kafamdaki sorulardan yoruldum artık

Eylxuxl_ce

Kızım ve Oğlum
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
661
4
Merhaba 18 haftalık hamileyim sanki dayanamıcamısım gibi geliyor artık bana dusuk tehlikem vard cok sukur gecti gerci haftada 1 pruluton vuruluyorum.Gecengun kasıklarımda iğne batması gibi ağrıla en gergin oldu cok korktum.Bugunde hareket ettikçe kasıklarım agrıyor normalmi bu arkadaşlar yoksa normal gitmeyen bir şeylermi vaen hersey kontrolum ayın 8 ınde.Çıldırıcam artık neden bende herkes gibi sağlıklı bir hamilelik gecirmiyorum neden hersey beni buluyor.cok korkuyorum bu bebeğimide kaybetmek istemiyorum.Karnımda sertlıkmi var , karnım neden kucuk neden gergin yine erken dogum olabilirmi, neden nefes alamıyorum, neden bacagım agrıyor, kan pıhtılaşmasımı var , neden neden neden yoruldum artık hep boyle sorular sormaktan tek isteğim bebeğime sağlıklı bir şekilde kucagıma almak napıcam ben boyle

eylülcüm daha çok yolun başındayız son haftalarda daha çok problemle karşılaşacağız benim son 3 haftadır kaburgamda batma yanma var nasıl dayanacağım bilmyorum ama isyan etmiyorum sen hep iyi düşün kucağına lacağın günü düşün sen mutlu olki bebşinde mutlu hissetsin ben acı çektiğim zamn kendimi iyi hissettirmeye gayret ediyorum mutlu edecek şeylerle uğraşıyorum yoksa dayanamıyorum bazen ağlıyorum ama ne olursa olsun bu bebişler yola çıktı hayatımız için geliyolar sende öyle düşün senden ve eşinden bir parça ne olursa olsun 9 ay taşıycaz oda gelip geçicek bir çok sorun yaşamışsın anlıyorum ama dahada var şimdiden strese girme herşey düzelcek bak 18 haftan geçtiği gb 40 haftada olcak sabır deyip bekle bebişini üzme annesi

Canım bunların sonunda bebeğimi kucagıma alacagımı bilsem inan dayanırım ama ya yine olmazsa ya yine hersey yarıda kalırsa tek korkum bu.

hayır niye yarıda kalsın sen bebeğine sıkı sıkı tutun oda sana tutunur annesi sen umutsuz bakma sakın bnde düşük tehlikesi geçirdim ilk 3 ay ilaç kullandım hiç iş yapamadım sadece işe gelip gittim bak 18 haftan geçti süreyi atlatmışsın nerdeyse bundan sonra psıkolojini iyi tut gerisi allahtan oda mutlaka hissesiyordur şimdi bu boşluktasın hele bi 25 haftalara gel sen onla konuştukca bak o seni nasıl tepikleyecek ben burdayım diye .bnde hep düşcek diye korktum ama hiç umudmu yitrmedim allah sabrın ı veriyor.eğer çalışmıyorsan kendine uğraş bul seni yormayacak şeyler başka şeylere yönlen ama bunu mutlaka yap hep keninle konuşursan söylermisn bu haftalrı nasıl geçirceksin ben işe gelip giderek atlattım hep iyi düşünürek olumsuz düşünmeki olumsuz olmasın isyan etme

aynı şeyleri ben de yaşıorum eylülce.hala yatıorum inanır mısın 2 ay oldu nerdeyse.en başta düşük tehlikesi, sonra hematom oluştu, plesanta previa dendi, şimdi de başka bi doktor miyom var dedi.kafam o kadar karışık ki.çok korkuorum ben de inşallah sağlıkla alırız kucağımıza bebeklerimizi.çok istediğim halde hiç bişey alamıorum kızıma, sırf korkumdan.cuma günü kontrolüm var, 4lü testimiz olcak.inşallah herşey yolundadır ve bundan sonra da hepimiz için hep yolunda olur.

