Kafasında kurup duran annem!!!!!

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.079
4.167
Kızlar selam. Bu seferde derdim annemle.

Geçen hafta bana geleceğini söyledi hastaneye gidicez haftaya çağırcam seni otururuz dedim. Tamam dedi. 1 saatten fazla mesafe var arada. Ve gelmişken şöyle güzel ağırlamak istiyodum kendi elimle bişeyler yapip o yüzden erteliyodum hep. Abimleri felanda çağırmak istiyorum ama bi türlü fırsatım olmuyor kızımdan dolayı.

Zaten topluca bebek görmeye geldiler 2 abim eşleri çocukları annemler ve bende öyle bi griptim ki günlerdir halim kalmamıştı 1 saate gelicez deyip geldiler marketten bişeyler aldım hazırladım kimse elini bişeye sürmedi bulasıkları yıgdılar bi yardım bile etmeden gittiler 2 yengemde. bide halime üzülmüş acımışlar eski halimden eser kalmamış zayıflamışım( 20 gündür grip bi insan yeni doğmuş bebek!! Ve oda hasta...) yardım felan beklemiyorum ama o şekilde ben bırakıp gitmelerini beklemezdim hastaydım çünkü.. bu yüzden onlari agirlamak daha doğrusu misafir agırlamak şuan bana çok zor geliyor annemse sürekli çağır çağır çağır evine neyden korkup kabul edemiyosun diyor.

Annemle babam hiç anlaşamazlar. Babam çok içiyor 62 yaşında ama ayakta duramıycak kadar içiyor. Düşünün ki ben doğuma alınıyorum adam hastane bahçesinde oturup içiyor. İnsanların gözünde ne duruma düşürüyor beni..

En son 2 ay önce bize geldiler haberim yoktu kızımla yatıyoduk annem kapiyi çalıp dışarlarda adımla bağırmaya başladı bi anda zıpladım. Tabi kızımda korktu boynuma yapışıp bırakmadı soğuktu havada . Neyse babam zil zurna demiş zeynep gelsin beni çağırsın öyle gelirim yoksa gelmem bi yarım saat cebelleştik geldi sonunda.
Annemle az daha kavga edeceklerdi annemin üstüne felan yürüdü konuşunca sen bi sus konuşma ben konuşuyorum filan diye azarladı. O haldeyken kv felan gelecek diye aklım çıktı çünkü ayakta duramıyodu babam. Anneme sataşıp durdu.
Kızım korktu boynumdan inmedi agladı . Ses yükselmesine bile alışkın değil kızım ben bile unutmuşum halbuki çocukluğum kavganın dövüşün içinde geçti
Dünde annem yazdı gelebiliriz babanla diye. Biliyorum yol boyu gene içecek sarhoş gelecek.
Bende içip içip alıp getirme buraya dedim.
Küsmüş sabah bi ton şey yazmış neyden kimden (kv gili kastediyor)korkuyormuşum, babam içiyosa kendi parasıyla içiyomuş kimseye zararı yokmuş.(hergün dövüyor kendisini yer ortam farketmez her an kavgaya hazırlar) ben evime kabul edemiyomuşum korktuğum ne varmış. Babamdan utanmayim diye gelmemişler.
İşte yazmış, ' sen kızınla eskisi gibi ilgilenmiyosun buna eminim ki sende birşeyler var görmemizden gelmemizden korktuğun şeyler var açıklaa' . Önceden kızımı güzel giydirip resim atıyomuşum şimdi atmıyomuşum diye ilgisiz oldum. Kızım öyle bi çocuk ki çoğu zaman altını zor değiştiriyorum kaçıyor 22 aylık. Öyle öyle günün telaşıyla unutuyorum fotoğraf atmayı. Kendim zaten saç baş dağınık geziyorum.
Buarada kafasında kendi kendine aşırı kuran bi insan annem. Kaynanama takmış kafayı. Durduğu yerde kuruyor. Hamile olduğumu söylüyorum (istediğimizide söylemiştim daha önce,yapma demişti) bakın ilk dediği şey ' sakın aldırma neyim ha iki yakan biraraya gelmez aldırma bebeyi " diyor. Yahu aldıracak olsam ruhun duyar mı niye söyleyeyim sana sürekli böyle tuhaf hareketler. Abimi babamıda dolduruyor. Hastaneye kontrole gidiyorum "sen sürekli hastaneye gidiyon sende bişey var sakın karnından su felan aldırma' bunlar günlük yazdığı şeyler abartmıyorum hergün yeni bişey çıkarıyor ya.
Artık telefonlarını bile açasım gelmiyor..
Ama bugün yazdıklarına patladım artık.

