- 29 Eylül 2020
- 172
- 291
- 33
3.aparattayım bu aralar biraz deneyemedim regl dönemim de araya girecek gibiinşallah canım aparat çalışıyormusun hangi aşamadasın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
3.aparattayım bu aralar biraz deneyemedim regl dönemim de araya girecek gibiinşallah canım aparat çalışıyormusun hangi aşamadasın
tamam canım regl bittikten sonra daha rahat olursun bi sonraki regl ne kadar eşlide baya yol katedersin3.aparattayım bu aralar biraz deneyemedim regl dönemim de araya girecek gibi
İnşallah bende öyle tahmin ediyorum evliliğimin 2.ayı yaklaşıyor. 2.ay hediyesi olarak bunu yenmek istiyorumtamam canım regl bittikten sonra daha rahat olursun bi sonraki regl ne kadar eşlide baya yol katedersin
Daha önceden bu sorunu yaşamış bir kadın olarak harika bir anlatım ellerinize sağlık Hepsini tek tek üşenmemiş yazmışsınız eminim ki bir çok kadın bundan faydalanıp bu lanet hastalığı tez zamanda yenip kurtulacakHerkese Merhabalar
Biliyorum burda vajinusmus ile ilgili sayısız konu varBende tedavi olmadan önce ne kadar çok konu varsa hepsini okudum Birgün yenersem buraya bu konuyu açıp bir çok kadına ışık olup onları bu illetten kurtarmaya yardımcı olabilirim diye düşündüm ve şimdi buradayımYaşadığım tedavi sürecini adım adım yazarak anlatmaya çalıştım.Umarım yararlı olur.Artık ertelemeyi korkmayı bir kenara bırakıp nasıl mutlu olabiliriz buna adapte olalım.Haydiii Başlıyoruz
öncelikle bir kadın doğum doktoruna gidip muayene olun
muayene başlamadan önce mutlaka vajinismus olduğunuzu belirtin
fizyolojik bir sorun olup olmadığını öğrenin
hymen yapısını ve vajinismus derecenizi mutlaka sorun
korkmayın sadece görsel muayene olacak herhangibir müdahale kesinlikle olmayacak
GEREKLİ MALZEMLER
dilatör set
ultrason jeli
vemcaine sprey
atarax
ereksiyon hapı
EGZERSİZLERE BAŞLIYORUZZ
1. GÜN
sıcak bir duş alın gevşeyin
küçük bir el aynasıyla vulvayı inceleyin kendinizi keşfedin
sert bir koltuga sedyede yatar gibi başınız hafif yukarıda olacak şekilde uzanın
bacaklarınızı iki yana iyice açın
bacağınızın birini hafif kendinize çekin ve biyerden destek alacak sekilde serbest bırakın
elinize ultrason jeli alın
hafif bastırarak masaj yapmaya başlayın (15 dk)
eşinizin eline ultrason jeli sıkın aynı şekilde masaja devam etsin (30 dk)
tüm gün boyunca yatarken ve otururken bacaklarınızı olabildiğince açın yoruldukça bikac dakika dinlendirin ve yeniden açın bacak bacak üstüne atmayın
2. GÜN
sıcak bir duş alın gevşeyin
vulvaya rastgele 4-5 fıs vemcaine sprey sıkın 30 dk bekleyin uyuşukluğu hissedeceksiniz
masaj yaptığınız pozisyonda uzanın
5 dk ultrason jeliyle masaj yapın
en küçük dilatörü alın üzerine ultrason jeli sürün
vajina girişine yerleştirin
derin bir nefes alın
nefes alırken göğüs kafesiniz değil karnınız şişsin
nefesinizi 1-2 saniye tutun
geri verirken gevşeyin ve aparatı itekleyin
(aparatın üzerine de vemcaine sprey sıkabilirsiniz fakat çok ihtiyaç duymadıkça gerek yok çünkü içeriyi hissetmeniz gerek )
aparatın ucu girdikten sonra geri çıkartmak kesinlikle yok
rahatsız olduğunuz anda aparatı olduğu yerde bekletin derin bir nefes alın verirken gevşeyin ve iteklemeye devam edin
ileri geri yapmaya başlayın önce yavaş sonra biraz hızlanarak ama çok hızlı değil
tak çıkar yapın 10 kez
sonra aynı işlemi eşiniz yapsın (eşli çalışma eşinize güvenmenizi sağlayacak ve eşiniz size nasıl davranması gerektiğini öğrenecek
