• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kahvaltıda nasıl ekmek yediriyorsunuz?

mavigece_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2009
20
0
86
Ankara
merhaba kızlar

benim oğlum 20 aylık. şükür emmesine rağmen yemek seçme derdimiz yok ama kahvaltı bizim için büyük bir dert. en büyük sorunumuz ise kahvaltıda küçük bir parça ekmeğe bal,pekmez yada reçel sürüyorum ama oğlum ekmeği yemiyor sadece üstündekilerine parmağına batırıp yalıyor ekmek öylece kalıyor. mafoldumben

nerde yanlış yaptığımı yada ekmeği yemesini nasıl sağlıyabileceğimi söyleyebilirseniz sevinirim. a.s.

sonunda bir cevap kaydirigubbakcemile2 çok tşk ederim genciza.
bak bu hiç aklıma gelmemişti bir deneyim belki onu daha çok sever. önerin için çok çok tşk ederim..

sonunda bir cevap kaydirigubbakcemile2 çok tşk ederim genciza.
bak bu hiç aklıma gelmemişti bir deneyim belki onu daha çok sever. önerin için çok çok tşk ederim..

Bence de Uno iyi tercih. Büyümek ya da normal tost ekmeği olabilir. Ama sakın kepek ekmeği, çok tahıllı olanlarından vermeyin, kabızlık yapıyor.cokacimcoook

canım kepek ekmeği aksine kabızlık durumlarında verilir bol posa içerdiği için kabızlığa iyi gelir.a.s

ben normal yediğimiz ekmeğin içini dilimlerim 6.ayından itibaren.
arada kepekli ekmeğimdende yediririm ne bulursam yani kaydirigubbakcemile3

canım kepek ekmeği aksine kabızlık durumlarında verilir bol posa içerdiği için kabızlığa iyi gelir.a.s

İlk 5 yaş döneminde bebek ve çocuklarda barsak alerjileri çok olduğu için ASLA KEPEK EKMEĞİ ÖNERİLMİYOR.Bu fikriniz erişkinler için doğru.

Kabızlık İçin Evde Bakım Önerileri

1 Yaş Üstü Çocuklara Uygulanması Gereken Diyet:
- Meyve sularını arttırın (elma, armut, kiraz, üzüm, kuru erik) (not: turunçgillerden elde edilen meyve suları bu durumda faydalı değildir).
- Çocuğunuza bol miktarda lif içeren meyve ve sebzeler verin (bezelye, fasulye, brokoli, muz, kayısı, şeftali, armut, incir, kuru erik, hurma).
- Tüm taneli tahıllardan yapılan yiyecekleri arttırın (kepekli gevrekler, kepekli krakerler, yulaf ezmesi, esmer pirinç, kepekli ekmek; çocuk 4 yaşından büyükse patlamış mısır verilebilir).
- Kabızlığa neden olan yiyecekleri azaltın (süt, dondurma, peynir, yoğurt ya da pişmiş havuç).

benim kızımda 17 aylık ve kabız olduğunda doktoru armut,kayısı gibi meyvelerin yanında kepekli ve bol tahıllı ekmek tercih etmemizi söyledi.

kepekli ekmek kabız yapmaz demek istemiştimki doktorumuz kabızlık için önerdi bize.alerji riski olabilir o konuda bi bilgim yok.

hepinize çook tşk ederim
evet kepek ekmeği kabızlığa iyi geliyor ve evet alerji reaksiyonu fazla görülüyor..

bu arada kızlar benimle aynı sorunu yaşayanlara şimdide ben bir çözüm önerisi getiriyorum çünkü artık oğluşum löpür löpür götürüyor ekmekleri kahvaltıda zemuszemus

uno ekmeğini aldım ama oğluşum yine üstünde ki balı,reçeli yalamaya başlayıp ekmeği ölylece bırakınca aklıma kurabiye kalıpları geldi. uno ekmeğinden kalıpla şekiller çıkarıp üzerine balı sürdüm çok hoşuna gitti oğlumun kaydirigubbakcemile2.

bu arada artanları atmadım tabikii.. küçük parçalarda kare kare kesip kuruttum onuda çorbalara kullanıyorum ...sositososito

arkadaslar benım oglum 17 ayını dolduruyor halen karısım kahvaltı yıyor.onun dısında peynır sut yada ekmek yumurta tek basına yedıremıyorum.buna nasıl alıstırdınız ne olur bıcare cok korkuyorum boyle devam etcek dıye.neolur yardım edın nasıl alıstırdıysanız bı akıl verın.ac bırakmayı denedım benımle oturttum sofraya ama o oyun oynuyo catalla dagatıyo sadece yalıyo catalı bı gıdım almıyo agzına napabılırım?

canım ben yaşından itibaren minik minik lokma şeklinde verdim.arada reddettiğinde kızıp bulamaç yapıyodum ama zamanla alıştı lokma yemeğe ve lokmaları giderek büyüttüm benim kızımda 17 aylık şimdi bulamaç yapsam kesinlikle yemez.sende lokma lokma yedirmeye başla.artık kocaman oldular herşeyden yiyebilirler.başlarda pek sevmeyebilir ama ısrarla dene.bide sabah kalkar kalkmaz değilde yarım saat bi saat sonra deneyebilirsin.başta az yiyomuş gibi gelebilir ama bikaç aya bulamaçı geçiyo yedikleri.bütün kahvaltılıkları dene illaki sevdiği bişey olacaktır hadi başarılar :)

arkadaslar benım oglum 17 ayını dolduruyor halen karısım kahvaltı yıyor.onun dısında peynır sut yada ekmek yumurta tek basına yedıremıyorum.buna nasıl alıstırdınız ne olur bıcare cok korkuyorum boyle devam etcek dıye.neolur yardım edın nasıl alıstırdıysanız bı akıl verın.ac bırakmayı denedım benımle oturttum sofraya ama o oyun oynuyo catalla dagatıyo sadece yalıyo catalı bı gıdım almıyo agzına napabılırım?

canım sende benim gibi yapabilirsin bende çok işe yaradı ekmekleri kurabiye kalıplarıyla kesip üzerine istediğini süre bilirsin. benim oğlum ekmek yemiyordu konuyudu bu yüzden açmıştım zaten ama artık öyle bir yiyorki :nazar:hihoyyyt yumurtayıda tek başına yemesine izin ver kendi başlarına yemekten çok zevk alıyorlar inan sende arada çaktırmadan yardım edersin..bir dene istersen bizede gelişmelerinden haberdar et olurmu bol şanslar a.s.

Benim böyle bir sorunum olmadı.Ama arkadaşımın başına geldiğinden gözlemlediğimi söyleyeyim.Öğün saatlerini geciktirerek terbiye etti çocuğu.Yani kahvaltı saati çocuğun 9 sa mesela vermedi bi şey 10 a kadar.Aynı şekilde diğer öğünlerde de..Çocuk daha çok acıkınca ne yediğine bakmadı ..2-3 gün az yedi ama sonra alışıverdi..Zaten öyle dengesiz beslenirse nolur o çocuğun hali diye düşündüm ama dengesi bozulacak kadar uzun sürmedi bu mesele zaten 1 haftada falan halloldu..Düzene girmesi de diğer haftayı buldu ama oldu yani..Bi dene bence.. :hulya:

Back