Kadınlar gününde maruz kaldığım mobbing

Ozgurkadin7

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2018
225
269
18
Merhaba arkadaşlar
Kadın olmak güzel olduğu kadar zor . Bunu bir kere daha anladım. Devlete bağlı bir kurumda çalışıyorum . Sağlık problemleri nedeniyle 32. Haftada doğum iznime ayrıldım. Şuan ücretsiz izindeyim. Bebeğim 1 yaşında . Amirlerimin baskısına , sözel , duygusal şiddetine , arkamdan sürekli dedikodu yapmalarına maruz kalıyorum . Bebeğimi 1 yaşına kadar buyutmem maalesef herkese dert oldu . En aydın diyebileceğimiz çevre bile bunu yaparsa artık ne diyebilecegimi bilemiyorum . Bu insanlar kocan şiddet uygulasa boşan derler ama kendilerinin yaptığı duygusal şiddet .. canım çok sıkıldı . Paylaşmak istedim .. ise baslayamamamin en önemli nedenlerinden biri süt iznimde de aynı şeyleri yasayacaktim . Ve kullanamayacaktim . Her anne bilir ki , kendimiz için yapılan haksızlıklar , fazla mesailer , eve iş getirme durumları sorun olmaz da , bebeğimizin hakkı olan bir şeyi sonuna kadar kullanmak isteriz . Yıl 2018, zihniyet sanki 1700 ... Sizler de benzer durumlar yasadiniz mı ??

Ben de ücretsiz izindeyim.Meslegimi sorana "ev hanımıyim"diyorum.İsle ilgili olan watsap gruplarında sadece tayin, doğum,yasgunu vb.paylasimlara cevap veriyorum.Geyik sohbeti dönerse katiliyorum.İs ile ilgili olanlardan koşarak kaçıyorum.Zaten ev hanımı olduğum için de kendi kendimin amiriyim

Evet kesinlikle öyle ama bir şekilde çok yipratiyorlar
Bende 35 haftalık hamileyim 34.haftama kadar çalıştım ki özel sektörde çok zor şartlarda çalıştık bir Allah’ın kulu gel bi beş dakika otur demedi.Ne bir saygı ne bir nezaket gördüm aksine herkesten çok çalıştırıldım. Dedikodum yapıldı bölümümün değiştirilmesi için oyunlar oynandı. On aylık hamilelik izni insanlar için çok ulaşılmaz çok büyük bir nimet herhalde ki böyle yollara başvuruyorlar.Anlayacağın gününüz Türkiyesi durum hepimiz için aynı olmasa da benzer.Sen kendi keyfine bak

Sen yine iyisin ben bir firmaya başlayalı Sadec e 3 hafta oldu ilk haftasında hamile olduğumu öğrendim ve dünya kadar evlilik borcumuz var doğuma kadar çalış doğumdan 4 ay sonra gel deseler öpüp başıma koyacam ama nerede hiç sanmıyorum . Size gelince o sizin hakkınız değil mi ne diyorlar da dedikodu yapıyorlar onu anlamıyorim. Ayrıca siz izinde değil misiniz nerden duyuyorsunuz bunları

Siz ücretsiz izindeyken nasil bu kadar iletişim halindesiniz ki. Her şeyden önce bu bebeğin hakkı niye bu ücretsiz izne laf ediyorlar anlamiyorum.

Ama şöyle bir şey var. Bazıları hamileyken iş yerinde sürekli ben hamileyim, ayy yoruldum falan diye çok konuşuyorlar. Sanki çevresindekiler onun işlerini yapmak zorundaymış gibi davranıyorlar. Öyle kadınlara ben de çok kızıyorum. Hamile olabilir ama başkaları da onun işini yapmak zorunda değil. Onun dışında, süt izni, ücretsiz izni konusunda sorun çıkarmak etik değil tabii ki.

Evet çalışma arkadaşlarım iletiyor, tüm dedikoduları biliyorum yani . Geçen bir evrak için görüşmek zorunda kaldım . Yüzüme de söylendi . Bu kadar izin mi olurmuş , insanlar benim yüzümden mağdur olmuş , ise yaramiyormusum gibi .. çok komik ama böyle konuşmalar geçti , ben de sok oldum ... Resmen psikolojik şiddet ..

tabi ben de ona karşıyım . Gebeligimde sabahları isyerimde kusardim , sıkıntılar da yaşadım ama tek gün bile rapor almadım.

Bı de etik olmanın dışında yasal da değil .. bimer cimere şikayet etsem haklıyım ama uğraşmak ve ast üst ilişkilerinin daha da bozulmaması adına susuyorum ..

Maaşımı sen mi veriyosun ?? desene .Ne diyecek çok merakediyorum

Nefret ediyorum başkasının işine burnunu sokan insanlardan.
Sanki işvereniniz hepsi. Tıkayın kulaklarınızı, izindeymişsiniz madem işe dönene kadar iletişim kurmamayı düşünün.
Doğru söylüyorsunuz ben çok takıyorum böyle şeyleri , işimi duzgun ve özverili yapıyorum . Agirima gidiyor kadın hakları diye ortada dolanan çok modern geçinen insanlardan böyle şiddet görmek ..

konu karışacak ama doğurmaya karar mı verdin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…