kahvaltı...

firildakmerdane

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2008
151
6
arkadaşlar biliyorsunuz bebişlerimiz 1 yaşında..kahvaltıda neler yediriyorsunuz..ben hergün aynı yapıyorum bebişim çok sıkıldı..kahvaltı öğününüde çok sevmiyor..sizde değişik tarifler varsa paylaşabilirmisiniz...

valla güzelim ben o konuda acayip şanslıyım maşşallah o kadar cok yemeyi seviyor ki ben ne versem daha hiç hayır deyip çıkardıgını görmedim ama yumurta ve peynir bide salatalık olmazsa olmazlardan yani

üf kızlar ya zeynep ceylin hala dogru düzdün katı gıdaları yiyemiyo sürekli kusuyo alıştıramadım daha biz hala karışım hazırlayıp blendırdan geçiriyoruz onu çok seviyo bende bütün vitaminleri alıyo diye zorlayamıyorum pek 1 yumurta biraz peynir biraz tereyag 2 ceviz içi 1dilim ekmek içi ve 1 kaşık pekmezi sütle çırpıyorum öle yiyo nasıl normal kahvaltıya alıştırıcam bilmiyorum

yağmur da önce ne versem yiyordu ama bu dişler bizi mahvetti kızım feci zayıfladıı
bende karışım versem yiyor bayılıyor ama artık ayrı ayrı veriyorum yumurta ,labne peynir,domates suyu bal pekmez bide vazgeçilmezimiz açık çay bayılıyor içmeye çok fazla yemiyor ama geçici bir dönem olduğunu düşünüyorum ben

Biz bazen karışık bazen ayrı ayrı kahvaltı yapıyoruz.

Karışık kahvaltımızda peynir,yumurta,evde yaptığım zeytin ezmesi,çekilmiş ceviz ve badem,kaymak vs..tahıllı kaşık maması ve süt koyuyorum.1 kase hazırlıyorum hemen hepsini yiyior.

Ayrı ayrı yaptığımızda da omlet,peynir,domates,zeytin ezmesi bal,kaymak yediriyorum ekmekle..

Ben de Bengisu'ya bir türlü yumurta yediremiyorum. Onun için arasıra kahvaltıda pancake ve yumurtalı ekmek yapıyorum. Az da olsa o şekilde yumurtasını yemiş oluyor.
Bu arada pancake krep gibi ama pişirmesi daha pratik. Eşim de ben de bayılıyoruz zaten. Tarifi de şöyle:
1 bardak süt, 1 su bardağı un, 2 yumurta, 1 çorba kaşığı şeker, 1 paket kabartma tozu mikserle çırpılır. Az yaplanmış tavaya 1 çorba kaşığı 1 çorba kaşaığı dökülür. Göz göz olunca diğer taraf da pişirilip afiyele yenir. Bu arada üzerine peynirle, balla, özellikle nutellayla harika oluyor.

ben kızıma karışım olarak hiç bi şey yediremedim ne kadar denediysem de başarılı olamadım valla her şeyin tadını ayrı ayrı almak istedi hep bide ona özel olmayacak biz ne yiyorsak o olacak valla istemesini feci biliyorlar ya

çağanda herşeyi ayrı yemeyi seviyo ama bu aralar çok hasta oldu sütü bile zor içiriyorum.ondan kahvaltı mamalarına geri döndük sayılır:KK43: öncede melemen falan yapıyodum peynirle birlikte yiyodu.bide bazen tarhana çorbası yapıp içine peynir ve ekmek ufalıyorum ceviz içi koyuyorum.yanındada bal ve pekmez veriyorum

kızlar bu arada bende pekmez veriyordum ama bıraktım gecenlerde tv de cocuk dr u pekmez sadece kilo aldırır kan falan yapmaz dedi hani var ya kanal d de doktorum diye bi program orda duyunca cok şaşırmıştım bende ama öyleymiş

bende hala karışım hazırlıyorum ama ben hiç blendırdan geçirmiyorum.yumurtasını da çatalla eziyorum.yumurta peynir tereyağ pekmez fiks zaten ama her gün farklı bişey yapıyorum.bazenkaşık mamalarını kullanıyorum,bazen cicibebe ekmeği,bazen bisküvi,bazen muhallebi vs.. bazen de yumurtayı haşlamıyorum da sahanda tereyağlı olarak pişiriyorum.peynirini ekmeğini içine koyup çatalla ezerek karıştırıyorum

kızlar bu arada bende pekmez veriyordum ama bıraktım gecenlerde tv de cocuk dr u pekmez sadece kilo aldırır kan falan yapmaz dedi hani var ya kanal d de doktorum diye bi program orda duyunca cok şaşırmıştım bende ama öyleymiş

