• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafkasların geline takı takma adeti

Bak arkadasim burasi bir forum, bilmiyorsan once forum nedir onu ogren oyle konu ac, hakaret etmedigim asaglamdgm surece yorumumu paylasma hakkina sahibim ki sende konu acarken yorumu kabullenmek zorundasin. Genel bir soylemde bulundum yarin birgun dert topigine dusersin elbet

Tabi ki yorum yapma hakkına sahipsin.Ama konumla alakalı öyle senaryolar yazıyosun ben bunlara cwp wermek zorunda deilim.Düşmez kalkmaz bir Allah.Sen de bende düşebiliriz saçmalama istersen artık

hem bir şey takmasın istiyorsun hem ne kadar takacak merak ediyorsun. Bu nasıl bir çelişkidir anlam veremedim doğrusu? Şimdi burada az takıyorlar deseler ne yapıcan çok takıyorlar deseler napıcan? Yaa onu bunu geç miktar neden senin için bu kadar önemli. Öyle bir soru sormuşsun ki adetlerini merak etmenden çok , ne kadar takıya sahip olucağını merak ettiğin düşüncesi belirdi bende. Dediğin gibi çokta sorma çocuğa baksana kaçamak cevap veriyor adet neyse o olcak diyor :D doğru düzgün açıklama bile yapamıyor. Neden acaba ? Cevabı duyduğunda yadırgarsın diye korkuyor olabilir mi? ooffffffffff BU KONU KAFKAS ADETLERİNDEN ÇOK KAFKAS TAKILARI olmuş :D Ayrıca saçma soruna, normal mesajlar beklemeee... Soruna değer cevapları almışsın işte.

İyi oku iyi.Takı konusunda adetlerini souyorum ztn onların adetlerini değil.Adam gibi düzgün cwp weren sizin gibi bu muhalefetlerden daha çok.Benim eşimin bana olan dawranışını sen nerden biliyosunda konuyu saptırıyorsun...war yani sizin gibi cinslerde war bu memlekette...

Konunun özüne dönecek olursak :34:
Hocama sordum. Türkiye'deki Kafkas kökenliler çoğunlukla bizim Doğu'daki adetleri kabullenip uygularmış. Kendi gelenekleri de varmış, baya değişik şeyler anlattı. Ancak bu gelenekler daha çok düğün öncesi veya düğünde, sonrasında ne yapılır tarzında. Takı konusunda Doğu'da, özellikle Van ve Iğdır civarlarında ne takılıyorsa onu takarlar dedi. Miktar konusunda da kız tarafının durumunu iyice ölçüp tartar, aile iyi durumdaysa onlara denk miktarda takarlar dedi. Ama kız tarafının durumu iyi de olsa kötü de olsa mutlaka "gerekeni yaparlarmış". Valla hocam nişanlının bu lafını aynen söyledi, hem de birkaç kez.
Yalnız senin ben bir şey istemem, istemeyeceğim demen çok ayıp algılanırmış. Nezaketen "adetleriniz nedir, ne istersiniz" diye sorduklarında annenin cevap vermesini beklerlermiş.
1,5 milyonun üstünde Kafkas varmış Türkiye'de. Her boyun adetleri ayrıymış. Genelde normal altının yanında Kafkas motifli altın madalyonlar (tam Cumhuriyet'in eşdeğeriymiş) takarlarmış. Ve evlendikten sonra kız tarafı misafirliğe geldiğinde madalyonun evde sergilendiğini görmek istermiş. Ayrıca çok halı ve gümüş hediye ederlermiş.
Bunları öğrenebildim işte. Umarım kafanda üç aşağı beş yukarı bir şeyler oluşmuştur.

Teşekkür ederim tatlım msjına cwp yazdım:24:

Son düzenleme:

beni tanımayan biri,hassas olduğunu düşündüğüm konuda espri yapma hakkına sahip değildir..
Üzgünüm senin de ne dediğini anlamadım.Benim anlattığım durumda ne söz konusu olamaz,kim kimi ne için zorluyorda kimin burnundan geliyor..

Ki, bunların önemi yok çünkü benim sorumun cvbı bu konuşmalar değil.Kafkas adetleriydi
Bak sorun kafkas adetleriymiş. Sende başta ne sordun şimdi nasıl değiştirmeliyim çabası içersine düşmüşsün gibi bir hisse kapıldım. Tepkilerden seni yıldırmasın! Sorunun cevabını almadan gitme :)

müneccimsin herhalde sen de...Bana takımı takıp ewlilik boyunca kısan,harcamaların hesabını soran bi adam olmasındansa,düğünde takmayıp ama yediği lokmayı bölüşüp benden bir şey esirgemeyen bi eşi tercih ederim..Çok şükürde öyle bir insan we asla süistimal etmedim etmemde... Benim ki sadece merak.Ayrıca burda tanıdığım yok kimden çekinip de,bi moda girme derdine düşücem
Takı takarsa , ilerde boğazımdan keser diye korkuyorsan bence hiç evlenme. Gerçi nasıl bir çıkarım yapmışsın hayret ettim doğrusu.

