Kafaya takmamayı nasıl basarabılırım?

Beriberiberil

Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2020
458
449
37
Yasadıgım olayları, tartıstıgım ve fikirlerini degıstıremedugım kısılerın bana soyledık lerıni ya da psikolojik baskılarını kafaya takmama yontemi var mıdır? Bu konuda basarilı oldugun dusunen bana yardımcı olabilir mi insanların ne dedıgını fazlaca onemseyıp kafaya takıyorum ve ruh halimi etkiliyor evimi cocugumu etkiliyor

Merhabalar, yazdıklarınızdan yola çıkarak sizin de ben gibi aşırı hassas kişilikte biri olduğunuz sonucuna varıyorum. İnternette bunun ile ilgili testler var, onları yaparak durumunuza açıklık getirebilirsiniz. Sonrasında ise bana oldukça yarar sağlayan Beyhan Budak’ın konu ile ilgili video ve podcastlerini öneriyorum. Aynı podcasti üst üste defalarca dinlediğimi bilirim çünkü beni, yaşadıklarımı o kadar iyi anlatıyordu ki...

İyi hissetmek ve Hayatı Yeniden Keşfedin kitaplarını edinin ve içindeki çalışmaları uygulayarak okuduğunuzda durumunuzun hem farkına varacak hem de değişmek için bir adım atmış olacaksınız.

Tüm bunların öncesinde pek tabi imkanınız var ise profesyonel destek almanız hem sürecin yönetimi hem de daha verimli sonuç almak için en iyisi. Yine de uzunca bir zaman sizin gibi hisseden biri olarak okuyup, uyguladıklarımdan yola çıkacak olur isem şunu unutmayın, herkes kendi hayatının peşinde, biz şuna şunu dedim , kırıldı mı üzüldü mü diye söylediğimiz en basit şeyi bile kırk kez düşünüyoruz ama aslında kaçırdığımız şey şu oluyor ,en yakınlarımız bile bizi o derece önemsemiyor ve bu kötü bir şey değil. Olması gereken bu. Herkesin her şeyi mükemmel yapmaya, en doğrusunu , en doğru zamanda söylemeye çalıştığı bir dünya sizce mümkün mü? Duygular, iniş çıkışlar, hatalar hepsi insanlar işin. Gelişmek , büyümek için. Sizin bunun farkında olmanız ve değiştirmeye çalışmanız bile büyümek için bir adım. Baktınız oldukça basit , uzun vadede kimseye zarar vermeyecek, tamamen sizin gözünüzde büyüyen bir eylem gerçekleşti ve siz bunu deli gibi kafaya takıyorsunuz. Hemen bir durun ve o anın farkında varın. Kendinize diyin ki bunu düşünmeyip farklı bir işe yönelecek ve aslında sonucun benim yazdığım tüm senaryolardan farklı olacağını göreceğim. Diyin ve başka bir işle uğraşın, mümkünse temizlik , yemek gibi fiziksel uğraş gerektiren bir eylem olsun bu ve göreceksiniz ki aslında o düşünceyi tamamen siz kafanızda yazıp büyütmüşsünüz. Ayrıca etrafınızdaki insanların da nasıl karakterler olduğuna dikkat edin. Sizi tanıyıp , seven biri birkaç seferlik bir lafınızdan , eyleminizden dolayı zaten sizden vazgeçmeyecektir, yanlış bir şey ise yaptığınız usulünce özür dilerseniz geçip gidecektir. Basit bir şeyden sizi yargılayacak biri ise sizi zaten sevmeyen, alıngan insanın biridir. Bu da onu hayatınızdan çıkartıp yola devam etmek için hayrınıza olacaktır.

Cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz ıcın siz sımdı nasılsınız peki astıgınıza inanıyor musunuz soyledıklerınızı yapacagım videoları dinleyeceğim testi nasıl bulacağım peki ismi var mı ya da link atabilir misiniz zahmet olmazsa defalarca okudum yazınızı cok mantıklı anlamlı buldum uygulama kısmı bana zor geliyor vicdanen sıkıntıya giriyorum ama elimden geleni yapıyorum en azından

Hayatta başkalarının söylediklerinden daha önemli şeyler var. Sağlık mesela, evlat, huzur gibi. Etrafınızda ki fuzuli insanların bu güzellikleri elinizden almasına izin vermeyin derşn ben

Şu video ile işe başlayabilirsiniz.

Bana dönecek olur isek gidilecek yol her zaman vardır ama öncesine göre çok çok daha iyi bir yerdeyim. Doğduğumdan beri hep her şeye takılan, büyüten, acaba şöyle mi olsaydı, o bunu mu ima etti diye düşünüp senaryolar yazan biri idim ben. Dahası bu huyumun farkında olduğum ama değiştiremediğim için öyle değilmiş gibi görünmeye çalışıp başka birini oynuyordum insanlara karşı ama içimde bu daha da zarar görmeme sebep oluyordu. İş hayatına girince bu durum daha da arttı ve artık dayanılmaz bir hale geldi. Beynimin içinde her an patlayıp beni yok edecek bir bomba ile yaşıyordum adeta.

Sonra olaylar birbirini tetikledi ve geldiğim noktada artık bir şeyler yapmam gerektiğini fark ettim ama ben yola değişeceğim diye değil, kendimi kabul ederek başladım. Zaten yıllardır ayırdında olup daha da kötüleşmeme sebep olan şey bu idi. Kabullenememek. Değişmeye çalışmak.O gün o noktada kendimi kabullendim ve ben aşırı hassas kişilikte biriyim dedim. Ve bunu iyiye yönlendirmek, kendimi bunun üzerinden şekillendirmek için ne yapabilirim? Kabule varıp, bu soruyu sorduktan sonra ise gerisi çorap söküğü gibi geldi. Tabi doğuştan kafası rahat, gamsız biri gibi asla olamayacağım ama zaten öyle de olmak istemiyorum ki ben. Geldiğim noktadan çok mutluyum daha da ilerisine gitmek, kendi içimdekiler ile dış dünyayı şekillendirmek ama bunu yaparken kendimden de ödün vermemek istiyorum. Ve size şunu söyleyeyim o kafa rahatlığına erişip, başkalarının kafanızın içindekileri şekillendirmesine engel olup kendi zihninizi kendiniz düzenledikçe öyle bir ferahlığa ereceksiniz ki hayattan aldığınız zevk katlanıp çoğalacak.

Belki başkaları bu mesajı okuyunca durumu da çözümü de abarttığımı düşünecek ama sizin beni çok iyi anladığınızı biliyorum. Çünkü ben de sizi, kafanızdaki o doluluk hissini çok iyi biliyorum. Oradan çıkış var, bana inanın ve o ilk adımı kendiniz için atın.

Haluk Tatar ı YouTube'dan izleyin kafaya takmama sanatı :) o kadar güzel anlatıyor kii tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…