• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah kafam çok karıştı...

Canım sana söyliyceğim bir iki şey var. Öncelikle imam nikahı gizli olduğu zaman geçerliliği yoktur. Ki gizli olursa başına bişiy geldiğinde nasıl kanıtlıycan nikahını. Bir de; tan bugün Nihat Hatipoğlunu dinlerken bu konu konuşuldu, bende öyle düşünüyordum. Nişanlıyken nikah kıymak pekte iyi değilmiş. Çünki; yarın öbürgün seni istemiyorum der bide boşamazsa bak sen işe. Tutup başkasına da nikah kıysa napacaksın. O boşamadan da başkasınla evlenezsin. Yok illada nikahlanacağım diyorsan; Nikah sırasında eşinden boşanma yetkisi istemeliymişsin. En azından kendini güvende hissedersin.

akıl var mantık var ...eğer içerde insanlar varken nikah kabul olmasa yada gizli yapılacak olsa
zaten orda hoca kıymıyomu nikahınızı..
hoca uygun görmüş kıymış..
siz ve çevrenizdekilere laf düşmez artık....

nıkah nıye kıyılır?
allahın ızın verdıgı cercevede
ıkı ınsanın berbaer yasıcagını bıldırmesı ıcın
asıl gızlı yapılan nıkah kabul olmaz
nıye boyle dusundunuz anlamadım ıster eltı gorumce ıster 10 kısı olsun
amac bu zatı herkes duysun benımkınde tum kayınlarım vardı enaz 20 kısı ıdık
kafana takma cnm zatı hocalarada sormususn hepsı yanısını demıs
hayırlı olsun cnm dugune kadar olan hazırlıklarda huzurla mutlulukla gıt ıns

İmam nikahı gizli olunca asıl anlamsız diye biliyorum ben...
hiç unutmam bi hoca tv de canlı yayında sorulara cevp veriyodu bi kız mail attı.
"hocam ben ailemden farklı şehirde üniv.okuyorum sevgilimle beraber yaşıyorum falan filan biz aramızda sadece ikimiz imam nikahı kıydık evli gibi yaşıyoruz biz Allah katında evlimiyiz günahmı yaşadıklarımız filan" gibi birşey sormuştu..
adamda demiştiki imam nikahı insanlara evlendigini ilan etmettiğin zaman hükümsüzdür.amaç etrafa duyurmak. öyleolsa herkez yasak ilşkilerinde kendi arasından imam nikahı kıysın işi bitince boşasın.. olmaz..o sana helaldir fakat bunu gizli yaptıgınmda hiçbir hükümü yoktur demişti...

bence kafana takmaa odada olsunlar nolacak...
sonuçta hoca gelmiş yapmışş sana sayılmaz diyenler çok biliyolar bence...

eed ben de böyle biliyorumm
nikahta yalnız olmak asıl gecersız olan...

doğrusnu yapmişsinizz

Yaa benimde kafam çok karıştı.. bu imam nikahının resmi nikahla birlikte kıyıldığını biliyorum ben ki en azından bizde öyle.. nişanlıyım ama imam nikahımız yok hiç de gerek duymadık ki lafı bile geçmedi. şimdi burda yazılanları okuyunca herkezin farklı adetleri olduğunu görüyorum. demekki daha çok şey öğrenicez. ama bişey daha kafamı kurcalıyor niye imam nikahını önceden kıydırıyorsunuz ki niye böye birşeye gerek duyuyorsunuz ??

Hmm son olarak açılan konunun yorumuna gelince nikahın kalabalık olması bencede daha iyi sonuçta sen nikahlandığını herkeze ilan etmiş oluyorsun. gizli saklı bişey değil ki bu.. Duysun kardeşim duysun cümle alem duysun :))) ne güzel bir olay

dini nikah eskiden resmi nikahın yerine geçerdi bu yüzden de duyurulur şahitlerin ya da başka kim istenirse onların yanında yapılırdı.ne demek gizli çok saçmaa en güzel anı kimden niye saklayasınız ki:umursamaz:

kimseden habersiz nikah olurmu hiç canım.içini ferah tut.nikahın amacı beraberliğini duyurmaktır.

bende bı yorum yapayım nikahın amacı duyrulmasıdr artık evlı oldugunuzu herkesın bılmesıdr bu bırıncısı ıkıncısı ben sevgılıyken veya nişanlıyken yapıln nıkahlara karsıyım cunku olduki anlamadınız ayrıldınız siz boşandıgınızda aranızda hiç bir şey geçmese dahi bir dahaki dini nikahta dul hükmünde oluyorsunuz ayrıca dini nikah yapıldıktan sonra eşiniz ne derse yapmak zorundasınız yapmazsanız günahada girmiş olursunuz o sebeple ben karsıyım ne zamn resmi nikah olur ozamn dini nikah yapılır..

Back