Şimdi benim sözlüm tutturdu takı takma konusunda ''biz kafkasız gerekeni yaparım'' falan diyor...Ben birşey istemeyeceğim dedim ki,doğuluyuz istemek wardır normalde. O da her defasında aynı şeyleri söylüyor... Merak ettiğim,bu kafkas adetlerini bilen war mı? Onlarda nasıl oluyor bu işler?Nette yazdım bir şey bulamadım.Hem kız tarafının adetine göre olmazmı bu işler? O na sorun demeyin çünkü gereğinden fazla inatçı,bende yanlış anlaşılırım diye çok ısrar etmiyorum

Eşin gerekeni yaparım demiş. Sen istemem demişsin ama istemen gerektiğini düşünüyorsun. Yani sadece ağzını aramışsın güzel taktik :) İnşallah kız tarafına göre olur bu işlerde boll bolll istersin canım :) Bencede artık sorma fazlada merak etme, bozdurduğunda para edecek, yada bozdurmana gerek kalmayacak şeyi takacaklardır.

tam anlatamadım sanırım :) Yani bana kalsa istemiyorum gerçekten çünkü hiç bişeyi benden esirgeyen bi insan değil çok şükür.Ama etrafımda taksın,iste fln diyorlar... Onada konuyu açınca birşey demiyor..Kafkaslara göre olucak diyor ama bu kafkaslar nasıl yapar eder hiç anlatmıyor...bende kafkaslarda geline ne yaparlar ne takarlar diye merak ediyorum
ne takarlar acaba ? Şöyle bi düşünelim.. Adetler bi kenara.. Çokta bir seçenek yok sanırım... evi varmıss sana hediyeler alıyormus falan filan dedinya. sanırım 1 milyoncudan çakma kolye almaz :D takı takacak işte ne takıcak

İyi oku iyi.Takı konusunda adetlerini souyorum ztn onların adetlerini değil.Adam gibi düzgün cwp weren sizin gibi bu muhalefetlerden daha çok.Benim eşimin bana olan dawranışını sen nerden biliyosunda konuyu saptırıyorsun...war yani sizin gibi cinslerde war bu memlekette...

merak etme baştan sona kadar okudum. ve şu çıkarımı yaptım.. Unutma parayla saadet olmaz :D

Tabi ki yorum yapma hakkına sahipsin.Ama konumla alakalı öyle senaryolar yazıyosun ben bunlara cwp wermek zorunda deilim.Düşmez kalkmaz bir Allah.Sen de bende düşebiliriz saçmalama istersen artık

Sende sınırını aşma artık laflarına dikkat et

eşinin sana olan dawranıslarına kımse bıse dememıs ayrıca demıs olsalar bıle esınle aranda ne kadar samimiyetsız bi dialog warkı sen ona soracagna burdakı insanlara sorma gereği duymussun:) git nişanlına ailesine sor ama bence sormaya cekınıosun ne takacaksınız dıe burdakılerden medet umuosun acaba cokmu altın gelır azmı die :)))

Bak sorun kafkas adetleriymiş. Sende başta ne sordun şimdi nasıl değiştirmeliyim çabası içersine düşmüşsün gibi bir hisse kapıldım. Tepkilerden seni yıldırmasın! Sorunun cevabını almadan gitme :)

Takı takarsa , ilerde boğazımdan keser diye korkuyorsan bence hiç evlenme. Gerçi nasıl bir çıkarım yapmışsın hayret ettim doğrusu.

Eşin gerekeni yaparım demiş. Sen istemem demişsin ama istemen gerektiğini düşünüyorsun. Yani sadece ağzını aramışsın güzel taktik :) İnşallah kız tarafına göre olur bu işlerde boll bolll istersin canım :) Bencede artık sorma fazlada merak etme, bozdurduğunda para edecek, yada bozdurmana gerek kalmayacak şeyi takacaklardır.

ne takarlar acaba ? Şöyle bi düşünelim.. Adetler bi kenara.. Çokta bir seçenek yok sanırım... evi varmıss sana hediyeler alıyormus falan filan dedinya. sanırım 1 milyoncudan çakma kolye almaz :D takı takacak işte ne takıcak

merak etme baştan sona kadar okudum. ve şu çıkarımı yaptım.. Unutma parayla saadet olmaz :D

Konun başlığına dikkat et..Senin gibi tek tek cewap yazamıcağım,uğraşamam yani.Hele ki okuduğunu bile anlayaman birine...

Sende sınırını aşma artık laflarına dikkat et

Kaşıntı diyerek sen haddini aştın zaten.
eşinin sana olan dawranıslarına kımse bıse dememıs ayrıca demıs olsalar bıle esınle aranda ne kadar samimiyetsız bi dialog warkı sen ona soracagna burdakı insanlara sorma gereği duymussun:) git nişanlına ailesine sor ama bence sormaya cekınıosun ne takacaksınız dıe burdakılerden medet umuosun acaba cokmu altın gelır azmı die :)))

İyi oku diyen oldu.Sizi geren ne oldu ben onu anlamadım.Bilene sorduk daha fazlası sizi hiç ilgilendirmez.

ne meraklı melahatlersiniz..Nasıl senaryolar yazdınız amaçsız..Harcamayın burda gidip dizi senaryosu fln yazın bari para kazanın bu işte.Kimsiniz ben kimim,nerden tanıyorsunuzda yok takı için yok adetlerin hepsini merak et falan diyebiliyorsunuz..Benim yaşantımı biliyor musunuz.Ağzı olan konuşuyor.Sizene arkadaşım bunlardan.Herkesin aklı herkese yeter işinize bakın.Sadece bilene sordum atıp tutana değil.

Back
X