• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadin sürücüler

Otomatik vites denedinizz mi?manuele gore cok daha basitmis

Eğer arabayı değiştirirsek mutlaka otomatik aldiricam kadınların çoğu otomatik kullanıyor ve tavsiye ediyor.ama ben direksiyona geçince çok sitres yapıyorum.insallah bir gün yapabilirim.

Kimse şoför olarak doğmuyor. Böyle böyle daha iyi bir noktaya geleceksin.

Erkeklerin bir kısmı berbat araç kullanıyor bu arada.

Esim de dalga geciyor kadin suruculerle.Ama kendisi 3 kez maddi hasarli kaza yapti.Yokusta kalkisi yapamiyor:)Ben ogrettim yarim debriyaji.Gecen gun kadinin biri yokusta kalkti gitti hic kaydirmadan.Benim esim de arabayi kaydirdi bunun ustune.Ben de kahkahalarla guldum.Cok bozuldu iyi de oldu:)

Esim de dalga geciyor kadin suruculerle.Ama kendisi 3 kez maddi hasarli kaza yapti.Yokusta kalkisi yapamiyor:)Ben ogrettim yarim debriyaji.Gecen gun kadinin biri yokusta kalkti gitti hic kaydirmadan.Benim esim de arabayi kaydirdi bunun ustune.Ben de kahkahalarla guldum.Cok bozuldu iyi de oldu:)
Bazı arabalar manuel vites bile olsa yokuşta 5 sn kaymadan durabiliyor, belki de kadının ustaligindan değildir.

Acemilere hic kimsenin lafı olamaz ama genelde kadın sürücüler ve yaşlı erkekler kötü araba kullanıyor. Şöyle ki: her iki grup da aynaya bakmıyor ve kendilerini yolda tek sanıyorlar. Sağa sola bakmak yok, sıkıştırıyor muyum vs. derdi yok. Karşıdan sana doğru geliyor ama yolu ortalamış, sol şeritte 50 ile gidiyor...

Acemilere hic kimsenin lafı olamaz ama genelde kadın sürücüler ve yaşlı erkekler kötü araba kullanıyor. Şöyle ki: her iki grup da aynaya bakmıyor ve kendilerini yolda tek sanıyorlar. Sağa sola bakmak yok, sıkıştırıyor muyum vs. derdi yok. Karşıdan sana doğru geliyor ama yolu ortalamış, sol şeritte 50 ile gidiyor...
Bu dediginuz sahinli erkelerde daha cok aslinda:)

Kizlar bugun kizimi ve annemi arabayla gezmeye cikardim.Acemiyim...Herneyse park alaninda park etmeye calisirken sagimda iki araba belirdi.Yol istiyolar.Geri geri gidecem de araba stop ediyor.Kaldik mi oyle.Kan ter icinde kaldim.O esnada araba sayisi bese altiya cikti.Arabadakiler cok relaks yalnız. Bana bakip bakip guluyolar.Neyse en sonunda yolu acabildim.Diyecegim su ki,benim arkamdan kadin surucu iste,bunlara ehliyet vermiycen falan diye epey soylenmislerdir sanirim.Aramizda erkeklerden cok güzel araba kullanan kadinlar var biliyorum. Siz arabayla yola cikarken,kadin surucu diye bakip gulenlere malzeme verdigim icin cok uzgunum. Not:yilmadim.Araba kullanip bugun,baska yerlere de gittim:)
bir keresinde arabayi stop ettirdim kalkamiyirum olmuyor arkamda trafik olustu sonra biri inip "abla benzin mi bitti " dedi hala aklima geldikce gulerim otomatik aldim da herkes rahatladi

Sol şeritte trafik akışını engelleme yeter. Ben bir kadın olarak trafikte çoğunlukla yine kadınların bu hatayı yaptığını görüyorum, bu arada Azmi'nizi kutlarım yola devam:)

