günaydın günlük şuan o kadar üzgünve şaşkınım ki çünkü bir arkadaşı eşi şehit olmuş oda buranın üyelerinden okadar şaşkın bir durumdayımki anlatamam bir insanın tayini çıkıpta gitmek için hazırlanırken eşinin şehit olması o kadar acı ki
manisaya geleceklerdi 15 gün sonra
asker ve polis eşi olmak nedir bilirmisin sen
Polis veya asker eşi olmanın hem güzel, hem de zorlayıcı yönleri var. Hangi yönü daha ağır basıyor inanın onu değerlendirmek çok ama çok zor. Bir yanda güvenle aldığımız her nefeste onların payı olduğunu bilmek, bir yanda eşinizin sizin daha yakınınızda nefesini duymak istemek.bazen acaba hangisi bizim hakkımız die sorarız Oysa eşlerimiz , hep dengelemeye çalışır. Onlar için aile kavramı çünkü çok daha geniştir. Bir yanda eşi ve çocuğu, diğer yanda canı pahasına korumaya çalıştığı insanlar. hep sormaya korkmuşumdur, hangimiz daha önemliyiz diye.. Mesleği mi, ailesi mi?.
Polis ve asker eşi olmak öyle bir şeydir ki, balayınızda bile açıktır telefonu, izinli olmasına rağmen, bir şeyler aksamasın diye.
Polis ve asker eşi olmak öyle bir şeydir ki, hamileyken sabahlara kadar oturursunuz tek başınıza korka korka. Bunu bilen eşiniz yanınıza bile gelemez.
Polis ve asker eşi olmak öyle bir şeydir ki, yeni doğum yaptığınızda bile eşiniz sizinle kalamaz hastanede. Kollarınızın arasında bebeğinizle kara kara düşünürsünüz "Bütün hayatım böyle mi geçecek" diye gözyaşları içinde.
Polis ve asker eşi olmak öyle bir şeydir ki, eşinizi her sabah yolcu ederken dua ve akşama tekrar kavuşabilmeyi ümit edersiniz. Kapıdan çıktığında dışarıdan yüksek bir ses gelse korkuyla cama koşarsınız, pusu mu kuruldu diye.
çoğu kişilerin imrenerek baktığı o üniformaları doğudayken balkona sermeye korkadım.bilmesinler hedef seçmesinler die
eve her sağsalim döndüğünde eğer bizim bir sıkıntımız varsa belli etmemeye çalışız.içimize atarız eşimizi birde biz üzmeyelim die.
öyle bir fedekarlıktır ki bu büyük şehirde büyüyüp ülkenin en ücra köşelerine gitmeyi bile göze alıyorsunuz eşinizle.çoğu zevklerinizden vazgeçebiliyorsun.7 yıldır polis eşiyim 2 kez eşimle yeni lıla beraber girdik..2kez bayramlarda eşim ve ailem yanımdaydı.ama en zoruda şu ki gülerek uğurladığınız eşinizin bir daha gelememe korkusuyla yaşamak.bazen tartışırsınız ama küs kalmaya gönül izin vermez. çünkü okadar çok arkadaşım varki eşi şehit olan onlar aklıma gelir hele birinin sözleri bir kez sarılacaksan bi kez daha sarıl demişti.bütün duygularınızdan fedekarlık edersiniz.ama asla gocunmazsınız.
asla bir polisle evlenmem demiştim büyük konuşmuştum.ama iyiki büyük konuşmuşum ii ki polis eşim.onunla bana heryer güzel.
işte günlük kimse bilmez bizi anlamazda bizden başka.insanların kızdığı kin kustuğu bazen nefretle andığı o insanlar bizim için benliğimizden herşeyimizi seve seve feda ettiğimiz kellesi koltukta gezen kırmaya bile kıyamadığımız eşlerimiz.