer

Cok istahsiz canim benimkiside.
Puturlu yemiyor hala hemen kusuyors versemde.
Sen nezaman alistirdin canim puturluye ilk neyle basladin alistirmaya.bana bu konuda ne tav siye edersin nasil
bir yol izlemeliyim.

benim kızımda 8 aylık ben karışım olarak veriyorum kahvaltıyı...meyve suyu, bisk.yada ekmek içi,pekmez,yumurta,peynir ve tereyağı bunu bazen devam sütüylede hazırlıyorum... hafif pütürlü yiyebiliyor o da canı isterse..kusuyor çünkü dün az kalsın boğulacaktı aklım çıktı, daha tek tek yemeye hazır olmağını düşünüyorum napim isterse 1 yaşında olsun...dün yaşadığımı bi ben bi allah bilir,her bebeğin kendine göre mutlaka bi zamanı vardır o yüzden hiç acele etmiycem...ha şu da var biz sofradayken bayılıyo otlanmaya:D ama iş öğüne gelince değişiyo tabii...

merhaba,
oğlum 20 aylık ve hala karışım veriyorum yumurtayı tek yemiyor.
kaşar peniri küp küp kesip veriyorum ağzına nohut büyüklüğünde.
halakarışım yedirmemin sebebi oğlum [SUP]süt mama asla içmiyor [/SUP]karışımla süt ihtiyacının
bir kısmını tamamlıyorum. ve içim daha rahat ediyor, ceviz fındık bal yumurta süt herşey,i bu şekilde yemesi benı rahatlatıyor ama bir yandanda endişe duyuyorum çünkü ya tek kahvaltıya alışmazsa.....

valla benimde ikizlerim 16 aylık bende hala bir türlü kahvaltıyı tek başına yediremiyorum.hala karışım yapıyorum.ki bu şekilde olması daha iyi gibi.çünkü tek başına asla kibrit kutusu kadar peyniri yada tek başına bir yumurtayı yemezler.hiç değilse içinde pekmezi ve cevizide meyvasıda oluyor.yalnız bir taneside karışımıda yemek istemiyor.zorluyorum ama ancak bir kaç kaşık.bende bazen peyniri ve cevizi çorbasına sütünede balı akşam yaterken içine katıyorum.bir şekilde telafi etmeye çalışıyorum.ne kadar doğrudur bilinmez ama başka çarem yok gibi.bence onlar hazır olduğunda kendileri tek tek yerler.zamanı var diye düşünüyorum.yesinlerde nasıl yerseler yesinler artık diye bakıyorum.gerçekten çok zor.neyseki bu konuda yalnız değilmişim.içim birazolsun rahatladı.

Son düzenleme:
KAHVALTIYI AYRI VERİYORUM.çoğu zaman devam sütü içine bazen ıhlamaura(pekmezle tatlandır) 4-5 cici bebe ve bebelac çavdarlı mısırlı katıyorum.bazende ekmek içi bazen cici bebe ekmek ıslatıyorum.bu sana kalmış.sonra yumurtayı 3 dk kaynatıp başka bir tabağa sarısını boşaltıyorum.katı verin deselerde sevmiyor.dönüşümlü ver deselerde benim oğlum labneyi seviyor bir tatlı kaşığı labneyi soğuksa mamanın birazıyla ılıtıyorum.pekmezi istersen ayrı ver istersen ekmekli karışıma ekle.yumurtayı birer gün arayla veriyorum.vermediğim gün labnenin miktarını artırıyorum.bu aralar kahvaltıya ceviz ekleyeceğim.aradada ağzına zeytin tattırıyorum.

