• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kafayı yemek üzereyim,ne yapacağımı bilmiyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
10
96
Muğla
Merhaba arkadaslar
Anne olmak gercektende ne zormuş.Bebeğim doğduğundan beri bazı sıkıntılarım oldu.ama en cok kilo almaması bizim sorunumuzdu.Neyse uzatmayayım bebeğim 5 aylık oldu.5700 kilosu(2500 dogmustu).Doktorum bugun cok az kilo almış,cok zayıf vs dedi.Mamayı arttır dedi.Ek gıda sordum basla dedi.sormasam onuda söylemeyeckti sanırım.Ben su an sutum az da olsa emziriyorum.Ve bebeğim beni emmeyi çok seviyor.Mamayı gunde 2 kere veriyordum ama arttıracağım.ama emziiriyorumda.birde ek gıda olayı var ve dlirmek uzereyim.
ek gıdaya geçişte 1,2 kasıkla baslayın diyor.ama ben beslenme tablo örneklerine bakıyorum netten falan kaşık mamalrı,muhallebiler falan var.e ben hani az verecektim ek gıda.
Doktor bana bi kitapcık verdi tamamen reklam dolu.kendide bilgi vermedi.Ustelik hiçbişey bilmiyorum dediğim halde.Nette arastırdım ama ilk gun ne yapıcam hangi sırayı izliycem,hangi saatte vericem hiçbi bilgi yok.anne sutunu ve mamayı nereye sıkıstıracağım ayrıca.
Sizden çok rica ederim,Allah rızası için bir akıl verin.İlk defa baslayacağım.Saat kaçta ne vereyim ,tarifi nasıldır vs usenmeyip bana cevap verirseniz su mubarek aylarda inanın sizler için cok dua edeceğim.Duamı alırsınız.
Not:ha birde benim kzıım asla 160-180cc vs mama içemiyor.en fazla 120cc falan.acaba nedendir??

Sabah kacta ne vereyim ilk mamamı vereyim.Meyve puresi nasıl yapılır kaç kaşıkla baslanır.Sebze corbası kaç kaşık verilir ve nasıl arttırılır.Ne bileyim aklıma bunlar geldi..
Noolur tecrubeli anneler noolur,çok panik haldeyim.Kucucuk bir ilçedeyim en yakın doktorda 60km uzakta.zaten adam gibi bi doktorda bulamadım:((((

bebeğin kilo almıyor diye dert etmeyi bırakarak işe başalayalım..:))
sabah ilk önce anne sütü peşinden mama ver..bebeğin hala süt bebeği ve önceliğin anne sütü+mama takviyesi olmalı..
1. her beslenmeden önce emzireceksin daha çok küçük çünkü..mama versende ilk önce emzir sonra mama ver.
2.iki öğün mama veriyormuşsun özellikle uyku öncesi bir öğününe daha mama ekle..mama kutularıdaki ölçüleri tutturmaya çalışma bunu bebeğin belirler takip et bebeğin biberonu bitirip hala emmeye uğraşıyorsa diğer mama saatine ölçüyü 15 ml daha artır ..ve yarım ölçek daha mama ekle..
3.ek besin de önce az meyve püresi vereceksin 1-2 çay kaşığıyla başlayacaksın ve özellikle aç ken deneyeceksin..ve öğle vaktine denk geitreceksin ..bunda emzirme öncesi yapacaksın yani..ilk verebileceğin elma püresi onuda cam rendede rendeleyeceksin ve bir süzgeçten geçirip vereceksin hergün ölçüyü 1 kaşık artıracaksın bir hafta sonunda bebeğin eğer beğenmişse 1 tam elmayı yiyecektir..beğenmezse 2 gün ara ver..sonra tekrar dene..elma püresni tamaladıktan sonra ek gıda olarak yoğurda geçeceksin onuda kendin mayaladığın günlük yoğurt olarak vereceksin..kkda ayrıntılı bulabilrisn..ölçü yine aynı az az başlayacaksın..
4.muhallebi gece öğününde deneyebilirsin ama sütle değil suyla yapıp devam sütüyle kıvamını ayarlıyacaksın..onuda 100 ml suya bir çay kaşığıydı sanırım pirinç unu ekleyip pişir ..ocaktan aldıktan sonra bir kenarda 120 ml suya 4 ölçek mamayı yap pişirdiğin muhallebiye yavaş yavaş karıştırarak ekle ılık bir şekilde bebeğine ver ama hepsini tek seferde bitirmesini bekleme yada zorlama..yerse ne ala..
5.bebeğin 6 ayına giriyor bir kan değerine baklıp kan damlasına ihtyacı varmı ona karar verilmeli..bu arada doktorunu değiş derim sana yardımcı olmayan doktoru ne yapacaksın..
ve son olarak vitamin kulanıyormusun?kulanmıyorsan iştah ve kilo için minedex şurup çok iyi hem önümzde kışa geliyor bağışıklıkta destekleyeici balık yağlı bir vitamin..

