Artık doktorlar çok riske girmek istemiyorlar 4 kg ve üstünde. Çünkü hergün bir olay oluyor. Eğer doktor iyiyse sadece ultrason kg bakmıyor. Orada belli kemik ölçümlerini yapıyor. Valla kardeşim tabiri caizse "Ada köyün mallı kadınları" gibiydi. 1.75 boy ve 100ün üstünde kiloyla doğuma gitti. Onun çatısının dar olması gibi bir durumda yoktu.
Bebek rahim ağzına girdiğinde ortalama 8-10 cm açılmadan sonra doğuma alıyorlar. Bazı insanda bu açılma çabuk oluyor ; bazısında ise 24 saate yakın sürüyor. Allah kimseyi o açılmayı bekleme süresinde eğlendirmesin. Hatanede 3-4 gün ağrı çekip hala doğumu başlamamış insanlar gördüm. Kadın geliyor ağrım var diye. Açılma olmamış diye geri gönderdiler.
Ayrıca kesi atmaları da senin hayrına. Bebek büyükse kesi atmazlarsa cinsel organın boydan boya yırtılabiliyor. Ben şahsen boydan boya çatır çatır yırtılan bir cinsel organ yerine küçük bir kesiyi tercih ederim.Ha bebek 3 kg civarıdır ona tamam eyvallah; ama 4 kg ve üstü o kadar çok farklı. Ben kardeşimin doğumunda birebir yanındaydım ve kardeşim devlet hastanesinde doğurdu. 3 kg bebekle 4kg bebek arasında o kadar çok fark var ki yanyana koyduklarında çok daha iyi anlıyorsun milletin neden limon kadar yerden karpuz kadar şeyi çıkartırken zorlandığını. Ha bu düşüncelerin hepsi bana ait. Herkesin düşüncesine saygı duyarım; fakat bazen de fizik kanunlarını bu kadar çok zorlamanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Sevgiyle...