eylulcum yazılarını az cok takıp edıyorum... belkı bılıosundur bende kanama ve akabınınde dusuk tehlıkesı yasadım... ıgne ve jel kullandım senın gıbı. sonra o gectı dedık ıkılı testım rısklı cıktı. sımdı onuda gecırdık cok sukur uclu temız geldı... bende aynı soruyu cok sordum kendıme sureklı stres sureklı gergınlık gozyası neden boyle gecıyor hamılelıgım neden herkes gıbı gecmıyor dıye... sımdı ara ara mınık pıt larını duyuyorum kızımın herseye ınat burdayım ben dıyo sankı bana... nefes alamıyosun sanırım benımde ara ara nefesım daralıyor buyuyen rahmın ıc organlara yaptıgı baskıdan kaynaklıymıs... kasık agrılarım hala devam edıyor... hatta bı konu bıle acmıstım kasıklarıma bıcak saplanıyor dıye... ara ara oyle keskın agrılar hıssedıyorum kı nefesım kesılıyo sankı... benım karnımda cok buyuk degıl ama doktorun dedıgıne gore 20 haftadan sonra buyume gosterıcekmıs... yasadıgın korkuyu stresı ınan anlıyorum ama boyle gecmez sureklı... bı bebısını hıssetmeye basla ben burdayım desın hepsı gecıcek ınan...

Onlar Allah'a emanet hanimlar her seyi O'na (c.c ) tevekkel edin.
kolaymi içinizde bir canli buyuyor her azasi noksansiz yaradiyo yaradan. elbet bir takim rahasizliklar cekicez. bu da anneligin bir cilvesi olarak dusunun. bu gunlerde gececek ins kucaginiza alaginiz gunu dusunun bu dusunmek bile buyuk rahatlik veriyor insana..
pozitif dusunun ki bebekginiz de sizin mutluluk hormanlariniz ile beslensin. unutmayin ki stres kaninizda bir takim atrananil salgilar salgiliyor buda bebege hemen yansiyor.
yavrularinizi hayirlisi ile alirsiniz ins kucaklariniza. kolay dogumlar ins.

eylulcum yazılarını az cok takıp edıyorum... belkı bılıosundur bende kanama ve akabınınde dusuk tehlıkesı yasadım... ıgne ve jel kullandım senın gıbı. sonra o gectı dedık ıkılı testım rısklı cıktı. sımdı onuda gecırdık cok sukur uclu temız geldı... bende aynı soruyu cok sordum kendıme sureklı stres sureklı gergınlık gozyası neden boyle gecıyor hamılelıgım neden herkes gıbı gecmıyor dıye... sımdı ara ara mınık pıt larını duyuyorum kızımın herseye ınat burdayım ben dıyo sankı bana... nefes alamıyosun sanırım benımde ara ara nefesım daralıyor buyuyen rahmın ıc organlara yaptıgı baskıdan kaynaklıymıs... kasık agrılarım hala devam edıyor... hatta bı konu bıle acmıstım kasıklarıma bıcak saplanıyor dıye... ara ara oyle keskın agrılar hıssedıyorum kı nefesım kesılıyo sankı... benım karnımda cok buyuk degıl ama doktorun dedıgıne gore 20 haftadan sonra buyume gosterıcekmıs... yasadıgın korkuyu stresı ınan anlıyorum ama boyle gecmez sureklı... bı bebısını hıssetmeye basla ben burdayım desın hepsı gecıcek ınan...
Çok şükür canım üçlü testin temiz cıkmasına cok sevindim.Umarım bundan sonrada herşey yolunda gider.Bakalım bende perşembe gunu gidicem kontrole.Teşekkür ederim yazdıkların içinde burda paylaştıkça rahatlıyorum biraz.

Onlar Allah'a emanet hanimlar her seyi O'na (c.c ) tevekkel edin.
kolaymi içinizde bir canli buyuyor her azasi noksansiz yaradiyo yaradan. elbet bir takim rahasizliklar cekicez. bu da anneligin bir cilvesi olarak dusunun. bu gunlerde gececek ins kucaginiza alaginiz gunu dusunun bu dusunmek bile buyuk rahatlik veriyor insana..
pozitif dusunun ki bebekginiz de sizin mutluluk hormanlariniz ile beslensin. unutmayin ki stres kaninizda bir takim atrananil salgilar salgiliyor buda bebege hemen yansiyor.
yavrularinizi hayirlisi ile alirsiniz ins kucaklariniza. kolay dogumlar ins.

Allaha sıgınıyorum canım zaten baska yapabılecek bır şeyim yok cunku Allahım esirgesin inşallah ..Aslında korktugum yada rahatsız oldugum bu agrılar değil tekrar kaybetme korkusu ilkini 23 haftalıkken kaybettim cunku..
Amin inşallah rabbim hayırlısıyla kucagımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi hepimize

Eylül aynı şeyleri yaşadık seninle ve hala aynı şeyleri yaşıyoruz
Bak bende doğuma az kaldı ama senin yaşadıkalrını bizzat yaşadım 2 haftada hatta 1 haftada dr gittğim oluyordu 2 haftayı hiç geçmedi.... nasıl geldim bugüne bir ben birde Allah bilir....
yok erken doğum mu olcak yok rahimmi açıldı yok kanamamı oldu yok bebek mi beselnmiyorr offf neler neler.........
bak şimdi 37 haftaya geldim şimdide kafaya takıyorum bebeğin suyumu azmmış hareketleri normal mi diye kontrol ediyorum oynamayınca uyandırıyorum biraz zayıf kafama takıyorum
KISACASI SAĞLIKLA alana kadar kucağımıza bu böyle devam edecek :KK43:(

Eylül aynı şeyleri yaşadık seninle ve hala aynı şeyleri yaşıyoruz
Bak bende doğuma az kaldı ama senin yaşadıkalrını bizzat yaşadım 2 haftada hatta 1 haftada dr gittğim oluyordu 2 haftayı hiç geçmedi.... nasıl geldim bugüne bir ben birde Allah bilir....
yok erken doğum mu olcak yok rahimmi açıldı yok kanamamı oldu yok bebek mi beselnmiyorr offf neler neler.........
bak şimdi 37 haftaya geldim şimdide kafaya takıyorum bebeğin suyumu azmmış hareketleri normal mi diye kontrol ediyorum oynamayınca uyandırıyorum biraz zayıf kafama takıyorum
KISACASI SAĞLIKLA alana kadar kucağımıza bu böyle devam edecek :KK43:(
Az kaldı senın Allahın izniyle kucagına alıcaksın butun bu sorular panıkler endişeler sonunda hepimize kucagımıza almayı nasip etsin inşallah canım zaten sen en buyuk orneksin benim için

aynı şeyleri ben de yaşıorum eylülce.hala yatıorum inanır mısın 2 ay oldu nerdeyse.en başta düşük tehlikesi, sonra hematom oluştu, plesanta previa dendi, şimdi de başka bi doktor miyom var dedi.kafam o kadar karışık ki.çok korkuorum ben de inşallah sağlıkla alırız kucağımıza bebeklerimizi.çok istediğim halde hiç bişey alamıorum kızıma, sırf korkumdan.cuma günü kontrolüm var, 4lü testimiz olcak.inşallah herşey yolundadır ve bundan sonra da hepimiz için hep yolunda olur.
İnşallah canım inşallah test sonucunda temiz cıkar ve bundan sonra hersey yolunda gider.İnan bende hala hiç bir şey almadım su 28. haftalara gelelim bir hayırlısıyla.

inşallahh eylüle dediğin gibi kucağımıza alınca herşey sona erer

ahh ahh neler yaşadım ve yaşıyorum yok kese bozuk dendi sonra kanama oldu aylarca yattım :KK43:( bide üstüne rahim boyu kısalığını onun üstüne daha 17 haftada rahim açık denmesi neler sayayım ki sana hala devam ediyor işte :KK43:

benimde bir akrabamda hamileyken ilk 3 ay düşük tehlikesi ve son 3 ayınıda erken doğum tehlikesiyle hiç evden çıkmadan tamamladı ama moralini hiç düşürmedi onu yanlız bırakmamaya çalıştık.
şimdi 6 yaşında dünya tatlısı bir oğlu var.

hamilelikte nekadar iyiyizde desek mutlaka farklılıklar yaşıyoruz.
bende 23 haftalık hamileyim normalde harika rahat bir hamilelik yaşıyorum ama normalden farklı olarak
bu aralar
sabahları burun kanamam oluyor, araştırdım kılcal damarların incelmesinden olurmuş.
baş ağrısı oluyor ki ben hiç ilaç almam ilaç almak zorunda kalıyorum.
karnımın altında kasılmalar oluyor, magnezyum eksikliğinden dedi doktor
yüyüken bir zaman sonra karnımın yan altları acımaya batmaya başlıyor, nedenini bilmiyorum doktora henüz sormadım.
nefes darlığım oluyor, nefesim yetmiyor ara ara, bebek diyaframa baskı yapınca ciğerler daralıyor ondanmış diye biliyorum.

bu benim ikinci hamileliğim ilk hamilliğimde bunların hiçbirini yaşamamıştım daha rahattım ama ilk olduğu için sürekli endişe içindeydim eşimi bıktırıyordum artık. :teselli:
buseferkinde tecrübeli olduğum için bu sıkıntıları takmıyorum.

sende içinde büyüttüğün bebişini hayırlısıyla kucağına alacağına inan sen inanırsan oda hayata tutunur ve kucaklaşırsınız.
yanlızca biraz nazlı bir bebek olacak belliki

X