16.5 aylığız hiç bulamaç halinde kahvaltı yapmadık. Tek tek ve kendisi yiyor. Kaşar peyniri, yumurta(bazen omlet bazen haşlanmış) , ekmek, zeytin. Hepsini minik minik kesip önüne koyuyorum kendisi yiyor, en son tahin-pekmez veriyorum. Bazen ekmek yerine simit yiyor.

benim kızımda 17 aylık ve hala karışım yiyor zaten kahvaltı ve yemekleri zor yediriyorum, iki gündür tek vermeye çalıştım ama başarı sağlayamadım kesinlikle reddediyor, lütfen bana da yardımcı olun neler yapılabilir tek yedirmek için, konuyu okudum pek başarılı olumuyor sanırım tek yedirmek...bilen ve yediren anneler bizede destek verin.

benim kızımda 17 aylık ve hala karışım yiyor zaten kahvaltı ve yemekleri zor yediriyorum, iki gündür tek vermeye çalıştım ama başarı sağlayamadım kesinlikle reddediyor, lütfen bana da yardımcı olun neler yapılabilir tek yedirmek için, konuyu okudum pek başarılı olumuyor sanırım tek yedirmek...bilen ve yediren anneler bizede destek verin.

Kahvaltıyı önüne minik parçalar olarak koyun bırakın kendisi yesin öyle alışıcak. Mesela krep yapın minik minik koyun önüne kendisi yesin

Sen nezaman alistirdin canim puturluye ilk neyle basladin alistirmaya.bana bu konuda ne tav siye edersin nasil
bir yol izlemeliyim.

pütürlüye aslında birazda çocuğun istekli olmasıyla geçebilirsin ben 1.5 yaşına kadar pütürlü yediremiyordum hep blender dı ama 1.5 yaşında hiç istemedi makarna haşladık önüne koydum pilav köfte derken kendi yemeğe başladı ama çok çok az yiyo kilosundanda belli kahvaltıyıda 1 ay öncesine kadar bulamaç yiyodu şimdi yemiyo t.yağda yumurta yapıyorum önüne koyuyorum kaşıkla yiyo tabi kaşığa ben koyuyorum o yiyor asla bana yedirtmez ama iştah konusunda çok ciddi sıkıntımız var pütürlüye en kolay makarna bisküvi özellike çubuk kraker ve muzla başlayabilirsin

kızım 14 aylık
ben hiç karışım yedirmedim kızıma tek tek vermenin daha uygun oldugunu düşünüyorum çünkü;herşeyin tadına tek tek alışmalı ve ilerdede yemesi kolay olmalı karışıma alışırsa tek tek nasıl yiyebiir ki kızımında bazen yediği bazen yemediği zamanda oluyor kendine bırakıyorum kilosuda çok şükür iyi tavsiyem sizde tek tek deneyin.

benim kızım 7,5 aylık ama hala kahvaltı etmiyor ne ayrı yrı yiyor nede karışım napıcamı şaşırdım zaten bununla ilgilide topik açtım

bir yol izlemeliyim.

sisizin yaşadıklarınızı bende yaşadım.2 kaşık fazla yedirmek için ölüyordum.yapmadığım şaklabanlıklar kalmıyordu.kanal kanal reklam arıyordum.şu an kızım 9 yaşını dolduruyor ve ben ona yeme artık yeter diyorum :)) innaın bu durumu hayal edemezdim.bir bebek kendi avucu büyüklüğünde yese yeterli. sakın bunu unutmayın.ben bebekken kahvaltıda labne peyniri yumurta sarısı,bebe bisküvisi,süt karışımı yedirirdim.bir de tavsiyem size muzu ezin 4-5 bebe bisküvisi ile içine ılık süt ve mutlaka tereyağ koyun.tereyağ kemiklerin içlerini doldururmuş ve kemikleri güçlendirirmiş.ya arkadaşlar resmen beni geriye döndrdünüz .kendim geldim gözümün önüne :))) tavuk ve sebzeleri atardım düdüklüye.sonra biraz eziciden geçiridim.çünkü dişlerimiz 1 yaşından sonra çıktı bizim :D 2 gün tavuk 2 gün et ile yapardım bu çorbaları.sütle tarhana ,un çorbası b12 açısından çok faydalı,neler yaptım neler :))
ama canınızı sıkmayın avuçları kadar yeseler doyarlar :))) bir daha doğum yaparsam kesinlikler bir bebek avucu kadar yese ay aç kaldı deyişp kendimi yemicem :))
sevgiyle kalın.

oğlum 10.5 aylık sabah önce mamasını içer daha sonra bir yumurta yer kayısı kıvamında peynir zeytin ve pekmezle finali yapar

Back