ben işsiz mühendis olarak ücretliye başvurdum. benim halimi ilçe milli eğitimdeki diğer başvuranların bana tepkilerini bi düşünün. sanki ülkede kadro çıkmamasına sebep benim :)) sanki ben ücretliye başvurdum diye bir ürü öğretmene kadro çıkmadı. devletin işine geliyo zaten yarı fiyatına aynı işi yaptırmak. o kadar öğretmen açıkta iken bir de mühendisler eksikti muamelesi gördüm resmen. çıkmadı da bana ücretli. rahatlasın orada eleştirenler. işsiz işsiz oturuyorum onlara ne faydası varsa.
devlet gerekli düzenlemeyi yapmıyorsa bir şekilde ekmeğini çıkartmaya çalışanların günahı ne Allah aşkına ya.
sen öğretmensin kadron yok boş oturacağına ücretli çıkmış. ne güzel. aynı işi yapıp yarısı kadar maaş alıyorsun bir de böbürleniyor. pess insanlar ne garip oldu ya.
sertifika almadım. öğretmenlik eğitimim, formasyonum yok.
özel ders, satış, mühendislik.... ne olursa başvuruyorum. bu sene artık ücretli öğretmenliğe de başvurdum. çıkmadı.
benim ücretli öğretmenlik yapmamam öğretmenlere çare olacaksa ömrü billah ne özel ders ne ücretli yapmam razıyım. ama işsizlikten yılmış bir sürü insan için, öğretmene kadro çıkaracağına gelin başvurun diyen bir sistem var ise bütün suç başvuru yapanda mı?
öğretmenlik sizin mesleğiniz. saygısızlık etmiyorum. benim mesleğim değil eğitimim değil ama bu ülkede eğitimi alanında iş bulamayınca farklı alana başvuran tek insan değilim.
yanlış bir sistem gelmiş. onun sorunlarını herkes birbirinden mi çıkarsın. ücretlide ki arkadaşa yapılan şeyi tasvip etmediğimi belirttim. ona ücretli hakkı verilmiş o da kullanıyor. başkasına da verilmişse kullanabiliyorsa kullanan değil bütün suç.
öğretmenlik mezunu olmayanlara gelin başvurun demesinler o zaman....
buffy sistem sistem dediğimiz bu işte,karmakarışık bir durum..öğretmenlik zamanında ne kadar değerli bir meslekti ama şimdi senin de dediğin gibi kadrolu atamıyor da gelen gelsin ücretli yapsın diyor..ama o ücretli yapacak da yine öğretmen olmalı..
önceki iletinde kadro alamıyorsunuz ama yarı maaşla ücretli de olsa yapabiliyorsunuz ama yine de beğenmeyip böbürleniyorsunuz yazmışsın..bu hiç bir öğretmene reva değil ki;diğeri 2000tlye yakın maaş alırken bir diğerinin 500-600 tl alması.
Aman cnmm iste devlet atama yaparken insanliga bakamio malesef.ne kdr ayip terbiyesislik..takma hic..ben okul muduuruyum ve ucretli calisanlarim var..simdiye kdr hic bole bi ayrim yaptrmadim yaptrmam da..ayyy coocukk gibi bole insnlardan allahim korusun.sn isine bak;anlastgin arkdslarinla vakit gecir..sen iyi gorunursen o gicik olur
Öğretmenler ne zamandan beri okul müdürlerinin çalışanı oldu? Yoksa öğretmenlerin ücretini siz mi veriyorsunuz
her dediğine amenna hadi ben hata ettim ücretliye başvurdum tamam .
ama
önceki iletinde kadro alamıyorsunuz ama yarı maaşla ücretli de olsa yapabiliyorsunuz ama yine de beğenmeyip böbürleniyorsunuz yazmışsın..bu hiç bir öğretmene reva değil ki;diğeri 2000tlye yakın maaş alırken bir diğerinin 500-600 tl alması
buna ASLA katılmıyorum. ben böyle bir şey yazmadım. ne böbürlenmesi??
ben öğretmenlik mezunu olan çok daha az maaşa aynı işi yapmaya razı ise kadrosu var diye övünene laf ettim.
ben mi böbürlenmişim??
konu sahibi özür dilerim inan mesaj atmayacaktık konuyu uzaklaştırmamak için ama bu iddiaya asla sessiz kalamam.
siz benim yazımdan " siz öğretmenlik mezunları hiç değilse yarı maaşla alınıyosunuz ben onu da alamıyorum" dedim anlamı yüklediyseniz bu benim ne aklımdan geçti ne dilimden çıktı ne klavyemden.... bunu kabul etmiyorum. öyle bir şey demedim asla demem.
"siz ki öğretmenlik mezunu olarak yara maaşına dahi bu işi yaparken bunları yaşıyorsunuz ben bu işi mesleği olmayan biri olarak böyle bir şey denedim ben ne tepkiler aldım onu hayal edebilirsiniz" dedim.
bu konuda son mesajımdır. yazıdklarınızı saygıyla okuyorum. cevap vermemem hiç birinize saygısızlık değildir lütfen böyle anlaşılmasın.
konunun başka yöne kayması konu sahibi arkadaşa haksızlık olacaktır. ilk başta "bir derdim var" bölümüne açılmıştı konu ben naçizane teselli, avuntu olsun diye destek amaçlı birşeyler yazdım ama konu nerelere geldi.
öğretmen düşmanıymışım ilan edildim. herkes kendini bilir ben de kendimi biliyorum. başvuru yaparken niyetim mesleğinize saygısızlık değildi olamaz da ben de farklı bir meslek için 6 sene okumuş.. emek vermiş ama iş sahibi olamamaış biri olarak sizin ne çektiğinizi anlayabiliyorum ama benim haddim değilmiş teselli vermek anladım.
saygılar hepinize
konuma bir daha baktım
son paragrafım
"sen öğretmensin kadron yok boş oturacağına ücretli çıkmış. ne güzel. aynı işi yapıp yarısı kadar maaş alıyorsun bir de böbürleniyor. pess insanlar ne garip oldu ya."
size farklı davranan kadrolu öğretmen için böbürleniyor pess dedim.
sanırım tamamen anlam bozukluğuymuş gelen tepkileri de şimdi anladım.
sen öğretmensin kadron yok boş oturacağına ücretli çıkmış. ne güzel. aynı işi yapıp yarısı kadar maaş alıyorsun bir de o kadrolu sana böbürleniyor. pess insanlar ne garip oldu ya.
Öğretmenler ne zamandan beri okul müdürlerinin çalışanı oldu? Yoksa öğretmenlerin ücretini siz mi veriyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?