Daha bunun gibi birsürü şey yazmış. Hergün mesaj atıyor yemek pişirebiliyonmu çorbayı şöyle yap yedir çocuğa aklım hep sizde kocan canının istediğini alıyomu durup durup cvp gelmeyince eminim sende bişey var diyip duruyor.
Tamam annemide babamıda çok seviyorum ama sinirlerim yıpranıyor artık her mesajda dişlerimi sıkıyorum ya yazmamak için

Kızlar zaten kucuk bi kızım varken tekrar hamileliği kaldıramıyorum. Kimseyle oturup kalkcak durumda hissetmiyorum kızım beni çok yoruyor çok bunaldım bunun üstüne annemin bu yazdıklarına patladım en sonunda saydırdım bende.
Zaten hafta içi çağırcaktım kendi kendine neyin derdini çıkardı ben anlamadım.

Ablamda başka şehirde evli 3 çocuğu var bikere onu böyle resim at şunu yap diyip sık boğaz ettiğini görmedim bana kafayı takmışlar. Halbuki o ablam orda neler çekiyor eşi alkol alıyor. eşiyle kaynanası bir olup kapiya mı atmadılar dayak şiddet hepsini yaşadı. Ablam gözümüzün önunde ağladı siz bana sahip çıkmıyosunuz diye babam ağzını açmadı neymiş barışırlarmış sonra o arada kötü bilinirmiş . Bende Allaha şükür öyle bi durum yok kendileride biliyor eşimin nası biri olduğunu. Ama sürekli mutlu değilsen çık gel havasındalar ki gitsem 2 çocuğumla 3 gun sığar mıyım muamma.

Hele şu sende bişey var kelimesi beni öldürüyor ya bende ne olacak Allah aşkına ne olabilir ya?o kafasında neler kuruyor acaba !! Kızlar büyük ihtimal kayınvalidem ile ilgili bu düşüncesi halbuki hiç alakası yok. Zamanında bazı tatsızlıklar oldu ama herkeste olabilecek şeyler annem ne zaman gelse kv gelir hoşgeldin de der çayda içer sohbette eder gider. Demese de önemli değil kim karışabilir evime gelenime karışırsa kendi kötü olur zaten.
Kaldı ki annemin okadar çok yanlışı oldu ki ...

Çileden çıktım çok doluyum sabah sabah yazıp rahatlamak istedim kızlar bende mi sorun var ben anlamıyorum herkeste mi var bu bitek bizde mi nerde yanlış yapıyorum acaba

Son düzenleme:
Hakikaten Allah sabır versin...
Zor bir anne modeli.
Ancak siz de annenize deyin, babam sarhoş olacaksa gelmesin kapıma.
Ben olsam derdim, ya ağzıyla içmeyi bilsin ya da bi zahmet içmesin...
Ben tahammül edemezdim (babam dahi olsa).

Diğer yandan, benimle uğraşıp bana saracağına, biraz ablamla uğraşsan diyorum? Derdim herhalde.
Benim bir derdim yok, sıkıntım yok, niyetin dert sıkıntı mı yaratmak?
Olmayan derdin nesini çözeceksin diye sinirlenirdim.
Var olan dertler ablamın sıkıntıları, onunla ilgilen ona biraz annelik yap, benim huzurum yerinde derdim.

Zor, böyle uğraşmak gerçekten zor.

