Bebek Beslenmesi kafayı yemek üzereyim,ne yapacağımı bilmiyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bebeğinin zayıf olması sağlıksız olduğu anlamına gelmiyor. Aksine zayıf bebekler daha zeki ve aktif oluyorlar önemli olan sağlığında bir sorun olmaması. Doktor tiroidlerine bakmak istedi bir dahaki ay belki baktırırım. Çokta kurcalatmak istmiyorum.

tesekkur ederim tazgu..çok sağol bilgilerin için
kızlar bu arada sebze çorbasını-püresini beceremedim.kimi dağıldı kimi kaskatıı içinde kaldı.ayrıca bu parcalar bebeğimin boğazına takılmazmı.patates ve havucla birde pirinç ekleyerek yapmaya calıstım olmadı.ya detaylı olarak yazarmısınızbana.haslayın pure heline getirin deniliyo da nasıl gelecek o yututlacak kıvama????patates havuc ve pirinçli bi tarif lutfeeen???

canım meyve suyuna alıştı içiyor bol bol da püresi nasıl olacak.bugun cam rendedeki kısımları verdim suzmeden ama sanki takıldı boğazına???

cam rendedengeçirdikten sonra beyaz bir tülbenttne çeçir posası kalır takılmaz boğazına canım ben haşlayıp blenderdan geçiriyorum sebzeleri püre yapıp veriyorum

canım sana bir tavsiyem sebzeleri düdüklü tencerede haşla hem çabuk oluyor hem de okum gibi hem de vitamini gitmiyor...bir patates.havuç, kabakla başla..bunları küçük küçük kes...üstünü örtecek kadar su koy..ve düdüklüü de 20 dk da haçlanıyor...ben yarım saat bekliyorum ama.

arkadaşlar yazdıklarınıza baktım da muhallebiyi genelde devam mamasıyla hazırlıyorsunuz. keçi sütü anne sütüne en yakın süt, demir eksikliği yapmıyor tabii alerjide.
üstelik marketlerde pastorize paketlerde satılıyor.
ben keçi sütünden yoğurt yapıyorum bebeğime,
doğallıktan yanayım, hazır ürünlere güvenmiyorum.
muhallebi hiç vermedim, keçi sütüyle hazırlayıp vericem. bebeğim bu arada 7,5 aylık.

sevgili arkadaslar,
hepinizin önerisi ve desteğiyle çok şükür ek gıdalara gectim :)))
sebze corbası,muhallebi,meyve sularını afiyetle yiyor benim kızım.
Ama şimdi yine sizlere sorum olacak.şu kahvaltı olayını çözemedim.

1-ben hero baby'nin irmikli pekmezli kahvaltılı kaşık mamasını aldım.ama içinde irmik taneleri var.Yani sanırım irmik bu parçalar.bunlar bebeğin boğazına takılmazmı.korkudan yediremedim.
2-bebe busküvisi,mama,pekmez vs den oluşan bi karışım yapsam kahvaltıda yedirsem olurmu.
3-kahvaltılarında ceviz vermeyi düşünüyorum.olurmu acaba,ama nasl vericem dediğim gibi boğazında kalırmı ki??
4-bana guzel kahvaltı tariflerinizden tekrar bahsedermisiniz?
bu arada bebişim 6 ay 7 gunluk..ama kucucuk bişi:))

hadi gözün aydın canım,sevindim.boğazına takılmaz korkma,zaten bu kadar çok incelersen sonra pütürlüleri yiyemez.ben peynirli pekmezli kahvaltı maması,bebe bisküvisi,peynir,pekmez,ceviz,üzüm suyu,yumurta sarısını karıştırıp muhallebi kıvamında bir mama hazırlıyorum.cevizi mutfak robotunda iyice çek ufala.ben yarım çay kaşığı kullanıyorum.ayrıca peynirle yumurtayı aynı gün vermeyin diyor bazıları,ben hepsini birden veriyorum ayırmıyorum.üzüm suyunuda robat kullanarak hazırlıyorum,elma havuçta kullanabilirsin.miktarları sen bebeğine göre ayarla,mesela ben 3bisküvi 3tatlı kaşığı kahvaltı saati toz maması,1yumurta sarısı,1çorba kaşığı labne,1tatlı kaşığı pekmez,yarım çay kaşığı ceviz koyuyorum,kıvamı ayarlayana kadar da meyve suyu.oğlum 8buçuk aylık.ne kadar yiyorsa miktarı ona göre ayarlarsın.

