Kadnn deeri 12000 YTL

canavar

Yılmak yok. Yola devam...
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.779
184
688
İzmir
Arkadaşlar size eşimle yaşadığımız bir dialoğu kısaca anlatmak istiyorum. Tabii değerli yorumlarınızıda bekliyorum..

Cuma hutbesinde Hoca kadınların değerinde bahsetmiş.
"Sizler eşlerinizin bir ay boyunca yaptığı şeyleri nafakanızla ödeyebilir misiniz?" Herkez öderiz anlamında gülüşüp kafa sallamış..
Hoca başlamış anlatmaya:
"Ödeyemezsiniz...Yaptığı her iş için birini tutmanız lazım. O zamanda hesap 12000 YTL bulur."demiş.
temizlik..400
ütü...400
yemek..400
ütü..400
çamaşır..400
bulaşık..400
1. çocuk için bakıcı..400
2.çocuk için bakıcı..400
hangi bakıcı gece kalkarda bebeğinize defalarca süt verir??
sizin karınız olmayan hangi kadın parasız ricayla 9 ay bebeğinizi taşır??
dışarda hangi kadın parasız size cilve yapar??
bu hesap uzar gider.. Siz karınız evde boş oturuyor diye düşünüyorsanız, işte size yaptıklarının aylık bedeli..

Karısını umursamayan, döven, gereksiz gören, eksik etek muamelesi yapan, üstüne kuma getiren gereksiz kişilere ithafen yazılmıştır. Kişi kelimesini kullanmak bile içimi acıtsada....Anlayana saz, anlamayana davul zurna az...

VALLA GÜZEL SÖYLEMiŞ...
RAKAM KISMINI BİLMEM DE...
BEN EŞİM İÇİN HİÇBİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMAM.
YAPTIĞIM HERŞEYİ ONUN İÇİN YAPARIM. ONU ÇOK SEVİYORUM

hehe bizimkinin maaşı yetermi ki :uhm: ben paramı istiyorum yada kıymetim bilinsin haksızmıyım.

oooo ellerine sağlık hocam eksik bile söylemiş daha neler var kadının bir damla gözyaşına değmez bu kesilen miktar bilene tabiii

valla ben evli falan değilim ama babamdan biliyorum o yüzden o hocanın ağzına sağlık allah razı olsun ondan hiç değilse ordaki cemaat karısının değerini bilsin.

Dinimiz Kadına o kadar çok değer veriyor ki aslında,lakin bu nedense tam olarak bilinmiyor yahut çeşitli ve suizan köklü kaynaklar tarafından saptırılıyor..Kadın insan olma açısından erkek gibidir : Daha önce,diğer toplumlarda maalesef "Kadın insanmıdır, değilmidir?" tartışması yapılmaktaydı kötükedihüso, kimisi kadına yarım kalmış bir erkektir diyordu.İnancımızın kadınlar hakkında getirdiği temel islahatlardan biri bu,değer veriyor el üstünde tutuyor..
Rableri onlara karşılık verdi : Ben sizden erkek kadın,hiçbir çalışanın işini zayi etmiyeceğim. Hep birbirinizdensiniz." (Al-, İmran 195) Ne kadar güzel ne kadar anlam taşıyor değil mi..İyice bakarsak görürüz gerçeği ..
Biz insana,ana babasına iyilik etmesini tavsiye ettik.Annesi onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu."
(Ahkaf 44)
İşte boşuna cenneti vaadetmemiş kadına ,annelere Allah cc..KADIN olmak zor zanaat,anne olmanın sorumluluk ve yanı sıra güzellikleri paha biçilemez..
Bizi Yaradan bile kıymetimize işaret ederken,erkekler nasıl kadınların değerini bilemiyor pes diyorum..
Milyarlarla ölçülemez Kadın gibi KADININ değer..

bencede az
birde eşlerimiz icin katlanmayacağımız seylere katlanıyoruz
onun ailesi icin hep sesizleri oynuyoruz sahsen kendi adıma eger bana onlar değilde baska biri aynı lafları söylese kavga ederim ama işin icinde eşiniz olunca susuyorsunuz bence bu hepsinden daha zor ama aynı seyi kendileri göstermiyor malasef

helal olsun hocalara hutbeyi dinlemek için diyanrte girdim yok ayrıntısı yeni olanlar yok ama doğru demişler az bile söylemişler ..................

keske topluca bizim eşlerede cekse bu vaazdan kocişe dedim ben toplu öderim sana dedi:))

imam nikahımız kıyılırken hoca sordu eşine kaç lira mihir yazyım dedi.3000 lirayı zor söyledi benim ki..
geçenlerde lafı geçti..
amma çok söylemişim diyor.

sevgili canavar o kadar harika bi msj ki bu ne kadar teşekkür etsem az kendi adıma tebrik ediyorum arkadaşım
Kadin, ilk ögretmendir;
Kadin, evinin hizmetçisidir;
Kadin kocasinin hayat arkadasidir;
Kadin, ailenin hanim efendisidir;
Fakat her seyden önce kadin. Resul-i Ekrem (sas)in :
Cennet analarin ayaği altindadir
müjdesine layik görülen bir ana'dir.

Ve kadin toplumun en önemli unsuru olan ailenin temel taşidir.
iste bunun için toplumlari dejenere etmek, onlar üzerinde maddi ve manevi baski kurabilmek,kendi çikarlari doğrultusunda kullanabilmek amaciyla kadin her asirda hedef alinmistir;
Toplumlari değistirmek isteyenler önce kadinin konumuna el atmislardir.
Kadinin değismesiyle onun yetistireceği nesiller de doğal olarak değisir.
Kadinin değisimiyle toplumun değerleri de değisir.
kadının önemini saatlerce anlatsan kafi gelmez toplumu toplum yapan kadındır
yazacak çok şey var ama kimseyi yormak istemiyoruma.s.

dinimiz aslında kadınlara çok değer veriyor ama işine gelmeyenler bunları istedikleri gibi değiştirip yaptıklarının günah olmadığını iddaa ediyorlar..ama onlar bunun hesabını bu dünyada olmasada başka yerde vericekler..kendilerini doğuran büyütende bir kadın bunu nedense hep unutuyorlar...

A: benim babam doktor senin ki ne iş yapıyo bakalım :dilcikar:
B: benim babam da doktor..Annem şey gamyoncuiremsu hem doktor hem öğretmen hem aşçı hem kuaför hem pastaneci hem ayakkabı bağlayıcı gamyoncuiremsu :ecrin_bebek: :roflol:

Libyana'cığım konuyu ne kadar güzel anlatmışsın yüreğine sağlık.Herşeyden önce canlının değerini bilmek,yaşayana ve yaşatana saygı duymak gerekiyor bence.Hocamında ağzına sağlık:Saruboceq:

allah aşkına kadının degerimi olurmuşş fiat biçilemez bnce bütün yük kadınların üstünde ama deger vermek lazım ama nerde işlerne geldig gibi yapılıo bu memlekette herseyy.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…