• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafayı yicem bi bakın Allah rızası icin

1ogretmen

Queen
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2016
2.613
5.592
158
Bundan 1 ay kadar önce evde yangın çıktı eve geçici olarak iki aylığına gelmiştim. ev arkadaşımın arkadaşı ütüyü fişte unutmuş ben işteydim ev arkadaşım da okuldaydı yani hiç yokken başımız derde girdi. Ve evin maliyeti 3000 TL çıktı. Ben kendimi sorumlu tutmuyorum çünkü eve yabancıların gelip gitmesini onaylamıyordum zaten tamamen ev arkadaşı kişisinin ve yangın çıkaran arkadaşın hatası. Adam parayı bizden talep ediyor hepimizden 700 TL şuanda çalışmıyorum babam da vermem diyor kabahat senin değil diyor. Adam da mesaj atarak sürekli taciz ediyor. Arada kaldım ayrıca kendisinin uyuşturucu kaçakçısı ve mafya olduğunu söyleyerek bize göz dağı verdi. Arada kaldım yardım edin. Nasıl bir yol izlemeliyim intiharlık mesele yaşlandım düşünmekten.

daha önce de aynı konuyu açmıştınız. birebir. farklı ne duymayı umuyorsunuz ki, parayı toplayıp biz veremeyiz sonuçta.

ayrıca misafir de yapmış olsa sonuçta kontrat sizin üzerinize, sorumluluk size ait. siz ev sahibine ödeme yaparsınız sonra gider aranızdaki hukuka göre o arkadaştan istersiniz. o kısım ev sahibini bağlamaz. eğer sizin dediğiniz gibi olsa, doluşturun eve insanları, yıksınlar yaksınlar, ben yapmadım misafir yaptı deyip çıkın işin içinden. olmaz ki öyle. evi kiralayan sizsiniz evin uygun kullanımından da siz sorumlusunuz.

geçici bi işe girip parayı denkleştirirdim yerinizde olsam. part time bile çalışsanız bir aylık para en fazla.

Aynı konuyu açtınız zaten

daha önce de aynı konuyu açmıştınız. birebir. farklı ne duymayı umuyorsunuz ki, parayı toplayıp biz veremeyiz sonuçta.

ayrıca misafir de yapmış olsa sonuçta kontrat sizin üzerinize, sorumluluk size ait. siz ev sahibine ödeme yaparsınız sonra gider aranızdaki hukuka göre o arkadaştan istersiniz. o kısım ev sahibini bağlamaz. eğer sizin dediğiniz gibi olsa, doluşturun eve insanları, yıksınlar yaksınlar, ben yapmadım misafir yaptı deyip çıkın işin içinden. olmaz ki öyle. evi kiralayan sizsiniz evin uygun kullanımından da siz sorumlusunuz.

geçici bi işe girip parayı denkleştirirdim yerinizde olsam. part time bile çalışsanız bir aylık para en fazla.
Herhangi bir kontrat imzalamışlığım yok. Yukarda dediğim gibi herhangi bir sorumluluk üstlenmiyorum farklı bir yorumunuz yoksa yapmayın lütfen.

Herhangi bir kontrat imzalamışlığım yok. Yukarda dediğim gibi herhangi bir sorumluluk üstlenmiyorum farklı bir yorumunuz yoksa yapmayın lütfen.
hmm o zaman gidip ev sahibinin kulağını çekelim.

Konu tekrarı değil mi?
Kirada evimiz var bizim de sene başında bir öğrenciye verdik, birkaç gün önce çıktılar. Annem çıkmadan önce kontrol amaçlı gitti, sıfır daire vermiştik eşyalı mahvetmişler halılar çöp olmuş parkelere yapışmış, ocağın üstü leş gibi olmuş annem temizlenmez diyor. Depozitosu,masrafını karşılamıyor anlayacağınız. Çocuk da demiş ki “Halıya misafirim alkol döktü erkek halimle temizleyemedim” aynı sizin hesap.

Onaylamıyorum demekle sıyrılamazsınız, insanlar için kiradaki evleri bir gelir kaynağı bu nedenle zararınızı karşılamak zorundasınız. Misafiri evinize ev sahibi getirmedi ya sonuçta, değil mi?
Alenen uyuşturucu kaçakcısıyım diye kendini fişlemesi garip geldi bana orası ayrı...

Moda oldu her basi sikisan intihar ediyor. Bu kadar ucuz mu hayatınız yahu.
Nie dik durup guclu durmaya calismiyorsunuz. Ne kadar zayifsiniz.
Arkadasiniza deyin ben odemem diye

Hem sorumluluk üstlenmiyorum diyip hem yardım bekliyorsunuz.
Önceki konunuza da yazmıştım sorumluluk üstlenmek zorundasınız.
Adamın evine zarar vermişsiniz şimdi işin içinden kaytaracak yer arıyorsunuz.
Düşünüp yaşlanacak bişey yok önceki konunuzda söylenen söylendi o para bir şekilde denklenirdi oturduğunuz yerden konu açarak hiçbişey elde edemezsiniz.
Enerjinizi o parayı bir şekilde ödeyip kurtulmak için harcayın.
Burda kimsenin benzer şeyleri söylemekten başka yapabileceği bişey yok.
Hem intihar etmek nedir yahu?
750 lira için yaşadığınız kafaya değer mi?

