Kafaya takmak

yeniuye01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
732
362
Çok alınganım ve bazı şeyleri kafaya çok takıyorum. Bazen biri bişey diyor acaba bana laf mı soktu cümlesi ilk aklıma geliyor.
Bide mesela bazı insanların tavırlarına sinir oluyorum bana zararı yok aslında. Ama o bunu yapınca ben sinir oluyorum. Örneğin sakız çiğneyenlere sinir oluyorum. Bi hareketi sık sık yapıyorsa dikkatimi çekiyorsa başka bişey düşünemiyorum sinirlerim zıplıyor. Çok boşta değilim kendimi meşgul edecek şeyler buluyorum aslında. Kitap okuyorum, evle ilgileniyorum ama iş yerinde kafayı takacak birini buluyorum. Bu kaba şu saygısız bu sonradan görme.. Kibirli sanmayın lütfen değilim..kulum neticede kibirlenecek bişeyim yok..Ama böyle kibirli insanlar özellikle gözüme batıyor
Doğru yere mi açtım yoksa psikolojik rahatsızlıklara mı açmalıyım bilemedim admin bilir belki kusura bakmayın

Nacizane cevaplandirmak istedim.Kusurum olursa affola.Ben kimsenin ne davranisi ne gorunusu ile ilgilenmem.Çünkü kimse benim gibi düşünüp benim gibi davranmak zorunda degil.Çünkü onlar ben değil.Oyüzden olduğu gibi kabuletmek lazim.Hoşuma gitmezse mesafe koyar siz derim.Anlasabilecegimle de mesafeyi korur sen derim.
Karsinizdaki insan cephe almak yerine onu tanimaya calismak da kendinize yaptiginiz iyiliktir aslinda.
Belki davranisinin arkasindaki nedeni bilmiyorsunuzdur.
Bu durumda ben acik acik sormayi tercih ederim.ve karsimdakine hep acik davranir tavir koymam sevgiler

Kısacası hayatı kendine işkence ediyorsun.
İnsanlar, sen ne kadar izin verirsen o kadar kötülük yapabilir.
Sen ne kadar izin verirsen o kadar sinir edebilir.
Yani onların hareketleri, sen izin verdiğin müddetçe dikkatini dağıtır, kafanı karıştırır.
Ve bu eleştirilerinin, sinirlenmelerinin altında makul bir sebep arayıp, kendini "aslında hakda ediyorlar!" şeklinde kandırmamalısın.
Çünkü ne kadar kendine hak verip korursan o kadar ileri gider ve kılıf buldukça bulursun.

Eğer kendinden emin isen, sorunun çevrende gördüğün her insanda olduğunu ve tarafsızca olayı ele aldığını düşünüyorsan belki genel olarak ülke insanının karakteri sana uygun gelmediğinden bu durumları yaşıyorsundur.
Bunun çözümüde bir an önce para biriktirip, aynı kafadan insanların olduğu ülkelere uçmak.

Ama her iki koşuldada nefretinin onlara değil sadece sana zarar verdiğini unutma.
Pekala onları görmezden gelip, kendine insanların dahil olmadığı muhteşem bir hayat inşa edebilirsin.

X