Son düzenleme:
canım benim bebişte 4 aylıkken kilo almadığı için mamaya geçtik doktorum bana söylediğini aynen söylüyorum ben yaptım şuan oğlum 5,5 aylık ideal kiloda 5 dk önce bir göğsünü emzir sonra 5 dk diğer göğsünü ver sonra mama takviyesi ama kesinlikle emzirmeden önce verme önce anne sütü .1 hafta böyle devam et 1 haftadan sonra meyve püresi ver ama ben önce meyve suyu verdim 1 -2 kaşık çay kaşığı yavaş yavaş artırıyosun yalnız 1 kaç meyve suyunu aynı anda verme 3-4 gün arayla verki eğer alerji yaparsa hangi meyvenin yaptığını anlayasın 1 haftada böyle devam et sonra yoğurtta geç yoğurttan 4-5 gün sonrada muhallebi ben milupanın sütlü pirinçli mahallebisini alıyorum suyla yapıyorum saatlerine gelince bunları yaptıktan sonra .10 da muhallebi 13,00 sebze püresi ve yoğurt 17,00 meyve püresi veya kavanoz maması ben hero baby kavanoz mamasını kullanıyrum arada akşamda muhallebi MEYVE PÜRESİNİN YAPILIŞI önce meyvenin kabuğunu soy cam rendede rendele hazırladığın mamanın içine kat kasıkla ez yada blenderdan geçir bebeşi ver bence önce 1-2 çay kaşığı meyve suyuyla başla mesala ben şeftaliyle başladım şeftaliyi yıka kabuğunu soy cam rendede rendele sora tülbentten geçirki pozası kalmasın Allah korusun bebeeğin boğazın takılmasın çok dikkat etmek gerekir ek gıdaya geçtikten sonra aralarda mutlaka su dene ama suyu en az 10 dk kaynat mikrobu kırılsın yeni birşey denerken 1-2 çay kaşığı dene fazla bebişe yükleme hergün zamanla arttırrırsın kolay gelsin canım ha buarada sebze püresi enson önce meyve pürelerini dene

canım benim anne olmak öyle böyle değil gerçekten çok meşakketli. ama üzülme. benim sütüm üzün-

tüden kesildi daha oğlum 2,5 aylıkken. bir müddet bebelac mama ile devam ettim . Bu mamalarında

fazla tüketilmesini önermiyorlar sonuçta kimbilir içersinde ne var ?

4 aylıkken su ile

muhallebi yapmaya başladım kavanozda buzdolabında saklıyordum sonra su ile sulandırıp çırpıcı

yardımı ile biberonda içebileceği kıvama getirip acıktığı anlarda vermeye başladım. meyve püresi ya da

sebze çorbası malesef hiç yemek istemedi. bol bol yoğurt tüketti. 9. aydan sonra muhallebiyi sütle

yapmaya başladım bebe büsküvisi yedirdim. Sabahları içine pekmez kattım.

