• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam karışık...

Kimse sizi ve ailenizi sevmek ve sıcak ilişkiler kurmak zorunda değil. Olaylar gayet net sizi içlerine almak istemiyorlar ve bununla da ilgili bir denge kurulmuş. E tamam o zaman daha ne? İçli dışlı olsanız daha sıkıntı. Alınacak bişe yok boşverin böyle kafanız daha rahat olur. Aksi olsa şu durumu mumla arardınız.....

Sizinkisi olayların içine burnunu sokmak değil. Sizi gayet iyi anladım. Benimde olsa zoruma giderdi. Siz duymayın diye oğullarına tembih ediyor.olabilirler. erkekler ince düşünemez bu aşamada. Olaylardan bahsetmesin cok önemli değil. Selam yollamamak hal hatır sormamak cidden üzücü
Ama yazmissiniz İlk başlarda soğuk davrandım sonradan Güleryüz gösterdim diye. Belliki onlar ilk zamanlardaki soguklugunuzda takılıp kalmışlar. Eşinizin sürat aşmasını anlamayacak bişey yok. Ailesine elestride bulundun hazmedemedi klasik erkek tiribi.
İlk baslardaki soguklugum,onların bana bu yıllarda dahil her zaman ki yaptiklarinin binde biridir. O soguklugum bilinçli değildi yalnız benim. İlk evlendigimiz yillar,farklı memleketler,Hiç tanımadığım bir aileyi yıldan yıla yirmi gün görünce ister istemez zaten bi mesafeli olunuyor.. ama yıllar geçtikçe ben onlara insan anlamında alistigimi düşünüp daha samimi olmaya çalıştıkça tavırları değişmedi işte onların bana . Yoksa gerçekten hiçbir saygisizligim olmamıştır benim kimseye ki ailemden de hep onu gordum.. eşimin benim aileme davranmasını istediğim gibi davrandım onlara.. içten içe kızdığım konularda sustum, gerek tartışmaya girmeyelim, eşimle bozusmayalim diye, gerekse zaten gidicem yılda bir gelip kavga gürültüyle donmeyim diye.. öyle böyle zaman geçti iste. Şimdi bakıyorum elime elimde ne var koca bir hiç.. eşimle aramızda iyi degil bu son konusmmizdan sonra.. hani uzuldugum o. Yıllar yılı inşaa edip, güzel ilerlesin diye ugrastigim evliliğim, beş altı yıl geriye gitti sanki.

Evliliğimin ilk zamanları mesafeliydim bende onlarla, hani kısa ve üstü kapalı cevaplar veriyordum.. son üç beş yılda biraz daha guleryuzle yaksastigim yıllarda, onlarda yine bana karşı iyi anlamda değişiklik görmeyince ki halen devam ediyor, diyorum boşa iste.. ne kadar iyi olmaya çalışırsan çalış bana karşı önyargılı olmaya devam edecekler.. bundan sonra yeni bir benle karşılacaklar.. esim de biliyor artık zaten sıkıntıyı,niye böyle yapiyorsun diyemez bana.. böylesi durumlarda ister istemez çocukları da kendime daha yakın tutup, onlardan uzaklaştırmaya çalışıyorum ama, bilmiyorum ne kadar doğru ama ,beni sevmeyen benim çocuğumu da sevmesin mantigindayim. O da benim için ayrı skinti oluşturacak belli ki.

Cocuklari bu işe kariştirma. Onlar için zararli. Cocuklar akraba savaşlarin kurbani olmasin. O onlarin babaannesi, bunu onlarin elinde alma.

Ve bu şekilde sadece onlarin ekmeğine yağ sürersin. Boş yere surat yapma. Mesafe asik surat ile kurulmuyor.

Dediğim gibi, eşin ile git, güler yüzünü göster, kv'de çocuklar ile oyalansin, bir iki saat otur ve bitti gitti. Bu şekilde eşin ile aranda iyi olur.

Ve şimdi kimseyi yeme, güler yüz gösterdin fakat içten içe, halen sevmedin. Bunu onlarda biliyor.

Yani bir taraftan ailenin bir parçasi olma isteğin var ve diğer taraftan sevmiyorsun onlari. Bu büyük bir çelişki.

