• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar gününde maruz kaldığım mobbing

Merhaba arkadaşlar
Kadın olmak güzel olduğu kadar zor . Bunu bir kere daha anladım. Devlete bağlı bir kurumda çalışıyorum . Sağlık problemleri nedeniyle 32. Haftada doğum iznime ayrıldım. Şuan ücretsiz izindeyim. Bebeğim 1 yaşında . Amirlerimin baskısına , sözel , duygusal şiddetine , arkamdan sürekli dedikodu yapmalarına maruz kalıyorum . Bebeğimi 1 yaşına kadar buyutmem maalesef herkese dert oldu . En aydın diyebileceğimiz çevre bile bunu yaparsa artık ne diyebilecegimi bilemiyorum . Bu insanlar kocan şiddet uygulasa boşan derler ama kendilerinin yaptığı duygusal şiddet .. canım çok sıkıldı . Paylaşmak istedim .. ise baslayamamamin en önemli nedenlerinden biri süt iznimde de aynı şeyleri yasayacaktim . Ve kullanamayacaktim . Her anne bilir ki , kendimiz için yapılan haksızlıklar , fazla mesailer , eve iş getirme durumları sorun olmaz da , bebeğimizin hakkı olan bir şeyi sonuna kadar kullanmak isteriz . Yıl 2018, zihniyet sanki 1700 ... Sizler de benzer durumlar yasadiniz mı ??
Evet maalesef oluyor. Süt izni hakkın olmana rağmen vermek istemiyor amirin. Benim de süt iznimi kısa vermek istemişti amirim olan kadın ama hakkım olduğunu söyleyince mecbur bisey dememisti. Devlet dairesinde oluyor böyle mobbingler. Kimseyi kafana takma ve bebeğini büyüt

Evet çalışma arkadaşlarım iletiyor, tüm dedikoduları biliyorum yani . Geçen bir evrak için görüşmek zorunda kaldım . Yüzüme de söylendi . Bu kadar izin mi olurmuş , insanlar benim yüzümden mağdur olmuş , ise yaramiyormusum gibi .. çok komik ama böyle konuşmalar geçti , ben de sok oldum ... Resmen psikolojik şiddet ..

Arkadaşlarına bana iletmeyin, etkileniyorum desen kimse bi şey söylemeZ. Bence dahil olmak istiyorsunuz ve olayları çok dramatize ediyorsunuz, mobbing, psikolojik şiddet falan. Ne güzel anne olmuşsunuz, sadece bebeğinizle ilgilenmenizi tavsiye ederim.

Mağdur olmakda moda oldu iyice.

Soyelenecek çok şey var da :) keşke söyleyebilsem ..
Her kurumda bir yarı deliye,bir de tam deliye ihtiyaç vardır.Ben yarı deli rolünü ustlenirim genelde.Oyle gelişigüzel lafı yerleştirir,karşıdakinin lafı sindirmeye calisisini izlerim:dondurma:

Arkadaşlarına bana iletmeyin, etkileniyorum desen kimse bi şey söylemeZ. Bence dahil olmak istiyorsunuz ve olayları çok dramatize ediyorsunuz, mobbing, psikolojik şiddet falan. Ne güzel anne olmuşsunuz, sadece bebeğinizle ilgilenmenizi tavsiye ederim.

Mağdur olmakda moda oldu iyice.
Evet haklı olabilirsiniz . Çok kafama takıyorum . Ama cidden bu mobbinge giriyor .. burada açık açık yazmayı istemediğim bir çok laf isittim . 8 senedir çalışıyorum . Çalıştığım tüm kurumlarda caliskanligim ile bilinirim . Bunu böyle bilinsin diye de yapmam , ama bu haksızlık diye düşünüyorum . Ama bunu görmek surda dursun yasal hakkinizdan sorgulaniyorsaniz o kurumda çalışmak istemiyorsunuz

Ya açıkçası iletmelerini istiyorum . Çünkü öyle değişik insanlar var ki maalesef .. yani game of thrones dizisi daha masum kalabilir :) ama tabi sonunda üzülmüş oluyorum :)

Oluyor böyle şeyler. Gecende bende homurdandim.
İş arkadaşım (ERKEK) karsinla beraber doğum iznine çıkdı. 6 ay yok yani. Proje bana kaldi. 6 ay icin patron yeni eleman almicak. Adam baba oldu... olan bana oldu dermişim...