Kavanozda ki meyve pürelerinden tükettik. 1 yaşından

sonra bizim yediğimiz

herşeyden yemeye başladı. şimdi 2,5 yaşında herşeyden yiyor 14 kg gayet sağlıklı hareketli bir çocuk.
"

doktorlar şunu yedir bunu yedir şu saatte ver bu saatte şunu yap vs. güzel

talimat

veriyorlar ama

yemeyen çocuklar ne yapsın .."
ilk önce kendini emzir sonra doymuyorsa benim tavsiyem

muhallebiye

bir an önce geç. kabız olduğu zamanlarda ise meyve püreleri yedir elma-muz karışımı armutlu olanları

var. Fazla üzülme derim. tabii 6. ayda kan tahlili yaptırman gerek bebeğine. Hiç üzülme bebeğin zayıf

olması değil sağlıklı olması önemli.

Arkadaşların söylediklerine katılıyorum ancak gün içinde hem muhallebi hem meyve püreleri deneyip bebeğine yüklenme,önce meyvelerden başla sonra muhallebi yogurt vs. denersin ben 4 aylıkkken başladım ek gıdaya bebeğim haftaya 6 aylık olcak ve henüz 2 kaşıktan fazlasını almıyor,bu aralar hastalandı kaşıga karşıda fobisi oldu.Yemeyen bebek yemiyor,ama bebek hazır olunca yer umarım.

Arkadaşların söylediklerine katılıyorum ancak gün içinde hem muhallebi hem meyve püreleri deneyip bebeğine yüklenme,önce meyvelerden başla sonra muhallebi yogurt vs. denersin ben 4 aylıkkken başladım ek gıdaya bebeğim haftaya 6 aylık olcak ve henüz 2 kaşıktan fazlasını almıyor,bu aralar hastalandı kaşıga karşıda fobisi oldu.Yemeyen bebek yemiyor,ama bebek hazır olunca yer umarım.

benim oğlum mamaya ve muhallebiye başladıktan sonra sık sık kabız olmaya başladı

doğal meyve püresini de yemek istemedi kavanozdakileri sevdi mecburen onları yedirdim

ama ona yüklenmiş olmadım yediği kadarını yedi hep. bağarsakları çözüldü. çocuktan

çocuğa iştah durumu değişiyor.

Öncelikle sakinleşmelisin. Bebeğin sendeki huzursuzluğu hissederse ne yer ne içer.

Her yeni besini tek tek deneyin.
Bir hafta uzun bir süre o kdr beklemeye gerek yok.
Örneğin elma püresi azcık deneyin ilk gün ikinci gün arttırın.
Baktını vücut herhangi bir reaksiyon göstermiyor öğün haline getirin.
Ertesi gün içine başka bir meyve ekleyin.
Kivi, muz, çilek, portakal 1 yaşına kadar yasaktır.
Meyve öğün haline gelince çorba başlayın. Önce patates ve havuç. Tuz eklemeyin aman. Merak etmeyin yiyecekse tuzsuz da yer. Tuz tadını bilmiyor çünkü.
İlk 2 gün böyle sonrasında başka sebzeler ekleyin.
Çorba da öğün haline gelmiş olmalı. Yoğurt başlayın azıcık yine. Ve içine sakın bişiy katmayın. Her gıdaya tek tek alışsın ve tadlarını tek tek bilsin.
Ve kahvaltı başlama zamanı. Bu arada öğün düzeni şöyle olmuş olacaktır.
Sabah
Anne sütü yada mama
Ara
Meyve
Öğlen
Çorba
Ara Yoğurt
Akşam
Anne sütü yada mama yada muhallebi

En çok dikkat gerektiren öğün kahvaltıdır. İlk gün azcık peynir deneyin ikinci gün azcık yumurta sarısı.
Üçüncü gün ikisi birlikte. Ve ertesi gün taze meyve suyuna karışım yapın. Zamanla içine pekmez, zeytin ezmesi, tereyağ, ev reçeli azıcık ekleyebilirsiniz.
Bal 1 yaşına kdr yasaktır.
7-8 ay civarı çorbalarına 4-5 kez çekilmiş yağsız kıyma ekleyin.
8-9 ay civarı balık başlayın.
Yine 9-10 ay civarı bakliyat ve makarna başlanabilir. Mercimek çorbası, tarhana çorbası, yayla çorbası, makarna, pilav vs.
Her yeni ek gıdada vücudunu inceleyin. Herhangi bir alerjik belirti varsa hemen kesin bikaç gün sonra yeniden deneyin.
1 yaşında aile sofrasında sizinle yesin. Sofra adabını öğrenmeye başlasın.
Öğün saatlerine sadık kalın ve öğün dışı beslemeyin.
Reddedebilir asla ısrarcı olmayın sabırlı olun ve konuşun bebeğinizle sizi anlar.