merak etmeyin ve korkmayın eşiniz sizden daha iyi yapacak egzersizi çünkü siz görmeden o ise görerek yapıyor olacak
eşiniz egzersizi yaparken kesinlikle müdahale etmek yok
ellerinizi karnınızın üzerinde bağlayın
eşinize komut verin yavaş bekle hızlan gibi
bu sırada oraya odaklanmayın sohbet edin ya da bişeyler izleyin
toplamda 1 saat bu şekilde çalıştıktan sonra bırakın kaç kez yaptığınızın hiç önemi yok gününüzü aparat çalışarak geçirmeyin
ödev olarak yatmadan önce aynı işlemi tekrarlayın (siz 15 dk eşiniz 30 dk ) ve uyuyun
3. GÜN
önce sıcak bir duş alın ve gevşeyin
yeniden 1.aparatı aynı şekilde yerleştirin ve 5 dk siz 5 dk eşiniz egzersiz yapın
2. aparata geçin ve 1. aparattaki egzersizin aynısını yapın eşinizle birlikte
aparatı ilk defa kendiniz uygulayamazsanız önce eşinize bırakın
toplamda 45 dk bu şekilde çalışın (15 dk siz 30 dk eşiniz) ve bırakın günlük hayatınıza devam edin
yatmadan önce yeniden egzersiz yapın yine 15 dk siz 30 dk eşiniz ve uyuyun
4. GÜN
sıcak bir duş alın ve gevşeyin
2. aparatla aynı şekilde 5 dk siz 10 dk eşiniz egzersiz yapın
3. aparatı aynı şekilde uygulayın
bu sefer aparata da vemcaine sıkabilirsiniz
gergin hissediyorsanız egzersize başlamadan 1 saat önce atarax için sakinleşeceksiniz
unutmayın 1. aparatla 3. aparat arasında hicbir his farkı olmayacak
aynı şekilde 15 dk siz 30 dk eşiniz çalışın ileri geri ve tak çıkar yapın
bu asamada yeni egzersizler ekleniyor
aparatı tam takın sonra yarım çıkarıp daire çizer gibi bikac kere döndürün aparatı (esnetme hareketi) sonra geri itekleyin
şimdi ilişki pozisyonlarına geçiyoruz
aparatı eşiniz iteklesin sonuna kadar sonra öylece beklesin
bu sırada siz uzanmış olan bacağınızı da diğer bacağınız gibi kendinize doğru çekin dizlerinizden tutun ve bacaklarınızı kendinize çekin ayaklarınız hafif yerden kesilsin bunu 2 kez yapın
sonra diz üstü oturun ayaklarınızı arkada birleştirin ve poponuzu ayaklarınızın üzerine koyun dizleriniz yerde ve bacaklarınız açık olsun bu şekilde aparatı siz veya eşiniz 2 kez uygulayın (en rahat ve kolayı bu kadın üstte pozisyonu ayrıca ilerleyen zamanlarda fitil ve tampon takarkende bu pozisyonu kullanacaksınız)
bunları yaptıktan sonra bikac saat dinlenin)
BUGÜN PENIS VAJINA TANIŞMASI VARR
egzersize yeniden başlamadan 2 saat önce eşiniz ereksiyon hapı alsın (kalp rahatsızlığı varsa kullanmayın)
siz egzersize başlarken atarax almadıysanız 2 saat öncesinde alın eğer egzersize başlamadan aldıysanız almanıza gerek yok günde 1 kez içebilirsiniz
egzersize başlamadan yarim saat önce vemcaine sıkın 3-4 fıs
2.aparatla yine aynı şekilde siz 5 dk çalışın
3. aparatla eşiniz 10 dk çalışsın
aparatlara 1-2 fıs vemcaine sıkabilirsiniz fazlaya gerek yok fazlası yan etki yapabilir
sonra anlattığım pozisyonlarda 1 er kez tak çıkar ve ileti geri yapın
denemeye hazirsinizzz
eşiniz yere uzansın siz üstte olun
penisin ucunu eşinizin yardımıyla yerleştirdikten sonra yavaş yavaş oturun
bu sadece deneme ucu da girse olur yarısı da tamamı da hiç farketmez cesaret edebildiğiniz yere kadar devam edin (benim ilk gün iki kez tam girmişti)
eğer tam olursa git gel yapmaya filan çalışmayın bırakın
tam olmazsa şansınıza küsün ve ertesi gün 4. aparat için hazır olun
5. GÜN
sıcak bir duş alın ve gevşeyin
3.aparatla egzersize başlayın 5 dk siz 15 dk eşiniz ileri geri, esnetme hareketi ve tak çıkar yapın
4. aparatı yerleştirin
