Kafamı duvara vuracağım çok bunaldim

Merhaba, yardımı olur mu bilmiyorum. şu an 30 yaşındayım fakat 8 yaşındayken bende de uzun süren bir öksürük vardı. 9 ay sürdü diyebilirim. ilk başlarda ateş ve kusma ile başladı sonra sadece öksürük olarak kaldı. dakikalarca süren nöbetler geçirirdim öksürmekten göğüs kafesim ağrırdı. Herkes numara yaptığımı sanırdı ama öyle ki artık yaz gelmişti havuza giriyordum suyun altında bile öksürüyordum. Doktora gittiğimde boğmaca demişti ve adını hatırlamıyorum bir şurup birde hap vermişti . Ama dediğim gibi geçmemişti. Ananem eski toprak şirik yağı dedi anneme . tahinin üstünde biriken yağ ılıtıp ılıtıp içirmişti annem. Sonra 1 ay falan sürdü geçmişti. Ama tabi siz bence doktora danışın tekrar tekrar götürün lütfen. bunu da bir sorun

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Alerji testi yaptırdık hiç bir şeye alerjisi çıkmadı dedi. Peki şuna var mı diye soruyorum onu yapmadık bizimkisi sadece gıda testi dedi bir de evin içindeki tozlara yün yorgana vs alerjisi var mı ona bakıyoruz dedi.
3 farklı doktora götürdüm bunlardan biri de prof. Drdu. Alerji ve immünoloji bölümü idi yani.. hepsi çocuğu gün cigerinde bir şey yok alerjik dediler hem bitkisel ilaçlar hem antibiyotik hem çiğneme tableti kullandık fayda görmedik. Yarın hava makinesi alacagim. Bir de göğüs bölümüne götürelim diyor eşim onu da deneyeceğiz.

Daha cok detay verir misiniz? Surec ilk olarak ne zaman, ne oldugunda basladi, kan tahlilleri nasil cikti? Hangi ilaclari kullandi? Belki bu detaylar bazilarimiza benzer tablolari hatirlatarak fikir verebilir.

Hava temizleme makinesi de iyi geliyor bilginiz olsun. Evdeki kötü havayı, deterjan, parfüm, sigara kokusu, bir çok Alerjeni temizliyor.

Benimde oğlum alerjik onun için aldım daha 1 hafta oldu.

Alerji büyük ihtimal. Benimde iki kızım var ve bir öksürük geldimi sıra sıra ben kizlar öksürüyorduk 3 ay geçmezdi . Tetikleyen ne onu bulmalisin. Kokulu yumuşatıcı kullanma. Antialerjik kullandim.Toz tutan halı peluş oyuncak tutma odada. Toz al sık sık. Kokulu oda parfümleri deterjanlar kullanma.Ve en önemlisi eve çamaşır kurutma makinası al. Evin içinde kuruttugumuz camasirlarmis bizi kışın hasta eden. Bıçak gibi kesildi benim ve kızların öksürüğü.

Hiç telaş yapmayın. Aynı süreci geçen sene yaşadım. Alerji testleri hiçbir şey çıkmadı. Doktor doktor gezdim. Geceleri kalkıp sürekli balgam kusuyordu. Ne uyku vardı ne keyif. Kortizon iğneleriyle ciğerleri açılıyordu. Doktor bazı çocuklar hassastır. Okula ilk başladıklarında çok etkilenirler ve yoğun alerjik reaksiyon gösterirler dedi. Bu her sene okul ortamına alıştıkça azalır ve biter dedi. Bu seneden çok korkuyordum. Ama inanın geçen seneye göre çok iyi geldik. Doktora bile götürmeden evde soğuk algınlığı ilaçları ve biraz cortair hava ile atlatıyoruz. Bir de bir tane alerji ilacı kullanıyoruz düzenli. Bastırsın diye.
Geçen sene bu zamanlar antibiyotik denizinde yüzüyordu çocuğum.

Alerji testine gerek yoktu, ben konuyu görene kadar yaptırmışsınız bile. Yazılabilecek her şey zaten yazılmış. Yapmanızı tavsiye ederim. Çocuklarda alerji büyüdükçe zayıflayan bir şey olabiliyor. Solunum yolları büyüyor, gelişiyor ve bağışıklık çocuk büyüdükçe yedikçe geliştiği için bir süre sonra geçer diyemem ama bir nebze hafifliyor. Yaygın bir durum yaşıyorsunuz, doğal bir şey sabredin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…