Merhabalar, yazdıklarınızdan yola çıkarak sizin de ben gibi aşırı hassas kişilikte biri olduğunuz sonucuna varıyorum. İnternette bunun ile ilgili testler var, onları yaparak durumunuza açıklık getirebilirsiniz. Sonrasında ise bana oldukça yarar sağlayan Beyhan Budak’ın konu ile ilgili video ve podcastlerini öneriyorum. Aynı podcasti üst üste defalarca dinlediğimi bilirim çünkü beni, yaşadıklarımı o kadar iyi anlatıyordu ki...
İyi hissetmek ve Hayatı Yeniden Keşfedin kitaplarını edinin ve içindeki çalışmaları uygulayarak okuduğunuzda durumunuzun hem farkına varacak hem de değişmek için bir adım atmış olacaksınız.
Tüm bunların öncesinde pek tabi imkanınız var ise profesyonel destek almanız hem sürecin yönetimi hem de daha verimli sonuç almak için en iyisi. Yine de uzunca bir zaman sizin gibi hisseden biri olarak okuyup, uyguladıklarımdan yola çıkacak olur isem şunu unutmayın, herkes kendi hayatının peşinde, biz şuna şunu dedim , kırıldı mı üzüldü mü diye söylediğimiz en basit şeyi bile kırk kez düşünüyoruz ama aslında kaçırdığımız şey şu oluyor ,en yakınlarımız bile bizi o derece önemsemiyor ve bu kötü bir şey değil. Olması gereken bu. Herkesin her şeyi mükemmel yapmaya, en doğrusunu , en doğru zamanda söylemeye çalıştığı bir dünya sizce mümkün mü? Duygular, iniş çıkışlar, hatalar hepsi insanlar işin. Gelişmek , büyümek için. Sizin bunun farkında olmanız ve değiştirmeye çalışmanız bile büyümek için bir adım. Baktınız oldukça basit , uzun vadede kimseye zarar vermeyecek, tamamen sizin gözünüzde büyüyen bir eylem gerçekleşti ve siz bunu deli gibi kafaya takıyorsunuz. Hemen bir durun ve o anın farkında varın. Kendinize diyin ki bunu düşünmeyip farklı bir işe yönelecek ve aslında sonucun benim yazdığım tüm senaryolardan farklı olacağını göreceğim. Diyin ve başka bir işle uğraşın, mümkünse temizlik , yemek gibi fiziksel uğraş gerektiren bir eylem olsun bu ve göreceksiniz ki aslında o düşünceyi tamamen siz kafanızda yazıp büyütmüşsünüz. Ayrıca etrafınızdaki insanların da nasıl karakterler olduğuna dikkat edin. Sizi tanıyıp , seven biri birkaç seferlik bir lafınızdan , eyleminizden dolayı zaten sizden vazgeçmeyecektir, yanlış bir şey ise yaptığınız usulünce özür dilerseniz geçip gidecektir. Basit bir şeyden sizi yargılayacak biri ise sizi zaten sevmeyen, alıngan insanın biridir. Bu da onu hayatınızdan çıkartıp yola devam etmek için hayrınıza olacaktır.