Nikah kafam çok karıştı...

sea sea

RABBİM SANA EMANET...
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
1.261
3
116
39
Diğer
arkadaşlar hepiniz bilirsiniz nişan öncesi pek çoğunuzun imam nikahı kıyılmıştır.kafamı kurcalayan beni içten içe düşündüren bi konu var.fikirlerinizi yazarsanız sevinicem.11temmuzda evde ufak bi nişan yaptık.ev cok kalabalıktı.normalde habersiz yapılması gerekirmiş bu nikahın bana büyüklerim öyle söylüyo.tabi bizim ev o kadar kalabalıktıki herkes içerde nikahımız kıyıldığını biliyodu.başka bi sıkıntı daha nikahımız kıyılınca şahitler dışında içerde ayrıca eltim ve görümcemde vardı.onuda problem yaptı ailem.dayılarım nikahın kabul olmadığını iddia ettiler.içerde kimsenin olmaması ve nikahın kıyıldığını kimsenin bilmemesi gerektiğini sölüyo herkes.benmde böyle konuşulunca kuşku düştü içime.babam nikahtan sonra hocayla konuştu hiç bir problm olmadığını söledi hoca.içerde görümcem ve eltimin olmasınıda problem etmemiş.hatta nikahın daha cok şahidi oldu bile dedi.ama ben yetinmeyip nişandan sonra bi kaç hocaya daha sordum.onlarda sorun olmaz dediler.şimdide size danışmak isityrm.sizin böyle bi probleminiz oldumu yada bunun doğrusu nedir.dayılarım ve pek cok insanın içi rahat değil ve böyle olunca benmki hiç değilsenağlama

ımam nikahı gizli olunca asıl anlamsız diye biliyorum ben...
hiç unutmam bi hoca tv de canlı yayında sorulara cevp veriyodu bi kız mail attı.
"hocam ben ailemden farklı şehirde üniv.okuyorum sevgilimle beraber yaşıyorum falan filan biz aramızda sadece ikimiz imam nikahı kıydık evli gibi yaşıyoruz biz Allah katında evlimiyiz günahmı yaşadıklarımız filan" gibi birşey sormuştu..
adamda demiştiki imam nikahı insanlara evlendigini ilan etmettiğin zaman hükümsüzdür.amaç etrafa duyurmak. öyleolsa herkez yasak ilşkilerinde kendi arasından imam nikahı kıysın işi bitince boşasın.. olmaz..o sana helaldir fakat bunu gizli yaptıgınmda hiçbir hükümü yoktur demişti...

bence kafana takmaa odada olsunlar nolacak...
sonuçta hoca gelmiş yapmışş sana sayılmaz diyenler çok biliyolar bence...

Son düzenleme:
nikahın amacı ele güne duyurmaktır cnm:)şahit olması bir de elegüne duyurulması nikahın şartlarındandır

arkadaslara katiliyorum. nikahin amaci (ister imam ister resmi) insanlara duyurmaktir. sanirim aileniz yanlis biliyor. ama hocaya da inanmiyorlar. bu durumda nikahi tazeleseniz de bi ise yaramaz nasilsa herkes duydu:uhm:

arkadaşlar tabiki insanlara duyrmaktır amacı.ama ne bilim hani nikah özel bişey.içerde iki şahit hoca ve bizden başka birilerinin olması biraz tuhaflarına gitti.bunda bi sıkıntı varmı peki sizce?????????

iki taraftan en az bir şahit gerekir nikah sahihtir bu durumda diye düşünüyorum

ozellikle nikahta etrafta bolca kisi olmasi gerekir ki hem sahidi bol olsun hem de herkese duyurulmus olsun diye biliyorum ben de??

ılk defa duyuyorum habersiz olması gerektiğini yada odada başkaları olusa geçersiz olacağını.

nikahın amacı etrafa evli olduğunuzu birbirinize helal olduğunuzu duyurmaktır.içini ferah tut arkadaşım nikahın geçerli

arkadaşlar dediğim gibi tabikide niakhın herkes tarafından bilinmesi gerekir.ama olduktan,kıyıldıktan sonra.öncesinde hep bi batıl inanç vardırya nikah bağlatılır gibi.hani bizim buralarda insanlar hep bölyle şeylerden korkarlarmış.ondan dolayı benmde bildiğim pek çok insan nikahtan önce kimsseye bişey bildirmez.kıyıldıktan sonra insanlara duyrulur.işte bundan dolayo korku var içlerinde.dediğim gibi bende yok bu korku biliyorumki yanlış bi düşünce...scevap verenlere teşekkür eediyorum içim birazda olsa rahatladı gibi....

Ooo,bir arkadaşımın Uşak'ta 300 kişi karşısında imam nikahı kıyıldı!.. .O ne desin ?kaydirigubbakcemile3
Bir şeycik olmaz.

nikahinizin kabul olmasi icin en az iki kisi olmalidir. siz hurafeleri bosverin. Allah katinda nikahiniz kabul mu onu dusunun. iciniz ferah olsun. hicbirsey olmaz Allahin izniyle...

sağolun kızlar ya inanın öyle bi rahatladımki.neredeyse 2 aydır içimde bu kuşkuyla yaşyrm ben.tekrar teşekkürler...

bizde gizli kıymazlar.ailede orada olur.hatta nikah kıyılan ortamda bulunanlarında nikahları tazelenir denilir bizde

canım bu işin doğrusu (eğer türkiyede yaşıyorsan) şudur;
kanunlara göre resmi nikah yapılmadan dini nikah yapılamaz, bunu yapan hoca da suçludur kanun karşısında. o kadar kişinin yanında yapılması bence bu açıdan daha büyük bir sorun, biri gidip de şikayet edebilir.
ama tabi bu tür kanunları kimse takmadığı için herkese çok normal geliyor böyle şeyler.
diğer yönden senin kaygılandığın konuya gelirsek nikahın(resmi ya da dini) şartlarından biri de insanlara bunu duyurmaktır, bu yüzden en az 2 şahit olmadan nikah kıyılmaz.

bende eltimin nikahında nişanlımla ki o zmn nişanlanmamıştık kayınvaldem ve kayın pederimle birlikte şahit olmuştum..hatta biz içerdeydik hoca bizi de çağırdı şahit olalım diye..gizli yapıldıgı zmn bende hükümsüz olucagını biliorum..

ayrıca bildiğim kadarıyla illa bi hocanın olmasına gerek yok hoca olmayan ve dini bilgilere sahip olan birisi de imam nikahı kıyabiliyor..

yanlış bilgi vermek istemem bildiğim kadarıyla dini nikahın amacı birbirinize karşı helal olmanız..ve millete duyurulması gerekiyor..

bence hic kafana takma canim benim
bak danismissinda bir kac hocaya
benimde nisanimda kiyildi nikahim hemde
herkezin icinde
yani herkez dedigim benim en yakin ailm ve esimin en yakin ailesi
daha soonra evden gelin cikicagimda tazelendi yine nikahim ve gene kalabalikdik
önemli olan bence niyetini bozmaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…