• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınsal bir derdim var :(

masoleil

Çalıkuşu
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
1.133
582
53
Aylardir mantar belasindan kurtulamiyorum. Kimseye de söyleyemiyorum bu sorunumu. Temiz değilsin vs diyenlere şimdiden açıkliyim bi ara takıntıliydim bikini bölgemi her wcye girdiğimde antibakteriyel sabunla yikardim çoğu zaman da sabunla temizleme jelleriyle. Sadece su bana yeterli gelmezdi çünkü. Ve sonrasinda kuruluk sorunum başladı. İlişkide kayganlastirici olmadan yapamiyorum. Ve iliskiye girmeden önce jelle yikamadan ilişkiye giremiyorum kendimi pis hissediyorum

Normal vajinal akıntınin abdesti bozduğunu duyduğumdan beri de camasirima gunluk ped + pamuk/tuvalet kağıdı kullaniyorum. Yani o bölgemi tamamen tuvalet kagidiyla kapatiyorum sıvı gelirse dışarı çıkmasın diye. Doktorum gunluk ped bile kullanma dedi ama seffaf sivi da gelse camasirimi değiştiriyorum buda gunde 5 vakit cok zorluyor.

Bi iki keredir yogun beyaz akıntı geldi. Fitil kullanmaya çalıştım ama kullanamadim ittiremedim. Kaşıntım yok ama akinti gelirken acıtıyor. Nasil bi çözüm bulacagimi bilmiyorum. Cok utaniyorum birine söylemekten çünkü insanlar direkman pis olmaya bagliyolar bu durumu. Nasil kurtulurum yardim edin

birine söylemek derken konu komşuya anlatmayacaksınız heralde. bi doktora gidin.

ayrıca günlük ped zararlı. tuvalet kağıdı ile kaplamanıza filan da anlam veremedim. akıntı normaldır, sık iç çamaşırı değiştirmeniz yeterli.

her tuvalete girdiğinizde jelle sabunla yıkayıp dengesini bozmuşsunuz resmen.

Fazla temiz olmaniz sebep olmuş. Vajina kendini temizleyen bir bölge asla sabunla yıkanmaması gerekiyor. Bir de iyice orayı kapatmışsiniz o da mantar yapar. Bilinenin aksine çok temiz olmak mantara daha çok sebep oluyor. Doktorun verdiği ilaçları kullanın. Krem ve fitil veriyor yine kullanın. Başka şey geçirmez. Benim doktorum tuvaletten sonra karbonatla silmemi söylemişti.

Aylardir mantar belasindan kurtulamiyorum. Kimseye de söyleyemiyorum bu sorunumu. Temiz değilsin vs diyenlere şimdiden açıkliyim bi ara takıntıliydim bikini bölgemi her wcye girdiğimde antibakteriyel sabunla yikardim çoğu zaman da sabunla temizleme jelleriyle. Sadece su bana yeterli gelmezdi çünkü. Ve sonrasinda kuruluk sorunum başladı. İlişkide kayganlastirici olmadan yapamiyorum. Ve iliskiye girmeden önce jelle yikamadan ilişkiye giremiyorum kendimi pis hissediyorum

Normal vajinal akıntınin abdesti bozduğunu duyduğumdan beri de camasirima gunluk ped + pamuk/tuvalet kağıdı kullaniyorum. Yani o bölgemi tamamen tuvalet kagidiyla kapatiyorum sıvı gelirse dışarı çıkmasın diye. Doktorum gunluk ped bile kullanma dedi ama seffaf sivi da gelse camasirimi değiştiriyorum buda gunde 5 vakit cok zorluyor.

Bi iki keredir yogun beyaz akıntı geldi. Fitil kullanmaya çalıştım ama kullanamadim ittiremedim. Kaşıntım yok ama akinti gelirken acıtıyor. Nasil bi çözüm bulacagimi bilmiyorum. Cok utaniyorum birine söylemekten çünkü insanlar direkman pis olmaya bagliyolar bu durumu. Nasil kurtulurum yardim edin
Önce vajinanızı rahat bırakın..
Sonrasında verilen tedaviyi uygulayın,antibiyotik artı vajinal fitille bi haftada çözüldü benim problemim,fitili neden ileri itemiyorsunuz onu anlamadım,bu arada kimseye söylemenize gerek yok bu durumu saglık ocagı hekiminiz bile bilse çözer

birine söylemek derken konu komşuya anlatmayacaksınız heralde. bi doktora gidin.

ayrıca günlük ped zararlı. tuvalet kağıdı ile kaplamanıza filan da anlam veremedim. akıntı normaldır, sık iç çamaşırı değiştirmeniz yeterli.

her tuvalete girdiğinizde jelle sabunla yıkayıp dengesini bozmuşsunuz resmen.
Günlük ped zararli evet ama gunde 5 kez çamaşır değiştirmek zor degil mi? Gunluk ped kullanmayanlar nasil yapiyor bu isi

Bir tanidigim direk ic camasirini cikarip namaz kiliyordu, namaz kismina boyle cozum bulabilirsiniz. Yine de sik sik camasir degisin elbette.

