• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadin sürücüler

Scarlet Ohara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2014
251
585
103
Konya
Kizlar bugun kizimi ve annemi arabayla gezmeye cikardim.Acemiyim...Herneyse park alaninda park etmeye calisirken sagimda iki araba belirdi.Yol istiyolar.Geri geri gidecem de araba stop ediyor.Kaldik mi oyle.Kan ter icinde kaldim.O esnada araba sayisi bese altiya cikti.Arabadakiler cok relaks yalnız. Bana bakip bakip guluyolar.Neyse en sonunda yolu acabildim.Diyecegim su ki,benim arkamdan kadin surucu iste,bunlara ehliyet vermiycen falan diye epey soylenmislerdir sanirim.Aramizda erkeklerden cok güzel araba kullanan kadinlar var biliyorum. Siz arabayla yola cikarken,kadin surucu diye bakip gulenlere malzeme verdigim icin cok uzgunum. Not:yilmadim.Araba kullanip bugun,baska yerlere de gittim:)

Çok pis imrendim size :)
Ehliyetim var 10 yıldır.Arabam olmadığı için 10 kere belki deneme sürüşü yaptım.
Trafiğe çıkamam.
Ne güzel,devam.Tecrübe ile pilot bile olursunuz :)

Ay canım boşver üzülme. Dediğin gibi yılma. Araba kullanildıkça kendini geliştirilen bir konu. Ben de ilk ehliyeti aldıgim zaman buna benzer bir şey yaşamıştım. Şimdi oglan çocuklariyla yarış yapıyorum o derece yani. Hatta camdan bakıp da kız olduğunmu görünce şoka giriyorlar o kadar. Ama 2 yıldır yarış yapmıyorum hamilelik şimdi bebeğim falan var bıraktım o işleri ama çok özledim:KK48:

Çok pis imrendim size :)
Ehliyetim var 10 yıldır.Arabam olmadığı için 10 kere belki deneme sürüşü yaptım.
Trafiğe çıkamam.
Ne güzel,devam.Tecrübe ile pilot bile olursunuz :)
Yapilamayacak bisey degil inanin.Ben de cok zor cesaret edebildim.Ben asla yapamam diyordum.Ben yaparsam herkes yapar yani

Ay canım boşver üzülme. Dediğin gibi yılma. Araba kullanildıkça kendini geliştirilen bir konu. Ben de ilk ehliyeti aldıgim zaman buna benzer bir şey yaşamıştım. Şimdi oglan çocuklariyla yarış yapıyorum o derece yani. Hatta camdan bakıp da kız olduğunmu görünce şoka giriyorlar o kadar. Ama 2 yıldır yarış yapmıyorum hamilelik şimdi bebeğim falan var bıraktım o işleri ama çok özledim:KK48:
Masallah size:)Evet hamilelikte kullanmayin biraz.Dogru karar vermissiniz

Hiiiççç sallamayın, salladıkça daha çok panik yaparsınız. Ben manuel araba kullanırken kaç kez stop ettiriyordum, arkamdan korna çalanlar mı dersin, ağzıyla o... harfiyle başlayan malum kelimeyi sırf stop ettirdim diye eden ilk çağdan kalmalar mı dersin. Valla takmıyordum, beklesin ne yapayım, çalıştır dörtlüleri, rahat rahat işine bak. Sanki hepsi bana çok kural tanıyan, çok medeni tipler.

Erkek sürücülerin kadınlar kadar duyarlı dikkatli olduğunu düşünmüyorum
Araba sürmek tecrübe ile sabittir biri günde 4 saat sürüyorsa haftada dört saat sürenle aynı olabilir mi özel bir yeteneği yoksa tabi:)

Son düzenleme:
Ben sürüş dersi almaya oturduğumda hoca bana ilk kuralı söyledi, hiç bir korna sana değil. Bir kere kornaları kafana takma sakın.
14 yıldır ehliyetim var 4 yıldır aktif sürücüyüm, zamanla kamyon şoförüne dönüyorsun merak etme. Park ederken sakin ol ama geçişi engelleyecek bir yere koyma, en sol şeritte 60'la gitme(çevreyolunda), bir de avm otoparklarında yamuk parketme yeter. :ıslık:

Kadın sürücülerin farklı yaptıkları bunlar erkeklerden. Gerisini onlar da yapıyor, hatta ölümlü kazaların yüzde 95'ini falan da erkekler yapıyor. Biz en azından güvenli kullanıyoruz :KK70:

