• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar tuvaleti

esrazey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
96
Yer
İstanbul
Kadınlar tuvaleti

Temmuz sıcağının kenti teslim aldığı ve insanları hareketsiz bıraktığı öğle saatleriydi.
Orta yaşlı bir hanım, kadınlar tuvaletinin kapısından feryatlarla dışarı fırladı.
Caminin bahçesindeki dernek binasının önünde miskin miskin oturan bir grup yaşlı adam, kadının sözleri üzerine sandalyeleri devirerek ayağa kalktı:
- İçeride erkek var, erkek var, diyordu kadın, az önce apar topar çıktığı kadınlar tuvaletini göstererek...
“Normal zamanda” bu kadar erkeğin bulunduğu bir cami bahçesinde sesli konuşması mümkün olmayan kadının, üstelik feryat figan bağırması, o yaşlı insanların kendilerinden beklenmeyecek bir hızla kadınlar tuvaletine doğru koşuşturmasına sebep oldu.
Çoğu yaşlı on kişiye yakın insanın gürültüler patırtılar arasında biraz sonra içeriden döverek çıkardıkları kişi, bir pazarcıydı.
Başında kasketi, oduncu gömleğinin üzerine geçirdiği yeleği, parmağında şövalye yüzüğü, tüysüz yüzüne inat kalın kaşlarıyla ellili yaşlarda biri...
Kadınlar tuvaletine giren pazarcı, aldığı darbelerle hastaneye kaldırıldığı için olay ertesi gün yerel basına yansıdı. Böylece pazarcı ile ilgili net bilgiler de ortaya döküldü:
Elli dört yaşındaydı.
Dört çocuğu vardı.
Daha yirmi dokuz yaşında iken, eşi ölmüştü.
Bir daha evlenmemişti.
Yirmi beş yıldır duldu.
E.Ü. Onkoloji Hastanesi’nde kanser teşhisi konulalı iki buçuk yıl olmuştu.
Bulunduğu il ve civarında, çocuklarıyla birlikte pazarlamacılık yapıyor, çoğunlukla deterjan satıyordu.
Çocuklarına iş bulmak için çalmadık kapı bırakmamış, ama hiçbir denemesinde başarılı olamamıştı.
Kendisinin de herhangi bir sosyal güvencesi yoktu.
Pazarcı, kadınlar tuvaletinde yakalanıp dayak yediği olayın ertesi günü akşamüzeri, kapısında bir polisin nöbet tuttuğu hastane odasında kendisini ziyarete giden gazeteciye şunları söyledi:
“İki buçuk yıldır tedavi görüyorum ama bu tedavi lafın gelişi... Maalesef burada ilaç bulmak çok zor... Artık anladım ki, hayat boşmuş. Kendimi çocuklarıma adadım, şimdi yolun sonuna geldiğimi hissediyorum. Acılar içinde kıvranıyorum. Herhalde öleceğim, yaşam çizgim tükendi. Çektiklerimin cümle aleme duyurulmasını çok isterdim.”
Gerçekten de pazarcının yazılmaya değer gözü yaşlı bir öyküsü vardı.
Çünkü, yirmi dokuz yaşında ve dört çocuğu ile dul kalınca, çocuklarını korumak, cinsel tacize uğramamak için tam yirmi beş yıl erkek kıyafeti ile yaşamış bir kadındı o...
Evet, kadın dernekleri tarafından tam beş kez ‘yılın annesi’ seçilen Y. T., 13 Temmuz 2005 günü Kayseri’de, hastanede hayata veda etti.

tüylerim tiken tiken oldu ve gozlerim doldu :((((
nedir biz bu kadınların cektigi allahım sabır ver :(
allah rahmet eylesin huzur içinde yatsın ...

allah rahmet eylesin kadın olmakta zor bu devirde erkek olmakta

Dövülesi değil eli öpülesi bir kadınmış ne yazık ki.Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.

Evet, kadın dernekleri tarafından tam beş kez ‘yılın annesi’ seçilen Y. T., 13 Temmuz 2005 günü Kayseri’de, hastanede hayata veda etti.

işte bunu anlamıyorum.isterseniz 100 kez yılın annesi secin.bir kuruş maaş bağlanmadıktan sonra beni hiiiçç ilgilendirmiyor bu yılın anneliği ünvanı:çok üzgünüm:
dikkatinizi cekiyormu bilmem ama çoğunlukla hep zorluklarla mücadele etmiş,itilmiş,ama bunlara rağmen,hayatta kalmaya çalışan,yoksullukla boğuşan kadınlar yılın annesi seciliyor.neden onlara ufakta olsa kendilerine faydası dokunacak gelir bağlanmıyor.bence onca lüzümsüz yere para alanlar varken böyle eli öpülesi,takdir edilecen analarımız sürünüyor.yılın annesiymiş.nolcak karnımı doymuş,ödül almakla,kadın hala kendini kamuflaj yaparak gecinmek zorunda kalmış .bana bir faydası dokunmadıktan sonra ne yapayım yılın anneliğini.insan zaten kendini bilir kii.

işte bunu anlamıyorum.isterseniz 100 kez yılın annesi secin.bir kuruş maaş bağlanmadıktan sonra beni hiiiçç ilgilendirmiyor bu yılın anneliği ünvanı:çok üzgünüm:
dikkatinizi cekiyormu bilmem ama çoğunlukla hep zorluklarla mücadele etmiş,itilmiş,ama bunlara rağmen,hayatta kalmaya çalışan,yoksullukla boğuşan kadınlar yılın annesi seciliyor.neden onlara ufakta olsa kendilerine faydası dokunacak gelir bağlanmıyor.bence onca lüzümsüz yere para alanlar varken böyle eli öpülesi,takdir edilecen analarımız sürünüyor.yılın annesiymiş.nolcak karnımı doymuş,ödül almakla,kadın hala kendini kamuflaj yaparak gecinmek zorunda kalmış .bana bir faydası dokunmadıktan sonra ne yapayım yılın anneliğini.insan zaten kendini bilir kii.

çok güzel dedin canımm .

çok çok üzüldüm Allah rahmet eylesin cennet anaların ayakları altındadırsenağlamasenağlamasenağlama

vahim bir durum ötesi yoksenağlama

kadınlar tuvaletindeki geçmişi kadın olan kendini toplumdaki tehlikelerden dolayı erkek gibi yaşamak zorunda olan bir insan ..olaya şu yönüyle bakalım içerdeki travesti olsaydı ve bu insanın tuvaletten dışarı atılıp dayak yemesi normalmiydi sizce ve hakketmiş olurmuydu. ne kadar çok toplumsal baskılarla ve ön yargılarla yaşıyoruz.o kadar kalıplaşmışız ki bu kalıba uymayanlar hemen dışlanıyor,cezası kesiliyor.ve takdir topluyor.sadece kendimizi o travesti yerine koyalım ona göre hareket edersek çoğu sorunun çözüldüğünü görürsünüz.

allah rahmet eylesin. tüylerim tiken tiken oldu ve gozlerim doldu

yazık, çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin

allah rahmet eylesın üzucu bır durum..ama şöylede bir durum var dıyelım gercekten 50 li yaşlarda bır adam olsaydı erkek yani..o an dalgınlıgına gırmış olsyadı bayanlar tuvaletıne yada aciliyetten kendını oraya atıverdı adamcagız dıyelım..sormadan anlamadan herkes paldır küldür adamı dövmeye kalkması bence mantıksız sebebı araştırılır adamla konusulur ne amaçla gırdıgı sorulur ona gore hareket edılır..bence böyle yani katlmayabılırsınız gorusume..

Back