Ben diyorum ki, ailenin bir parçasi olma isteğini birak. Sevme, ama saygi göster. Eşin ile arani bozma. Eşin ne desin allasen "niye x'in annesini engelledin, hemen engeli kaldir bakim!". Yapma, lisede değilsiniz ki.

Hayatina karişmiyorsa, huzur bozmuyorsa,küfür hakaret yoksa, çocuklarini seviyorsa öp başina koy. Başka beklentiye girme.

Kimse sizi ve ailenizi sevmek ve sıcak ilişkiler kurmak zorunda değil. Olaylar gayet net sizi içlerine almak istemiyorlar ve bununla da ilgili bir denge kurulmuş. E tamam o zaman daha ne? İçli dışlı olsanız daha sıkıntı. Alınacak bişe yok boşverin böyle kafanız daha rahat olur. Aksi olsa şu durumu mumla arardınız.....
Herkesin derdi kendine büyük geliyor işte..doğru soyluyorsunuz.. bariz yaptıkları bu.. aynısı eşime yasatma konusunda ne diyorsunuz peki.. ne kadar kendime ve aileme yakıştıramasam da aynısını onun da yaşamasını istiyorum aslında, sonra da diyorum ki aman ne ugsasicam herkes kendi karakterini ortaya koyuyor..

Eşin konuşayım dediğinde izin verecektin. Yüzlerine vurmadan anlamazlar. Hem izin vermemissin hem de neden beni bu konuma düşürüyor diyorsun ama sen de.

Ben yerinde olsam hiç konusmazlik etmem ama öyle sağlam bir mesafe koyarım ki bunu anlarlar. En ufagindan en büyüğünü ne derdimi anlatırım ne sevincimi. Anamla babamla boy boy fotoğraf koyarım hesaplarıma. Kimin umrumda olup kimin olmadığını anlarlar böylece. Seni aileden saymamislar. Sen de onları sayma. Başka türlü çözümü yok bunun.

Cocuklari bu işe kariştirma. Onlar için zararli. Cocuklar akraba savaşlarin kurbani olmasin. O onlarin babaannesi, bunu onlarin elinde alma.

Ve bu şekilde sadece onlarin ekmeğine yağ sürersin. Boş yere surat yapma. Mesafe asik surat ile kurulmuyor.

Dediğim gibi, eşin ile git, güler yüzünü göster, kv'de çocuklar ile oyalansin, bir iki saat otur ve bitti gitti. Bu şekilde eşin ile aranda iyi olur.

Ve şimdi kimseyi yeme, güler yüz gösterdin fakat içten içe, halen sevmedin. Bunu onlarda biliyor.

Yani bir taraftan ailenin bir parçasi olma isteğin var ve diğer taraftan sevmiyorsun onlari. Bu büyük bir çelişki.

Ben diyorum ki, ailenin bir parçasi olma isteğini birak. Sevme, ama saygi göster. Eşin ile arani bozma. Eşin ne desin allasen "niye x'in annesini engelledin, hemen engeli kaldir bakim!". Yapma, lisede değilsiniz ki.

Hayatina karişmiyorsa, huzur bozmuyorsa,küfür hakaret yoksa, çocuklarini seviyorsa öp başina koy. Başka beklentiye girme.
Çok açıklayıcı yazmışsınız teşekkürler ,Evet eşimle kisisel anlamda sıkıntımız yok şükür.. ama cidden evliligin başında, daha tanımadan sevmeme gibi durumum yoktu. Nötrdum diyebilirim. Çünkü hiç tanimiyorduk haliyle birbirimizi. Zaman lazım zaman lazım derken bugüne geldik ama pek bi yol katetmemisim ailesiyle onu anladım. Şimdi ki korkum da eşimle olan iliskimin zayıflaması.. kendimi evlilik anlamında gerilemiş hissediyorum..

Eşin konuşayım dediğinde izin verecektin. Yüzlerine vurmadan anlamazlar. Hem izin vermemissin hem de neden beni bu konuma düşürüyor diyorsun ama sen de.

