Kadınlar plajı cumartesi açılıyor

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin Sarısu’da yaptığı Kadınlar Plajı yarın saat 11.00’de törenle hizmete giriyor. 08.00- 19.00 saatleri arası kadınlara özel hizmet verecek plaj, akşam da sosyal tesis olarak ailelere hizmet verecek.

Tesiste, konyaaltı’nda olduğu gibi tüm plaj hizmetleri ücretsiz olacak. Aynı zamanda bir sosyal tesis ve yaşam alanı olarak düzenlenen Sarısu Kadınlar Plajı bünyesinde kebab evi, balık evi, kır bahçesi, sahil büfe, market, 6 dükkandan oluşan Sarısu çarşısı, çocuk Oyun parkı, spor parkı ve mescit bulunuyor. Gündüz 08.00- 19.00 saatleri arası kadınlara özel hizmet verecek tesis 19.00- 24.00 saatleri arasında ise karma olarak ailelerin buluşma noktası olacak.
ÇALIŞANLARI DA KADIN

Konyaaltı sahilinde olduğu gibi sahile yerleştirilen 300 şezlong, 150 şemsiye, 150 sehpa, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri gibi hizmetlerden ücretsiz faydalanacak. Kadınlar Plajı’nın temizliğinden güvenliğine çalışanları da kadın olacak. Plajda, 6 kadın güvenlikçi ve 2 kadın cankurtaran görev alacak. Akşamları ise personel karma olarak ailelere hizmet verecek.

ULAŞIM ÇOK KOLAY

Engellilerin de unutulmadığı tesiste engellilere plaj ve özel tuvalet yapıldı. Peyzaj düzenlemesi ileçiçek bahçesine dönüştürülen Kadınlar Plajı, kentin yeni sosyal yaşam merkezi haline getirildi. Sarısu’da toplu ulaşım araçlarının son durağında olması nedeniyse Kadınlar Plajı’na ulaşım da çok kolay. Kadınlar, aktarmalı ulaşımın iptal edilerek hatların birleştirilmesiyle, kentin tüm noktalarından tek otobüsle Kadınlar Plajı’na ulaşabilecek.

POZİTİF AYRIMCILIK YAPILACAK

Ak Partili Belediye Başkanı Menderes Türel, pozitif ayrımcılık yaparak Sarısu’da kadınlara özel plaj hizmeti vereceklerini söyledi. Türel, "Ak Parti, engellilere, bayanlara pozitif ayrımcılık konusunu Anayasa’da destekledi ve referanduma götürdü. Halkımız da desteklemek suretiyle yürürlülüğe soktu. Konyaaltı’nda engelli vatandaşlarımız için bir çalışma yaptık. Şimdi bu çalışmayı Sarısu’da ırmağın diğer tarafında yapmak suretiyle, kadınlar plajı adı altında vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Çünkü biz pozitif ayrımcılık öngören herkese, ayırt etmeden hizmet etmek zorundayız" dedi.

ANTALYA’DA İLK DEĞİL

Kadınlar Plajı’nın Antalya’da ilk olmadığını dile getiren Türel, "Kent tarihçisi Hüseyin Çimrin’in yazdığına göre 1930-1940 arasında kentimizde uygulanan hizmet. Cumhuriyetin ilk yıllarında olan kadınlara pozitif ayrımcılığı, aradan 80 sene geçtikten sonra hatırlayabilmek ve bu konuda adım atabilmek bize düştüyse ben bu konudan büyük memnuniyet duyuyorum. İsteyen kadınlar plajında yüzer, isteyen yan tarafta yüzer. Biz herkese hizmet vermek zorundayız. İsteyen istediği gibi, inançlarını, özgürlüklerini bu ülkede yaşayabilmelidir" diye konuştu.

Milliyet

Kadınlar Plajı uygulamalarını destekliyorum, maalesef bazı halk plajlarında sırf kadın tavlamak için dolaşan tipler oluyor, kadın kadına çocuklarıyla gelenler için sıkıntı verici bir durum, bir adım ötesine havlusunu seren mahoni ağız dolusu küfür ediyor, istifini de bozmuyor, şeytan diyor geçir kafasına odunu, aslında halk plajlarına plaj polisi uygulaması olsa iyi olur, taciz, rahatsız etme, hırsızlık gibi durumlarda rahatça şikayet edebilir insanlar.

Bizim burdaki plaja polis ve zabıta ekibi kuruldu, süper oldu.

ben haşema ile dahi olsa plaja gitmedim gitmemde böyle olsa bile gitmem

ancak giden bayanlar için süper olmuş
her açıdan

güle güle kullansınlar :)

bence gayet iyi olmuş
valla ben orda olsam giderdim
plajdaki hanzoları hepimiz biliyoruz

ama düşünsenize kadınlarkulubünün böyle bir plajı olduğunu
abavv
saç saça baş başa

ama düşünsenize kadınlarkulubünün böyle bir plajı olduğunu
abavv
saç saça baş başa

Yapardık zeytinyağlı dolmaları, kızartmaları, birde müzik açardık, vur patlasın çal oynasın
Yalnız tek şartım var, baştan kimsenin kullanıcı adı açıklanmayacak, burda kavga edenler kullanıcı adı deşifre edilmeden tanışırsa yemin ediyorum can ciğer kuzu sarması olur.

hayır mune abla ya orayı da kısım kısım bölcektik siyaset bölümü ve bdvyi düşünmek bile istemiyorum

Ben seni nerde olsa tanırım sonrada cup denize atarimm EE banlarin intikamı bu arada patatesli manti istiyorum ben

Onemli degil, ben hepisini doverdim..
Antalya Sarisu ha.. Seneye ordayim.. Kapisina da " Ayilar giremez!" yazsinlar.. Biktik valla, Turkiye'de boyle yerler ihtiyac maalesef..

Haha hee yaa birinin kolu alcida digerinin bacagi...

hatta mune de saçımızdan tutup sürüklüyormuş "geçici olarak pasifsin yallah" diye

Keşke her yerde böyle plajlar olsa bi rahat yatıp güneşlenemiyoruz sapık bakışlardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…