yarısına kadar itekleyin
bunda ileri geri tak çıkar filan yok sadece 15 dk içinizdeyken bekleyin
artık eşli denemeye hazırsınız
sert zeminde kadın üstte pozisyonunu deneyin
yapamam diye düsünmeyin bu pozisyonda ilk zamanlar eşiniz rahat olmayabilir(çünkü onu biraz ezeceksiniz) ama siz rahat olacaksınız
eşli denemeden 2 saat önce mutlaka atarax için
yarim saat önce vemcaine sprey sıkın
ereksiyon haplarının genelde 3 gün etkisi sürüyor kaç günde bir kullanabileceğinizi eczaneye sorun (doktorun bana verdiği 3 günde 1 kullanılabilen ve 3 gün etkisi süren bi ilaçtı)
ultrason jelini kendinize ve eşinize bolca sürün
VEEEE MUTLU SONNNNN
Kızlar ilk olarak kafanızdaki olumsuz tüm düşünceleri atarak başlayın önce beyninizi tüm korkulardan arındırmaya çalışın evet zor ama inanın isterseniz bu oluyor bu durum yüzünden depresif ve umutsuz ruh halinden çıkın ben bunu başaracağım deyin sürekli. Ağlamayı üzülmeyi bir süre kenara bırakıp kendinizi sadece olacak diye odaklayın böyle yaptığınızda farkı göreceksiniz dilatör parmak ya da eşli denemelerinizde olmadığı zamanlarda da umutsuzluğa kapılmayın sakın böyle böyle olacak deneyerek olacak elbet olacak çabalıyorum deyin kendinizle sürekli içinizden ve dışınızdan konuşun;
yapıcam
başarıcam
olacak
bunu her insan yapıyor
bu dünyanın en doğal olayı
acı yok
olduğunda kuş gibi rahatlamış olacağım üzerimdeki tüm yük kalkacak
olumsuz olan herşeyi beynimden atıyorum ve olacağına inanıyorum deyin lütfen
Sürekli bunları söylediğinizde kendinizi cesaretlendirmiş olacaksınız ve korkularınız bir nebze de olsa azalacak yeter ki kendinizi olacağına odaklayın ve inandırın farkı görün
Kesinlikle bende öle yapıyordum o anki stresimi alıyor sakinleştiriyorduBuraya küçük bir ipucu da ben yazayım. Bu çalışmaları yaparken sakinleştirici rahatlatıcı müzikler açıyorum. Doğa sesi, dalga sesi, kuş sesi, bazen de yoga ve meditasyon müzikleri açıyorum. Beni çok rahatlatıyor. Aparat içimdeyken kalbim çok hızlı atıyor müzikler biraz olsun nabzımı yavaşlatıyor.
çok iyi bir yöntemBuraya küçük bir ipucu da ben yazayım. Bu çalışmaları yaparken sakinleştirici rahatlatıcı müzikler açıyorum. Doğa sesi, dalga sesi, kuş sesi, bazen de yoga ve meditasyon müzikleri açıyorum. Beni çok rahatlatıyor. Aparat içimdeyken kalbim çok hızlı atıyor müzikler biraz olsun nabzımı yavaşlatıyor.
hatta en önemlisi bu vajinismus hastaları zaten herseyi kontrol etmek istedikleri için bununla mücadele ediyorlar önce bunu aşmak şartYazının başlığı bile insana umut veriyor gerçekten çok güzel ve doğru adımlar cinsellikte eşe güvenmekte çok önemli
inşallah canımNe kadar özverili muhteşem bir anlatım çok çok teşekkürler bu konu için hep birlikte yeneceğiz
teşekkür ederim canımmm inşallahhhNasıl güzel su gibi anlatım bu böyle inşallah herkese umut olur, yollarına ışık olur
hatta en önemlisi bu vajinismus hastaları zaten herseyi kontrol etmek istedikleri için bununla mücadele ediyorlar önce bunu aşmak şart
kesinlikle öyle canım ben sadece ben öyleyim sanıyodum ama kiminle konuşsam bende öyleyim diyo bi de takıntılı oluyoruz malesefKesinlike şu söylediğinin altına imzamı atıyorum, bir başka konuda bunu soru olarak sormuştum herşeyi kontrol etme isteği var mı diye cünkü ipleri bırakamıyorsun o zaman ve genelde vajinismus hastaları kontrolcü oluyor
Aynı şekilde umarım hangi aşamadasınızz :)Çoktan güzel anlatmışsın az kaldı bende yenenlerden olacağım