Canım kesinlikle yılma..Ben araba alınca ilk olarak uzak biyere gitmeyi tercih ettim.Trafikte yasadığım sinir stres heyecan sonucu bir anda kendimi araba kullanmayı ögrenmis olarak buldum :) Ve artık harika bir sürücü olduguma inaniyorum.Biz kadınlar erkeklerden daha dikkatli ve daha kurallara uygun araba kullanıyoruz.Her konuda oldugu gibi bu konuda da onlardan üstünüz :halay: Babam ve diger bircok kisi benim arabamda daha güvenli olduklarini hissediyorlarmis o kadar ilerledim anlayacağıniz:) Rahat olunnn bol bol trafik olan yerlerde ve dar sokaklarda calisın :) Basarimi yasadıgim mahallenin dar ve araba dolu yollarina borcluyum :))

Sanırım araba kullanmayı benim kadar zor öğrenen yoktur. Nişanlım şuan İstanbul'da araba kullanan bayan sürücülerin içinde en iyisin diyebilirim diyor zamanında taksiye de çıkmış vs. Araba bu sen ya da herhangi biri de stop ettirebilir yokuşta kalabilirsin Işık'ta hemen kalkamayabilirsin zor parkedebilirsin ama pes etme herkese kulağını tıka.

Ve şuan Adana'ya, Bursa'ya ve İzmit'e gidebiliyorum. Azim budur :))

Erkeklerin bu konuda daha pratik zeka olduğunu düşünüyorum. Araba kullanırken önümdeki arkamdaki vs kesin bayandır diyorum ve doğru çıkıyor.

Bazen çok kızıyorum. Kızdıgım sey ise bencil davranılması . Mesela hızının az olmasına ragmen sol seriti tıkamak acemi bayanların en çok yaptığı sey.

Park etmeyi bilmeyen bence trafiğe cıkmamalı. Önce trafiğin az oldugu yerlerde bunu cok kez pratik yapmanız gerekir. Yeri geliyor arabaların park etmesinden dolayı yol tek şerite düşüyor ve o an karsıdaki araba geri gitmek zorunda kalıyor ya da biz geri gidip park yerine girmek zorunda kalıyoruzki araba gecebilsin.

Ayrıca bayanların cok fazla dikkat etme çabası var. Evet dikkat edilmesi gerekiyor ama kararları ani bir şekilde vermek gerekiyo yoksa diğer soforlere gerçekten işkence oluyor.

Umarım cok cok iyi bir sofor olur ve araba kullanmanın keyfini fazlasıysa yasarsınız:)

Erkekler analarının karnından arabayla mi çıkıyor? :) sonucta onlarda kullana kullana tecrube edindiler. Sakın yılmayın devam edin.En Büyük KK

Ben trafikte ayrı bir insana dönüşüyorum olabilir ben yardımcı oluyorum ama çakallara değil ayrıca erkekler çok güzel araç kullanmıyor kaza oranlarına bakıldığında çok yanlış yunluşlar genelleme yapmayalım

Kizlar bugun kizimi ve annemi arabayla gezmeye cikardim.Acemiyim...Herneyse park alaninda park etmeye calisirken sagimda iki araba belirdi.Yol istiyolar.Geri geri gidecem de araba stop ediyor.Kaldik mi oyle.Kan ter icinde kaldim.O esnada araba sayisi bese altiya cikti.Arabadakiler cok relaks yalnız. Bana bakip bakip guluyolar.Neyse en sonunda yolu acabildim.Diyecegim su ki,benim arkamdan kadin surucu iste,bunlara ehliyet vermiycen falan diye epey soylenmislerdir sanirim.Aramizda erkeklerden cok güzel araba kullanan kadinlar var biliyorum. Siz arabayla yola cikarken,kadin surucu diye bakip gulenlere malzeme verdigim icin cok uzgunum. Not:yilmadim.Araba kullanip bugun,baska yerlere de gittim:)
Soğukkanlı olup hergün kullanarak pratik yapmanı tavsiye ederim. Sürekli kullanan bi insan bile 1-2 sene ara verince bocalayabilir. Sürekli kullanmak ve relax olmak işe yarıyor

Back
X