Kafamı duvara vuracağım çok bunaldim

Pardonbakarmisiniz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2024
97
-68
Çocuğum 5 yaşında haftalardır tekrarlayan ateş ve öksürük ile mücadele ediyoruz. Arkadaşlar normal öksürük gibi değil delirecegim.. Allah aşkına böyle yaşayan var mı bakın geçmeyen öksürük değil bu baya azalıyor 3 gün rahat uyuyor çocuğum sonra yeniden hasta olmuş gibi ateş burun akıntısı ve kupkuru öksürük başlıyor ben hayatımda böyle bişey görmedim. Goturmedigim doktor kullanmadığım ilaç kalmadı bişey olacak çocuğa diye korkmaya başladım 😣 Allah rızası için azıcık bilgisi olan varsa yazsın
Arada olan ve geçmeyen öksürük değil bu iyi okuyun 3 gün neredeyse yumuşacık öksürüp balgam atıyor tamam iyileşiyor diyoruz 4. Gün yine ateş ve kupkuru öksürük basliyor

İlaç vermeyip doğal yöntemlere mi geçseniz acaba? Bağışıklığı güçlendirecek takviyeler falan? Belli ki bağışıklık zayıf çocukta.
Ya şaka gibi alerji ve immünoloji bölümüne götürdüm prof baktı bağışıklık değil bu dedi alerjik dedi. Allah'ım delircem alerji ilaçları da işe yaramıyor antibiyotik de yaramadı öksürük ilaçları doğal yöntemler neler denemedim ki

Ya şaka gibi alerji ve immünoloji bölümüne götürdüm prof baktı bağışıklık değil bu dedi alerjik dedi. Allah'ım delircem alerji ilaçları da işe yaramıyor antibiyotik de yaramadı öksürük ilaçları doğal yöntemler neler denemedim ki
O zaman evde alerjiyi tetikleyen bir şey var. Ben de alerjik bir insanım ona göre düzenledim hayatımı. Benim yoğunlukla toza ve ev akarlarına alerjim. Evdeki toz tutan, toz yaratan bütün eşyaları değiştirdim. Kalın halılar, puf puf koltuklar gitti. Antialerjenik bambu yatak aldık. Bütün deterjanlar organiklerle değişti. Kokulu yüzey temizleyiciler, yumuşatıcılar yok edildi. Dyson ve kurutma makinesi hayatımı kurtardı. İlaç kullanmadığım halde bahar hariç alerji atağı yaşamıyorum pek. Geçen gün ablalardan biri sınıfımı silmiş kokulu bir şeyle, bütün ders öksürdüm. Yerleşti ve üç gündür yine öksürüyorum burnum tıkalı. Yani özet olarak sorun alerjiyse tetikleyen şeyi bulup çözmelisiniz.

Alerji testi yaptırın,mevsimsel olur,ev tozu akarlar yüzünden olur,günlük yediği, içtiği bir şey tetikliyor olabilir Antibiyotikleri kesin alerji için çiğneme tableti ve şurubu var doktor vermediyse yazabilirmi bir danışın.Tuylu halıları kaldırın.Yastik yorgan alerji yapabilir uygun olanlari alın çamaşır, yumuşatıcı tetikler onlara dikkat edin .......Çocuğu tetikleyen bir şey var onu bulmaya yoğunlaşın Çok geçmiş olsun🙏🙏🙏 ben yaşadım gerçekten delirmeye ramak kalıyor bazen. ....

Alerjikse, alerji testi yapıyorlar, yapmadılar mı?

Teşhis , tedavi ve rahatsızlığı tetikleyen herneyse bulana kadar kendiniz önlemler alın

Evdeki toz tutabilecek herşeyi elimine edin, özellikle kullandığı yatak, yorgan, yastik.

Sadece çocuğun değil, evdeki bütün camaşırlarda deterjan ve özellikle de yumuşatıcı kullanmayin, anti alerjik deterjan arastirin, parfümsüz sabun tozu deneyin.

Çamaşır suyu, kokulu yüzey temizleyici, bu tür kokulu temizlik kimyasalları kullanmayin.

Eşiniz ve siz parfüm kullanıyorsanız, bir süre çocuk için kullanmayın veya parfümlü kıyafetle çocuğa yaklasmayin.
Bu öksürük olayından önce ve bu süreçte sürekli tükettiği gıdalar var mı? Gıda eliminasyonuna gidin

Çocuğun odasında, yatağının etrafinda veya oturma alanınızda duvarları kontrol edin, evde küf veya nem problemi var mı?

Alerjikse, alerji testi yapıyorlar, yapmadılar mı?

Teşhis , tedavi ve rahatsızlığı tetikleyen herneyse bulana kadar kendiniz önlemler alın

Evdeki toz tutabilecek herşeyi elimine edin, özellikle kullandığı yatak, yorgan, yastik.

Sadece çocuğun değil, evdeki bütün camaşırlarda deterjan ve özellikle de yumuşatıcı kullanmayin, anti alerjik deterjan arastirin, parfümsüz sabun tozu deneyin.

Çamaşır suyu, kokulu yüzey temizleyici, bu tür kokulu temizlik kimyasalları kullanmayin.

