Kafam karışık...

sardunyaaaa

Guru
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2013
1.068
493
358
Farklı fikir ve görüş almaya ihtiyacım var.es ailesiyle farklı şehirlerde yasiyoruz. Evlendigimizden beri aileme karşı anlam vermedigim bi sogukluklari olduğunu dusunuyordum. Ailemi hiç bir sekilde sormazlar, oldubki yanlarında soran oldu yüzleri renkten renge girer vs. Vs. En sonda kayinvalidemin sevmediğini bildiğim bir akrabasiyla, benim annemi watsapta engellemsini görene kadar acaba mi dedim ama sonra emin oldum.yanlislikla olamazdı koca listede ozellikle o iki kişinin engelli listasinde olması tesadüf değildi. Her neyse.engeli kaldırdım.koydum telefonu.farketti mi farketmedi mi bilmiyorum. Bu konuyu da eşim dahil kimseyle paylasmadim. Ta ki bu güne kadar..ailemle ilgili skintilari ney anlamadım.12 yıllık evlilikte toplasan beş defa gorusmemislerdir bu neyin kini öfkesi anlamış değilim.. benim ailemde geçirdiğim günleri saymasini, onların orda kalmamı saymasini söylemiyorum bile.. bunlarda hayli canımı skiyor..
Son zamanlardaki canımı sıkan konu ise, aslında bu da evliliğim başından beri var ama ben patlama raddesine yeni gelmişim ki artık konuşmaya başladım..kendileriyle ilgili önemli gordukleri hiç bir konuyu benimle paylasmamalari.. söyle ki: eşim aranir:
- nerdesin evde misin
- evet evdeyim
-sardunya yanında mi
-evet
- tamam sonra konusuruz.
Sonra eşim marketi ya da başka birşeyi bahane edip evden çıkar konuşur ve gelir. Bazen sürat yaparim bazen aman yine var skintilari deyip umursamam.on iki yıl boyl gecti. Bazen çok zoruma gitti bazen umursamadim.. bazen eşime imada bulundum. Son zamanlarda ailevi bir skintilari var günde beş on defa tel.de konuşuyorlar ve eminim yine benim bilmemi istemiyorlar ama artık eşim daha fazla gizli saklı konusamadigi için, ve benim iyi niyetimi gördüğü icin benimle paylasti. Bilmiyorum ne kadarını ama taslak halinde meseleyi biliyorum.. oldu ki onlarla tel. Konuşmam anında laf oraya geldi hemen konu değiştiriliyor belli ki rahatsizlar yani bilmemden..belki diyebilirsiniz ki ne var bunda, her ailenin kendi arasında kalmasını istediği problemi olabilir, tamam haklısınız ama bu artık o kadar çok olmaya başladı ki, benim duymami istedikleri sadece, şunu su kadara aldık, en iyisini biz aldık.sunu yedik şunu içtik, şu şurayı kazandı vb. Hani anlayacaginiz iyi seylerini davulla zurnayla duyurup, güya aciklarini vermemek içinde , onun dışında herşeyi benden saklıyorlar. Ve benden de samimiyet bekliyorlar sonrasinda.. bu aile olmak mı soruyorum size, bunlar karşısında ne kadar Güleryüz samimiyet gösterebilirim soruyorum size..
En son ki olaya geliyim, eşimle yine bir telefin konusmasindalar. Beni sorma yok.. bu da ilk değil. Selam gönderme yok. Bu da ilk değil. Eşimin hal hatrini soruyor, çocukları soruyor kapatıyor telefonu. Haliyle suratım düştü.esim sordu hayırdır, bizimkilerle konuşunca sesin bı suratın dusuyir skinti ne, söyledim bu kez bun herşeyi, size anlattigimin fazlasını ama kesinlikle doğru olanı anlaattim eksik ya da fazla değil. Sadece dinledi ki haksız oldugumu düşünse beni kesinlikle bastirirdi.. watsap engelleme konusunda şaşırdı yapmışsa yanlış yapmış yarın arayıp sorucam, neden böyle birşey yapmış dedi.bende kesinlikle bunu istemedigimi, yaptığı açıklamanın beni ikna edemeyeceğini, zaten doğruyu da soylemeyecegini soyledim.oyle ya ailemlik bir skinti olmadigini eşimde biliyor.. ailem eşimi sever bu arada, eşimin de aileme karşı bu saygisizligi olmamıştır...Vel hasıl bu konuyu ailesine açıp onlarla yuzgoz olmak istemedigimi söyledim ve aramadı..
Diğer herşeyi benden saklamalri konusuna gelince, yine beni haklı buldu kendince ailesini de savunmaya çalıştı ama, ben eşimi tanıyorum haksız oldugumu düşünse kesinlikle bu tavrı bu olmazdı.. aynı şeyleri benim ailemden görsen ne yaparsın dedim, samimiyet kurabilir misin, kendini dış kapinin mandalı gibi görmez misin dedi.. tamam sardunya ,ailemle istemezsen gorusmessin dedi ve konu kapandi.
Bugün oldu zaruri konular dışında konuşmadık, suratı asık bana karşı. Ailesini aradi yanımda konustu hepsiyle yine normal bir gunmus gibi.
Anlamadığım şu kizlar hiç mi dusunmuyor, niye benim ailem yüzünden biz bu tartışmaları bu kadar fazla yaşıyoruz, sardunyanin bir hatası hiç olmadı ailem neden ona karşı böyle.neden sardunyanin ailesi bana karşı nezaketliyken, beni evlerinin adamı gibi goruyorken, aileme karşı halli hatirli içtenken,pazarlıklı değilken ,neden benim ailem böyle diye sormuyor kendine.anlamiyorum gerçekten.zoruma gidiyor bu.aynisini benim ailem bana yasatsa ben bunları düşünürüm. Konuşurum ailemle bu bu davranışlarınız yuzunden aramız açılıyor, biraz dikkat edin derim.. o niye bu kadar rahat.istemessen konuşma diyince mesele halloluyor mu.. hem nasıl istemessem konusmuycam, onlar buraya gelince nasıl konusmayicam, ben yazlari gidince nasıl konusmuycam... Bilmiyorum kafam karışık , canım sıkkın, ilerimden korkuyorum..
Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim..