Ben yerinde olsam hiç konusmazlik etmem ama öyle sağlam bir mesafe koyarım ki bunu anlarlar. En ufagindan en büyüğünü ne derdimi anlatırım ne sevincimi. Anamla babamla boy boy fotoğraf koyarım hesaplarıma. Kimin umrumda olup kimin olmadığını anlarlar böylece. Seni aileden saymamislar. Sen de onları sayma. Başka türlü çözümü yok bunun.
Ya evet bir arkadaş daha söyledi burda, eşin sorsun neden engelledin diye ama, ben bu konuda karar veremedim.. benim onlarla ilgili bu sikayetlerimden kendilerinin haberi yok, hiç dillendirmedim yani, bu şekilde o olayi sorarsam kendilerini çok onemsedigimi anlasınlar istemiyorum.onlarin düşüncelerine çok önem verip benim hayat enerjimi etkilediklerini bilsinler istemiyorum.
Tek sıkıntım eşim hep soruyordu.niye bazen sürat yapıyorsun onlarla ben konuştukça diye sormasiydi. Ona bunun açıklamasını yaptım ayrıntılarıyla ilk kez. Bilmiyorum düzelir umuduyla belki. Ailesinin bana olan aşırı soğuk tavrını görsün istemem di belki bilmiyorum.en azından bana daha sormayacak.cunku soyledim ona.
haklısınız bundan sonra sıfır beklentiyle, hak edene hakettiği değeri vericegim bende.

Çok açıklayıcı yazmışsınız teşekkürler ,Evet eşimle kisisel anlamda sıkıntımız yok şükür.. ama cidden evliligin başında, daha tanımadan sevmeme gibi durumum yoktu. Nötrdum diyebilirim. Çünkü hiç tanimiyorduk haliyle birbirimizi. Zaman lazım zaman lazım derken bugüne geldik ama pek bi yol katetmemisim ailesiyle onu anladım. Şimdi ki korkum da eşimle olan iliskimin zayıflaması.. kendimi evlilik anlamında gerilemiş hissediyorum..

Eşinin sadece biraz zamana ihtiyaci var. Korkma. Bundan sonrada eşine ailesi üzerine konuşma.

Anliyorum, büyük aile olmak istiyorsun fakat yoksa yok. Yine buna şüķür, bu forumda bile neler neler okuyoruz.

Dediğim gibi, ekmeklerine yağ sürme. Kv'de ile rekabete girme, onlarin kendini mağdur duruma sokmasina izin verme. Saygili davran ve yeter. Görme, duyma. Şimdiye kadar nasil gittiyse, bu şekilde devam et.

Bizde farklı illerdeyiz. Hemen hemen aynı problemleri yaşıyoruz. Eşim ben varken ailesiyle kısa konuşur hemen kapatır. Bir dertleri varsa anlatmazlar. Hoş banane zaten. Ama kayınvalidem ablamla aramdaki mal mülk meselesine karışana kadar sessiz kaldım sonra bende söyleyeceğimi söyledim. Annesineyle ablasıyla bizi çekiştirken yakaladım. Hepsinede söyleyeceğimi söyledim. Ailemde kalıyormuşum da onlara niye gitmiyormuşum falan hesabına girdiler yine paylarını verdim. Böyle şeyler yüzünden tadınız kaçmasın. Direk kayınvalidenize karşılık verin.
Size bişey anlatmak zorunda değiller boşverin kendi hesapları. Sizi etkileyecek bir durum varsa anlatmaları gerek gerisi sizin için çok da önemli değil. Ailenizle dertleri ne anlamadım ama boşverin. Size saygısızlık yapmasınlar gerisi hikaye. Saygısızlığa da boyun eğmeyin.

