• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafa Karışıklığı ve bir sürü dert

sphinx

going to be doctor soon
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2010
252
134
323
merhabalar.
Olayı mümkün olduğunca kısa anlatacağım. 3 yılı geçen bir ilişkim var ve üniversitenin başından beri uzak mesafe ilişkisi devam ediyoruz. çok iyi bir insan , çok cömert iyi kalpli , yardımsever. o bakımdan hiçbir şikayetim yok.
ama kişiliklerimiz hiç uymuyor. ona bilgisayarı verin tüm gün oturur . ben sosyal biriyimdir, arkadaş çevrem geniştir. Ben kitap okurum , entellektüel bilgi biriktirmeyi severim, o ise hiç umursamaz bu tarz şeyleri.
ben hırslıyımdır başarılı olmak isterim, stajyer doktorum okulda dereceliyim. ama o sınıfı zar zor geçer, şimdiden 1 yıl okulu uzadı bile. mühendislik okuyor , okulu bitince evde oturmak istiyormuş. bunu bir kaç kere söyledi bana ben de hiç kusura bakma annem babam beni bunca yıl sana bakayım diye bin bir zorlukla okutmadı dedim. Burda tepki göstereceksiniz belki ama imkanı olup okuyamamış olsa tamam derim ama ailesi gözünün içine bakıyor okusun diye. Herhangi bir başarma isteği , bir hedefi yok. Bunun yüzünden kaç kere kavga ettik hatırlamıyorum. Dİyorum ki okulun bitecek az kaldı , akademisyen olmak istiyorsan hocalarla konuş, devlet istiyorsan kpss çalış beni darlama rahat bırak diye bağırıyor.
İnanın ki maaşı , mesleği dert değil benim için , sonuçta çok yüksek ihtimal ondan yüksek maaş alacağım ve çalıştığı takdirde hiç sıkıntı yapmam. ama evde oturcam diyo bunu kabullenemem .
Kısacası böyle, iki tarafın da kişilik ve hayat tarzı farkı var . Yorumlarınızı bekliyorum...

canınıza zorunuz mu var ? Belliki evlenseniz hayatı sıze zından edecek sımdıden alttan alttan söylüyor işte, bence önceliğiniz kariyer olmalı, eş her zaman bulunur, sizin işinize saygı duyan sıze deger veren bırını belkide daha ıyıısnı bulabılırsınız.

Benim de hayalim çalışmayan bir eş. Yani ben çalışayım, müstakil bahçeli bir evimiz olsun eşim de evle, bahçeyle, hayvanlarla falan ilgilensin istiyorum. Zira kendisinin mesleği benimkine kıyasla hem riskli hem de yıpratıcı.

Ama sizin durumunuz çok başka, sizin durumunuzda adam resmen postu serecek yer arıyor. Asla konusu dahi edilemez. Amiyane tabirle kendisini size yamayıp bir ömür evde yayılacak aklı sıra.

Yol verin gitsin, onu besleyeceğinize evcil hayvan bakarsınız.

karakter farklı tamam da evde oturcam demesi çok saçma. evi temizleyip süpürse bari dicem ama onu da yapacak biri değil.
çalışkan olmayan insanları sevmiyorum ya. isterse ayakkabı boyasın ama çalışkan olsun g.tü yayıp oturmasın.
bu konuyu ayrıntılı konuşun olmazsa yolları ayırın.

Kusura bakmayin ama erkek arkadasinizin kisiligi ortada ne yaparsaniz yapin bazi seyleri degistirmek mumkun degil en fazla 3 yil calisir yine evde oturur insan karakterini bastirabilir ama asla yokedemez yani belki binde bir ihtimal

O yuzden bence siz boyle bi insanla yapip yapamayacaginizi iyice bi gozden gecirin ven evlenirsrniz bu insanla huzurlu bi hayatiniz olacagini dusunemiyorum hqkkinizda hayirlisi

merhabalar.
Olayı mümkün olduğunca kısa anlatacağım. 3 yılı geçen bir ilişkim var ve üniversitenin başından beri uzak mesafe ilişkisi devam ediyoruz. çok iyi bir insan , çok cömert iyi kalpli , yardımsever. o bakımdan hiçbir şikayetim yok.
ama kişiliklerimiz hiç uymuyor. ona bilgisayarı verin tüm gün oturur . ben sosyal biriyimdir, arkadaş çevrem geniştir. Ben kitap okurum , entellektüel bilgi biriktirmeyi severim, o ise hiç umursamaz bu tarz şeyleri.
ben hırslıyımdır başarılı olmak isterim, stajyer doktorum okulda dereceliyim. ama o sınıfı zar zor geçer, şimdiden 1 yıl okulu uzadı bile. mühendislik okuyor , okulu bitince evde oturmak istiyormuş. bunu bir kaç kere söyledi bana ben de hiç kusura bakma annem babam beni bunca yıl sana bakayım diye bin bir zorlukla okutmadı dedim. Burda tepki göstereceksiniz belki ama imkanı olup okuyamamış olsa tamam derim ama ailesi gözünün içine bakıyor okusun diye. Herhangi bir başarma isteği , bir hedefi yok. Bunun yüzünden kaç kere kavga ettik hatırlamıyorum. Dİyorum ki okulun bitecek az kaldı , akademisyen olmak istiyorsan hocalarla konuş, devlet istiyorsan kpss çalış beni darlama rahat bırak diye bağırıyor.
İnanın ki maaşı , mesleği dert değil benim için , sonuçta çok yüksek ihtimal ondan yüksek maaş alacağım ve çalıştığı takdirde hiç sıkıntı yapmam. ama evde oturcam diyo bunu kabullenemem .
Kısacası böyle, iki tarafın da kişilik ve hayat tarzı farkı var . Yorumlarınızı bekliyorum...