Hakikaten Allah sabır versin...
Zor bir anne modeli.
Ancak siz de annenize deyin, babam sarhoş olacaksa gelmesin kapıma.
Ben olsam derdim, ya ağzıyla içmeyi bilsin ya da bi zahmet içmesin...
Ben tahammül edemezdim (babam dahi olsa).

Diğer yandan, benimle uğraşıp bana saracağına, biraz ablamla uğraşsan diyorum? Derdim herhalde.
Benim bir derdim yok, sıkıntım yok, niyetin dert sıkıntı mı yaratmak?
Olmayan derdin nesini çözeceksin diye sinirlenirdim.
Var olan dertler ablamın sıkıntıları, onunla ilgilen ona biraz annelik yap, benim huzurum yerinde derdim.

Zor, böyle uğraşmak gerçekten zor.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için cidden çok zor. Aynen dediğiniz gibi ablamdan söz açıyorum huzuru yerindeymiş onun kendini öyle savunuyor. Benim olan huzurumu kaçırıyor ...

Allah sabır versin ne denir ki başka... Ailende olsa koy mesafeni sen zaten iki çocuğunu büyütmeye çalışırken yardımları yoksa zararları da dokunmasın bi zahmet.

Hiç normal değiller.Ne annen ne de baban...birbirlerine sardirmamak için sana sardiriyorlar...Sık görüşmek istememekte de haklısın ..baban kendi parasıyla içebilir ama içine ettiği huzur senin huzurun :110:
Ya dimi ama... utanilacak birsey mi yapıyo da babanı içtiği için hor görüyosun felan yazmış. Her gün dert yanıyor bana . Gene dövdü boşanacam vs diye. Ben anneyim sorumsuz değilim gelecem size gözümle görüyüm bakalım ne olduğunu felan yazmış. Ay bu ne Allah aşkına düşündükçe kafayi yiyicem. Hani daha önce bi sıkıntıya şahit olsa anlıycam ama eşimle ne kadar mutlu olduğumuzu da biliyolar bilmiyorum ya

Geçen hafta bana geleceğini söyledi hastaneye gidicez haftaya çağırcam seni otururuz dedim. Tamam dedi. 1 saatten fazla mesafe var arada. Ve gelmişken şöyle güzel ağırlamak istiyodum kendi elimle bişeyler yapip o yüzden erteliyodum hep. Abimleri felanda çağırmak istiyorum ama bi türlü fırsatım olmuyor kızımdan dolayı.

Annemle babam hiç anlaşamazlar. Babam çok içiyor 62 yaşında ama ayakta duramıycak kadar içiyor.
En son 2 ay önce bize geldiler haberim yoktu kızımla yatıyoduk annem kapiyi çalıp dışarlarda adımla bağırmaya başladı bi anda zıpladım. Tabi kızımda korktu boynuma yapışıp bırakmadı soğuktu havada . Neyse babam zil zurna demiş zeynep gelsin beni çağırsın öyle gelirim yoksa gelmem bi yarım saat cebelleştik geldi sonunda.
Annemle az daha kavga edeceklerdi annemin üstüne felan yürüdü konuşunca sen bi sus konuşma ben konuşuyorum filan diye azarladı. O haldeyken kv felan gelecek diye aklım çıktı çünkü ayakta duramıyodu babam. Anneme sataşıp durdu.
Kızım korktu boynumdan inmedi agladı . Ses yükselmesine bile alışkın değil kızım ben bile unutmuşum halbuki çocukluğum kavganın dövüşün içinde geçti
Dünde annem yazdı gelebiliriz babanla diye. Biliyorum yol boyu gene içecek sarhoş gelecek.
Küsmüş sabah bi ton şey yazmış neyden korkuyormuşum, babam içiyosa kendi parasıyla içiyomuş kimseye zararı yokmuş.(hergün dövüyor kendisini yer ortam farketmez her an kavgaya hazırlar) ben evime kabul edemiyomuşum korktuğum ne varmış. İşte yazmış, ' sen kızınla eskisi gibi ilgilenmiyosun buna eminim ki sende birşeyler var görmemizden gelmemizden korktuğun şeyler var açıkla' . Önceden kızımı güzel giydirip resim atıyomuşum şimdi atmıyomuşum diye ilgisiz oldum. Kızım öyle bi çocuk ki çoğu zaman altını zor değiştiriyorum kaçıyor 22 aylık. Öyle öyle günün telaşıyla unutuyorum fotoğraf atmayı. Kendim zaten saç baş dağınık geziyorum.
Buarada kafasında kendi kendine aşırı kuran bi insan annem. Kaynanama takmış kafayı. Durduğu yerde kuruyor. Onlarla ilgili sorun var sanıyolar . Abimi babamıda dolduruyor

Daha bunun gibi birsürü şey yazmış. Hergün mesaj atıyor yemek pişirebiliyonmu çorbayı şöyle yap yedir çocuğa aklım hep sizde kocan canının istediğini alıyomu durup durup cvp gelmeyince eminim sende bişey var diyip duruyor.
Tamam annemide babamıda çok seviyorum ama sinirlerim yıpranıyor artık her mesajda dişlerimi sıkıyorum ya yazmamak için

Kızlar zaten kucuk bi kızım varken tekrar hamileliği kaldıramıyorum. Kimseyle oturup kalkcak durumda hissetmiyorum kızım beni çok yoruyor çok bunaldım bunun üstüne annemin bu yazdıklarına patladım en sonunda saydırdım bende.

Ablamda başka şehirde evli 3 çocuğu var bikere onu böyle resim at şunu yap diyip sık boğaz ettiğini görmedim bana kafayı takmışlar. Halbuki o ablam orda neler çekiyor eşiyle kaynanası bir olup kapiya mı atmadılar dayak şiddet hepsini yaşadı. Ablam gözümüzün önunde ağladı siz bana sahip çıkmıyosunuz diye babam ağzını açmadı neymiş barışırlarmış sonra o arada kötü bilinirmiş . Bende Allaha şükür öyle bi durum yok kendileride biliyor eşimin nası biri olduğunu. Ama sürekli mutlu değilsen çık gel havasındalar ki gitsem 2 çocuğumla 3 gun sığar mıyım muamma.

Hele şu sende bişey var kelimesi beni öldürüyor ya bende ne olacak Allah aşkına ne olabilir ya?o kafasında neler kuruyor acaba !! Kızlar büyük ihtimal kayınvalidem ile ilgili bu düşüncesi halbuki hiç alakası yok. Zamanında bazı tatsızlıklar oldu ama herkeste olabilecek şeyler annem ne zaman gelse kv gelir hoşgeldin de der çayda içer sohbette eder gider. Demese de önemli değil kim karışabilir evime gelenime karışırsa kendi kötü olur zaten.

Çileden çıktım çok doluyum sabah sabah yazıp rahatlamak istedim kızlar bende mi sorun var ben anlamıyorum herkeste mi var bu bitek bizde mi nerde yanlış yapıyorum acaba
Hamileymişsin kızında etkilenir ruh halinden büyükte olsa ben iyiyim beni düşünme falan de ablamı ara sor sen de anne nihayetinde ne kadar tartışabilirsin benim annem dede var bazı huylar çok strese girme bebek doğduğunda aynısını yaşıyor🙄

Ya dimi ama... utanilacak birsey mi yapıyo da babanı içtiği için hor görüyosun felan yazmış. Her gün dert yanıyor bana . Gene dövdü boşanacam vs diye. Ben anneyim sorumsuz değilim gelecem size gözümle görüyüm bakalım ne olduğunu felan yazmış. Ay bu ne Allah aşkına düşündükçe kafayi yiyicem. Hani daha önce bi sıkıntıya şahit olsa anlıycam ama eşimle ne kadar mutlu olduğumuzu da biliyolar bilmiyorum ya
Güzelim annen belli ki psikolojik olarak rahatsız ....belki yasadiklari onu bu hale getirdi bilemem.Ama senin belli bir mesafede olman gerekiyor onlara ,girdap gibi seni de içlerine cekmesinler diye..Allah yardımcın olsun.🙏

Kadının dayak yemekten psikolojisi bozulmuş. O yüzden size sarıp duruyor. Anneniz o haldeyken siz çocukları olarak birşey yapmıyor musunuz? Kadının her gün dayak yediğini hayattaki en normal şeymiş gibi yazıyorsunuz.