İlla canım balım olmak zorunda mısınız? Ne güzel işte size tebelleş değiller oğullarıyla konuşsun dursunlar. Sizi arayıp sormaları daha hoş olur tabiki ama bi şekilde benimseyememişler sizi işte. Sıkıntı yapmaya değmez.

Ailenize soğuk olmaları kısmına hiç girmiyorum. 5 kez görüştüler diyorsunuz e nasıl bir samimiyet hasıl olacak aralarında. Sevmek zorunda değil iki tarafta birbirini. Engellemesi hoş değil ama sizin de bakıp kaldırmanız falan işgüzarlık olmuş. Elinize ne geçti bunu yapıp sanki. Boşverin herkesi çekirdek ailenize odaklanın lütfen.

Sıkıntı yapmayi bende istemiyorum ama günde dört beş kez eşimin elinde telefon, dahil edilmek istenmedigim konular, ve yok sayılıyor olmam canımı skiyor iste elimde olmadan. Üçünü bosversem ikisinde sürat yapiyorum.
Ailemle olan mesele içinde tamam bes görüşmede ne samimiyet oluşabilir haklısınız ama, beş yılda ailemin lafını duyduklarında renkten renge girecek kadar da kin olmaz yanlış mı düşünüyorum.
söyle ki , ailem eşimin amcası, enistesi dayısı, amca cocuklari tarafından aranıp sorulur, ve bu kişiler bana ailemi çok sevdiklerini her fırsatta dile getirir. Bir tek eşimin ailesi laflarını dahi etmez. Kuru selam bile göndermez, yanlarında konuları açılsa suratlari duser..
İster istemez benimde onlara karşı bi soguklugum oluyor işte..
Eşim ve onun ailesi bir gurup, ben kendi başıma karşı gurup gibi hissediyorum kendimi.cekirdek aile olduğumuzu hissedemiyorum, böyle sinirimin zirve yaptığı zamanlar.