Hazır vermemeye özen gösterin. Herşeyi kendiniz hazırlayın. Sorularınız olursa özelden ulaşabilirsiniz.

Sevgiler.

çok teşekkur ederim arkadaslar.Allah hepinizden razı olsun.Daha sakinim şimdi.Yazdıklarınızı toparlayarak bir plan yaptımbakalım doğrumu,ekleyeceğiniz yada cıkaracağınız eyler olabilir.

Sabah uyanınca önce emzirip sonra mama vereyim

sonraki öğünde elma rendesi vereyim 2 kaşık falan.suyunu yani.Yada seftali olabilir.hergun miktarı arttırayım
(ama bu ona yetmeyecektir.meyveden sonra emzireyim.

sonraki öğünde sebze çorbası yada püresi(hani havuc patates vs haslanıyorya,eziliyor sonra ondan yapayım)ama bunun yerine o kucuk kavanozlardaki purelerden alsam olmazmı.

geceye doğru yine emzirme mama vss.

uyumasına yakın muhallebi turu bir tariff..
şimdilik iyimi izce yoksa azmı??

canım kavanoz maması da olur tabi,ama kendin yapsan daha iyi olmaz mı? bence günlük planın güzel olmuş.. kiloyu da sakın dert etme.. elbet alır, önemli olan sağlıklı olması.. benim bebeğim de zayıftı ve sadece 5 ay emdi.. ek gıdaya geçtik, emmesine rağmen, çok zor yemek yiyen bi çocuk olmasına rağmen, bir ayda 900 gr almış sekizinci ayda.. dert etme, bebşine ve kendine güven opuyorumnanaktan

çok teşekkur ederim arkadaslar.Allah hepinizden razı olsun.Daha sakinim şimdi.Yazdıklarınızı toparlayarak bir plan yaptımbakalım doğrumu,ekleyeceğiniz yada cıkaracağınız eyler olabilir.

Sabah uyanınca önce emzirip sonra mama vereyim

sonraki öğünde elma rendesi vereyim 2 kaşık falan.suyunu yani.Yada seftali olabilir.hergun miktarı arttırayım
(ama bu ona yetmeyecektir.meyveden sonra emzireyim.

sonraki öğünde sebze çorbası yada püresi(hani havuc patates vs haslanıyorya,eziliyor sonra ondan yapayım)ama bunun yerine o kucuk kavanozlardaki purelerden alsam olmazmı.

geceye doğru yine emzirme mama vss.

uyumasına yakın muhallebi turu bir tariff..
şimdilik iyimi izce yoksa azmı??

Sabah hem emzirip hem mama vermek ağır gelir. Emzirdikten 1 saat sonra mama verin.
Meyveyi mutlaka cam rendede rendeleyin metal kullanmayın. ilk denemede çay kaşığının ucuyla deneyecek sonra artıracaksınız birden 2 kaşık vermeyin. Ancak öğün haline geldiğinde 1 porsiyon meyve yiyebilmeli. Bu da 1 elma yada 1 şeftali yada yarım elma ve yarım şeftali gibi. Öğün haline gelene kadar meyveden sonra emzirin ama öğün haline geldiğinde emzirmeyin. Yeterli gelecektir.
Öğlen öğününde sebze püresi deneyin yine az az. Kavanoz kullanmayın derim. Zor değil bunları hazırlamak. Öğlen öğününden sonra akşama kadar acıkır. Öğleden sonra Emzirin yada mama verin.
Akşamda yine mama yada muhallebi olabilir.

duygucum anne sütünü en çok arttıran şey sık sık emzirmek, mamadan daha çok bu yolla sütünü arttırmaya çalış.

canım benim anne olmak öyle böyle değil gerçekten çok meşakketli. ama üzülme. benim sütüm üzün-

tüden kesildi daha oğlum 2,5 aylıkken. bir müddet bebelac mama ile devam ettim . Bu mamalarında

fazla tüketilmesini önermiyorlar sonuçta kimbilir içersinde ne var ?