Güzelim annen belli ki psikolojik olarak rahatsız ....belki yasadiklari onu bu hale getirdi bilemem.Ama senin belli bir mesafede olman gerekiyor onlara ,girdap gibi seni de içlerine cekmesinler diye..Allah yardımcın olsun.🙏
Çok teşekkür ederim ya inanın annem daha öyle yanlışlar yaptı ki zamanında.. eşimin bi akrabasıyla adı çıktı. Herkese rezil oldum. genede affettim evime de aldım kimsede yüzüne hiçbirsey demedi.. annemdir slmucta nefret edemem ne yaparsa yapsın.. bende psikolojisinde sorun olduğunu düşünüyorum...

6 yaş ve iki yaş iki çocuğum var hayatımın en yorucu ve hastalıklı yılları sanırım ben zaten yetmeye günü kurtarmaya çalışıyorum bunun üzerine hala sorun çıkarmaya bana çocuklarıma anneliğime lâf söyleyen olursa misliyle alır cevabını artık ben eski ben değilim. Ben bu kadar uğraşıp kendimi tüketirken az ötede yaşasınlar kim olursa olsun netim.:KK55:

Kadının dayak yemekten psikolojisi bozulmuş. O yüzden size sarıp duruyor. Anneniz o haldeyken siz çocukları olarak birşey yapmıyor musunuz? Kadının her gün dayak yediğini hayattaki en normal şeymiş gibi yazıyorsunuz.
Ne yapabiliriz ki boşan diyoruz boşanmıyor bana sen evlenince boşanıcam boşanıcam dedi 4 yıl oldu halen hiçbişey yok onuda geçtim abim neler yaşadı sırf annemi dövüyor diye ne kavgalar oldu aynı binada oturuyolar.
Ablam kaç defa yanıma gel çocuklara bak boşan dedi çocuklar büyük(6-8) yaşlarında kabul etmedi. Babam zaten yakında ölücem kafasında yaşıyor. Genc bi insan bile bu kadar icmez hayattan umudunu kesmiş gibi bi hali var

Annemle babam hiç anlaşamazlar. Babam çok içiyor 62 yaşında ama ayakta duramıycak kadar içiyor.
Küsmüş sabah bi ton şey yazmış neyden korkuyormuşum, babam içiyosa kendi parasıyla içiyomuş kimseye zararı yokmuş.(hergün dövüyor kendisini yer ortam farketmez her an kavgaya hazırlar) ben evime kabul edemiyomuşum korktuğum ne varmış. İşte yazmış, ' sen kızınla eskisi gibi ilgilenmiyosun buna eminim ki sende birşeyler var görmemizden gelmemizden korktuğun şeyler var açıkla' . Önceden kızımı güzel giydirip resim atıyomuşum şimdi atmıyomuşum diye ilgisiz oldum. Kızım öyle bi çocuk ki çoğu zaman altını zor değiştiriyorum kaçıyor 22 aylık. Öyle öyle günün telaşıyla unutuyorum fotoğraf atmayı. Kendim zaten saç baş dağınık geziyorum.
Buarada kafasında kendi kendine aşırı kuran bi insan annem. Kaynanama takmış kafayı. Durduğu yerde kuruyor. Onlarla ilgili sorun var sanıyolar . Abimi babamıda dolduruyor

Ablamda başka şehirde evli 3 çocuğu var bikere onu böyle resim at şunu yap diyip sık boğaz ettiğini görmedim bana kafayı takmışlar. Halbuki o ablam orda neler çekiyor eşiyle kaynanası bir olup kapiya mı atmadılar dayak şiddet hepsini yaşadı. Ablam gözümüzün önunde ağladı siz bana sahip çıkmıyosunuz diye babam ağzını açmadı neymiş barışırlarmış sonra o arada kötü bilinirmiş . Bende Allaha şükür öyle bi durum yok kendileride biliyor eşimin nası biri olduğunu. Ama sürekli mutlu değilsen çık gel havasındalar ki gitsem 2 çocuğumla 3 gun sığar mıyım muamma.