hergün yeni bir şey öğreniyorum..bunca yıl kan yapar diye duymuştum..4-5 kavanoz bitirdik biz bebişle..ama işin tuhaf yanı kiloda almadı kafamçokkarıştı

o konuda ewt bende cok şaşırdım çünkü çok üşüyen zayıf bi yapım var bende kullandım bi çok kez ama acıkcası ne kansızlıgım gecti ne kilo aldım bunu duyduktan sonrada kızım içinde kendim içinde artık kullanmıyorum ne kadar dogruluk payı var bilmiyorum ama ben o dr un yalancısıyım işte

pekmezi eğerki süt grubu ürünlerle kullanırsanız içindeki demir emilimi gider ve sadece şeker özelliği kalır
bu sebeple meyve ürünleri özellikle c vitamini içeren meyve sebze grubu ile pekmez vermek emilimi ykseltir ve şekerden çok kan demir yapıcı özzelliği devreye girer. bu sebeple biz pekmezi sadece meyevlerinde kullandık bu zamana kadar. kahvaltısına hiç pekmez koymadım ben.

bizimde kahvaltımız sürekli değişkenlik gösteriyor. açıkcası biraz da hanfendinin haliti ruhiyesine göre hareket ediyoruz.
ama bu son zamanlarda dişten dolayı ( 4 azı birden çıkıyor ) bisküvili karışım yemek istiyor ki içine bir çay kaşığı tereyağ,labne peynir,çekilmiş ceviz içi,yumurta sarısı ve sütle hazırlıyoruz.
ekmek olarak ise beyaz ekmek yerine çok tahıllı,çavdar ve kepek ekmeğini dönüşümlü kullanıyoruz.

bizde de henüz 4 tane diş bulundığundan bazen ayrı ayrı bizim yemeklerimizden yemek istesede genelde yiyemiyor ve boğazına takılarak midesini bulandıyor ve kusuyor:KK43: o yüzden hala karışım kahvaltı veriyoruz.beyaz peynir tereyağ 1 yumurta bal bazen labne peynir ceviz badem pekmez çavdarlı mısırlı kahvaltılık süt veya ıhlamurla hazırlıyoruz.çatalla ezerek yediriyoruz.bugunlerde bizde de iştah yok.ve boğazına parmak atmayı çıkarmış nerden aklına geliyo bilmiyorum.boğazına parmaklayıp öğürüyo:KK43:( unuttutmaya çalışıyorum ama umarım hemen unutur.

benim oğlanlardan keremde 5 diş kaanda ise 9 diş var.. biz karışımı bırakalı çoook uzun zaman oldu ...
hergün kahvaltıda 1 yumurta yiyorlar beyaz peynirden bıktılar ama değişik peynir çeşitleriyle peynire devam ediyoruz .. pekmez bende veriyordum ama benimkiler bırakmıştı, şimdi tekrar azda olda dut pekmezini sevdiler sadece bir lokma o pekmezden yiyorlar.. bunların yanında babannemizin yaptığı kuşburnu marmelatına bayılıyorlar.. şimdiden iyi deil ama kızartma olursa çok severek yiyorlar.. yani ekmekle lokma lokma yiyorlar aynı bizim gibi karışım mama yemek için büyüdüler artık diye düşünüyorum ben ..
gece kalkmalarımız var sadece onun için bıraktığım halde tekrar pirinçli veya tahıllı muhallebiye başladık bir kaseyi ikisi yiyorlar biraz daha uzun uyuyorlar...

biz hala karışım veriyoruz
karışımda hiç değilse istediğim kadar yiyor
ayrı ayrı yedirsem az yiyecekmiş gibi geliyor
1 ay daha geçsin o zaman başlarım ayrı ayrı yedirmeye diye düşünüyorum

ben piraye ye sabahları tereyağ, bal, kaymak, krem peynir, yumurta, domates suyu vs. işte biz ne yersek ondan veriyorum ekmekten küçük parçalar koparıp üstüne bişeyler sürüyorum çok güzel yiyor
arada da krep,omlet filan yapıyorum

bizde hala karışım yiyoruz hatta bnm cadı hiç pütürtülü yiyemediğinden mecbur öyle yiyoruz peynir yumurta pekmez tereyag ceviz fındık ve 9 bisküviyi sütle ıslatıp eziyorum yiyor benimki bu gidişle 3 yasına kadar böle yer hala bi kıırını yiyemiyor üstelik 11 tane dişimiz var

Kızlar bal ve çilek iki yaşına kadar yasak dedi doktorumuz biz yedirmiyoruz bal.Bende hala karışım veriyorum tek tek az yiyor çünkü.Karışımla daha çok doyduğunu düşünüyorum.Ayrıca pekmezi asla karıştırmıyorum.ılaç gibi sabahları bir tatlı kaşığı veriyorum.

X