Neyse... yakinda bende doğurunca aynisi benim hakkimda konuşacaklar. Takmamak gerek

Ya takmayin .. herkes herşeyi söyler .. cocugunuzdan kimse daha kıymetli değil . Herşey unutulur merak etmeyin .. is gelip geçer ama çocuk kalıcı

Kurumsal ve büyük bir firmada çalışıyorum. Doğum öncesi yasal iznimin başladığı tarihten 1 ay önce sağlık sebeplerimden ötürü rapor almak durumunda kalmıştım. Tepki gördüm.
6 ay ücretsiz izin kullandım, defalarca iznimi erken bitirmeye ikna edilebilmek için arandım, baskı gördüm.
Şimdi de kısmi çalışma kullanıyorum, kendi belirledikleri saatlere göre. Tam zamanlı çalıştığım zamanlara göre daha fazla iş yüküm var ve yine baskı görüyorum. Daha fazla çalışmama rağmen kısmi çalışma yaptığım için maaşım ve primin eksik hesaplanıyor haliyle. Sabah 1 saat geç gelip, akşam 1 saat erken çıkıyorum. Zaten oturduğum yere servis koymadıkları için yolda geçiyor o vaktim. (Bu arada yol parası da vermiyorlar.) Ama güya bu benim hakkım. Annelik kutsaldır, kadınlar günümüz de kutlu olsun. Yersen.

Ücretsiz izindeyken nasıl mobbinge uğruyorsunuz. Hele ki devlette hiç bir amir neden izin alıyorsun demez. Özel olsa anlarım.
Laf taşıyanlar varsa boşverin ve içindeyken işyeriyle irtibata geçmeyin.
Ücretsiz izindeyken nasıl mobbinge uğruyorsunuz. Hele ki devlette hiç bir amir neden izin alıyorsun demez. Özel olsa anlarım.
Laf taşıyanlar varsa boşverin ve içindeyken işyeriyle irtibata geçmeyin.
Yoo maalesef bizde var .. belki devlet ama sağlık sektörü olunca , bu tarz olaylar çok oluyor ..

Kurumsal ve büyük bir firmada çalışıyorum. Doğum öncesi yasal iznimin başladığı tarihten 1 ay önce sağlık sebeplerimden ötürü rapor almak durumunda kalmıştım. Tepki gördüm.
6 ay ücretsiz izin kullandım, defalarca iznimi erken bitirmeye ikna edilebilmek için arandım, baskı gördüm.
Şimdi de kısmi çalışma kullanıyorum, kendi belirledikleri saatlere göre. Tam zamanlı çalıştığım zamanlara göre daha fazla iş yüküm var ve yine baskı görüyorum. Daha fazla çalışmama rağmen kısmi çalışma yaptığım için maaşım ve primin eksik hesaplanıyor haliyle. Sabah 1 saat geç gelip, akşam 1 saat erken çıkıyorum. Zaten oturduğum yere servis koymadıkları için yolda geçiyor o vaktim. (Bu arada yol parası da vermiyorlar.) Ama güya bu benim hakkım. Annelik kutsaldır, kadınlar günümüz de kutlu olsun. Yersen.
Evet şimdi de bizim iş yeri grubunda kadınlar gününü kutluyorlar :) insanların medeniyetleri , menfaatlerine dokunana kadar . Menfaatine zarar geleceği an, arslan kesiliyorlar

Merhaba arkadaşlar
Kadın olmak güzel olduğu kadar zor . Bunu bir kere daha anladım. Devlete bağlı bir kurumda çalışıyorum . Sağlık problemleri nedeniyle 32. Haftada doğum iznime ayrıldım. Şuan ücretsiz izindeyim. Bebeğim 1 yaşında . Amirlerimin baskısına , sözel , duygusal şiddetine , arkamdan sürekli dedikodu yapmalarına maruz kalıyorum . Bebeğimi 1 yaşına kadar buyutmem maalesef herkese dert oldu . En aydın diyebileceğimiz çevre bile bunu yaparsa artık ne diyebilecegimi bilemiyorum . Bu insanlar kocan şiddet uygulasa boşan derler ama kendilerinin yaptığı duygusal şiddet .. canım çok sıkıldı . Paylaşmak istedim .. ise baslayamamamin en önemli nedenlerinden biri süt iznimde de aynı şeyleri yasayacaktim . Ve kullanamayacaktim . Her anne bilir ki , kendimiz için yapılan haksızlıklar , fazla mesailer , eve iş getirme durumları sorun olmaz da , bebeğimizin hakkı olan bir şeyi sonuna kadar kullanmak isteriz . Yıl 2018, zihniyet sanki 1700 ... Sizler de benzer durumlar yasadiniz mı ??
Keşke bebeğim doğsadaydı da mobinglerini çekseydim bankada şeftim gişeci bile bende doğuracağım bık bık yapıyordu tüm işler evraklar yerleştirmem için önümdeydi sonra sürpriz bir şekilde erken Doğum oldu hastanede yattım hepsi ağlamış timsah gözyaşları aman sağlıklı doğsun da yemişim dedikodularını yapsınlar yavrun bir ömür seninle ve sağlıklı boşverrrrr bir tayinle değişecek adamların ne dediğini ben şu an arıyorlar açmıyorum çağırıyorlar görüşmüyorum babama soruyorlar onun bazen işi oluyor aman ya ne derlerse desinler keşke evladım yaşasaydı

Back