- 19 Ocak 2017
- 7.017
- 20.391
- 348
- 37
- Konu Sahibi sardunyaaaa
-
Son gelişme, tekrar fikir almaya geldim arkadaslar. Eşimle basit saglik problemi bahanesiyle normal konuşmaya başladık iki hafta kuslukten sonra..
halen soguguz yalniz. O tartistigimiz konuları açmaya niyeti yok.. öylece kalsın mi son birşeyler deyip öyle ve mi kapatalım sizce.. gerçi ne deyipte konuyu acicam bilmiyorum.
Ama sanki o bana sürat yapıyormuş gibi geliyor yalniz..hani haklı benken o surat yapıyor sanki.. bir aklım diyor uzat kuslugu, bir aklımda diyor,zaten seni haklı buldu sende içindekileri söyledin, bu kadar huzursuzluk yeter.
Sizce??
Çözülmüş konuları uzatmayın. Konuşup çözdüyseniz kapanmalı. Çözemediyseniz bilimum naz, caz, kapris hakkınızdır.
Tam çözülmedi bence, eşim icinde öyle olmalı ki, sözde konuşuyor ama mesafeli.. biliyorum ben eşimi hani normal hali degil. Bende anlam veremiyorum iste, beni haklı bulmuşken, ve yine benimle bu soğukluğu niye..
Az önce konustuk daha doğrusu tartistik. Daha böyle uzatacakmisin diye sordu. Dedim haklı olduğumu soyleyen sonrada surat yapan sensin dedim. Hem ne oldu ney değişti, ney düzeldi ki bu arada dedim.Son zamanlarda mesafelisin bir problem mi var diye sorardım ben olsam. Yani sorunumuzu çözdük diye düşünüyordum. Ama tavırların sanki birşeyler eksik gibi hissettiriyor derdim.
Ben konuşmacı bir insanım beden diliyle ilgilide eğitim almışlığım var o yüzden eşimle hep kartları açık oynadık bugüne kadar. Yani böyle iletişimsiz ilişki zor olur. Birşeylerin üstü çözülmeden kapanırsa tekrar açılmaya mahkumdur. Açılacaksada tatlı dille açılsın.
Ben erkek olsam katiyyen bu tip bir kadına tahammül etmem kendinize gelin evde huzursuzluk çıkarıyorsunuz...Az önce konustuk daha doğrusu tartistik. Daha böyle uzatacakmisin diye sordu. Dedim haklı olduğumu soyleyen sonrada surat yapan sensin dedim. Hem ne oldu ney değişti, ney düzeldi ki bu arada dedim.
Cevap şu.beni arada koyma, bu şekilde devam edeceksen yarın ara anneni babani,benimkileri de ara anlat böyle böyle de. Dedim, zaten babam duysa, kendilerinin sana olan nezaketine karşı beni yok saymalarini duysa,kendileri senin ailene karşı o kadar iyi niyetliyken, senin ailenin gizli nefretini duysa çok üzülür dedim.. senin ailenin de bizim mutlulugumuz icinkikini kipirdatacagini sanmıyorum,düşünfdüler zaten bizi su duruma sokmazlar dedim. O diyeceğini demiş, onu arada koyuyor musun, isime gelirse boyleymis.bir ben ve benim ailem iyiymiş, kendi ve kendi ailesi kötüymüş farkindaymis, bizimkiler kadar iyi niyetli degillermis, yapacağı birşey yokmuş, isime geliyorsaymis..
Az önce konustuk daha doğrusu tartistik. Daha böyle uzatacakmisin diye sordu. Dedim haklı olduğumu soyleyen sonrada surat yapan sensin dedim. Hem ne oldu ney değişti, ney düzeldi ki bu arada dedim.
Cevap şu.beni arada koyma, bu şekilde devam edeceksen yarın ara anneni babani,benimkileri de ara anlat böyle böyle de. Dedim, zaten babam duysa, kendilerinin sana olan nezaketine karşı beni yok saymalarini duysa,kendileri senin ailene karşı o kadar iyi niyetliyken, senin ailenin gizli nefretini duysa çok üzülür dedim.. senin ailenin de bizim mutlulugumuz icinkikini kipirdatacagini sanmıyorum,düşündüler zaten bizi su duruma sokmazlar dedim. O diyeceğini demiş, onu arada koyuyor musun, isime gelirse boyleymis.bir ben ve benim ailem iyiymiş, kendi ve kendi ailesi kötüymüş farkindaymis, bizimkiler kadar iyi niyetli degillermis, yapacağı birşey yokmuş, isime geliyorsaymis..
Ben erkek olsam katiyyen bu tip bir kadına tahammül etmem kendinize gelin evde huzursuzluk çıkarıyorsunuz...
