Kafayı yemek üzereyim bana yardım edin.....

Elinden geldiğince öyle düşünüp akışına bırakmaya çalışıyorum ama cokda başarılı olamıyorum iki aynı zamanda doğmuş bebeklerin gözümün önünde gelişimini birbirleri ile kıyas yapmadan büyütmek Zor biri yaparken diğerinin hiç yapmaması istemsiz kafaya takıyorum ve birinin aşırı duymaz tavrı tok kafama takılıyor maalesef
Hic bir bebek ayni degil ki hepsi farkli buyuyor gelisiyor

Peki sese doğru dönüyor mu sesi arıyor mu kızım dün tam 4. Ayına girdi ama sese hiç dönmüyor duyma ile ilgili problem yok bunu biliyorum buna ek olarak göz teması da kısıtlı insan yüzüne merakli değil çok az bakar ama bakıp iletişim kurmaya çalışınca güler
Ayni benim oğlum cnm yuzumuze çok az bakiyor ama bakınca gülüyor sese yeni yeni donmeye başladı ama her zaman değil yarin 5.ayi dolacak doktora soylicem

Merhaba, konu açılalı 1 ay olmuş ama ben de ikizlerimden bahsetmek istiyorum. 5 bucuk aylik ikizlerim var.
Bir tanesi asiri hareketli, bizi görünce güler, kipir kipir bir bebek, fakat sikintili oldugu zamanlar hariç ses çıkarmaz, konusmaya çalıştığımda dinler ve güler,fakat ilgisi cok çabuk dağılıyor, normal zamanlarda da ses çıkarmaz bu beni çok endişelendiriyor.

Digeri ikizi ise tam zıttı. Oyle hareketli bir bebek degil fakat insanlarla iletisimi cok yuksek düzeyde. Kendisine kitap okunmasını cok sever, bizlere ve çevresindekilere surekli bakip gülümser, surekli sesler cikarir.
Birinin hic ses çıkarmamasi ve diğerinin de hareketlerinin az oluşu beni cok uzuyor. Ozellikle bu aylarda 2 heceli sesler çıkarılması gerekirken bebegim ünlü sesleri bile çıkarmıyor, sadece aglama oncesi sıkıntısını belli eden sesler cikariyor. O sesleri taklit edince guluyor ama normal zamanda ses çıkarmıyor, bir dönem çığlık atiyordu su an onu yapmiyor.

Çocuklarimizin kendi karakterleri var. Ablamin oglu benimkinden 1 ay ufak, o 11 aylikti yurudu. Benimki 15 aylikken yurudu. Dogum haftasi bile bunu degistirir. Ablam 41 haftalik dogurdu. Ben 37 haftalik. Anne karninda 1 gun bile gelisimi icin o kadar degerli ki. Ben de yurumuyor diye kafayi bozmustum her gun aglama her gun sizlanma, 13. Ayda bi anda aydinlandim.

Doktor her cocuk farkli huylara sahip, onun karakteri boyledir. Bunun karakteri boyle. Her cocugun gelisimi bir olmaz. Benim kizim 3 ay beni emdi sonra memeyi reddetti. Hep mama yedi. Ablam halen emziriyor. Benim 16 aylik kizim, onun 15 ay. Ama emen cocukla mama yiyen cocuk arasinda da fark var.

internetten hastaliklari okumayi birakinca duzeldim vallahi. Sakin diyorum internetten bu kadar fazla sey okumayin. Yazik degil mi size. Bu psikolojiyle cocuklariniza nasil bakiyorsunuz. Sakin olun, Allah bize onlari birer emanet olarak verdi. Istese vermezdi. Ama sunu rahatlikla soyleyebilirim siz cok iyi annesiniz, asiri pimpiriklisiniz. Ama bu sekilde ne cocugunuza ne kendinize yetemezsiniz. Psikolog destegi alin. Ve bu tur kotu dusunceler akliniza geldigi an hemen kalkip ise girisib, baska seylerle ugrasin, kitap okuyun, sevdiginiz bir seyler yapin. Yada bakacak birisi varsa cocuklariniza yarim saat birakip cikip yuruyus yapin.

Cok bunalmissiniz. Allahim ferahlik versin. Insirah suresini bilir misiniz bilmem, anlamina bakarsaniz neden soyledigimi anlarsiniz. Insirah suresini acip dinleyin. Cok iyi gelecek. Inanin ❤️❤️❤️❤️❤️

X