Aile huzurun için anne ve babanı evine yaklaştırmasan iyi olur. Gerekirse sen git ziyaretlerine. Bu tarz olaylar senin eşin ve ailesiyle aranı bozabilir. Ama onlar benim ailem diyebilirsin...Yanlız, senin çekirdek ailenin huzurunun hepsinden önemli olduğunu unutma.
Anneni fazla dinleme ve laf verme artı babanı da evine yaklaştırma. O kadar içen bir adamın ne yapacağı, kime ne söyleyeceği belli olmaz. Sonra kendi aile huzurunu kaçırırsın.

Bence annenizin de sinirleri yıpranmış alkolik bir adamla ömür geçirmek çok zor . bence babanızı hastaneye yatırın tedavi olsun. Tedaviden sonra da çok mantıklı bir insan haline gelmez ama en azından insan içine çıkabilir. Şahsen ben de olsam babam içip içip gelse babamdan rahatsız olurum annemden değil. Evime de davet etmem neticede çocuğum var. Alkolik biriyle yaşayan kadınları eleştiremem o kim bilir neler yaşamıştır

Aile huzurun için anne ve babanı evine yaklaştırmasan iyi olur. Gerekirse sen git ziyaretlerine. Bu tarz olaylar senin eşin ve ailesiyle aranı bozabilir. Ama onlar benim ailem diyebilirsin...Yanlız, senin çekirdek ailenin huzurunun hepsinden önemli olduğunu unutma.
Anneni fazla dinleme ve laf verme artı babanı da evine yaklaştırma. O kadar içen bir adamın ne yapacağı, kime ne söyleyeceği belli olmaz. Sonra kendi aile huzurunu kaçırırsın.
Kesinlikle öyle ben açıkca yazmaya çekindim ama korkuyorum da yani durup dururken eşimin babasına da annesinede sataşma ihtimali var ki yaptı zamanında. Ben doğuma giriyorum adam bahçede içki içiyor ya nasıl bi duruma düşürüyor beni insanların gözünde. Sevmiyor kayınpederimi sebebide memleket farklılığı diyeyim. Ozamanlar sorun çıkmadı ama kimse kimseyide alttan almak zorunda değil ki eşimin ailesine alkol vs çok ters şeyler ben o ortamda büyüdüm bana bile ters şuan içince ne dediğini ne yaptığını hiç bilmiyor ki..

Kesinlikle öyle ben açıkca yazmaya çekindim ama korkuyorum da yani durup dururken eşimin babasına da annesinede sataşma ihtimali var ki yaptı zamanında. Ben doğuma giriyorum adam bahçede içki içiyor ya nasıl bi duruma düşürüyor beni insanların gözünde. Sevmiyor sebebide memleket farklılığı diyeyim. Ozamanlar sorun çıkmadı ama kimse kimseyide alttan almak zorunda değil ki eşimin ailesine alkol vs çok ters şeyler ben o ortamda büyüdüm bana bile ters şuan içince ne dediğini ne yaptığını hiç bilmiyor ki..

Aileniz size telafisi olmayan yaralar açar. Bir gün babanıza bir laf ederler siz de alttan alamazsınız işle büyür gider.
Siz eşiniz ve çocuğunuzla mutlu musunuz?
Anneniz ve babanızın bu tavırları sizi rahatsız edip huzurunuzu kaçırıyor mu ?
O zaman aile huzurunuz için anne ve babanızı evinize sokmayacaksınız. Kimse bana ana baba hakkı demesin. Önce onlar anne ve babalığını yapacak sonra sen hakkını verirsin zaten.
Siz anne ve babanızla aranıza biraz mesafe koyun, öyle tartışmalara felan girmeyin bakın nasıl mutlu olacaksınız...

X