• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar regl izinlerini kullanacak!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
448
Kocaeli
İngiltere'de bir şirket, kadın çalışanların iş ortamında daha sağlıklı, verimli ve mutlu olmaları için regl dönemi izinlerini başlatıyor.
regl.Jpeg

Bristol’da kurulan Coexist isimli firma İngiltere’de kadın çalışanlara regl izni sunan sayılı şirketlerden biri olmaya hazırlanıyor. İş gücünün büyük kısmını kadınların oluşturduğu firmanın yöneticilerinden Bex Baxter, Press Association’a yaptığı açıklamada, ‘Bir yönetici olarak çok fazla kadın çalışanın regl döneminde çektiği ağrıya tanık oldum. Bu yüzden izin istemek zorunda kalınca suçluluk duygusuna kapılıyorlar ve durumu dile getirmektense masalarında sessizce oturmayı tercih ediyorlar’ dedi.

Baxter, ‘regl tabusu’nu kırmak için bir şeyler yapmak zorunda olduklarını hissettiklerini dile getirerek, pek çok şirkette erkek çalışanların sayısı daha fazla olduğunu ve uzun çalışma saatleri teşvik edildiğini hatırlattı. Baxter aynı zamanda çalışanların izin kullanmasının işi daha az verimli kıldığı gibi bir yanlış anlaşılma olduğunun da altını çizdi Söz konusu regl izni içinse, bu iznin çalışanların daha çok izin yapmaları anlamına değil daha esnek ve verimli çalışmaları anlamına geldiğini belirtti.

Coexist’in yeni izin politikasının, şirketin hem kadın hem de erkek çalışanları tarafından sevinçle karşılandığı bildirildi.

Bundan önce Nike, 2007 senesinde kadın çalışanlar için regl izni uygulamasına başlamıştı.

Milliyet / Pembenar

e süper olmuş. o adet başlangıç günü on saat dikelmek cidden çok zor oluyor. ne yapalım :)

bi de o faktör var tabii.. erkekler.. dalga konusu olurduk sanki anormal ya da ayıp bi durummuş gibi aklı kıtlar tarafından. canım ülkemin güzide insanlarının gerçeği..

ramazan aylarında regl durumundan oruç tutmayan bayanlar neden oruç tutar gibi davranırlaarr ????
bu mantıkla bizim ülkemizde olmayacak bir uygulama
olsada kim nasıl kullanır meraktayımm doğrusu

İşverenin keyfiyetine kalmış bir durum. Ülkemizde bazı yerlerde bu uygulamanın var olduğunu çevremden duydum. Daha çok büyük fabrikalarda doktor raporuna istinaden alabilen var. Arkadaş söylemişti, iş yeri hekiminin 2 gün izin veriyormuş. Tabii suistimaller de oluyormuş.

Doğum izni süt izni gibi çok çok gerekli izinlerin bile suratlarin asılarak verildiği ülkemde ; süt izni saatlerini senin istediğin saatlerde değilde bütün resmi yazılara rağmen kendi istediği saatlerde (zaten tatil olan öğle arasi saatlerinde!!! ) veren müdürler yöneticiler bir de adet günü için mi izin verecek!!

Dalga geçen inanmayan kanıt isteyen pislik adamlar olur bu ülkede olsa bu uygulama. 8 aylık karnı burnumda okula giderken nöbet tutmami rica eden bir müdürüm vardı. İki kez rica etti tutamaz diye resmi rapor götürmeme rağmen.

Yani ingiliz kadınları adına sevindim .Ama bizim için ütopya. ....

Zaten kadın çalışan az ülkemizde yok şu ıznı bu izini abartmayalım , masum gelmedi bana iş vereni kadın çalışanlardan soğutmaya yönelik , artık regl olmayan çalışanlar falan aranır , pirince koşacaz derken evdeki bulgurdan olmayalım, ilgiltereymiş çinmiş buraların çalışma dinamiği farklı,onlarda uyarda bizde uymaz bu uygulama.

Oyle ya da boyle ben suan ilk gunler haftasonuna gelsin diye dua ediyorum :s

Burda maaş dan kesilirdi,bizde adet olmamak için ilac kullanır hormonlari bozar cocuk yapamazdik e böyle oluncada doğum izni süt izni kadina dair ne varsa iptalyok begenmedim bu fikri tehlikeli

:oops:Bu izni kullanmakta ayrı bir cesaret.İşyerindeki tüm erkeklerin regl günümü bildiğini düşününce

Çünkü onlar regl ne bilmiyor, çünkü onların hayatındaki kadınlar regl olmuyor. Böyle yaparak erkekler karşısındaki dik duruşumuz bozuluyor. Kimseye hesap vermek zorunda değiliz, ülkemizde böyle bir şey olsa efeler gibi alır çantamı çıkarım.
Sanki çantamızla wc'e gidince anlamıyorlar

Ooofff keşke burda da olsa benimki hayatimi felc ediyo o yuzden calisamiyorum her ay 3 gun dile kolay :(

Niye utaniyorsunuz ki?Bunu butun esleriniz bilmiyor mu ve eşlerinizin anneleri adet olmuyor mu?Biz sakladikca utandikca korktukca,onlar alay etmeye bu isi dalga konusu haline getirmeye devam edecekler.Nesi ayip bunun?Kanamak bizim elimizde olan bir sey mi niye saklaniyor niye cekiniliyor?Her kadın bunu yasiyor ve her erkekte bunu biliyor.Kadinliginizdan utanmayin cekinmeyin dalga gecilmesine izin vermeyin kaoatmayin ustunu.Keske bizim ulkede de olsa boyle bir sey..Ki benim ilk gunum dogum sancisi gibi geciyor.Hocaya sinava giremeyecegimi soylerdim buna alisman lazim omur boyu buna katlanacaksin ve kimseye yansitmadan yasamina devam etmek zorundasin derdi.Peki ama nicin?Iste sirf utanmamiz yuzunden ort pas etmeye calismamiz yuzunden..

Back