çok tesekkur ederim canım,yarından itibaren baslamayı dusunuyorum bakalım sevecekmi:)))) cevizide iyice cekerim artık...

sana çok memnun kaldığımız dr muzun EK GIDAYA GEÇİŞ listesini yazıyorum... öncelikle 1 yaşına gelmeden kesinlikle vermemen gerekenler:inek sütü, bal , yumurtanın beyazı , tuz, baharat , kara lahana , patlıcan , bakla , karaciğer dışındaki sakatatlar... hazır meyve suları, konserve yiyecekler, puding, sosis , salam , şeker , çilek , çay , kahve , çikolata.. unutma bunlar 12,aya kadar verilmiyor... 1) MEYVE SUYU VEYA PÜRESİ: (elma, şeftali, muz,havuç, portakal,mandalina, armut) Meyvesuyu veya püresi için cam rende kullanılır.. portakal mandalina gaz sancısı varsa 6,aydan sonra başlanılır... 2) YOĞURT: ikindi öğününde 1 su bardağı kadar.... 3) MUHALLEBİ: gece yatmadan önce verilir.. 1 su bardağı su ile 3 tatlı kaşığı pirinçunu yaklaşık 10- 15 dakika boyunca kısık ateşte pişirilir. ateşten indikten sonra içine 6 ölçek formül mama ( ben milupanın 2 nosunu tercih etmiştim) eklenir. 4) SEBZE PÜRESİ : 1/2 patates, 1/2 havuç , 1/2 kabak, pirinç, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı su... sebzelerin kabuğu soyulup küp şeklinde doğranır.. çelik tencerede iyice haşlanıp çatalla ezilerek verilir.. 1-2 hafta sonra püreye bulgur, mercimek, ve diğer sebzeler( maydanoz,pırasa, karnabahar)eklenir.. ŞİMDİ YUKARIDAKİ maddeleri nasıl uygulayacaksın? === her 3 günde bir yeni ek gıdaya geçeceksin.. ilkgün meyve suyu verdin.. 3 gün aynı şekilde devam sonra 2, maddeye geç.. yani yoğurdu ekle menüne... 3 gün dahamı geçti... meyve suyu veriyorsun.. yoğurt verdin.. sıra geldi 3. maddeyi eklemeye.. menüye muhallebide eklendi.. bir 3 gün böyle geçti.. yani meyve suyu yoğurt muhallebi veriyorsun sıra geldi 4. maddeye... listeye sebze menüsünüde ekliyorsun.... ... Biberon ve blendır kesinlikle kullanmıyorsun.. kaşık veya bardak kullanacaksın... bu menü 4-5 aylıklar için geçerli... biz bunları 6,ayımızda uyguladık ve yaklaşık 12gün sonra başka çizelgeye geçtik... istersen o çizelgeyide daha sonra aktarırım... sana kolaylıklar gelsin diyorum.. zorlu ama zevkli maraton bizimkisi... eğer kitap okumayı seviyorsan HALUK YAVUZERin çocuk yetiştirme kitaplarını tavsiye ederim.. benim başucu kitabım oldular.. tabi bu yazarlada bana çok şey katan bu site sayesinde öğrendim... sevgiyle kal.

canım çok teşekkur ederm.bende bu menuyu uyguluyorum zaten.mumkunse diğer çizelgenide paylasırmısın.birde neden blendır kesnlikle yasak.ben corbayı blendırla cekiyorum cunkı hep.tekrar tesekkur ederim..

arkadaşın çocuğu hep çelimsizdi az yiyordu kız kafayı yiyecekti çocuk bişey yemiyor diye...ama çocuğu bir süpriz yaptı ve 11,5 aylıkken yürüdü:) şimdi 3 yaşında minyon bir çocuk hiçbir eksiği de yok...korkma sende bu ilgi varken çocuğunda bir sıkıntı olmaz.

canım çok teşekkur ederm.bende bu menuyu uyguluyorum zaten.mumkunse diğer çizelgenide paylasırmısın.birde neden blendır kesnlikle yasak.ben corbayı blendırla cekiyorum cunkı hep.tekrar tesekkur ederim..