Farklı fikir ve görüş almaya ihtiyacım var.es ailesiyle farklı şehirlerde yasiyoruz. Evlendigimizden beri aileme karşı anlam vermedigim bi sogukluklari olduğunu dusunuyordum. Ailemi hiç bir sekilde sormazlar, oldubki yanlarında soran oldu yüzleri renkten renge girer vs. Vs. En sonda kayinvalidemin sevmediğini bildiğim bir akrabasiyla, benim annemi watsapta engellemsini görene kadar acaba mi dedim ama sonra emin oldum.yanlislikla olamazdı koca listede ozellikle o iki kişinin engelli listasinde olması tesadüf değildi. Her neyse.engeli kaldırdım.koydum telefonu.farketti mi farketmedi mi bilmiyorum. Bu konuyu da eşim dahil kimseyle paylasmadim. Ta ki bu güne kadar..ailemle ilgili skintilari ney anlamadım.12 yıllık evlilikte toplasan beş defa gorusmemislerdir bu neyin kini öfkesi anlamış değilim.. benim ailemde geçirdiğim günleri saymasini, onların orda kalmamı saymasini söylemiyorum bile.. bunlarda hayli canımı skiyor..
Son zamanlardaki canımı sıkan konu ise, aslında bu da evliliğim başından beri var ama ben patlama raddesine yeni gelmişim ki artık konuşmaya başladım..kendileriyle ilgili önemli gordukleri hiç bir konuyu benimle paylasmamalari.. söyle ki: eşim aranir:
- nerdesin evde misin
- evet evdeyim
-sardunya yanında mi
-evet
- tamam sonra konusuruz.
Sonra eşim marketi ya da başka birşeyi bahane edip evden çıkar konuşur ve gelir. Bazen sürat yaparim bazen aman yine var skintilari deyip umursamam.on iki yıl boyl gecti. Bazen çok zoruma gitti bazen umursamadim.. bazen eşime imada bulundum. Son zamanlarda ailevi bir skintilari var günde beş on defa tel.de konuşuyorlar ve eminim yine benim bilmemi istemiyorlar ama artık eşim daha fazla gizli saklı konusamadigi için, ve benim iyi niyetimi gördüğü icin benimle paylasti. Bilmiyorum ne kadarını ama taslak halinde meseleyi biliyorum.. oldu ki onlarla tel. Konuşmam anında laf oraya geldi hemen konu değiştiriliyor belli ki rahatsizlar yani bilmemden..belki diyebilirsiniz ki ne var bunda, her ailenin kendi arasında kalmasını istediği problemi olabilir, tamam haklısınız ama bu artık o kadar çok olmaya başladı ki, benim duymami istedikleri sadece, şunu su kadara aldık, en iyisini biz aldık.sunu yedik şunu içtik, şu şurayı kazandı vb. Hani anlayacaginiz iyi seylerini davulla zurnayla duyurup, güya aciklarini vermemek içinde , onun dışında herşeyi benden saklıyorlar. Ve benden de samimiyet bekliyorlar sonrasinda.. bu aile olmak mı soruyorum size, bunlar karşısında ne kadar Güleryüz samimiyet gösterebilirim soruyorum size..
En son ki olaya geliyim, eşimle yine bir telefin konusmasindalar. Beni sorma yok.. bu da ilk değil. Selam gönderme yok. Bu da ilk değil. Eşimin hal hatrini soruyor, çocukları soruyor kapatıyor telefonu. Haliyle suratım düştü.esim sordu hayırdır, bizimkilerle konuşunca sesin bı suratın dusuyir skinti ne, söyledim bu kez bun herşeyi, size anlattigimin fazlasını ama kesinlikle doğru olanı anlaattim eksik ya da fazla değil. Sadece dinledi ki haksız oldugumu düşünse beni kesinlikle bastirirdi.. watsap engelleme konusunda şaşırdı yapmışsa yanlış yapmış yarın arayıp sorucam, neden böyle birşey yapmış dedi.bende kesinlikle bunu istemedigimi, yaptığı açıklamanın beni ikna edemeyeceğini, zaten doğruyu da soylemeyecegini soyledim.oyle ya ailemlik bir skinti olmadigini eşimde biliyor.. ailem eşimi sever bu arada, eşimin de aileme karşı bu saygisizligi olmamıştır...Vel hasıl bu konuyu ailesine açıp onlarla yuzgoz olmak istemedigimi söyledim ve aramadı..
Diğer herşeyi benden saklamalri konusuna gelince, yine beni haklı buldu kendince ailesini de savunmaya çalıştı ama, ben eşimi tanıyorum haksız oldugumu düşünse kesinlikle bu tavrı bu olmazdı.. aynı şeyleri benim ailemden görsen ne yaparsın dedim, samimiyet kurabilir misin, kendini dış kapinin mandalı gibi görmez misin dedi.. tamam sardunya ,ailemle istemezsen gorusmessin dedi ve konu kapandi.
Bugün oldu zaruri konular dışında konuşmadık, suratı asık bana karşı. Ailesini aradi yanımda konustu hepsiyle yine normal bir gunmus gibi.
Anlamadığım şu kizlar hiç mi dusunmuyor, niye benim ailem yüzünden biz bu tartışmaları bu kadar fazla yaşıyoruz, sardunyanin bir hatası hiç olmadı ailem neden ona karşı böyle.neden sardunyanin ailesi bana karşı nezaketliyken, beni evlerinin adamı gibi goruyorken, aileme karşı halli hatirli içtenken,pazarlıklı değilken ,neden benim ailem böyle diye sormuyor kendine.anlamiyorum gerçekten.zoruma gidiyor bu.aynisini benim ailem bana yasatsa ben bunları düşünürüm. Konuşurum ailemle bu bu davranışlarınız yuzunden aramız açılıyor, biraz dikkat edin derim.. o niye bu kadar rahat.istemessen konuşma diyince mesele halloluyor mu.. hem nasıl istemessem konusmuycam, onlar buraya gelince nasıl konusmayicam, ben yazlari gidince nasıl konusmuycam... Bilmiyorum kafam karışık , canım sıkkın, ilerimden korkuyorum..
Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim..
Hak veriyorum size ben olsam bende alınırdım

