sana çok memnun kaldığımız dr muzun EK GIDAYA GEÇİŞ listesini yazıyorum... öncelikle 1 yaşına gelmeden kesinlikle vermemen gerekenler:inek sütü, bal , yumurtanın beyazı , tuz, baharat , kara lahana , patlıcan , bakla , karaciğer dışındaki sakatatlar... hazır meyve suları, konserve yiyecekler, puding, sosis , salam , şeker , çilek , çay , kahve , çikolata.. unutma bunlar 12,aya kadar verilmiyor... 1) MEYVE SUYU VEYA PÜRESİ: (elma, şeftali, muz,havuç, portakal,mandalina, armut) Meyvesuyu veya püresi için cam rende kullanılır.. portakal mandalina gaz sancısı varsa 6,aydan sonra başlanılır... 2) YOĞURT: ikindi öğününde 1 su bardağı kadar.... 3) MUHALLEBİ: gece yatmadan önce verilir.. 1 su bardağı su ile 3 tatlı kaşığı pirinçunu yaklaşık 10- 15 dakika boyunca kısık ateşte pişirilir. ateşten indikten sonra içine 6 ölçek formül mama ( ben milupanın 2 nosunu tercih etmiştim) eklenir. 4) SEBZE PÜRESİ : 1/2 patates, 1/2 havuç , 1/2 kabak, pirinç, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı su... sebzelerin kabuğu soyulup küp şeklinde doğranır.. çelik tencerede iyice haşlanıp çatalla ezilerek verilir.. 1-2 hafta sonra püreye bulgur, mercimek, ve diğer sebzeler( maydanoz,pırasa, karnabahar)eklenir.. ŞİMDİ YUKARIDAKİ maddeleri nasıl uygulayacaksın? === her 3 günde bir yeni ek gıdaya geçeceksin.. ilkgün meyve suyu verdin.. 3 gün aynı şekilde devam sonra 2, maddeye geç.. yani yoğurdu ekle menüne... 3 gün dahamı geçti... meyve suyu veriyorsun.. yoğurt verdin.. sıra geldi 3. maddeyi eklemeye.. menüye muhallebide eklendi.. bir 3 gün böyle geçti.. yani meyve suyu yoğurt muhallebi veriyorsun sıra geldi 4. maddeye... listeye sebze menüsünüde ekliyorsun.... ... Biberon ve blendır kesinlikle kullanmıyorsun.. kaşık veya bardak kullanacaksın... bu menü 4-5 aylıklar için geçerli... biz bunları 6,ayımızda uyguladık ve yaklaşık 12gün sonra başka çizelgeye geçtik... istersen o çizelgeyide daha sonra aktarırım... sana kolaylıklar gelsin diyorum.. zorlu ama zevkli maraton bizimkisi... eğer kitap okumayı seviyorsan HALUK YAVUZERin çocuk yetiştirme kitaplarını tavsiye ederim.. benim başucu kitabım oldular.. tabi bu yazarlada bana çok şey katan bu site sayesinde öğrendim... sevgiyle kal.