Bak arkadasim burasi bir forum, bilmiyorsan once forum nedir onu ogren oyle konu ac, hakaret etmedigim asaglamdgm surece yorumumu paylasma hakkina sahibim ki sende konu acarken yorumu kabullenmek zorundasin. Genel bir soylemde bulundum yarin birgun dert topigine dusersin elbet
Tabi ki yorum yapma hakkına sahipsin.Ama konumla alakalı öyle senaryolar yazıyosun ben bunlara cwp wermek zorunda deilim.Düşmez kalkmaz bir Allah.Sen de bende düşebiliriz saçmalama istersen artık
hem bir şey takmasın istiyorsun hem ne kadar takacak merak ediyorsun. Bu nasıl bir çelişkidir anlam veremedim doğrusu? Şimdi burada az takıyorlar deseler ne yapıcan çok takıyorlar deseler napıcan? Yaa onu bunu geç miktar neden senin için bu kadar önemli. Öyle bir soru sormuşsun ki adetlerini merak etmenden çok , ne kadar takıya sahip olucağını merak ettiğin düşüncesi belirdi bende. Dediğin gibi çokta sorma çocuğa baksana kaçamak cevap veriyor adet neyse o olcak diyordoğru düzgün açıklama bile yapamıyor. Neden acaba ? Cevabı duyduğunda yadırgarsın diye korkuyor olabilir mi? ooffffffffff BU KONU KAFKAS ADETLERİNDEN ÇOK KAFKAS TAKILARI olmuş
Ayrıca saçma soruna, normal mesajlar beklemeee... Soruna değer cevapları almışsın işte.
İyi oku iyi.Takı konusunda adetlerini souyorum ztn onların adetlerini değil.Adam gibi düzgün cwp weren sizin gibi bu muhalefetlerden daha çok.Benim eşimin bana olan dawranışını sen nerden biliyosunda konuyu saptırıyorsun...war yani sizin gibi cinslerde war bu memlekette...
Konunun özüne dönecek olursak
Hocama sordum. Türkiye'deki Kafkas kökenliler çoğunlukla bizim Doğu'daki adetleri kabullenip uygularmış. Kendi gelenekleri de varmış, baya değişik şeyler anlattı. Ancak bu gelenekler daha çok düğün öncesi veya düğünde, sonrasında ne yapılır tarzında. Takı konusunda Doğu'da, özellikle Van ve Iğdır civarlarında ne takılıyorsa onu takarlar dedi. Miktar konusunda da kız tarafının durumunu iyice ölçüp tartar, aile iyi durumdaysa onlara denk miktarda takarlar dedi. Ama kız tarafının durumu iyi de olsa kötü de olsa mutlaka "gerekeni yaparlarmış". Valla hocam nişanlının bu lafını aynen söyledi, hem de birkaç kez.
Yalnız senin ben bir şey istemem, istemeyeceğim demen çok ayıp algılanırmış. Nezaketen "adetleriniz nedir, ne istersiniz" diye sorduklarında annenin cevap vermesini beklerlermiş.
1,5 milyonun üstünde Kafkas varmış Türkiye'de. Her boyun adetleri ayrıymış. Genelde normal altının yanında Kafkas motifli altın madalyonlar (tam Cumhuriyet'in eşdeğeriymiş) takarlarmış. Ve evlendikten sonra kız tarafı misafirliğe geldiğinde madalyonun evde sergilendiğini görmek istermiş. Ayrıca çok halı ve gümüş hediye ederlermiş.
Bunları öğrenebildim işte. Umarım kafanda üç aşağı beş yukarı bir şeyler oluşmuştur.
Teşekkür ederim tatlım msjına cwp yazdım

Son düzenleme: