- Konu Sahibi Salvatores
-
Kizlaaar ruyamda ne gordum bilsenizBir hastahanede ameliyat oluyoum cok guzel oluyor cicisleriiim boyle.hic agri cekmeden yuruyorum geziyorum sonra yatiyorumm mutlu mutlu bi kalkiyorummmm cicislerim eriimis. Ameliyati gerceklestiren bayana diyorum niye boyle olduu. Benim sorunum degil vucudun kabul etmemis diyor Ayy ne kotuydu
canım o yazıları okursan orada buz gibi oluyo hiç kendilerine ait değil falanda yazmışlar yooo sıcacıklar ve benimler :)
Aynen tatlim oyle yazmislar bilemedim yaniama yine yazilarinizla rahatlattiniz beni
sen fotolarımı görünce nekadar doğal göründüklerinide görmüş olcaksın :)
Dedigin kadar varmis :)
hımm bende o nasıl iş diye şaşırdım
Merhabaa kizlaar. Acikcasi bir kac konu basliginda da sorularimi sordum fakat pe duzgun cevap alamadim. Umarim burda operasyon geciren veya gecirmek isteyenler bana yardimci olurlaar :) Kizlar ben de kucuk gogusten yana sikintisi olan biriyim. Ve 18 yasindayim. Ki bu yas gogus gelisiminin tamamlandigi yas oluyor. Maalesef ergenlige girdigimde ne kadarsa yine o kadar. Ve diger arkadaslar gibi kiloyla hicbir alakasi yok. 1.68 boyum 63 kilom. Yanii masallahim varAnnemin de gogusleri kucuk oldugu icin masaj felan hic ugrasmiyorum bir etki etmeyecegini bildigimden. Acikcasi kafaya taktim ben ameliyat olmayi ama dogal gorunmeyen gogusleri gorunce moralim bozuluyor. Tabii bir de aileme soylemedim henuz bu fikrimi. Ama eninde sonunda soylicem cunku zaten para kazanmiyorum. Ogrenciyim. Ve Sakaryada yasiyorum suan. Sizce ne yapmaliyim?? Soyle goguslerimiz olsaydi nolurdu
benim göğüslerimi görsen şaşırır kalırsın valla mandalina düşün işte ondan küçük o derece erkek gibiyim.. ama silikon hiç düşünmüyorum kanser yapıyor çünkü tüm uzmanlar söylüyorlar.. bence sen bir masajı falan dene.. işe yaramazsa yap çünkü mesela 40 yaşında şerbetçiotuyla büyüten var yabancı bir kadın hatta
benim göğüslerimi görsen şaşırır kalırsın valla mandalina düşün işte ondan küçük o derece erkek gibiyim.. ama silikon hiç düşünmüyorum kanser yapıyor çünkü tüm uzmanlar söylüyorlar.. bence sen bir masajı falan dene.. işe yaramazsa yap çünkü mesela 40 yaşında şerbetçiotuyla büyüten var yabancı bir kadın hatta
Canım bu söylenti yıllar önce özellikle ABD'de yayıldığı için kadınların çoğu çekinmiş bir dönem düşmüş silikon taktırma olayı. Sonra bilimsel olarak kansere yol açıcak bir tehlike teşkil etmediği açıklanmış. Öyle olsa kimse taktırmaz dimi?
Meme silikonun kanser yaptığına dair kaynakları bizimle de paylaşabilir misiniz rica etsem? İngilizce, Türkçe farketmez....
Teşekkürler
tam olarak kanser yapmıyor ama faydalı tozpembe denebilecek birşey değil.. bize zararı olmazsa hamileyken bebeğe zararı oluyormuş.. sonuçta vücudumuzda doğal olmayan bir şey oluyor mutlaka bir şekilde sen farketmesende bir zararı olmuyormuş.. araştırırsan bulabilirsin ben araştırıyorum meraklı olanlarda araştırsın site tarayamam malesef öğrenciyim ben
Öğrenci olduğunuz için asıl sizin araştırma yapmanız lazım,. Sizin araştırmacı tarafınız henüz körelmemiştir, ödevler. tezler vs...
Ben ne kanserojen olduğuna dair ne de hamilelikte veya emzirme döneminde zarar verdiğine dair hiç-bir bilimsel yayın bulamadım. Vücutta doğal olmayan bir madde olacağı konusunda haklısınız ama ifadeniz o kadar kesin ki, bu bilginizden ve kaynaklarınızdan bizde faydalanmak isteriz. Sonuçta burada hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz. Ancak özellikle birileri ile paylaştığımız bilgilerin sorumluluğunu taşıdığımız için, %100 emin olduğumuz, tıbbi kaynaklarla ispatlayabileceğimiz bilgileri veya kendi deneyimlerimizi paylaşabiliriz. Aksi takdirde, öcü seni kapacak ifadesi kadar mesnetsiz kalır sözleriniz.
Ülkemizin en büyük sorunu olan bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak hatasına yaşınız küçük olmasına rağmen maalesef, sizde düşmüşsünüz. Bu kadar keskin konuşacaksanız, kaynak gösterebilir durumda olmalısınız. Ya da bu kadar keskin ifadelerle, kendi kanaatlerinizi, ekşi sözlük veya bu foruma birilerinin söylediklerini bilimsel doğrularmış gibi paylaşmamalısınız.
Henüz çok genç olduğunuz için, bu konu üzerinden toplulumuzun genel hatasını dile getirmek ve belki de haddim olmayarak sizi uyarmak istedim. Bu tavır nedeni ile çok zarar görebilirsiniz, dilerim ben yanılırım.
En iyi dileklerimle
bilimsel bir sayfada göğüs büyütmek için yöntem varmı diye bakıyorumdum ama hangi sayfa bilmiyorum doktorların bir sayfasıydı.. sonra estetik çıktı karşıma ve zararlarının listesine baktım.. araştırma sadece öğrenciler için değildir herkes içindir.. eğer sizde bir zararı olmadığı konusunda bu kadar kesinseniz beni takmamanız gerekirdi.. kendime her türlü eleştiriyi yapabilirim ama cahil diyemem.. çünkü değilim her konuda araştırmamı yaparım.. düşüncelerim daha yeni oturuyor siz büyükler gibi sabit fikirli değilim.. insan yapımı hiçbir şey zararsız değildir.. mutlaka zararı olacaktır.. ekşi sözlüğe falan hiç girmem size tavsiyem bu kadar SABİT FİKİRLİ olmamanız çünkü bu sadece size zararlıdır ben her görüşü dinlerim benim kendime bir zararım yok.. yaşa görede kimseyi değerlendirmem.. çoğu zaman bir büyük karşıma geçer ve söylediğinin yanlış olduğunu belirtirsem mutlaka tartışma çıkar.. çünkü yaşım küçük diye bilmediğim sanılır.. benim size küçük tavsiyem, ekşi sözlüğe baktın demek yerine bilimsel sayfalarda araştırma yapmak, ayrıca ben hatırlıyorum daha 1 sene önce 1 hafta kanser yapıyor !! uzmanlardan uyarı var!! açıklaması gelmişti.. bunu görmemiş olmanız için haber izlemiyor olmanız gerekir..tabikide estetik tamamen zararlı değildir.. ama tamamen yararlıdırda diyemeyiz mutlaka zararları olmaktadır çünkü dediğim gibi insan yapımı.biraz araştırırsanız mutlaka bulursunuz. iyi akşamlar
Minimini merhaba,
Öncelikle sana cahil demedim, detaylı araştırma yapıp, yeterince ve kaynak gösterebilecek kadar bilgi sahibi olmadan bir platformda kesinkes eminmiş gibi bilgi paylaşman konusunda eleştirmiştim seni. Yaş gibi bir takıntım da asla olmadı, aksine 80 yaşındaki birinin, 5 yaşındaki bir çocuktan çok sıkı bir hayat dersi alabileceğine inanırım. Hatta ben bu ameliyat ile ilgili pek çok şeyi bu sitede belki de senin yaşındaki arkadaşlarımdan öğrendim.
Ancak, verdiğin cevap, senin hakkında vardığım kanaati teyit etti. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanla bir konuda tartışmazsın,çünkü :
1- Tezine karşı antitez üretildiğinde ve kendi tezini pozitif bilim vasıtası ile desteklemesi istendiğinde genellikle senin dediğin gibi, bunu görmemek için kör olman lazım, sana bunları anlatacak vaktim yok benim gibi beylik laflar ile karşıdakini değersizleştirerek sindirmeye ve sinirlendirmeye çalışırlar.
2- Ardından, farklı bir konuya geçip kafanı karıştırırlar (insan yapımı hiçbir şey zararsız değildir.. mutlaka zararı olacaktır.. ) o zaman diş dolgusu, optik lens, kalp pili falanda kullanmayalım diye düşünürsün, istemeden, uzaklaşır gidersin odak noktasından :)
3- Daha sonra hedef saptırıp, mazlum oynanır ("...çünkü yaşım küçük diye bilmediğim sanılır" gibi).
4- Ardından da kendi kanaatleri yine vurgulanıp, konu kapatılır. (...ama tamamen yararlıdırda diyemeyiz mutlaka zararları olmaktadır çünkü dediğim gibi insan yapımı.biraz araştırırsanız mutlaka bulursunuz. )
Her bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanın tartışma algoritması maalesef budur (Bu algoritma benim bulgum, tespitim değil onu da söyleyeyim de, birde onun yüzünden tartışmayalım).
Oysa, ben sana meme kanseri ile silikon implant arasında herhangi bir ilişkinin HENÜZ tespit edilmediğine dair kaynak sunabilirim, senin için/senin doğru bilgilenmen için, sosyal ve vicdani sorumluluk kapsamında senin için bunu severek yapabilirim :
1- http://www.fda.gov/forconsumers/consumerupdates/ucm240985.htm
2- http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm241090.htm
3- http://jnci.oxfordjournals.org/content/89/18/1341.full
4- http://www.cancer.org/cancer/breastcancer/detailedguide/breast-cancer-risk-factors
5-http://www.tobbetuhastanesi.com.tr/haberler/meme-kanseri-ve-silikon-protezler
Buda bizden haberler : http://www.ntvmsnbc.com/id/25416367/ - Tüm aramalarıma rağmen (...ayrıca ben hatırlıyorum daha 1 sene önce 1 hafta kanser yapıyor !! uzmanlardan uyarı var!! açıklaması gelmişti.. ) dediğin gibi bir haber bulamadım.
http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Saglik/2011/12/23/silikon-taktirmak-meme-kanseri-riskini-artirir (kanserden o kadar korkuyorsan, buradaki deodorant başlığına dikkat etmeni öneririm !)
Sevgili minimini, amacım burada, ben silikon yaptırdım diye savunmak değil. Aksine, yaptırmadan önce yerli/yabancı yüzlerce bilimsel makale okudum. Hemde öyle doktor sitesi falan değil, üniversitelerin ve kanser vakıflarının yaptırdığı araştırmaları bulmaya çalıştım ve bu araştırmada da bu ameliyatı yapıp para kazanacak insanların (yani doktorların ve implant üreticilerinin sitelerini) ne kadar ciddi olurlarsa olsunlar, taraflı kabul ettim ve dikkate almadım. Çünkü o insanlar bundan para kazanıyorlardı ve ben kanserojen bir şeyi vücudumun içine sokacak kadar deli değilim. Bu konuda bilim yarın bir risk bulursa, implantını ilk çıkarttıracak insanlardan birisi de benim.
Ben senden sadece iddialarını kaynağını göstermeni istemiştim; implantı olan biri olarak, eğer tehlike de isem, öğreneyim ve önlemimi alabileyim diye. Hani demişsin ya (.. eğer sizde bir zararı olmadığı konusunda bu kadar kesinseniz beni takmamanız gerekirdi.. ) ben herkesi takarım, her görüşü, her bilgiyi, her kaynağı değerlendirmeye çalışırım; belki benim kaçırdığım bir şeyi karşımdaki yakalamıştır diye . Senin burada dediklerini dikkate alacak kadar da saygı ile yaklaşırım herkese yaşına bakmadan.... İşte asıl senin bu dediğin bakış açısı, bahsettiğin SABİT FİKİRLİLİK tir, benim bildiğim doğru, başları yanlış tavrıdır.
Ama sen tam da dediğim gibi çıktın :) Bundan sonra ne yazarsan yaz yanıt vermeyeceğim. Bu kadar detaylı yazma nedenimde zaten sen değilsin. Bu tartışmanın istemeden içinde kalan, izleyen insanların -günümüz bilimsel seviyesi ile- tespit edildiği kadarı ile doğru şekilde bilgilenmesi için yazdım. Bu yazışmanın en azından bu konudaki kaynakları merak eden insanlara bir başlangıç noktası vereceği umudunu taşıyorum.
Ömür boyu başarılı ve mutlu olman dileği ile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?