Kafam çok karışık yardımcı oluuun :(

rocka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2012
40
0
86
İstanbul
son adet tarihim 19 temmuzdu bu ay 18'inde bekliyordum (genelde öyle olur) ama adet olmadım.. normalde adetlerim düzenlidir, 5 gün gecikme olduğu için bugün idrar testi yaptım. sonuç negatif çıktı ama tatmin olmadım. çünkü hiçbir adet belirtim yok artık... akşam işten çıkınca hastaneye uğrayıp beta hcg testi yaptırdık. sonuç 2.39 çıktı. ilk kez bu testi yaptırdığım için değerin ne anlama geldiğini bilmiyorum ama test sonucunu veren bayan gebelik var ama çok yeni bir doktorunuza görünün dedi... burada da değeri bu seviyelerde çıkan ama sonra hamile olmadığını öğrenenlerin yazdıklarını okudum... peki bu değerlerde olup daha sonra yükselen kimse yok mu ? ben şimdi hamile miyim ? bir dahaki testi ne zaman yaptırayım. beta hcg hergün yükselen bir değermi ? eğer hamileysem yarın tekrar yaptırdığımda kaç çıkması gerekiyor ?

5 ve üzeri olunca gebelik var deniyor.ama 2.39 olunca da tamamen negatif olduğu söylenemiyor.bu değerin 2 günde 2 katına çıkması gerek kesin hamilesin diyebilmek için..onun için 48 saatin sonunda tekrar etmeni öneririm...hayırlısı neyse o olsun..haber ver

yalnız şöyle de bir durum var.adet gününü geçmiş,hatta 5 gün geçmiş.5 günük bir gecikmede 100lerde olmalıydı en azından değerin diye düşünüyorum,belki kimyasal bir gebeliktir,yani kanında beta hcg var ama bebek yok demek oluyor..

prolaktin nedir ? ben de onu bilmiyorum sadece beta hcg ye baktılar.

prolaktin süt hormonu demektir....bn hamile değilim ama adet düzensizliğim olmuştu bir de göğüslerimde çok ağrı vardı gittim doktora hormon testi yaptılar prolaktindenmiş...

bnm şikayetim göğüs ağrıması hassasiyet olduğu için prolaktine baktılar...prolaktini yüksek olanlar regl olmazlarmış ama çok yüksek olanlar....sana da doktor sormuştur muhtemel şikayetine göre prolaktine bakma ihtiyacı hissetmemiş olabilir....

ay şimdi bende merak ettm ya ... allah gönlüne göre verr inşallah ...

off inşallah şu mubarek perşembe gecesinin hatrına hayırlı sonuçlar çıksın... marttan beri deniyoruz. adetim ilk kez gecikti diyebilirim... değerin neden bu kadar düşük olduğu kafamı çok karıştırdı... geç döllenme diye bişeyler okudum. umarım öyledir.

adetin 5 gün geçmemiş olsaydı bu değerle hamilesin derdim
ama geç döllenme olayı da var
iki gün sonra tekrar test yaptır
o zaman değerde düzenli artış varsa gebesin demektir
normalde 5 e üzeri değerler için hamilelik var denir

yakın bir arkadaşım kan tahlili de yaptırdığı halde gebelik olmadığı sonucu çıkmıştı... oysa yaklaşık 10 gün sonra gebe olduğunu üstelik ikiz bebek beklediğini öğrendi... ona da geç döllenme olduğunu söylemişlerdi.. bende öyle ümid ediyorum...

bende 5 ve üzeri gebelik diye biliyorum.
ama emin olmak için testi tekrarlarsın zaten inş.gönlüne göre olur ve hamişsindir canım

stres yapma rahat ol bende adet tarihimden önce öğrenmiştim ancak 30 çıkmıştı.. doktor gebe olabilirsin olmayabilirsin de bu bir dış gebelikte olabilir demişti.3 gün sonra 131 çıktı.
2 günde bir 2 katına çıkarsa gebeymişsin... doktor öle sölemişti ...

bende 5 ve üzeri gebelik diye biliyorum.
ama emin olmak için testi tekrarlarsın zaten inş.gönlüne göre olur ve hamişsindir canım

evet her yerde 5 ve üzeri yazıyor ama testi yapan kadının bana neden "hamilesiniz" deyip ümitlendirdiğini anlamadım hala

anlaşılan 2 gün daha beklemek gerek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…