Niye ailem yuzunden bu tartısmaları yasıyoruz sardunyayla diye dusunsun ki.
Sardunya senelerdir göz yummus olana bitene. Sardunya yapılan haksızlıklara susmaya saygı demıs dusmus ama, hakedılenden fazla gösterilen saygı kısının kendisinin saygı görmesini engeller sardunya bilememıs.

Anneni engellemıs kadın sebep sormayı yuzgoz olmak olarak dusunup ne sen sormussun ne adama sordurmussun.
Ne yasasan ustunu ortmussun. Sessiz kalmıssin.
Adamdan incelik bekliyorsun, bu ailesıne duskun adamdan hem de.

Yani mesafeli olmakta haklısınız ben de öyle davranırdım ama yapacak bişey yok herkes sevse de onlar ısınamamış yada önyargılılar. Bence fazla yüzgöz olmaktan daha iyi durumunuz ama herkes kendindeki derdi büyük sandığı için böyle düşünüyorsunuz:). İnanın eş ailesiyle sizin gibi olmak isteyen yüzlerce kadın vardır burada. Dert etmeyin.

Sizin çekirdek ailenizde eşinizin ailesi yok bu arada, eğer hissedemiyosanız bu eşinizin size olan mesafesindendir maalesef.

Benim en çok takıldığım kayınvalidenizin telefonunu alıp engelliler listesine bakmanız oldu. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmez, aklıma gelse bile kendime yakıştırmam. Bu kısım açıkçası sizin de çok masum olmadığınızı düşündürdü bana.

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Sizi kabullenememişler, ısınamamışlar, ailenizi sevmemişler. Bunu sürekli tartışma konusu etmeniz tabi ki eşinizle aranızı açar. Kimse ailesine eşimi seveceksiniz, aranıza alacaksınız baskısı yapamaz, yapmaz. Bunca yılda bunu kabullenmeniz gerekirdi.

Evet, nasıl olsa uzağız yıldan yıla görüşüyoruz nasılsa diye, hiç tartışma yanlısı olmadim.. bazen aman herseylerini bilip napicam dedim, çok içli dişli olmak iyi değil olanları görüyorum dedim. Öyle böyle zaman geçti iste yapım geregi munakasayi da sevmem zaten. Kimseyle arkadaş cevremle dahi.. görüşmeyi keserim hem de bir anda. Ama iş eş ailesi olunca bu kolay olmuyor haliyle.. becerenler vardır muhakkak ama bilemiyorum bizde nasıl olur. Peki sizce bundan sonra ne yapmalıyım tavrim ne olmalı..az çok anlatmaya çalıştım yapımı size.

Eşimle bu konu dışında kişisel hiçbir problemimiz yok.sadece dislanmaya calisildigimi hissettiğim zamanlar herkese bu kin duygusu oluşuyor icimde.. aynı şeyleri eşimde yaşasın istiyorum. Ailemin eşime verdiği değeri çok görüyorum bazen.sonrada diyorum, herkes kendi karakterini ortaya koyuyor iste.ailem ne yapsa onlarin beni disladigi gibi,dislayamazlar eşimi,sirf evimde huzursuzluk olmasin diye

Evdeyken bes kere telefonla konusmasını ıstemediginizi söyleseniz esınıze ters tepecek. O yuzden adama empati yaptırın.
İkiniz otururken annenize yazın veya yakın bir arkadas kuzen olur beni arasana dıyın. Oturun ve arayanla konusun. Nasılmış butun aksam telefonda konusmak gorsun
Ben vazgectım annemi neden engelledi annen merak ediyorum ben sorarsam bozuşuruz evet sen sor diyin, sordurun.. kaynananız sinsi sinsi is yapamadığını sızın bildiginizi bilsin Kocanızda annesinin annenize yaptıgı haksızlığı gorsun bahanesi sacma olacak cunku kadının. Kocanız gorsun.