Ama bu temizlik adina yazdiginiz seyler cok fazla. Ki o bolgenin temizligi sade su ile yapilir, banyoda bile cok temizlemeye ugrasmamak lazim, ph dengesi bozulur. Ayrica faydali bakterilerin oldurulmesi sonucunda mantar uremesi ve kuruluk olusuyor. Bundan vazgecin artik, bakin doktorunuz da uyarmis.

Soğan kurunu deneyin... 10 gün yapın 5 gün ara verin 5 gün daha yapın faydasını göreceksiniz.( Ben aynı dertten evliliğimin ilk yıllarında doktora çok gittim fitilde kullandım kremde... En iyi soğan kürü geldi)

Bnde de aynısı var hijyene çok dikkat ederim ama lazr sonrası enfeksiyondan oldu doktor fitil verdi geçti bu ayki adetimden sonra gene başladı. Acaba su kokulu wc kagidida yapiyo olabilir mi anlamadım.

Öncelikle yanlış yapıyorsun peçete tıkamalar, sürekli günlük ped kullanmalar falan.. Pamuklu iç çamaşırı nefes almak açısından önemli ayrıca. Siz derinizin nefes alacağı her yönünü tıkamışsınız bu şekilde nasıl iyileşmesini bekliyorsunuz ki?
Önerim fitili bir şekilde kullan, günlük pedlerle vs vedalaş ve pamuklu iç çamaşarı giy. Rahatsız olduğunda değiştirmek daha mantıklı günde 5 kere dahi değiştirmen gereksede iyileşene kadar malesefff. Ekleme yapayım genital bölgemizin ph değeri daha farkı olduğundan dolayı sabun gibi kimyasalları sürmeyin, çok rahatsız oluyorsanız ve illa birşey kullanacağım diyorsanız intim temizleme ürünlerinden alın ve onu kullanın.

mantar değil ama bende akıntı, kaşıntı ve bir iki kez ilişki esnansında kanama oldu doktora gittim hemen rahim ağzında enfeksiyon var ama çok önemli değil dedi travazol krem ve fitil verdi krem kaşıntı için bu arada 10 gün ilişkiyi yasakladı bende aynen uyguladım ve tüm şikayetlerim gitti çok şükür keşke fitili kullanabilseniz faydası olur belki

Fazla temiz olmaniz sebep olmuş. Vajina kendini temizleyen bir bölge asla sabunla yıkanmaması gerekiyor. Bir de iyice orayı kapatmışsiniz o da mantar yapar. Bilinenin aksine çok temiz olmak mantara daha çok sebep oluyor. Doktorun verdiği ilaçları kullanın. Krem ve fitil veriyor yine kullanın. Başka şey geçirmez. Benim doktorum tuvaletten sonra karbonatla silmemi söylemişti.
Hala da sadece suyla yikamak kendimi pis hissettiriyor ama. Hatta duş başlığıyla kasiklarima kadar yikiyorum bisey sicramistir diye her girisimde. Doktora söylemeye bile çekiniyorum yaptiklarimi anlatsam manyak der diye

mantar değil ama bende akıntı, kaşıntı ve bir iki kez ilişki esnansında kanama oldu doktora gittim hemen rahim ağzında enfeksiyon var ama çok önemli değil dedi travazol krem ve fitil verdi krem kaşıntı için bu arada 10 gün ilişkiyi yasakladı bende aynen uyguladım ve tüm şikayetlerim gitti çok şükür keşke fitili kullanabilseniz faydası olur belki
Kuruluk yasadigim için iliskide canimi cok yakiyor. Kayganlastirici olmadan yapamıyorum zaten.

Hala da sadece suyla yikamak kendimi pis hissettiriyor ama. Hatta duş başlığıyla kasiklarima kadar yikiyorum bisey sicramistir diye her girisimde. Doktora söylemeye bile çekiniyorum yaptiklarimi anlatsam manyak der diye

sizinkisi takıntı olmuş malesef öncelikle takıntınızdan kurtulun peçete düşmanı zaten günlük pedde öyle o kadar yıkamaya vakit buluyonuz da çamaşırmı değiştirmeyeceksiniz hatta bu süreçte ütüleyip giyinin çamaşırlarınızı ve her seferinde değiştirin o akıntı çamaşırınıza bulaştı diye de namaz olmuyo değil el ayasını geçmeyecek bi akıntıysa sıkıntı yok yani leke

Günlük ped zararli evet ama gunde 5 kez çamaşır değiştirmek zor degil mi? Gunluk ped kullanmayanlar nasil yapiyor bu isi

valla çalışıyorum iş yerinde öyle iç çamaşırı filan değiştiremiyorum. b sıkıntı yoksa günde neden 5 kere iç çamaşırı değiştireyim ki? sokağa çıktığınızda napıyorsunuz, umumi tuvalette mi değiştiriyosunuz?

valla çalışıyorum iş yerinde öyle iç çamaşırı filan değiştiremiyorum. b sıkıntı yoksa günde neden 5 kere iç çamaşırı değiştireyim ki? sokağa çıktığınızda napıyorsunuz, umumi tuvalette mi değiştiriyosunuz?
Umumi tuvaletlere girmiyorum. Tutuyorum kendimi yada disari cikacaksam sıvı almiyorum kullanmamak icin

Back