1-blendır besinleri çok küçük parçalara ayırdığı ve metal olduğu için özellikle c vitamininde kayba sebep oluyor.
2- çocukların kıvamlı besin yemeye alışması lazım, sürekli blendırdan geçen karışımları yiyen bebekler katılara alışamıyorlar, ağızlarına bir pirinç tanesi bile gelse öğürüyorlar. en güzeli ilk zamanalr yemekleri tabağın içinde kaşıkla veya çatalla ezmek.

bu arada ek besinlere başlayalı epey olmuş. umarım eskisi kadar panik değilsindir. benimkisi de zor başladı ek besinlere. ama kilosu iyi olduğu için ben çok kafaya takmadım, rahat bıraktım. aradan 1-1,5 ay geçti baktım ki çocuk ek besin mesin yemiyor ve bakıcıya bırakma zamanımız yaklaşıyor işte ben o zaman panik oldum...8,5 aylıktı...inan bana lokmalarını sayıyordum(ağzını elimle açıyordum), ilk defa bana lokmalarını saydırmadan yemek yediğinde, kaşığı her uzattığımda ağzını açtığında 9 ay 10 günlüktü:ecrin_bebek:...
ek besinlere ilk başladıktan sonra 3 ay kadar zor olur derler hep, ben bunu yaşadım.
şimdi 20 aylık, hala yeme kaonusunda dört dörtlük değiliz, ama kilomuz iyi, gelişimimiz iyi.. biz anneler çocuklarımızın yedikleriyle neredeyse ömür boyu uğraşacağız.. büyüyecekler evlenip gidecekler ama biz hala onlara 'oğlum sana sarma mı yapayım dolma mı diye 'soracağız

1-blendır besinleri çok küçük parçalara ayırdığı ve metal olduğu için özellikle c vitamininde kayba sebep oluyor.
2- çocukların kıvamlı besin yemeye alışması lazım, sürekli blendırdan geçen karışımları yiyen bebekler katılara alışamıyorlar, ağızlarına bir pirinç tanesi bile gelse öğürüyorlar. en güzeli ilk zamanalr yemekleri tabağın içinde kaşıkla veya çatalla ezmek.

bu arada ek besinlere başlayalı epey olmuş. umarım eskisi kadar panik değilsindir. benimkisi de zor başladı ek besinlere. ama kilosu iyi olduğu için ben çok kafaya takmadım, rahat bıraktım. aradan 1-1,5 ay geçti baktım ki çocuk ek besin mesin yemiyor ve bakıcıya bırakma zamanımız yaklaşıyor işte ben o zaman panik oldum...8,5 aylıktı...inan bana lokmalarını sayıyordum(ağzını elimle açıyordum), ilk defa bana lokmalarını saydırmadan yemek yediğinde, kaşığı her uzattığımda ağzını açtığında 9 ay 10 günlüktü:ecrin_bebek:...
ek besinlere ilk başladıktan sonra 3 ay kadar zor olur derler hep, ben bunu yaşadım.
şimdi 20 aylık, hala yeme kaonusunda dört dörtlük değiliz, ama kilomuz iyi, gelişimimiz iyi.. biz anneler çocuklarımızın yedikleriyle neredeyse ömür boyu uğraşacağız.. büyüyecekler evlenip gidecekler ama biz hala onlara 'oğlum sana sarma mı yapayım dolma mı diye 'soracağız
[/QUOTE]

canım çok tesekkur ederim.ve cok haklısın ayrıca.bizim çocuklarımızın her lokması ömur boyu derdimiz olacak :)))) ama onların her derdine razıyız zaten..:)))
bi konuda karrasızım.sonucta bebeğimin dişleri yok.ben hangi lokmayı yutabilir nerden anlayabilirim peki.yani içindeki pütür boğazında kalırmı,nefes borusuna kacarmı vs nerden anlayabilirim.deneme yapamamki korkarım bişi olur diye

canım pütürlüye başlaması için çok erken bence. püre halinde vermen daha mantıklı.. daha pütürlüyü öğütücek dişi yokki...

ama yiyorlar ya onlar geviş getire getire benim oğlum 5 ay 1 haftalık dün kekin içini verdim minik minik yedi maşallah

merhabalar..
ben de ek gıdalara yeni başladım... bu arada oğlum 4 aylık.. bizim de geçen kontrolde az kilo aldığımız ortaya cıktı.. Meyve suyu ile başladım .. 3 er gun ara ile yeni bir meyve deniyorum ... ama her meyvede 1-2 çay kaşıgı ile başladım ..sonra arttırdım .. Böyle mi olcak yoksa bu ilk meyve ilk gün için mi? :) ve ne zaman püreye geçmem lazım yanş meyvelere başlayalı 1 hafta oldu artık geçebilirimiym? ve de yoğurda? bir de muhallebiye geçerken o da 1 kaşıkla mı başlancak yoksa yiyebildiği kadar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…