4 aylıkken su ile

muhallebi yapmaya başladım kavanozda buzdolabında saklıyordum sonra su ile sulandırıp çırpıcı

yardımı ile biberonda içebileceği kıvama getirip acıktığı anlarda vermeye başladım. meyve püresi ya da

sebze çorbası malesef hiç yemek istemedi. bol bol yoğurt tüketti. 9. aydan sonra muhallebiyi sütle

yapmaya başladım bebe büsküvisi yedirdim. Sabahları içine pekmez kattım.

Kavanozda ki meyve pürelerinden tükettik. 1 yaşından

sonra bizim yediğimiz

herşeyden yemeye başladı. şimdi 2,5 yaşında herşeyden yiyor 14 kg gayet sağlıklı hareketli bir çocuk.
"

doktorlar şunu yedir bunu yedir şu saatte ver bu saatte şunu yap vs. güzel

talimat

veriyorlar ama

yemeyen çocuklar ne yapsın .."
ilk önce kendini emzir sonra doymuyorsa benim tavsiyem

muhallebiye

bir an önce geç. kabız olduğu zamanlarda ise meyve püreleri yedir elma-muz karışımı armutlu olanları

var. Fazla üzülme derim. tabii 6. ayda kan tahlili yaptırman gerek bebeğine. Hiç üzülme bebeğin zayıf

olması değil sağlıklı olması önemli.

Mama yerine su ile yapılan muhallebi ile beslemek ne kadar sağlıklıdır bilemiyorum.Prof doktorum bana 'beslenmemizde pirinç ununa yer yok ' demişti.Muhallebiyi ne ile yapıyorsun? Ayrıca mamalarda dünya kadar bebeğin ihtiyacı olan vitamin mineral vs vs var,muhallebide hangileri var ?

kızler gercektende kavanoz mamasını hiç sevmedim keendim yaparım daha iyi.lez vzetli değil cunkli. muhallebiyide mama ile yapsam besi,n değeri daha yuksek olur gibime geliyor.şeftai suyundan neredeyse 4 tatlı kasığı içiyor.hatta fazlasını istiyor.şimdi elma suyuna geceyimmi.bir elma suyu cok mu gelir???isterse vereyimmi istediği kadar.yarın ilk kez sebze corbası vereceğim.sanırım az vererek baslayacağım???

canım arkadaşlar çok güzel anlatmışlar sağolsunlar ,bende sana öğün olarak söyliyim o zaman

sabah
emzirme ,yarım saat 45 dak.sonra mama

öğlen
elma -havuç-şeftali v.s önce suyu birkaç gün alışınca püresi

ara
ev yapımı yoğurt ( önce birkaç kaşık alışınca 1 hafta kadar sonra küçük bir kase )

gece
su ile yapılmış muhallebi ,devam sütü takviyeli

aralarda yine acıkacaktır sen saatine göre hem emzirir hemde mamasını hazırlarsın ..

birde çok besleyici bir tarif vericem sana hem kilo aldırıyor hemde tok tutuyor ,gece yapılacak bu :

orta boy bir cezveye yarısına kadar su koy ,içine 2 tatlı kaşığı arı mama koyup pişir
ayrı bir yerde yarım çay bardağı kaynamış su ile 1 ölçek devam maması hazırla ,içine 3 tane cicibebe koy ,pişirdiğin arı mamayı da içine kat karıştır ,soğusun gece uyumadan önce yedir bebeğine ,çok beğenir genelde bebekler bunu ,benim kızım çok severdi ,bazen hala cicbebeli süt ister alışkanlık :))

kızler gercektende kavanoz mamasını hiç sevmedim keendim yaparım daha iyi.lez vzetli değil cunkli. muhallebiyide mama ile yapsam besi,n değeri daha yuksek olur gibime geliyor.şeftai suyundan neredeyse 4 tatlı kasığı içiyor.hatta fazlasını istiyor.şimdi elma suyuna geceyimmi.bir elma suyu cok mu gelir???isterse vereyimmi istediği kadar.yarın ilk kez sebze corbası vereceğim.sanırım az vererek baslayacağım???