Herkesin derdi kendine büyük geliyor işte..doğru soyluyorsunuz.. bariz yaptıkları bu.. aynısı eşime yasatma konusunda ne diyorsunuz peki.. ne kadar kendime ve aileme yakıştıramasam da aynısını onun da yaşamasını istiyorum aslında, sonra da diyorum ki aman ne ugsasicam herkes kendi karakterini ortaya koyuyor..
Hiç mantıklı değil. Eşinizle aranızı bu insanlar sebepli açmayın. Bu konuyu kapatın derim huzurunuz kaçıcak.

Eşinin sadece biraz zamana ihtiyaci var. Korkma. Bundan sonrada eşine ailesi üzerine konuşma.

Anliyorum, büyük aile olmak istiyorsun fakat yoksa yok. Yine buna şüķür, bu forumda bile neler neler okuyoruz.

Dediğim gibi, ekmeklerine yağ sürme. Kv'de ile rekabete girme, onlarin kendini mağdur duruma sokmasina izin verme. Saygili davran ve yeter. Görme, duyma. Şimdiye kadar nasil gittiyse, bu şekilde devam et.
Yok zaten kesinlikle eşime ailesi konusunda üzerine gittigim, herşeyi tam anlamıyla dile getirdigim iki ya da üçuncu tartismadir bu..eşimde bunun farkında ki ailesiyle ilgili her konustugumuz konuda bana hak verir. Haklısın ama onlarda öyle işte napiyim der.. bunda da olduğu gibi. Ama tavırlı işte bu kez.. ilk kez bana ailemle iletişimini kes demek zorunda kaldı çünkü. Belki de empati yapti savunulacak yanlarını bulamadı..
Sağolun düşüncenizi belirttiğiniz için, önerilerinizi dikkate alicam.

Yok zaten kesinlikle eşime ailesi konusunda üzerine gittigim, herşeyi tam anlamıyla dile getirdigim iki ya da üçuncu tartismadir bu..eşimde bunun farkında ki ailesiyle ilgili her konustugumuz konuda bana hak verir. Haklısın ama onlarda öyle işte napiyim der.. bunda da olduğu gibi. Ama tavırlı işte bu kez.. ilk kez bana ailemle iletişimini kes demek zorunda kaldı çünkü. Belki de empati yapti savunulacak yanlarını bulamadı..
Sağolun düşüncenizi belirttiğiniz için, önerilerinizi dikkate alicam.

Evet ister istemez bunu saldiri olarak algiliyordur, senin hakli olduğunj bilmesine rağmen. Psikoloji işte. En çokta birşey yapamamasi dediğin gibi bu tavrin nedeni.

Neticede çook ağir şeyler değil. Hani desen küfür hakaret var, bir tavir sergilenmeli. Bakarsan findik kabuğunu doldurmayacak şeyler, ancak senin nezdinde bir şekilde doluyor işte.

Yapilcak birşey yok. Zor ile samimiyet yada sicaklik olmuyor işte. Eşin konuşsa dahi ve ondan sonra samimiyet kursalar senin ile, buda hakiki değil ki.

Dediğim gibi, birak işte. Ne güzel işte senden beklentileri yok.