Bende tam 1 haftadir basladim surmeye,tabi hemen trafige dalmadim,simdilik sacece 800 metre otede kizimi krese bırakıp geliyorum: ) onda da 1 kez isiklara takiliyorum geri kalan yerler ata sokak.sakin bir muhitte oturuyoruz.
Sehir merkezine civcivli yerlere gidecek cesaretim yok henüz.
Zaten cok ani oldu baslamam da.esim hastalanip 1 hafta yatinca bana kaldi mecbur.bu zaruret beni cesaretlendirdi ki iyi de oldu.1 haftada bu kadar kisa mesafede bile bayağı yol katettim.
Sizde takmayin kafaniza desinler.ben hic umursamiyorum.
Iki arac arasina mi park etmeye calisiyordunuz? Ben daha yapamiyorum onu

Ehliyetim var araba var ama ben suremiyorum :cry::cry:çok denedim çok yardım aldım yok yok yok olmuyor. iki sefer kırmızı ışıkta kaldım birincisinde arkamdaki adamlar pis pis güldü (hala gözümün önünde) ikincisinde bir adam yardım teklif etti.arabayi zor bela kaldırdım ama kaç saat kendime gelemedim.ne kadar imreniyorum araba süren kadınlara

Hiiiççç sallamayın, salladıkça daha çok panik yaparsınız. Ben manuel araba kullanırken kaç kez stop ettiriyordum, arkamdan korna çalanlar mı dersin, ağzıyla o... harfiyle başlayan malum kelimeyi sırf stop ettirdim diye eden ilk çağdan kalmalar mı dersin. Valla takmıyordum, beklesin ne yapayım, çalıştır dörtlüleri, rahat rahat işine bak. Sanki hepsi bana çok kural tanıyan, çok medeni tipler.
Malesef hanzo cok trafikte.Siz de takmayin.Bence kadinlar daha iyi bu konuda

Ehliyetim var araba var ama ben suremiyorum :cry::cry:çok denedim çok yardım aldım yok yok yok olmuyor. iki sefer kırmızı ışıkta kaldım birincisinde arkamdaki adamlar pis pis güldü (hala gözümün önünde) ikincisinde bir adam yardım teklif etti.arabayi zor bela kaldırdım ama kaç saat kendime gelemedim.ne kadar imreniyorum araba süren kadınlara
Sürücü kurslarındaki hocalarla aktif trafiğe çıkıp ders alırsan çok rahat kullanırsın. Onlarda da gaz fren olduğu için güvenli bir şekilde öğreniyorsun. Sadece 2 saatliğine, hem E-5'e hem de otobana çıkardı beni hoca, ertesi gün avm'ye gitmeye başladım.

Ben sürüş dersi almaya oturduğumda hoca bana ilk kuralı söyledi, hiç bir korna sana değil. Bir kere kornaları kafana takma sakın.
14 yıldır ehliyetim var 4 yıldır aktif sürücüyüm, zamanla kamyon şoförüne dönüyorsun merak etme. Park ederken sakin ol ama geçişi engelleyecek bir yere koyma, en sol şeritte 60'la gitme(çevreyolunda), bir de avm otoparklarında yamuk parketme yeter. :ıslık:

Kadın sürücülerin farklı yaptıkları bunlar erkeklerden. Gerisini onlar da yapıyor, hatta ölümlü kazaların yüzde 95'ini falan da erkekler yapıyor. Biz en azından güvenli kullanıyoruz :KK70:
Dogru aslinda kadinlar cok daha dikkatli.Allah esirgesin kadinlar olumlu kazalara gerçekten karismiyor

Bende tam 1 haftadir basladim surmeye,tabi hemen trafige dalmadim,simdilik sacece 800 metre otede kizimi krese bırakıp geliyorum: ) onda da 1 kez isiklara takiliyorum geri kalan yerler ata sokak.sakin bir muhitte oturuyoruz.
Sehir merkezine civcivli yerlere gidecek cesaretim yok henüz.
Zaten cok ani oldu baslamam da.esim hastalanip 1 hafta yatinca bana kaldi mecbur.bu zaruret beni cesaretlendirdi ki iyi de oldu.1 haftada bu kadar kisa mesafede bile bayağı yol katettim.
Sizde takmayin kafaniza desinler.ben hic umursamiyorum.
Iki arac arasina mi park etmeye calisiyordunuz? Ben daha yapamiyorum onu
Parelel park gibiydi yapmaya calistigim:)

Nolmuş canım ben ilk yıl neler tecrübe ettim ama hepsi geçiyor, öğrenmek bir süreç gerektiriyor ve siz de şuan bu sürecin içindesiniz. O gülen erkekler anasının karnında öğrenmedi araba sürmeyi, sadece öyle olduğunu sanıyorlar ve egoları fazla yüksek. Ama aslında biz daha iyiyiz :KK9: :KK47:

Otomatik vites denedinizz mi?manuele gore cok daha basitmis

Aslında bunları erkekler daha çok yapıyor, özellikle park hataları.. mesela 2 arabalık yere park etmek onlara mahsus bi özellik bence, hiçbir kadın okadar ö...z olamaz:KK48:

Back
X