sen küçük bir elmayı sık bakalım ,zaten fazla suyu çıkmaz onun ,cam rendede rendeleyip süzgeçten geçir yada tülbentten süz ,ben ağız mendilleri varya onlardan birini bu işe kullanıyodum iyi süzülüyo :)30-40 cc çıkar bi elmadan tahminen .isterse biraz daha verebilirsin ama birden yüklenme ,beğenirse isteyecektir tabi ,havuç suyu da çok faydalı ,havuçu da aynı yöntemle suyunu çıkarabilrisin ..

sebze çorbasını da önce yarım patates ve yarım havuçu kaynat ,pişir ,biraz suyu ile yine çatalla ez ,püre gibi olur zaten ,yada olamdı süzgeçten geçir erisin iyice pütürlü kalmasın dikkat et ,blender da yapabilirsin ..

canım arkadaşlar çok güzel anlatmışlar sağolsunlar ,bende sana öğün olarak söyliyim o zaman

sabah
emzirme ,yarım saat 45 dak.sonra mama

öğlen
elma -havuç-şeftali v.s önce suyu birkaç gün alışınca püresi

ara
ev yapımı yoğurt ( önce birkaç kaşık alışınca 1 hafta kadar sonra küçük bir kase )

gece
su ile yapılmış muhallebi ,devam sütü takviyeli

aralarda yine acıkacaktır sen saatine göre hem emzirir hemde mamasını hazırlarsın ..

birde çok besleyici bir tarif vericem sana hem kilo aldırıyor hemde tok tutuyor ,gece yapılacak bu :

orta boy bir cezveye yarısına kadar su koy ,içine 2 tatlı kaşığı arı mama koyup pişir
ayrı bir yerde yarım çay bardağı kaynamış su ile 1 ölçek devam maması hazırla ,içine 3 tane cicibebe koy ,pişirdiğin arı mamayı da içine kat karıştır ,soğusun gece uyumadan önce yedir bebeğine ,çok beğenir genelde bebekler bunu ,benim kızım çok severdi ,bazen hala cicbebeli süt ister alışkanlık :))

canım bu cicibebeli tarifi kaç aydan itibaren verebiliriz peki??bu arad cok tesekkur ederim yazdıkların için

sen küçük bir elmayı sık bakalım ,zaten fazla suyu çıkmaz onun ,cam rendede rendeleyip süzgeçten geçir yada tülbentten süz ,ben ağız mendilleri varya onlardan birini bu işe kullanıyodum iyi süzülüyo :)30-40 cc çıkar bi elmadan tahminen .isterse biraz daha verebilirsin ama birden yüklenme ,beğenirse isteyecektir tabi ,havuç suyu da çok faydalı ,havuçu da aynı yöntemle suyunu çıkarabilrisin ..

sebze çorbasını da önce yarım patates ve yarım havuçu kaynat ,pişir ,biraz suyu ile yine çatalla ez ,püre gibi olur zaten ,yada olamdı süzgeçten geçir erisin iyice pütürlü kalmasın dikkat et ,blender da yapabilirsin ..

canım,havucun suyu cam rendede cıkarmıki.katı meyve sıkacağında yapsam olmazmı?birde pütürlü kalmasın demişsinya,neden acaba?sebze corbasına zeytinyağı katayımmı azcık dersin bide??kusura bakma cok soru sordum :kedi: :kedi:

Mama yerine su ile yapılan muhallebi ile beslemek ne kadar sağlıklıdır bilemiyorum.Prof doktorum bana 'beslenmemizde pirinç ununa yer yok ' demişti.Muhallebiyi ne ile yapıyorsun? Ayrıca mamalarda dünya kadar bebeğin ihtiyacı olan vitamin mineral vs vs var,muhallebide hangileri var ?

merhabalar.

hatırlarsanız birkaç ay önce bu mamaların çoğunda G.D.O. nun bulunduğunu ve bazı

markaların 6 ay içinde raflardan kaldırılacağı açıklanmıştı haber bültenlerinde. ama hangi

markalar bunları açıklamıyorlar tabii ki ! zamanında annelerimiz bizleri nasıl büyütmüşler ?