Ev sahibi ile anlaşan sizsiniz. O evde oturan sizsiniz. Dolayısıyla ev sahibi sizinle muhatap olur misafirle değil. He parayı ödemek istemiyorsanız bunu arkadaşınızla konuşun. Senin arkadaşın yaktı evi, sen ödemek zorundasın deyin. Ayrıca tehdit bir suçtur. Şikayet ediniz.

Kontrat yoksa sizi bağlayan bir durum da yok. Mahkemeye versin ev sahibi.

Şu da bir gerçek ki kontrat olsa borcu ödemek zorundaydınız. Misafir yaptı deyip işin içinden sıyrılamazsınız.

Siz vicdanınıza karşı sorumluluk üstlenin ya da üstlenmeyin ortada kontrat gibi bir gerçek var. Ev sahibi uyuşturucu kaçakçısı da olsa bakkal manav da olsa o parayı talep eder ve mahkemeye gitse yağ gibi çeker alır o parayı sizden. Önce durumun gerçekliğini bi kabullenin ki faydasız bir takıntı yerine pratik çözüm aramaya başlayın. Atarlandığınız yorumcu arkadaş haklı; iş bulup çalışmak ve ev sahibine borcu ödemek dışında nasıl bir çözüm olabilir? Yangını çıkaran kişiye söylersiniz vicdanına göre verirse ne ala vermezse arkasından söversiniz. Ev sahibini yangını sizin çıkarmadığınızı söylemek gibi çareler arıyorsanız bundan evsahibine ne adam kiracı diye sizi muhatap alır. Başınıza talihsiz birşey gelmiş bir an önce çalışıp halledeceğinize olmadık hayali çözümler beklerseniz daha çok bunalır depresyona girersiniz

Eklemeyi unutmuşum kontrat imzalamasanız da o evde kiracı olduğunuz kanıtlanabilir. Ha diyorsanız kontratı ev arkadaşım imzaladı onun üstüne kalır; o da artık insafınıza kalmış

Arkadaşlar param olsa anında öderim ama şuanda çalışmıyorum ayrıca yazın köyde oturuyoruz yani burda çalışabileceğim bir yer yok sanki keyfimden mi konu açıyorum

Konu tekrarı değil mi?
Kirada evimiz var bizim de sene başında bir öğrenciye verdik, birkaç gün önce çıktılar. Annem çıkmadan önce kontrol amaçlı gitti, sıfır daire vermiştik eşyalı mahvetmişler halılar çöp olmuş parkelere yapışmış, ocağın üstü leş gibi olmuş annem temizlenmez diyor. Depozitosu,masrafını karşılamıyor anlayacağınız. Çocuk da demiş ki “Halıya misafirim alkol döktü erkek halimle temizleyemedim” aynı sizin hesap.

Onaylamıyorum demekle sıyrılamazsınız, insanlar için kiradaki evleri bir gelir kaynağı bu nedenle zararınızı karşılamak zorundasınız. Misafiri evinize ev sahibi getirmedi ya sonuçta, değil mi?
Alenen uyuşturucu kaçakcısıyım diye kendini fişlemesi garip geldi bana orası ayrı...
Öğrenci değildik. Tşk

Siz vicdanınıza karşı sorumluluk üstlenin ya da üstlenmeyin ortada kontrat gibi bir gerçek var. Ev sahibi uyuşturucu kaçakçısı da olsa bakkal manav da olsa o parayı talep eder ve mahkemeye gitse yağ gibi çeker alır o parayı sizden. Önce durumun gerçekliğini bi kabullenin ki faydasız bir takıntı yerine pratik çözüm aramaya başlayın. Atarlandığınız yorumcu arkadaş haklı; iş bulup çalışmak ve ev sahibine borcu ödemek dışında nasıl bir çözüm olabilir? Yangını çıkaran kişiye söylersiniz vicdanına göre verirse ne ala vermezse arkasından söversiniz. Ev sahibini yangını sizin çıkarmadığınızı söylemek gibi çareler arıyorsanız bundan evsahibine ne adam kiracı diye sizi muhatap alır. Başınıza talihsiz birşey gelmiş bir an önce çalışıp halledeceğinize olmadık hayali çözümler beklerseniz daha çok bunalır depresyona girersiniz
Kardeşim param olsa anında öderim uğraşmam bile ,şuanda çalışmıyorum ve yazın köyde oturuyoruz çalışacak bir mekan yok.

Arkadaşınız üstlenmiyor mu ?
Senin sorumluluğunda sen öde de .
Topla eşyalarını çok git evden ne halt yiyiyorsa yesin .

Back
X