Pek oluru yok bence. 3 yıla daha fazla eklemeyin derim.

Sevgilinizin ruhu tembel, en başından rengini belli etmiş, gerisi size kalmış. Evlendikten sonra çalışmazsa, ben demiştim sana dediğin de, konuşacak lafınız da olmaz.

Olmaz o iş, olmamalı bence, evde oturmayı kafasına koyduysa, siz evlendikten sonra işten ayrılmayacağını bilemezsiniz. Gayet açık net kendisini anlatmış kumara gerek yok, ben buyum diyeni değiştirmek imkansızlık derecesinde zordur.

Bi erkeğin mücadele etmemesinden nefret ederim evet kazancı çok yüksek olmasa bile evli bir erkek çalışmalı didinmeli evi için.ne demek evde oturmak istiyorum.en büyük aşk bile biter kadın çalışsa erkek keyfine g.tünü yayıp evde otursa bence.yol yakınken kaç...

Evde oturup ne yapacakmış sordun mu?
Bütün gün bilgisayar başında oturup oyun mu oynayacak?

Kaçarak uzaklaş derim. Tembel insandan uzak duracaksın, taşı sıktı mı suyunu çıkaracak biri lazım size. Doktorsunuz kendinizi heba etmeyin.

merhabalar.
Senin tercihine bağlı. Karisi çalışmayan bir dolu erkek var. Eğer iki taraf anlasiyorsa tam tersi de olabilir. Yemeği yapar, evi temizler, çocuk buyuturum mu diyor? Eğer bu şekilde bir paylasim olacaksa ve milletin laflarindan da etkilenmeyecekseniz sorun yok. Ama siz boyle bir es mi istiyorsunuz. Eğer cevabiniz hayirsa hic daha fazla uzatmayin ayrilin bir an önce.

karakter farklı tamam da evde oturcam demesi çok saçma. evi temizleyip süpürse bari dicem ama onu da yapacak biri değil.
çalışkan olmayan insanları sevmiyorum ya. isterse ayakkabı boyasın ama çalışkan olsun g.tü yayıp oturmasın.
bu konuyu ayrıntılı konuşun olmazsa yolları ayırın.
aksine ev işlerini yapar hep o bakımdan bir tembelliği yok , ama eve bakacak birini isteseydim bakıcı tutardım değil mi ben de karşımda hırslı birini istiyorum ama ayrılmak da zor işte...

Kusura bakmayin ama erkek arkadasinizin kisiligi ortada ne yaparsaniz yapin bazi seyleri degistirmek mumkun degil en fazla 3 yil calisir yine evde oturur insan karakterini bastirabilir ama asla yokedemez yani belki binde bir ihtimal

O yuzden bence siz boyle bi insanla yapip yapamayacaginizi iyice bi gozden gecirin ven evlenirsrniz bu insanla huzurlu bi hayatiniz olacagini dusunemiyorum hqkkinizda hayirlisi
eğer düzeltebileceğim bir şey olsaydı kesinlikle çabalardım ama kişilik farkı olunca değişmiyor maalesef haklısınız ...

Bi erkeğin mücadele etmemesinden nefret ederim evet kazancı çok yüksek olmasa bile evli bir erkek çalışmalı didinmeli evi için.ne demek evde oturmak istiyorum.en büyük aşk bile biter kadın çalışsa erkek keyfine g.tünü yayıp evde otursa bence.yol yakınken kaç...
bir de bu aralar biri benimle görüşmeye çalışıyor kendisi tus'da derece yapmış hırslı bir insan şu anki erkek arkadaşımın tam tersi yani. aşk 3 yıl içinde azaldıkça biraz gerçekleri görmüş oldum. Annem diyordu zaten erkek arkadaşın dünya iyisi birisi ama sana yeterli gelmeyecek diye, haklıymış ...

Arkana bakmadan kaçman gerekmez mi bu durumda?
ya kötü niyetli düşünmüyor biliyorum, sadece hiç hırsı ve çalışma isteği yok . annesi de çok düşünüyor oğlum ne yapacak diye ama akışına bırakmış durumda. ama benim tercih imkanım var, hayatımı geçirmek isteyip istemem benim elimde.

ya kötü niyetli düşünmüyor biliyorum, sadece hiç hırsı ve çalışma isteği yok . annesi de çok düşünüyor oğlum ne yapacak diye ama akışına bırakmış durumda. ama benim tercih imkanım var, hayatımı geçirmek isteyip istemem benim elimde.

Sen kabullenebilirsen sorun yok. Ama tembel adamla yaşamak, bir hayat kurmak zordur bence.

Tanıdığım bir çift var bu şekilde yaşayan. Adam şu an muğlada bi yerlerde kamp yapıyor, kadın çalışıyor. Bir ay sürecekmiş kamp. Geziyor, yiyor, içiyor, keyfine bakıyor. Kadın da evde çocuklara ayrı işe ayrı koşturuyor. Ben olsam herifi çoktan kapının önüne koymuştum madem bir işe yaramıyorsun niye uğraşayım seninle diye. Ama onlar mutlu.

Bazı insanlar çalışmak ister bazıları istemez. İnsanlar dünyaya çalışmak için gelmediğine göre eğer imkanı varsa çalışmamasın da bir sorun yok. Siz ben kabul edemem dediğinize ve yeni bir adayınız olduğuna göre en iyisi ayrılmanız. Benim bildiğim bu şekilde yaşayan ev erkekleri var.

Back