Bizde farklı illerdeyiz. Hemen hemen aynı problemleri yaşıyoruz. Eşim ben varken ailesiyle kısa konuşur hemen kapatır. Bir dertleri varsa anlatmazlar. Hoş banane zaten. Ama kayınvalidem ablamla aramdaki mal mülk meselesine karışana kadar sessiz kaldım sonra bende söyleyeceğimi söyledim. Annesineyle ablasıyla bizi çekiştirken yakaladım. Hepsinede söyleyeceğimi söyledim. Ailemde kalıyormuşum da onlara niye gitmiyormuşum falan hesabına girdiler yine paylarını verdim. Böyle şeyler yüzünden tadınız kaçmasın. Direk kayınvalidenize karşılık verin.
Size bişey anlatmak zorunda değiller boşverin kendi hesapları. Sizi etkileyecek bir durum varsa anlatmaları gerek gerisi sizin için çok da önemli değil. Ailenizle dertleri ne anlamadım ama boşverin. Size saygısızlık yapmasınlar gerisi hikaye. Saygısızlığa da boyun eğmeyin.
Yok şimdiye kadar bu anlattığım dışında bi sorunumuz olmadı.. hani gelip gitmelerin sorun olduğu,çocuk buyuturken oluşan fikir uyuşmazlıklarınin olduğu yıllar oldu tabi ki ama bunlar asamadigim konular değildi.. ama bunları çözerken de saygı sınırını hic asmadim. Yüz göz olmadık hiç yani. Bundan sonrada olmak istemiyorum.

Evet ister istemez bunu saldiri olarak algiliyordur, senin hakli olduğunj bilmesine rağmen. Psikoloji işte. En çokta birşey yapamamasi dediğin gibi bu tavrin nedeni.

Neticede çook ağir şeyler değil. Hani desen küfür hakaret var, bir tavir sergilenmeli. Bakarsan findik kabuğunu doldurmayacak şeyler, ancak senin nezdinde bir şekilde doluyor işte.

Yapilcak birşey yok. Zor ile samimiyet yada sicaklik olmuyor işte. Eşin konuşsa dahi ve ondan sonra samimiyet kursalar senin ile, buda hakiki değil ki.

Dediğim gibi, birak işte. Ne güzel işte senden beklentileri yok.
Evet haklısınız. Eşimin soylemesiyle kurulacak olan ilişki samimi olmayacak, watsap konusunda demiştim ona bunu. Arayım sarayım anneme dediğinde.sorsan nolacak.yok oğlum öyle birşey diyecek, yanlışlıkla olmustur diyecek.. diyecek de diyecek..sen ikna olacak misin dedim.. inanacak misin şimdi annem ayıp yapmış diyorsun, o zaman anneni savunabilecek misin ikimizde çocuk değiliz ben ikna olmuyucam, dillendirip te yüz göz olmayalim, sen tavrimin sebebini bil. Anneni anla diye anlattım sana dedim.
Evet dedikleriniz doğru aslında ufak şeyler ama birikince bazen üstesinden gelemedigimi hissediyorum. Annemle de konuşuyorum bunları, seninle ilgili mi konusuyorlar yook, seni mi geliştiriyorlar yook, e daha ne diyor bana. Bırak ne halleri varsa görsünler, belki de senden utaniyorlar diyor, biz sardunyanin ailesinin birşeyin duymadık, oğlumuz duymadı, sardunyanin ailesi dertleriyle onları meşgul etmiyor, tek skinti bizde var gibi gozukmemek için senden saklıyorlar belki diyor.. bu da bir bakış açısı işte.ama burdaki arkadaşlarında benim yakın cevreminde bu konudaki bana önerdiği ortak öneri bosveer.senlik birşey yok. Öyle yapmaya calisicam bende.. zaman alır belki ama azaltacagimi düşünüyorum beni etkilemesini.