Bılmenızı istemedikleri mevzuları ogrenın kocanızdan ve konusurken onlarla o mevzudan bahsedin, onlar kapattıkca sız acın.
Bı sure yapın bunu, hem onlar neler yaptıklarını fark etsin hem siz rahatlayın.
Bu sekilde herkes mutlu, sız harıc.
Biraz da onlar rahatsız olsun

Kimseyi bilemem ama ben sürekli gizli saklı konuşmaları kabullenemem.. Artık ben de o ailenin bir ferdiyim ve böyle davranılıyorsa bana ben hiç görüşmem hatta çocuğumu dahi göstermem öylelerine.. Fazla sinir bozucu durumunuz eşinizi bu konuda alttan almayın hatta aynı şekilde ona davranın..

Evet haklısınız benimde hiç tarzım olmayan bir şeyi yaptim.. kendisinin de bilgisi dahil
Evet kayinvalidemin de bilgisi dahilinde telefonu bendeyken baktim.. hiç tarzım değildir ama baktım. Keşke yapmasaydim demedim, baktım gördüm emin oldum bizimkilerle bariz skintilari olduğunu anladım.haklisiniz ikinci paragrafta, bu kadar yıl geçti alışmam gerekirdi ama alışamadım, etrafımda o kadar eş ailesiyle münakaşaya girip,demedigini bırakmayan kişilerin bile,eş ailesi tarafından onemsendigini gördükçe, neden bunlar bana karşı boyleler diyorum. Yazdığım gibi yukardada ben ve ailem, ailenin diğer üyeleri tarafından aranıp soruluruz, iletişimimiz iyidir.amcalar halalar enisteler olsun.. bir tek kendi aileleri tavırlı.

Aslında senin şikayet ettiğin bu konu başkaları için çok önemli. Herkes kv ile arasına mesafe koyma derdinde. Ayrıca fazla karışıyor ve abartıyorsun. Belki senin bilmediğin bir şeyler yaşandı aileler arasında. Görüşme konuşma. Merhaba merhaba o kadar yeter. Koy mesafe arana.mis gibi işte. Ayrıca daha bu denli soğukken eşinle aran limoni oluyor Bi de samimi olsanız boşanirsiniz demek ki. Hiç sallama. Sen de onlara hicbirseyini anlatma.

Bacım NET seni ve aileni sevmemişler artı benden sana tavsiye eşinlede aranı açmaya calısıolardr tecrübeye sabit.aynısını yasadım gördüm bende senin gibi anlam veremiodum neden diye yada neden benden gizlenio diye cok safmışım sonra anladım

Ben de ayni şeyi yaşasam zoruma gider.
Kafa yorup uzulecegine ayni şeyi siz de yapin eşinize. Gizli sakli konusmalar yapin bakalim esinizin tepkisi nasil oluyor.
Kv-le de araniza en buyuk mesafeyi koyun, aradiginda kisa ve net cevap verin kapatin konuyu.

Hatta gec gec cevap verin.

Yani neden bu kadar önemsedin anlamıyorum ve önemsediğini belli etmişsin eşin ailesine karım rahatsız oluyor diye söylese nolacak biliyomusun. Ohhj ne de güzel dışlıyoruz ne de güzel canını sıkmısız. Eş ailesini hayatının merkezine koyma bırak konussun telefonda sende aynı şeyi yap ailen aradıgında git odada fısır fısır konuş.. Vee neden sorunlarını bu kadar merak ediyorsun cok mu önemli senin kendi derdin sorunun yok mu ona odaklan eşine surat asıp onları mutlu etme onlar hep dert anlatıp eşinin canını sıksın sende eşini mutlu et ki mutlu oldugu şeye daha cok vakit ayırsın.

Konunun yarisina gelince bile bunaldim. Ne önemi var kv'demin annemi aramasi yada engellemesi? Annem ile arkadas olma mecburiyeti yok zaten. Engellemis ise engellemis. Yeter ki huzur bozmasin, hakaret küfür etmesin.