Evet sakin değilim farkindayim, işler çığırından çıkacak sanki.. genelde böyle oluyor bizde, genelde susmayı çare olarak görürüm, o anda problem cikmamasini kârdan sayarım,ama sonradan herşey birikince patlamam olay oluyor.sakin kalayım kimseyle konusmamayayim diyorum o da olmuyor.skistiriyor resmen beni eski normal halime dönmem icin. Bu hale gelmemiz bir anda olmadı ki, eski halimize dönmemiz de bir çırpıda olsun.Tartışmak çözüm değil. Çünkü insanlar tartışırken farkında olmadan ağır laflar ediyorlar. Bakın siz sakin değilsiniz. Eşinizde bıkmış. Ben böyleyim diyip çıkıyor işin içinden. Yapıcı olmak bu değil. Bu daha çok yıkıcı olmak. Bence siz artık bu konuyu kapatın ve biraz soğusun ortalık.
Evet sakin değilim farkindayim, işler çığırından çıkacak sanki.. genelde böyle oluyor bizde, genelde susmayı çare olarak görürüm, o anda problem cikmamasini kârdan sayarım,ama sonradan herşey birikince patlamam olay oluyor.sakin kalayım kimseyle konusmamayayim diyorum o da olmuyor.skistiriyor resmen beni eski normal halime dönmem icin. Bu hale gelmemiz bir anda olmadı ki, eski halimize dönmemiz de bir çırpıda olsun.
Bir de içten içe gurur meselesi yaptım farkındayım.ilk kez herşeyi anlatıp,kendimce içimi dokmusken bu bir işe yarasın değişsin birşeyler istiyorum.
Aksi takdirde halinden memnun olmayan ben, ama kabullenmek zorunda olan yine ben olmuş olucam, ve bundan sonraki herangi bir sikayetim amaan nasıl bundan öncekileri kabullenip sustu, bundan sonrada böyle devam eder gibisinden gecistirilsin istemiyorum.
Ne yapmam gerekiyor şu pozisyonda sizce
Bilmiyorum kafam çok karisik.. aklıma şu anda saçma sapan şeyler geliyor, bir de olmuştu, bir de bu olmuştu, kendimi doldurup duruyorum mantıklı dusunemiyorum şimdi ve ilerisi icin..2 seneçeğin var şuan ya sessiz kalıp, gururunu biraz törpüleyip devam edersin. Yada yaktım ben gemileri inceldiği yerden kopsun diye Allah ne verdiyse dökersin.
Döktüğün zaman bu iş boşanmaya gider. Çünkü şiddetli geçimsizlik dedikleri şey tamda bu.
Birde sessiz kalmaktan kastiniz ne tam olarak, hani susup olayları akışına bırakmak mi, gidip özür dilemem mi.benim yerimde olsanız tam olarak ne yaparsınız yani biraz daha açıklayıcı şekilde yazar misiniz, adam akıllı bir çözüm yolu bulamıyorum kendime çünkü sinirimdem.2 seneçeğin var şuan ya sessiz kalıp, gururunu biraz törpüleyip devam edersin. Yada yaktım ben gemileri inceldiği yerden kopsun diye Allah ne verdiyse dökersin.
Döktüğün zaman bu iş boşanmaya gider. Çünkü şiddetli geçimsizlik dedikleri şey tamda bu.
Birde sessiz kalmaktan kastiniz ne tam olarak, hani susup olayları akışına bırakmak mi, gidip özür dilemem mi.benim yerimde olsanız tam olarak ne yaparsınız yani biraz daha açıklayıcı şekilde yazar misiniz, adam akıllı bir çözüm yolu bulamıyorum kendime çünkü sinirimdem.
Evet aynen öyle oldu. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal misali. Neresinden tutsam elimde kalacak gibi.. umarım eşim biraz sakin kalıp durulurda, benim bu sessizligime, akisna birakmama terslenip,beni de daha fazla kötü konusturmaz.Anlayabiliyorum sizi yaşadıklarınız zor işin içinden çıkamıyorsunuz o yüzden sağlıklı düşünemezsiniz diye. Sessiz kalın. Önce konuşun dedim ama siniriniz ayyuka çıkmış iş kavgaya dönüşüyor sizde. Akışına bırakın su akar yolunu bulur.
Evet aynen öyle oldu. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal misali. Neresinden tutsam elimde kalacak gibi.. umarım eşim biraz sakin kalıp durulurda, benim bu sessizligime, akisna birakmama terslenip,beni de daha fazla kötü konusturmaz.
Teşekkür ederim ayrıca size de,vakit ayırdığınız için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?