Ben - kardeşim - eşim ve çevremde ki birçok kişi pirinç unu ile muhallebiyle

büyümüş. Hiç hazır mama ya da hazır bez kavramı yok .... Çocuğumun tahlilleri

yapıldığında neden vitamin ya da kan eksikliği çıkmıyor ????

hazır mamayı tüketen

çocuklar daha kilolu pof duruyor daha sık hasta oluyor.. çevremde gözlemlediğim bu.

muhallebiyi 9. aya kadar pirinç unu ile sonrasında süt ile mısır nişastası + buğday

nişastası ile hazırlayıp yedirdim. pudingini de aynı şekilde nişasta ve kakao ile

sürekli kendim yaptım.

Benim bebeğim 2.600 doğdu şimdi 8 aylık ve kilosu 6.600 ve 69 cm. Çok zayıf çitlenbik :) ama çok üzmüyorum kendimi çünkü çok hareketli şimdiden tututanarak ayağa kalkmaya ve yürümeye başladı. bence herşeyden önce sağlıklı olması. kilo çok önemli değil sonra ilerde rejim yaptırmaya çalışıyoruz. 5 ay sadece anne sütü aldı. 5 aylıkken ek gıdaya başladık yavaş yavaş 1-2 tatlı kaşığıyla başladık. Şimdi sabah kalkında emiyor ve uyuyor. kalkınca 8-9 tane bebe bisküvisi, pekmez, yumurta sarısı, labne peyniri, ceviz, tarçın ve zencefil karışımı kahvaltı veriyorum. zencefil bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor, tarçın kan şekerini düzenliyor. bunları aptamille eziyorum. 2 saat sonra meyve püresi, 2 saat sonra 1 kase sebze püresi, 3,5 saat sonra yoğurt ve 2 saat sonra 1 kase muhallebi yiyor. Ve hala emziriyorum. Tabi bunların hepsini iştahla yemiyor oynata oynata yedirmeye çalışıyorum. Bu kadar yemesine rağmen kilo almıyor.

canım kıyamam ya..kimbilir nelerle uğrasmıssındır.herkes bi laf söylemiştir zayıf diye eminim.moralini bozmustur.bebeğim kilo almayınca ve yemeyince buyumeyecek gibime geliyor benim.6600 ve yuruduğunu duymak beni şaşırtıyor.sanki bana bebek kalacaklar gibi geliyor.mesela benim kız 3 ayda sadece 300 gr alsa yinede bu gelişim mesela emekleme vs olurmu??yada 8-9 ayına kadar cok az kilo alsa yinede ayaklanırmı?çok saçma geliyor değilmi sorularım.ama inanın kafayı yedim bu kilo ve yemek olaylarından :((

Birinci hafta 1-2 tatlı kaşığı ile meyveye başladım. hergün arttırarak verdim. İlk başta her meyveyi tek başına verdim. Alerjisi olup olmadığını anlamak için. Şeftaliye alerjisi çıktı ama daha sonra düzeldi. Şu anda şeftalide yiyebiliyor. Meyve saati 10 ile 11 arasında oluyor. Ama tabi uyku saatine göre değişebiliyor.
Saat 16 gibi ev yoğurduna başladım. Yine azar azar ev yoğurdunu istemediğinde sütaş babymix verdim.
2.Hafta Sebzeye başladım içinde sadece patates, havuç, pirinç ve su vardı. sebzeye başladığımın 2. haftası içne bir miktar zeytinyağı koydum. 3 haftası ise yeşilliklere ve bir miktar 3 defa çekilmiş kuzu kıyması ekledim.
Bu arada 6 aydan sonra tarhana da verdim.
Yine muhallebi vermeye 6. ayında başladım akşam saatlerinde veriyorum. Ülker Gogly güzel bir muhallebi tavsiye ederim. Ya da bebelac pişirilen lezzetler. Diğerleri su gibi oluyor.
Şimdi zaten 8 aylık yeşil ve kırmızı mercimek te vermeye başladım. tuzsuz, şekersiz ve salçasız herşeyi veriyorum, tabi yerse:)
ayrıca çorbasına soğan ve sarmısak ta koyuyorum.

Back