Ki bence senin onun cep telefonuna, onun özelinen bakman daha kötü birsey. Yani kadinin whatsappina girdin. Tersi olmus olsaydi ve kv'de senin whatsappina girseydi ne derdin? Olay yaratmazmiydin?

Ve belli ki sende kv'deni sevmiyorsun. Niye halen beklenti içindesin? Bu bana çok iki yüzlüce geliyor. Mesafe almak niye bu kadar zor? Kadin oglu ile tek basina birseyler konusmak isterse konussun. Demek oda seni sevmiyor. Sen kendi aile konularini kv'de ile paylasiyormusun? Istermisin paylasmayi? Kv'de niye kendi aile konularini senin ile mecbur paylassin?

Ben tüm konuyu okumadim fakat okuduklarima göre sen çok fazla beklentiye giriyorsun, girmeyecegin yerde. Birak ne yaparsa yapsinlar. Arada esin ile git yanlarina, güler yüz göster, bir iki saat otur ve bitti gitti. Kendi sayginligini koruman yeterli. Önemli olan esin ile iyi olman.

Senin zaten ailen var, annen baban. Esin ile evlenme ile , ikinci bir aileye evlatlik verilmiyorsun.

ne güzel iste arayip sormuyoröar bundan daha iyi ne olabilirki kimiside kayinvalidesinfe dert yanikiyor bana cok kariisyor söyle böyle fiye bosverin uzak durmlaari laf söz olmamamlari daha iyi kafanizi dinlersiniz ohullatiyla aralarinda cözsünler problemeleri

Hepinizin görüşünü tek tek okudum arkadaşlar.. güzel tespitleriniz olmus.. aslında içten içe benimde bildigim gerçeği tekrar hatirlattiniz sağolun..belki de benim istediğim içten içe, beni yok sayan ailesine,eşimde içten içe kırılsın ve mesafe koysun bana olan bu saygisizliklarindan dolayı. Belli ki böyle birşey de olmayacak.
Eşimle şimdi ki durumumuza gelecek olursam, iyi degiliz. İki gün önce tamam haklısın, senin ailende bana yapsa zoruma gider, istersen konuşma ailemle diyen adam bugün bana sürat yapiyor. Ama benim içim rahat bir nebze.. uzun zamandır içimde sakladigim şeyleri söyledim ona. Ona göre sebepsiz surat asmalarimin sebebini anlattım ona..hak da verdi ama aramız da boyle.. normal mi böyle davranması peki..

Evliliğimin ilk zamanları mesafeliydim bende onlarla, hani kısa ve üstü kapalı cevaplar veriyordum.. son üç beş yılda biraz daha guleryuzle yaksastigim yıllarda, onlarda yine bana karşı iyi anlamda değişiklik görmeyince ki halen devam ediyor, diyorum boşa iste.. ne kadar iyi olmaya çalışırsan çalış bana karşı önyargılı olmaya devam edecekler.. bundan sonra yeni bir benle karşılacaklar.. esim de biliyor artık zaten sıkıntıyı,niye böyle yapiyorsun diyemez bana.. böylesi durumlarda ister istemez çocukları da kendime daha yakın tutup, onlardan uzaklaştırmaya çalışıyorum ama, bilmiyorum ne kadar doğru ama ,beni sevmeyen benim çocuğumu da sevmesin mantigindayim. O da benim için ayrı skinti oluşturacak belli ki.

Sizinkisi olayların içine burnunu sokmak değil. Sizi gayet iyi anladım. Benimde olsa zoruma giderdi. Siz duymayın diye oğullarına tembih ediyor.olabilirler. erkekler ince düşünemez bu aşamada. Olaylardan bahsetmesin cok önemli değil. Selam yollamamak hal hatır sormamak cidden üzücü
Ama yazmissiniz İlk başlarda soğuk davrandım sonradan Güleryüz gösterdim diye. Belliki onlar ilk zamanlardaki soguklugunuzda takılıp kalmışlar. Eşinizin sürat aşmasını anlamayacak bişey yok. Ailesine elestride bulundun hazmedemedi klasik erkek tiribi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…