Evet haklısınız. Eşimin soylemesiyle kurulacak olan ilişki samimi olmayacak, watsap konusunda demiştim ona bunu. Arayım sarayım anneme dediğinde.sorsan nolacak.yok oğlum öyle birşey diyecek, yanlışlıkla olmustur diyecek.. diyecek de diyecek..sen ikna olacak misin dedim.. inanacak misin şimdi annem ayıp yapmış diyorsun, o zaman anneni savunabilecek misin ikimizde çocuk değiliz ben ikna olmuyucam, dillendirip te yüz göz olmayalim, sen tavrimin sebebini bil. Anneni anla diye anlattım sana dedim.
Evet dedikleriniz doğru aslında ufak şeyler ama birikince bazen üstesinden gelemedigimi hissediyorum. Annemle de konuşuyorum bunları, seninle ilgili mi konusuyorlar yook, seni mi cekiştiriyorlar yook, e daha ne diyor bana. Bırak ne halleri varsa görsünler, belki de senden utaniyorlar diyor, biz sardunyanin ailesinin birşeyin duymadık, oğlumuz duymadı, sardunyanin ailesi dertleriyle onları meşgul etmiyor, tek skinti bizde var gibi gozukmemek için senden saklıyorlar belki diyor.. bu da bir bakış açısı işte.ama burdaki arkadaşlarında benim yakın cevreminde bu konudaki bana önerdiği ortak öneri bosveer.senlik birşey yok. Öyle yapmaya calisicam bende.. zaman alır belki ama azaltacagimi düşünüyorum beni etkilemesini.

Yok şimdiye kadar bu anlattığım dışında bi sorunumuz olmadı.. hani gelip gitmelerin sorun olduğu,çocuk buyuturken oluşan fikir uyuşmazlıklarınin olduğu yıllar oldu tabi ki ama bunlar asamadigim konular değildi.. ama bunları çözerken de saygı sınırını hic asmadim. Yüz göz olmadık hiç yani. Bundan sonrada olmak istemiyorum.
Siz beni tam anlayamadınız sanırım. Ben yüz göz olun demiyorum. Bir laf söylediğinde karşılığını verin diyorum kavga şeklinde değil. sohbet arasında siz lafınızı söyleyin o anlar. Eşinizle tartışıp küsmekten daha iyidir.

Siz beni tam anlayamadınız sanırım. Ben yüz göz olun demiyorum. Bir laf söylediğinde karşılığını verin diyorum kavga şeklinde değil. sohbet arasında siz lafınızı söyleyin o anlar. Eşinizle tartışıp küsmekten daha iyidir.
Yok yok anladım açıklayıcı yazmissiniz zaten. Sizin sozunuze istinaden yüz göz olmak istemiyorum demedim. Tabi ki tamamen susarak hiç birseyin üstesinden gelemem,konuştuğum kendimi ifade ettiğim çok zaman oldu.. yalnız o bana bildirmek istemediği konularin, bahsi bile açılmıyor yanımda, hani kan kussalar kızılcık şerbeti içtik durumundalar bana karşı. O kadar organizeler yani ailecek bana kötü seylerini bildirmeme konusunda. Haliyle laf acilmiyorken ben de o konularla ilgili diyecek şey bulamıyorum.hani lafım yok daha doğrusu.

Yok yok anladım açıklayıcı yazmissiniz zaten. Sizin sozunuze istinaden yüz göz olmak istemiyorum demedim. Tabi ki tamamen susarak hiç birseyin üstesinden gelemem,konuştuğum kendimi ifade ettiğim çok zaman oldu.. yalnız o bana bildirmek istemediği konularin, bahsi bile açılmıyor yanımda, hani kan kussalar kızılcık şerbeti içtik durumundalar bana karşı. O kadar organizeler yani ailecek bana kötü seylerini bildirmeme konusunda. Haliyle laf acilmiyorken ben de o konularla ilgili diyecek şey bulamıyorum.hani lafım yok daha doğrusu.
Kusura bakmayın o zaman ben yanlış anlamışım
Ben bu durumda keçe deliğinden ışık bulup söylüyorum. Gerçi biz aynı köyden olduğumuz için dedikodu ışık hızında geliyor saklasalarda olmuyor.
Sizin işiniz zor allah yardımcınız olsun

Son gelişme, tekrar fikir almaya geldim arkadaslar. Eşimle basit saglik problemi bahanesiyle normal konuşmaya başladık iki hafta kuslukten sonra..
halen soguguz yalniz. O tartistigimiz konuları açmaya niyeti yok.. öylece kalsın mi son birşeyler deyip öyle ve mi kapatalım sizce.. gerçi ne deyipte konuyu acicam bilmiyorum.
Ama sanki o bana sürat yapıyormuş gibi geliyor yalniz..hani haklı benken o surat yapıyor sanki.. bir aklım diyor uzat kuslugu, bir aklımda diyor,zaten seni haklı buldu sende içindekileri söyledin, bu kadar huzursuzluk yeter.
Sizce??

Back