Eşiniz ve siz parfüm kullanıyorsanız, bir süre çocuk için kullanmayın veya parfümlü kıyafetle çocuğa yaklasmayin.
Bu öksürük olayından önce ve bu süreçte sürekli tükettiği gıdalar var mı? Gıda eliminasyonuna gidin

Çocuğun odasında, yatağının etrafinda veya oturma alanınızda duvarları kontrol edin, evde küf veya nem problemi var mı?
En onemlisini unuttum,
Siz veya eşiniz Sigara ve türevleri kullaniyorsaniz ona göre önlem alın, evde kesinlikle içmeyin

Uyumadan once serumla burnunu iyice bosaltip temizleyin. Benim oglum da alerjik. Burnu acik uyudugunda rahat uyuyor. Bir de surekli alerji ilaci kullaniyor. Alerji icin olan burun spreyi, yatmadan yapiyor mutlaka.

Çocuğum 5 yaşında haftalardır tekrarlayan ateş ve öksürük ile mücadele ediyoruz. Arkadaşlar normal öksürük gibi değil delirecegim.. Allah aşkına böyle yaşayan var mı bakın geçmeyen öksürük değil bu baya azalıyor 3 gün rahat uyuyor çocuğum sonra yeniden hasta olmuş gibi ateş burun akıntısı ve kupkuru öksürük başlıyor ben hayatımda böyle bişey görmedim. Goturmedigim doktor kullanmadığım ilaç kalmadı bişey olacak çocuğa diye korkmaya başladım 😣 Allah rızası için azıcık bilgisi olan varsa yazsın
Arada olan ve geçmeyen öksürük değil bu iyi okuyun 3 gün neredeyse yumuşacık öksürüp balgam atıyor tamam iyileşiyor diyoruz 4. Gün yine ateş ve kupkuru öksürük basliyor
Ben de tam 1 aydır öksürüyorum, tam geçti diyorum başa sarıyor, okulda çalışıyorum haliyle öğrencilerden bulaşıyor sürekli, bu arada gecen haberlerde gördüm yürüyen öksürük diye bisey çıkmış ve geçmiyormuş kolay kolay, evde her türlü iyi gelen şeyi denedim , ilaç kullandım bana mısın demedi...

Sigara içiyosanız bırakın. Evde alerjiyi tetikleyecek hiçbir nesne bulundurmayın her gün makineyi çalıştırın. Artık hastaneler alerji testlerini bile yapmayı beceremiyor. Ülkede düzgün doktor kalmadı. Bakalım bir değişiklik olacak mı.

kızım da aynıydı hem alerjik hem geniz eti ve bademciği vardı. sabaha kadar öksürüyordu birşey olacak diye ödüm kopuyordu. ateş bence bademcikten olabilir doktor ateş için ne diyor?

Ben yeni öğrendiğim bir şey paylaşmak istiyorum
Alerji testi yaptırdım devlet hastanesinde ve doktor sonuca bakınca evinizde duvar kağıdı mı var dedi evet dedim ve çok şaşırdım
Bu yaz inşallah söktürüp boya yaptıracağım
Sizde var mi

Ventolin cortair tedavisi görüyor mu?
Evde nebül var mı?

Alerjik astıma benziyor anlattığınız şeyler. Uzun süreli bir tedavi ister bu. Bir ilaç kullanmayla geçmez ki.

Süt içirmeyin. Paketli gıda yemesin. Akşam geç saatte yemek yemesin. Bir de alerji uzmanına gidin.

Konu sahibi alerjik olduğunu söylüyorsunuz .
Burda bir sürü arkadaş tavsiye vermiş sormuş
ne yaptiniz diye .
Niye cevab vermiyorsunuz?
Cildiracak durum yok .
Siz harekete gecmelisiniz alerjikse öyle kendi başina geceçek değil.

Benim oğlumda yumşatiya ve parfümlü detarjanlara alerjisi var ,bebeklikten berli.
Şimdi 20 yaşinda ,unutmuşsum yeni çamaşir detarjani kullanmişsim .
Çoçuk geldi bana çok kaşiniyorum her tarafim kizariyor dedi .
Halen benim aklima gelmedi sonra baktim
lenf bezleri olan yerler kizarmiş hafif şişlik var .
Hemen acile gittik ,doktor alerji krizi geciriyor dedi
Ilaçli serum verdi ve ilac yazdi .
Az kalsa kocaman çoçuk ölebilirmiş ,çünkü boğazı kapanmaya başlamiş .Boğulurdu yani.

Demem ki alerji kalkmazsa çoçuğun sağlığıyla oynuyorsunuz .
Akciğer rahatsizliklarini tetikler.

Önce yorgan ,yastik ve döşşek için özel kiliflar var onlardan takin .Halilar ve fon perdeleri kaldirin .
Battaniye kullanmayin
Sonra detarjanlari değiştirin ,yumşatici olarak ben sulandirilmiş sirke kullaniyorum .
Çok güzel yumşatiyor ,ha bizim çamirlarda şöyle gül ,deniz kokusu yok ama ne yapalim .
Durum bu

neye alerjısı varmış yastığı yorganı peluş oyuncakları halısı bunları kaplayıp bır kontrol edip tespit edin astım oldum en bu yüzden

X