Arkadaşların söylediklerine katılıyorum ancak gün içinde hem muhallebi hem meyve püreleri deneyip bebeğine yüklenme,önce meyvelerden başla sonra muhallebi yogurt vs. denersin ben 4 aylıkkken başladım ek gıdaya bebeğim haftaya 6 aylık olcak ve henüz 2 kaşıktan fazlasını almıyor,bu aralar hastalandı kaşıga karşıda fobisi oldu.Yemeyen bebek yemiyor,ama bebek hazır olunca yer umarım.
çok teşekkur ederim arkadaslar.Allah hepinizden razı olsun.Daha sakinim şimdi.Yazdıklarınızı toparlayarak bir plan yaptımbakalım doğrumu,ekleyeceğiniz yada cıkaracağınız eyler olabilir.
Sabah uyanınca önce emzirip sonra mama vereyim
sonraki öğünde elma rendesi vereyim 2 kaşık falan.suyunu yani.Yada seftali olabilir.hergun miktarı arttırayım
(ama bu ona yetmeyecektir.meyveden sonra emzireyim.
sonraki öğünde sebze çorbası yada püresi(hani havuc patates vs haslanıyorya,eziliyor sonra ondan yapayım)ama bunun yerine o kucuk kavanozlardaki purelerden alsam olmazmı.
geceye doğru yine emzirme mama vss.
uyumasına yakın muhallebi turu bir tariff..
şimdilik iyimi izce yoksa azmı??
canım benim anne olmak öyle böyle değil gerçekten çok meşakketli. ama üzülme. benim sütüm üzün-
tüden kesildi daha oğlum 2,5 aylıkken. bir müddet bebelac mama ile devam ettim . Bu mamalarında
fazla tüketilmesini önermiyorlar sonuçta kimbilir içersinde ne var ?
4 aylıkken su ile
muhallebi yapmaya başladım kavanozda buzdolabında saklıyordum sonra su ile sulandırıp çırpıcı
yardımı ile biberonda içebileceği kıvama getirip acıktığı anlarda vermeye başladım. meyve püresi ya da
sebze çorbası malesef hiç yemek istemedi. bol bol yoğurt tüketti. 9. aydan sonra muhallebiyi sütle
yapmaya başladım bebe büsküvisi yedirdim. Sabahları içine pekmez kattım.
Kavanozda ki meyve pürelerinden tükettik. 1 yaşından
sonra bizim yediğimiz
herşeyden yemeye başladı. şimdi 2,5 yaşında herşeyden yiyor 14 kg gayet sağlıklı hareketli bir çocuk."
doktorlar şunu yedir bunu yedir şu saatte ver bu saatte şunu yap vs. güzel
talimat
veriyorlar ama
yemeyen çocuklar ne yapsın .." ilk önce kendini emzir sonra doymuyorsa benim tavsiyem
muhallebiye
bir an önce geç. kabız olduğu zamanlarda ise meyve püreleri yedir elma-muz karışımı armutlu olanları
var. Fazla üzülme derim. tabii 6. ayda kan tahlili yaptırman gerek bebeğine. Hiç üzülme bebeğin zayıf
olması değil sağlıklı olması önemli.
kızler gercektende kavanoz mamasını hiç sevmedim keendim yaparım daha iyi.lez vzetli değil cunkli. muhallebiyide mama ile yapsam besi,n değeri daha yuksek olur gibime geliyor.şeftai suyundan neredeyse 4 tatlı kasığı içiyor.hatta fazlasını istiyor.şimdi elma suyuna geceyimmi.bir elma suyu cok mu gelir???isterse vereyimmi istediği kadar.yarın ilk kez sebze corbası vereceğim.sanırım az vererek baslayacağım???
canım arkadaşlar çok güzel anlatmışlar sağolsunlar ,bende sana öğün olarak söyliyim o zaman
sabah
emzirme ,yarım saat 45 dak.sonra mama
öğlen
elma -havuç-şeftali v.s önce suyu birkaç gün alışınca püresi
ara
ev yapımı yoğurt ( önce birkaç kaşık alışınca 1 hafta kadar sonra küçük bir kase )
gece
su ile yapılmış muhallebi ,devam sütü takviyeli
aralarda yine acıkacaktır sen saatine göre hem emzirir hemde mamasını hazırlarsın ..
birde çok besleyici bir tarif vericem sana hem kilo aldırıyor hemde tok tutuyor ,gece yapılacak bu :
orta boy bir cezveye yarısına kadar su koy ,içine 2 tatlı kaşığı arı mama koyup pişir
ayrı bir yerde yarım çay bardağı kaynamış su ile 1 ölçek devam maması hazırla ,içine 3 tane cicibebe koy ,pişirdiğin arı mamayı da içine kat karıştır ,soğusun gece uyumadan önce yedir bebeğine ,çok beğenir genelde bebekler bunu ,benim kızım çok severdi ,bazen hala cicbebeli süt ister alışkanlık :))
sen küçük bir elmayı sık bakalım ,zaten fazla suyu çıkmaz onun ,cam rendede rendeleyip süzgeçten geçir yada tülbentten süz ,ben ağız mendilleri varya onlardan birini bu işe kullanıyodum iyi süzülüyo :)30-40 cc çıkar bi elmadan tahminen .isterse biraz daha verebilirsin ama birden yüklenme ,beğenirse isteyecektir tabi ,havuç suyu da çok faydalı ,havuçu da aynı yöntemle suyunu çıkarabilrisin ..
sebze çorbasını da önce yarım patates ve yarım havuçu kaynat ,pişir ,biraz suyu ile yine çatalla ez ,püre gibi olur zaten ,yada olamdı süzgeçten geçir erisin iyice pütürlü kalmasın dikkat et ,blender da yapabilirsin ..
Mama yerine su ile yapılan muhallebi ile beslemek ne kadar sağlıklıdır bilemiyorum.Prof doktorum bana 'beslenmemizde pirinç ununa yer yok ' demişti.Muhallebiyi ne ile yapıyorsun? Ayrıca mamalarda dünya kadar bebeğin ihtiyacı olan vitamin mineral vs vs var,muhallebide hangileri var ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?